странно жужене при палене на фаровете
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
странно жужене при палене на фаровете
Колеги, като паля фаровете от таблото се чува едно много странно жужене, което продължава няколко секунди и същевременно заедно с него падат стрелките на километража, на оборотите, на бензина, на температурата. След като спре да жужи, всичко се възстановява и си става нормално. Отбелязвам, че съм със ксенонов кит и сега ще се изсипят върху мен хиляди ругатни за тва, че не е оригинален и за тва е така, но аз искам да разбера от някой, който разбира има ли някаква възможност да се оправи това. Не го прави всеки път, ама много ме дразни. И подчертавам това го прави от скоро, преди въобще не го правеше и проблем с ксенона не е имало никога. Винаги си е палил в топло, в студено и сега също, нито ми е светела лампа на таблото за изгоряла крушка, защото в баластите си има вграден warning canceler.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Това, което обясняваш като ефект е резултат на лош контакт или незтегната добре клема. Жуженето е електрическа дъга. Остава само да го локализираш точно от къде идва - дали е от ключа за светлините или някъде другаде.
аз също така мисля, само че не ми е ясно къде да гледам. уви кофти става, щото такива работи много трудно се локализират с оглед колко сложна е инсталацията в една кола... трябва да проследя от акумулатора, през бушоните, през копчето за палене, през таблото и стигна чак до фаровете. хах mission inposible!!! Ako открия проблема, ще пиша за следващия, на който му се случи, ако му се случи изобщо! 

3 мнения
• Страница 1 от 1