Дразнещо скърцане!!! HELP!!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI
Дразнещо скърцане!!! HELP!!!
Здравеите, колеги. Имам едно малко проблемче. Когато запаля колата 320d и е студена всичко работи безпроблемно, но като загрее започва да се чува много дразнещо скърцане, което наподобява на това на ремък. Възможно ли е да е пистовия ремък, защото няколко аверчета ми казват, че може да е водната помпа. Според вас на какво може да се дължи това скърцане, като се има предвид, че разлика в работата на двигателя и във вървежа няма. И съответно ако може да ми кажете някакви ориентировачни цени на въпросната проблемна част, според вас. Благодаря на всички предварително!!!
- gugichamp
- младши ентусиаст
-
Провери си маслото на хидравликата,щото като намалее помпата и започва да издава подобен звук.По-лошия вариант е направо да е заминала,но това са самопредположения от моя страна.Дано да съм ти бил полезен 

от свинята лебед не става...
- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
Колеги, забравих да спомена, че това скърцане се чува само когато колата работи на празен ход и до 1200-1300 оборота. В такъв случай възможно ли е да е маслото в хидравликата?
- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
plamen_hh написа:Възможно е при мене скърцаше смених всички ролки и ремаци и пак си остана и разбрах че е от водната помпа така че разкачи ремака и я заварти на ръка да разбереш да не е от нея мойта направо видимо се клатеше колелото незнам как е работила
Благодаря за отговора. Утре ще пробвам.
- iavoruzunov
- Потребител
-
Описанието на звука ми напомня на мега просташки проблем при моя автомобил. /Е46 318/ Звука се получаваша при ниски обороти или неравности по пътя. След 1млн. нерви се оказа че един от болтовете на кутията за въздушния филтър се е разхлабил и търкането на пластмасата наподобява ремък.
п.п. Не съм капацитет, не разбирам, нямам идея дали изобщо при дизела кутията е същата, просто споделям неволите.
п.п. Не съм капацитет, не разбирам, нямам идея дали изобщо при дизела кутията е същата, просто споделям неволите.
BMW rulez
- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
iavoruzunov написа:Описанието на звука ми напомня на мега просташки проблем при моя автомобил. /Е46 318/ Звука се получаваша при ниски обороти или неравности по пътя. След 1млн. нерви се оказа че един от болтовете на кутията за въздушния филтър се е разхлабил и търкането на пластмасата наподобява ремък.
При мен проблема същия. Просто затегнах 1-но болтче и нервите свършиха

8 мнения
• Страница 1 от 1