Взаимозаменяемост на хидравлична помпа
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Взаимозаменяемост на хидравлична помпа
Имам едно тъничко въпросче за хидравличната помпа на хидравликата на волана тъй като в момента съм на тази вълна (издирване на такава хидравлична помпа), та въпросчето ми е такова съвмвстими ли са помпите на различните Е46-ци в смисъл преди и след фейслифта и различните мотори.
Моята конкретно е 320 D 136 к.с.
- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
Колега би трябвало да са съвместими. Основното което трябва да гледаш е да е от дизел (за да работи на същите обороти, бензиновите мотори развиват по-голями обороти) и захващането какво е
- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
Като говорим за хидравлики, до къде трябва да е маслото на пръчката, "телескопчето" на капачката? 320д 136к. Също така какво трябва да е маслото?
- Гост
-
Re: Взаимозаменяемост на хидравлична помпа
Инджоу написа:Имам едно тъничко въпросче за хидравличната помпа на хидравликата на волана тъй като в момента съм на тази вълна (издирване на такава хидравлична помпа), та въпросчето ми е такова съвмвстими ли са помпите на различните Е46-ци в смисъл преди и след фейслифта и различните мотори.
Не са еднакви за дизел и бензин, за дизел, спрямо дизел фейс не мога да ти кажа, но можеш да звъннеш в Дару и да ги питаш еднаква ли е помпата за кола 1999 и 2003 примерно - той ще направи справка, и ако излезе помпата с един и същ номенклатурен номер - значи са еднакви.
Ники, ето ти хидравлични масла за БМВ, препоръчани от тях:
ATF марок Aral Getriebeцl ATF 22 D-22 144, BP Autran LTF, Shell ATF Dexron II D-21-631, Mobil ATF 220 D-20104, Total Dexron II D-21298, Esso ATF D-21 065
За нивото - като отвинтиш капачката има 2 резки 0 горната е max, долната min - като на студен двг отвориш, трябва да е некъде там, ако е под минимума - доливай...

4 мнения
• Страница 1 от 1