нещо свири

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

нещо свири

Мнение от cocosas » 03 Окт 2008, 21:20

когато мина през някои неравност по пътя и ми свири като4ели лявото предно олело също така когато тръгвам 1-ва и 2-ра скорост вна4алото също се 4ува това свирене , казаха ми 4е можело да е от гумата да се допира някаде ама не ми се вярва , свещите и маслото са ми за смяна ама дали може да е от това , някои имал ли е същият проблем :?:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

Мнение от kaspar_ivo » 08 Окт 2008, 11:44

аз имам същите болки. Отидох да ми видят ходовата част и там ми казаха че предните ми носачи са почнали да си ходят и шарнирите и те и предполагат че свиренето в лявото колело е от тях, защото смених биалетки и мислех че ще се оправи но уви. Въпроса е ако е от носачите и шарнирите защо свири само лявото колело??? :help: - това за колелото

а при тръгване и при мен се получава това леко свирене на 1-ва и то не всеки път - дали не е някои ремък? :help:

Ако разбереш болката каде е ще се радвам да споделиш :) а ако някой колега се е блъскал с проблемите по темата да сподели :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kaspar_ivo » 08 Окт 2008, 13:38

Никой ли не може да даде идея от кво може да са тиа болки? :( :roll:

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 08 Окт 2008, 14:27

От заминали шарнири, респективно носачи няма свирене - колата почва да тропа/трака, като минеш през дупка примерно, или по-големи неравности, павета... Виенето според мен е от лагера на главината... Това не пречи да си смениш носачите, като и без това са заминали де... ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kaspar_ivo » 08 Окт 2008, 15:39

и аз знам че ако носачите имат проблем почват да тропат (въпреки че ми казаха че са тръгнали да си ходат аз не чувам и не усещам никакво тропане).

Колкото до виенето не е виене, а се чува като скърцане се едно от звук на стара пружина от на баба ми леглото :) :lol:

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 08 Окт 2008, 15:59

kaspar_ivo написа:и аз знам че ако носачите имат проблем почват да тропат (въпреки че ми казаха че са тръгнали да си ходат аз не чувам и не усещам никакво тропане).

Колкото до виенето не е виене, а се чува като скърцане се едно от звук на стара пружина от на баба ми леглото :) :lol:

Кажи да ти погледнат амортесьорите и пружините, може и от тях да е... Но звука, за който говориш като нищо може да е и заради вече хлабавите шарнири и по-голямото клатушкане поради това...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kaspar_ivo » 08 Окт 2008, 16:20

дам ще отида да видат пружините и амортесьорите.

мерси че се отзова за помощ :)

младши ентусиаст
Аватар

Re: нещо свири

Мнение от kaspar_ivo » 10 Окт 2008, 22:23

cocosas написа:.... също така когато тръгвам 1-ва и 2-ра скорост вна4алото също се 4ува това свирене , казаха ми 4е можело да е от гумата да се допира някаде ама не ми се вярва ..... :?:

Момчета някой да може да даде някво мнение по този въпрос че съм със същите болки :( :help: Кажете от кво може да е баси да отида да го оправя :( :help:

По точно това свирене е като се тръгва на по ниски обороти без някав ряз имам предвид и като се кара на 2-ра пак в ниските обороти :help:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kaspar_ivo » 11 Окт 2008, 4:40

Никой ли незнае от какво може да е това "свирене или скърцане" при тези скорости? :help:

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 11 Окт 2008, 11:46

Звука може да е от диференциала, отиди да го прегледат - тампон, масло...

Назад към E46