Маслото изведнъж намаля????
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- brabusbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 520d LCI
- Мечтае да кара: Самолет
Маслото изведнъж намаля????
Здрвейте,
има странен проблем (поне за мен), вече 7000 км карам от както съм сменил маслото (пълна систетика 5W-40) и до момента и грам не беше мръднало от чертичката за максимум. Ходих до чужбина за 5 дни и се върнах като навъртях около 3300 км и проверявам пак маслото и установявам че е почти до мимимума? А както казах до преди това грам не ми е харчило. Нямам никакви течове.
От какво може да е това? И защо се получава?
има странен проблем (поне за мен), вече 7000 км карам от както съм сменил маслото (пълна систетика 5W-40) и до момента и грам не беше мръднало от чертичката за максимум. Ходих до чужбина за 5 дни и се върнах като навъртях около 3300 км и проверявам пак маслото и установявам че е почти до мимимума? А както казах до преди това грам не ми е харчило. Нямам никакви течове.
От какво може да е това? И защо се получава?
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Като гледам си му навъртял на маслото 10 300 км. - затова по-добре го смени
По-принцип в края на живота на маслото почва да губи своите свойства и двигателя да го хаби повечко.
Сложи новото масло и си следи нивото следващите километри и ако пак ти го яде тогава търси някакъв проблем

По-принцип в края на живота на маслото почва да губи своите свойства и двигателя да го хаби повечко.
Сложи новото масло и си следи нивото следващите километри и ако пак ти го яде тогава търси някакъв проблем
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Ако наистина нямаш никакви течове и си я юркал по аутобаните с 180-200-90-190-100-200 и тем подобни, е ПОЧТИ нормално да ти глътне повечеко масалце за 3000 км. При допуск 1,5 л/1000 км не виждам място за претиснение. Термостатите те добре ли са? Как е пушака от зад?
- brabusbg
- младши ентусиаст
-
pazokolarov написа:Ако наистина нямаш никакви течове и си я юркал по аутобаните с 180-200-90-190-100-200 и тем подобни, е ПОЧТИ нормално да ти глътне повечеко масалце за 3000 км. При допуск 1,5 л/1000 км не виждам място за претиснение. Термостатите те добре ли са? Как е пушака от зад?
Ами не съм минавал по автобани, през Румъния, Унгария и Словения минавах и пътищата бяха ужасни, 5-та скорост беше рядкост да се включи. Термостата (големия) го смених преди две седмици. А този допуск от 1,5 л/1000 км какъв е? Да разходва 1,5 л масло на 1000 км. Ако е така.... хич не е нормално според мен. То колкото давам за нафта толкова и за масло ще излезе работата накрая

А и не беше ли по логично тези харчове на масло да ми ги прави докато беше горещо времето, а не сега точно когато стана студено?
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
1.предния път като си го мерил може колата да е била под наклон
2.от мин. до макс. на щеката е 1 литър, а ако сега ти е над мин. това означава че е хапнала към 0.5л което е повече от нормално.
3. колата си я купил от горубляне, внос от италия на 450000км. с превъртян километраж.
4.от някъде може да ти хвърля масло.
помисли по тези варианти все един от всичките ще е.
2.от мин. до макс. на щеката е 1 литър, а ако сега ти е над мин. това означава че е хапнала към 0.5л което е повече от нормално.
3. колата си я купил от горубляне, внос от италия на 450000км. с превъртян километраж.
4.от някъде може да ти хвърля масло.
помисли по тези варианти все един от всичките ще е.
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
kriso85 написа:Като гледам си му навъртял на маслото 10 300 км. - затова по-добре го смени![]()
мдаа , според марката и качеството на маслото около 8000км има рязък спад във вискозитета .... става като рядка водица и излита през ауспуха
а каква е колата , че не ми стана ясно

- brabusbg
- младши ентусиаст
-
V-max написа:
мдаа , според марката и качеството на маслото около 8000км има рязък спад във вискозитета .... става като рядка водица и излита през ауспуха
а каква е колата , че не ми стана ясно
320d , 1999г., 136к.с.
7 мнения
• Страница 1 от 1