Въпросче за касетофончето на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- CeKo_SiFoNq
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 320i
Въпросче за касетофончето на Е46
Здравейте колеги,аз съм нов във форума и ако съм сбъркал мястото на темата не е нарочно.Искам да питам как се маха махагона над касетофона на Е46.Искам да си махна касетофона и до колкото знам зад махагона има две болчета които държат касетофона.А другият ми въпрос е ще имам ли нужда от някакви преобразуватели на кабелите за да мога да свържа новият касетофон? 

- krasy1982
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: 318 i
Пич за да разглобиш и махнеш касетофона трябва да свалиш лайсните като започнеш от тази до седалката на пасажера (тази над жабката) Лайсните са захванати с нещо като щипки който се махат с помоща на отверка, но много внимателно защото се чупят лесно. Така караш по ред докато стигнеш до въпросните болчета на касетофона. Относно това дали ще ти трябва др нещо за да сложиш новия касетофон отговора е ДА. Има такива преходници които са от БМВ към Евро букса. Успех!
P.S. Мисля че има теми със снимков материал, но сега нямам време да ги търся.
P.S. Мисля че има теми със снимков материал, но сега нямам време да ги търся.
- ForzaBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е61
- Мечтае да кара: алпина
- hades40
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d
- Мечтае да кара: neshto nad 400HP
Е46 320д Радио БМВ Бусинес СД
Имам Вапрос свързан с това СД, Към него може ли да се вклюЧи Усилватвл или трябва да го сменям с друго.
[/b]
[/b]
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
Може, зависи от усилвателя, ако има high level input ще стане като навържеш каналите в усилвателя и от него пак в каналите, ако обаче усилвателя няма такъв вход няма как да стане защото ЦД-то няма чинчови изходи.
- hades40
- кандидат ентусиаст
-
Мерси за отговора
сяга остава да си намеря такъв усилвател и достатаЧно мощен зада захрани колоните в купето и другите 2 допалнителни. Това ( high level input ) не е ли съсхтото като HiFi ?
- kiko™
- ентусиаст
-
Не колега, нямат си нищо общо двете понятия. Значи от касетофона излиза висикочестотен сигнал, а усилвателите по принцип вземат нискочестотен сигнал от касетофона чрез чинчовите изходи, но при нашите касетофони чинчови изходи няма и за това определени модели усилватели имат и високочестотни входове ( high level input) в които се включва високочестотния сигнал от касетофона. Надявам се да съм бил достатъчно ясен
П.П. Има и още един вариант в някой аудио сервиз да ти изкарат чинчови изходи на касетофона, след това вече ще можеш да вържеш всякакъв усилвате.

П.П. Има и още един вариант в някой аудио сервиз да ти изкарат чинчови изходи на касетофона, след това вече ще можеш да вържеш всякакъв усилвате.
- hades40
- кандидат ентусиаст
-
Благодарско
Това за искарването на Чинõве ми допадна, ще распитам тук там ,дано само да не ми ос..ят СДзто Мерси за инфото 

аз съм малко объркан
от изходите за усилвател може да излиза всякакво-честотен сигнал; ниско-честотен (40-120)Хц за бас, 1к-6к среди и от 10-12к нагоре високочестотен примерно. Ако е само за басове ще е 'орязан' предварително да изкарва само ниски честоти и т.н. ...
Изходите за усилвател са с по-ниско изходно напрежение може би това имахте предвид.
някои касетофони нямат изходи за усилвател. За това някои усилватели имат High level input което означава че там можете да бутнете директно 'жиците' от изходите за колоните.
Има вариант в който ако нямаш изходи за усилвател може да ти изкарат 2 чинча от пред-усилвателя на самия касетофон и от там да пуснеш сигнал към Low level input на усилвателя.

от изходите за усилвател може да излиза всякакво-честотен сигнал; ниско-честотен (40-120)Хц за бас, 1к-6к среди и от 10-12к нагоре високочестотен примерно. Ако е само за басове ще е 'орязан' предварително да изкарва само ниски честоти и т.н. ...
Изходите за усилвател са с по-ниско изходно напрежение може би това имахте предвид.

някои касетофони нямат изходи за усилвател. За това някои усилватели имат High level input което означава че там можете да бутнете директно 'жиците' от изходите за колоните.
Има вариант в който ако нямаш изходи за усилвател може да ти изкарат 2 чинча от пред-усилвателя на самия касетофон и от там да пуснеш сигнал към Low level input на усилвателя.
- infovan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW-Е46 320D
- Мечтае да кара: нова
- Детайли за колата: Е-46
може и сам да си го направиш,като от изхода за тонколоните сложеш съпротивлени е тогава да го вкараш в усилватела.
Автосервиз София кв.Хаджи Димитър бул.Първа Българска армия №159
- CeKo_SiFoNq
- Потребител
-
Хахахах,абе вие сте страшни
.Аз пускам една тема ,а вие говорите за друга.Но няма проблеми,ще се радвам ако някой колега знае някой сайт или нещо от тоя род кадето е показано как се разглобява,4е гадния махагон е много скъп после.Трябва ми нещо по-подробно.В смисъл такъв,че искам да видя как точно е хванато и каде.Един приятел беше смъкнал за авенсиса си някво опътване как се разглобява арматурното табло.И там пишише от каде да почне,каде да дръпне и т.н..Та ако мога да намеря нещо от тоя род ще съм много хепи. 

- kiko™
- ентусиаст
-
Свали си TIS от някъде и не само арматурното табло ще разглобиш, ами цялата кола, описано си е всичко подробно, сам дето не мога да разбера кое му е сложното да махнеш тия лайсни, няма никакви скоби които да счупиш, пъхай една отверка отдолу като започнеш от крайна дясна лайсна тая която е над жабката (защото се застъпват) повдигай леко, принципа на закрепването им е че по лайсните има закрепени едни железни пръчици които приличат на пирони (сори за глупавото оприличаване) които влизат в едни пластмасови гнезда по таблото, като напъваш с отверката на вън те постепенно излизат и така, после при поставянето пак ги пъхаш в гнездата, натискаш и готово, не се притеснявай аз моите съм го свалял има няма 6-7 пъти и до сега нищо не съм счупил!!!!
П.П. Айде ето ти и нагледно как става http://www.e46fanatics.com/howto/howtod ... owto_id=25
П.П. Айде ето ти и нагледно как става http://www.e46fanatics.com/howto/howtod ... owto_id=25
- CeKo_SiFoNq
- Потребител
-
14 мнения
• Страница 1 от 1