Как се разглобява огледалото на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Glamav
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '02
- Мечтае да кара: 850i или M6
Как се разглобява огледалото на Е46
Колеги, днес сутринта някой педал ми е обърнал дясното огледало докато колата е била паркирана пред офиса. Огледалата са с автоматично прибиране. Ефекта е че сега като натисна бутона за разгъване на огледалата, дясното не само се отваря ами отива чак напред.
- Glamav
- младши ентусиаст
-
- bafi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d / e46, вече не...
- Мечтае да кара: BMW 5
- Glamav
- младши ентусиаст
-
Колега, мерси за линка, до тук от снимки в нета разбирам че моторчето за прибиране и механизма са в огледалото а не във вратата.
Отивам да сваля самото стъкло за да видя какво има отдоло и ако локализирам повредата ще пусна снимки.
Отивам да сваля самото стъкло за да видя какво има отдоло и ако локализирам повредата ще пусна снимки.
- Glamav
- младши ентусиаст
-
Току що стигнах до половината разглобяване... но май ще търся сервиз.
Значи има една насечена шайба която прещраква за да може да згъваш огледалото на ръка, а върху нея на друга е вързан мотора.
Когато мотора върти огледалото се движи спрямо тази насечена шайба, когато на ръка се прибира огледалото се движи шайбата спрямо основата.
И там някъде вътре има няква контра която явно се е прекършила
Значи има една насечена шайба която прещраква за да може да згъваш огледалото на ръка, а върху нея на друга е вързан мотора.
Когато мотора върти огледалото се движи спрямо тази насечена шайба, когато на ръка се прибира огледалото се движи шайбата спрямо основата.
И там някъде вътре има няква контра която явно се е прекършила

- val
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M3
- Мечтае да кара: Е46 М3
- Детайли за колата: чудесна :)
И на мен ми се е случвало това нещо 3-4 пъти след подобен инцидент. Аз процедирах така- пускам да разгъне огледалото и с ръка подпирам в момента в който трябва да зацепи контрата и огледалото си остава както си трябва. На следващия път си работеше ОК, по някое време пак се наложи, а сега от вече сигурно половин година и повече не ми се е налагало да прилагам интервенции... На мен инцидента ми се случи зимата и тези мизерии ми ги е правила само когато е било студено, та знам ли- може тази контра да е тръгнала а като се е стоплило да се е позакрепила, но аз за сега не я пипам. Пиши как се развиват нещата при теб? Успех!
let the BMW be with you
7 мнения
• Страница 1 от 1