Хвърли ми и двата ремъка???

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 520d LCI
Мечтае да кара: Самолет

Хвърли ми и двата ремъка???

Мнение от brabusbg » 20 Авг 2008, 20:51

Здравейте, искам да споделя проблема си и ако някой си има на идея или му се е случвало ще съм благодарен ако сподели.

Прибирам се аз от работа и тъкмо съм стигнал до блока и волана ужасно ми се втвърди така като да управляваш без хидравлика. След малко докато паркирам ми светва и лампата за динамото че не зарежда акумулатора.
Е да - не толкова притеснен - казвам си скъса се малкия ремък който е за динамото и хидравликата.

Обаче отивам днес на сервиз (само преди това я запалих за да мога да я изкарам измежду колите че е много тясно, за да може да ме закачат да ме издърпат) и в сервиза я отварят и гледат и двата ремъка изхвърлени, нито единия от тях не е скъсан, малкия става да се ползва нищо му няма но големия при вертенето се е прецакал, но не е скъсан.

От Варна съм - при Краси я закарах (сервиз Корадо) и те ми казаха че щом така ги е хвърлило значи има някакъв по сериозен проблем.

Колата я имам от скоро - близо 3 месеца и когато я купих не съм ги сменял защото ходих в сервиз и ми казаха че ремъците са чисто нови - цитирам: "едва л са карани повече от 500 км." А и наистина личеше си че са си новички.

Някой знае ли какъв може да е проблема, че... направо не ми се мисли как и колко лошо ще ме сюрпрезират :help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320D TOURING
Мечтае да кара: X6 M-POWER

Re: Хвърли ми и двата ремъка???

Мнение от Lyubo » 20 Авг 2008, 23:06

Значи ако БМВ-то е дизел има един кантар на обтегача и един амортисьор на пистовия ремък.Или амортисьора е тръгнал да си заминава или кантара е изяден на елипс и при по големи обороти като едно от двете е свършило и изхвърля ремъка и от там като изпадне и изхвърля и малкия ремък на климатика.На снимката под номер (2) е кантара а под номер (7) е амортисьора.

www.realoem.com/bmw/showparts.do?model= ... g=11&fg=18

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 20 Авг 2008, 23:25

Провери и демферната шайба да не се клати много и да ги хвърля в което ме самнява малко ама има вероятност :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от LSFC » 21 Авг 2008, 10:58

plamen_hh написа:Провери и демферната шайба да не се клати много и да ги хвърля в което ме самнява малко ама има вероятност :shock:

Това е : демферната шайба 500лв. два ремъка , шайбите ?- зависи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от LSFC » 21 Авг 2008, 11:01

plamen_hh написа:Провери и демферната шайба да не се клати много и да ги хвърля в което ме самнява малко ама има вероятност :shock:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от brabusbg » 21 Авг 2008, 12:39

LSFC написа:

Aaaaaa стига бе - сериозен ли си ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от LSFC » 22 Авг 2008, 12:04

brabusbg написа:
LSFC написа:

Aaaaaa стига бе - сериозен ли си ?

Не мога да дам диагноза така , носъм почти на 100% сигурен
две Е46 имам и двете така стана едната събра ремъците на едно а другата изхвърли ремъка на климатика а другиа падна на скъсаната шайба и започна да свири.

едната на 130 000 едната на 180 000 се скъсаха.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Agande » 22 Авг 2008, 16:09

LSFC написа:

:yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от brabusbg » 22 Авг 2008, 16:28

Eми за моя радост.... не е демферната шайба, но.... не е по малък проблема. Смяна двата ремъка, смяна обтегач(амортисьорчето). Скъсана е планката на обтегача към болка, треба да се завари, и пукнат капак (този който е пред веригата на блока). Никой не се нави да ми я ремонтира защотто всичко требало да се разглоби, веригата трябвало да се сваля и да се центрова после и днес я закарах във Варна Карс. Ще ми смъкнат кожата сигурно :( :help:

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 22 Авг 2008, 17:08

По добре да беше пайбата ся тоз капак да се свали се разглобява половината кола скъпичко ще ти излезе за съжаление :(

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 22 Авг 2008, 17:10

Затова са профилактиките и обслужването бре колеги... сменят се тия неща, това са си консумативи... няма нужда да се чака да се скъса ремъка или да изхвърчи ролката... По-добре да се сменят няколко хиляди км по-рано, отколкото сега такива ремонти...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от brabusbg » 22 Авг 2008, 18:24

Ами не то проблема не е че не съм ги сменил, понеже както писах по горе си бяха почти нови, проблема е от там че се е скъсала стойката на обтегача, а защо е пукнат капака.... не знам.

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 23 Авг 2008, 0:13

brabusbg написа:Ами не то проблема не е че не съм ги сменил, понеже както писах по горе си бяха почти нови, проблема е от там че се е скъсала стойката на обтегача, а защо е пукнат капака.... не знам.

Защото стойката сигурно е хваната за капака не сам погледнал ама ще погледна мойте .

Назад към E46