Гаф...... много голям гаф.....

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Гаф...... много голям гаф.....

Мнение от rianmao » 05 Авг 2008, 21:06

Здравейте колеги БМВ-исти. Сега ще Ви разкажа една тъжна история с много тъжен край..
Купих си БМВ-нцето преди няколко месеца и страшно много му се кефя. Такавеа кола никога не съм карал преди (мощна и така стабилна на пътя). Та понеже много ме кефи, реших да си я пастирам сам, защото боята очевадно не беше пастирана след производството, и в предната част особено имаше много следи от камъчета, знаете какво точно имам предвид, тия малки вдлъбнатинки, където е пробит лака. Та като по учебник си купих консуматива и почна якото търкане. След като я измих 4-кратно и оставих да изсъхне нанесох абразивната паста. Дотук добре, обаче абразивната паста освен че сваля лака, също и запълва всички вдлъбнатинки по боята. И така всички точки от камъчета по предния капак и калниците се запълниха от абразива на пастата, и дори със лудо търкане не можах да изкарам белите частици от там. След неимоверни усилия се отказах, така или иначе отгоре нанесох ваксата, да не стои без лак. Сега резултата е пагубен, имам нова кола с множество мини бели точки на предния капак. Направо ме е страх да я измия, понеже от прахоляка по - не се виждат. Сега търся решение на проблема, не вярвам аз да съм първия, който да направи такава глупост, ако някой е имал същия кофти опит нека сподели как се е оправил. Това от мен :(

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 05 Авг 2008, 21:17

потърси мнението на Десо от сервизното обслужване. може и да се наложи да музакараш колата да я види! иначе- повярвай, гафът ти не е толкова голям! аз лично съм правил следното- купувам си кола за Х-лева и след два месеца правя ремонт на колата за 0,9Х лева! така че ти си лек случай!

Слави
Аватар

Мнение от © » 05 Авг 2008, 21:45

решението е - дай та ти я пастират някъде където разбират от това :mhihi: сигурен съм, че после няма да я познаеш
нищо фатално не е станало
а белите дупчици изчезват само с нова боя ;)
аз лично скоро мисля да боядисам предния капак именно по тази причина, като в никаккъв случай не си представям боядисването на капака като толкова трагичен факт :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320d / e46, вече не...
Мечтае да кара: BMW 5

Мнение от bafi » 05 Авг 2008, 22:08

и аз мисля, че няма нищо страшно да ти боядисат капака. И на мен това ми предстои.
Относно белите драскотини - ще изчезнат след 1-2 автомивки.

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 05 Авг 2008, 22:50

Измий я на безконтактно няколко пъти и сичко от пастата ще се заличи ще стане както преди ако не си повредил лака 8)

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 05 Авг 2008, 22:51

alexsch написа:потърси мнението на Десо от сервизното обслужване. може и да се наложи да музакараш колата да я види! иначе- повярвай, гафът ти не е толкова голям! аз лично съм правил следното- купувам си кола за Х-лева и след два месеца правя ремонт на колата за 0,9Х лева! така че ти си лек случай!

Аз не сам спирал секи месец си иска по нещо и направо започва да ми писва вече :evil:

Потребител
Аватар
Кара: BMW x3 2.0D

...

Мнение от krasigod » 06 Авг 2008, 11:52

купи си водна шкурка 2000 и леко затаркаи капака да го матираш и да изравниш дупките после като го пастираш няма да има и спомен от дупки шкурки и тем подобни

младши ентусиаст
Аватар

Re: ...

Мнение от RAFF » 06 Авг 2008, 19:09

krasigod написа:купи си водна шкурка 2000 и леко затаркаи капака да го матираш и да изравниш дупките после като го пастираш няма да има и спомен от дупки шкурки и тем подобни

:nono: изравняването на дупките е равносилно на сваляне на боята до метал. не го вкарвай в този филм.
Последна промяна RAFF на 06 Авг 2008, 19:11, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RAFF » 06 Авг 2008, 19:09

plamen_hh написа:Измий я на безконтактно няколко пъти и сичко от пастата ще се заличи ще стане както преди ако не си повредил лака 8)

:yes: правилно.

Потребител
Аватар

Мнение от petio_v » 07 Авг 2008, 0:28

можеш да почистиш пастата от дупчиците с медикс и парцалче......А такива дупки се оправят с боядисване...

Потребител
Аватар

Мнение от petio_v » 07 Авг 2008, 0:29

можеш да почистиш пастата от дупчиците с медикс и парцалче......А такива дупки се оправят с боядисване...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 07 Авг 2008, 0:51

Батко, същата работа бях направил преди две години на един Форд. Оправя се с едни пастички, които са с различни цветове и ги продават по магазините за авточасти. Та просто си избираш подходящ цвят и следваш инструкциите на опаковката и става. Не се вкарвай в приключения с шкурки и разни миенета защото има голяма вероятност да прецакаш лака. Ако на по-късен етап искаш да цялостно да се отървеш от дупчицие по капака иди на свестен бояджия, който може да ти ги отстрани без цялостно боядисване на капака. Естествено бояджията ще ти каже че трябва да се боядиса целия капак за да ти вземе някаква цифра, но ти му отговарш че в този случай не е добър майстор като не може да слее боите и лака. Ако майсторът е честолюбив се навива да го направи. До сега този номер при мен е минавал почти винаги. А си спомням че в Автопазар вървеше реклама за премахване на дребни дефекти по боята, но от както си купих Е46 не съм си купувал вестник, та не си спомням името на фирмата.

Назад към E46