Въпрос за е46(перка)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
Аз карам 320д 99г. Нямам перка отпред зад бъбреците. Имам само една ел. перка точно зад радиатора, под пластмасата. Колата няма никакви ядове при яка ръчка и климатроника си ми бачка перфектно. Предполагам колега и при теб е така. Има един друг много срещан проблем. Между двата радиатора (на климатика и водния) много често се събират всекакви боклуци (мухи, фасове, кал и т.н.). Свали пластмасата зад радиатора(тя е заедно с перката вътре) и откараи колата някаде да ти измият хубаво радиаторите. При мен като почнаха да ги мият, като пръскаха отпред през бъбреците в радиатора, 3-4 минути неможеше водата изобщо да премине през радиаторите. После почна да изкарва кал отзад на водния радиатор и чак след около 10 минути почна водата да минава свободно през ребрата.
Преди да го направя това, колата ми загряваше и климатика тръгваше когато си иска. Сега от около месец вече нямам никакви ядове. Момчетата от автомовката казаха че това напоследък е доста срещан проблем. Просто ребрата на климатичния радиатор се пълнат със секави боклуци и кал и се задръстват. Оттам и нестига достатъчно свеж въздух до водния радиатор
Преди да го направя това, колата ми загряваше и климатика тръгваше когато си иска. Сега от около месец вече нямам никакви ядове. Момчетата от автомовката казаха че това напоследък е доста срещан проблем. Просто ребрата на климатичния радиатор се пълнат със секави боклуци и кал и се задръстват. Оттам и нестига достатъчно свеж въздух до водния радиатор
- bojky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '08 535d
- Мечтае да кара: F10 M550d
Ясно колеги...благодаря ви много...аз се стреснах 4е нямам перка,оба4е след като гледам поведението на стрелката на Темп. явно си имам то4но тази електрическата която е за климата и двг...Стрелката си сочи право нагоре само ако карам по бързо или като тръгна клони към синьото...това нали е нормално?
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
Agande написа:Колега трябва да имаш перка зад бъбреците. Поне на мойта има. И аз съм с 320Д и имам перка. Незнам ква ще е тая хава при теб
хавата е такава че не четеш кво пише три поста над твоя

bojky е с Ел.перка за охлаждане и всичко които са с Ел.перка нямат втора перка за климатика

ти си с виско и съответно имаш перка пред радиатора и зад него

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- bojky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '08 535d
- Мечтае да кара: F10 M550d
Колеги зна4и ходих да сменям филтри,ремаци тва онова и тогава тази букса която забелязах до радятора 4е е празнна се оказа 4е там се включва перката....и тя е била изключена незнайно защо...и я оправихме и си заредих климата и сега вси4ко е ок....Благодаря ви за отговорите колеги... 

"applause" е напълно прав колега.само една перка...имах същия проблем миналата седмица...качиха я на компа и....имала 5 степени,20,40,60,80 и 100%...въртеше ми само на 40 и 60%,най малко използваните и ....честито..вградена платка,вграден регулатор...не подлежи на ремонт...704 кинта новата..труда отделно...
.
братле на тези 320 дизел има два вида перки едната е зад бъбреците и другата е скрита зад радиатора при мотора в една пласмаса тия е на много степени и лошото е че се управлява от един ел. блок които не подлежи на ремонт вътре е с едни чипове и глупусти то му определя колко силно и кога да се върти - при мен беше се случило че като пусна климатика тиа не се вътреше а и работеше само това че ако земи да прегрява мотора тогава вървеше много майстори се мъчиха на този блок и най накрая 704 лв и се оправи работта се пак без клима си е ужас
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2