Проблем с някой лампи на таблото.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем с някой лампи на таблото.

Мнение от demonazzz » 23 Юни 2008, 11:11

Когато мина през бабуна или легнал полицай, някой от светлините по таблото спират да функционират.
Мигачи, лампи за фаровете за мъгла, лампата, която казва дали има отворена врата, клматика и алармата.

Когато мина повторно през бабуна нещата се оправят. Преди време бях писал за проблема, но тогава явно някоя бабуна е наместила нещата и няколко месеца нямаше проблем, но...преди няколко дни се яви отново. Не искам да я карам по сервизи, предполагам е някоя дреболия, не дава контакт или нещо подобно.

Колата е 318i 1999 г., единственото, което е променяно е ново CD. Всичко друго е сток.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 23 Юни 2008, 11:39

Провери кабелите на километража и другите там букси4ки ;)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M3
Мечтае да кара: Е46 М3
Детайли за колата: чудесна :)

Мнение от val » 23 Юни 2008, 11:53

може да се окаже по- сложно диагностицирането ... аз имах подобен проблем (при мен откачаше и навигацията+музиката), в камор ми предложиха да си сменя таблото и евс-а, но след няколко седмици четене и ровене, установих че проблема идва от CD Changer-a. Той запушваше комуникационната шина (беше се замърсил и даваше K-busa към маса) и симптомите бяха абсолютно същите. Тези индикации по таблото се контролират от 1 голям процесор в таблото, който получава инфо по тази К-шина. Ако пробваш да го закачиш на диагностика, най- вероятно няма да стане нищо, просто защото K-bus-а е запушен. Моя съвет е първо да откачиш CD-то си и ако не се оправи да откачаш различните модули един по един, докато намериш виновника. Пиши какви модули имаш в колата, може да те насоча по- точно къде да търсиш. Успех!
let the BMW be with you

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от demonazzz » 23 Юни 2008, 15:03

Довечера почвам. Имам само player Pioneer, който бе монтиран в монтажния център на Технополис. Един ден след това и почнаха мизерийте. :( Ще смъкна playera и да видим. Лошото е, че грам не отбирам от ел. Ако може да ме насочите към сервиз или към някой колега, който разбира.

Потребител
Аватар
Кара: BMW e46 330i
Мечтае да кара: Нещо М///

Мнение от Тишо 311 » 23 Юни 2008, 23:25

Лампата на еарбека свети постояннол.Като изчистят грешките на компютъра - изгасва, и максимум до 2 дена пак светва :help:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от demonazzz » 24 Юни 2008, 11:23

Това с лампана на еърбега го правеше на старата кола и имаше прекъснат лентов кабел. Сменихме го и угасна. Не виждам какво общо има обаче еърбега с моя проблем. При мен никоя от диагностичните лампи не прави проблем.

Вчера махнах плейъра и прегледах как са вързали евробуксата, всичко изглежда ок.

Повтарям:
- лампи мигачи,
- лампа - количка, която показва дали има нещо отворено
- лампи, които показват дали е включен фар за мъгла
- управлението на климатроника

Вчера минах през бабуните на една бензиностанция и пак се включи всичко за малко.

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 24 Юни 2008, 11:32

Като пуснеш мигач има ли звук или не се чува, а само ти мига на таблото?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от demonazzz » 24 Юни 2008, 11:37

Нито звук, нито лампа, но мигача механично си работи. Просто няма никаква индикация.

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 24 Юни 2008, 11:42

demonazzz написа:Нито звук, нито лампа, но мигача механично си работи. Просто няма никаква индикация.

Като са слагали CD-то са направили нещо или не са го вързали където трябва. Същата работа беше при мен, като ми слагаха старата музика в тояга - излизам от там, няма звук за мигач, даже ключа не ми отключваше и заключваше централното... Върнах се да ги питам какво са оплескали и се оказа, че са го вързали на БМВ-буксата, поне така си спомням, не съм им искал обяснения, защото го оправиха за 2 минути и след това всичко беше наред... така че отиди при този в Технополис, който ти го е вързал и му кажи за проблема, или до Тояга - за някой лев ще ти го вържат как си требе... ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M3
Мечтае да кара: Е46 М3
Детайли за колата: чудесна :)

Мнение от val » 24 Юни 2008, 12:28

абсолютно- явно както ти писах и по- горе К-шината ти дава на маса при раздрусване и явно причината е монтажа на свирката ти. Виж дали няма някъде заголен кабел, който се допира към маса... може и да има разместен кабел не където трябва
let the BMW be with you

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от demonazzz » 24 Юни 2008, 14:53

Утре отивам до Тояга, в Технополис повече няма да стъпя. Ако не се получи ще ви тормозя отново. Или може да посетя някой от вас с каса бира...за финала на Еврото да си има. :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от demonazzz » 26 Юни 2008, 14:09

Вчера минах през Авител и въпреки, че човека по телефона беше много мил и каза веднага да дойда, неговите колеги не бяха толкова добре настроени. Излезе някъв сладур дето взе да ми говори, че не е от playera, а от таблото. Обясних, че на колега от форума е правило същото и било от неправилно вързани кабели на буксата. Единственото за което ги помолих е да прегледат кабелите, но изведнъж се оказа, че са супер заети и точно сега няма да стане. Доста надменен ми се видя този сладур, но както и да не бях в настроение да се разправям. Знам, че повече в Авител няма да стъпя, защото мисля това отношение за недопустимо. Днес ще мина през Тоягата да видим там как ще е.

Назад към E46