Проблем с някой лампи на таблото.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с някой лампи на таблото.
Когато мина през бабуна или легнал полицай, някой от светлините по таблото спират да функционират.
Мигачи, лампи за фаровете за мъгла, лампата, която казва дали има отворена врата, клматика и алармата.
Когато мина повторно през бабуна нещата се оправят. Преди време бях писал за проблема, но тогава явно някоя бабуна е наместила нещата и няколко месеца нямаше проблем, но...преди няколко дни се яви отново. Не искам да я карам по сервизи, предполагам е някоя дреболия, не дава контакт или нещо подобно.
Колата е 318i 1999 г., единственото, което е променяно е ново CD. Всичко друго е сток.
Мигачи, лампи за фаровете за мъгла, лампата, която казва дали има отворена врата, клматика и алармата.
Когато мина повторно през бабуна нещата се оправят. Преди време бях писал за проблема, но тогава явно някоя бабуна е наместила нещата и няколко месеца нямаше проблем, но...преди няколко дни се яви отново. Не искам да я карам по сервизи, предполагам е някоя дреболия, не дава контакт или нещо подобно.
Колата е 318i 1999 г., единственото, което е променяно е ново CD. Всичко друго е сток.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Провери кабелите на километража и другите там букси4ки 

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- val
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M3
- Мечтае да кара: Е46 М3
- Детайли за колата: чудесна :)
може да се окаже по- сложно диагностицирането ... аз имах подобен проблем (при мен откачаше и навигацията+музиката), в камор ми предложиха да си сменя таблото и евс-а, но след няколко седмици четене и ровене, установих че проблема идва от CD Changer-a. Той запушваше комуникационната шина (беше се замърсил и даваше K-busa към маса) и симптомите бяха абсолютно същите. Тези индикации по таблото се контролират от 1 голям процесор в таблото, който получава инфо по тази К-шина. Ако пробваш да го закачиш на диагностика, най- вероятно няма да стане нищо, просто защото K-bus-а е запушен. Моя съвет е първо да откачиш CD-то си и ако не се оправи да откачаш различните модули един по един, докато намериш виновника. Пиши какви модули имаш в колата, може да те насоча по- точно къде да търсиш. Успех!
let the BMW be with you
- Тишо 311
- Потребител
-
- Кара: BMW e46 330i
- Мечтае да кара: Нещо М///
Лампата на еарбека свети постояннол.Като изчистят грешките на компютъра - изгасва, и максимум до 2 дена пак светва 

Това с лампана на еърбега го правеше на старата кола и имаше прекъснат лентов кабел. Сменихме го и угасна. Не виждам какво общо има обаче еърбега с моя проблем. При мен никоя от диагностичните лампи не прави проблем.
Вчера махнах плейъра и прегледах как са вързали евробуксата, всичко изглежда ок.
Повтарям:
- лампи мигачи,
- лампа - количка, която показва дали има нещо отворено
- лампи, които показват дали е включен фар за мъгла
- управлението на климатроника
Вчера минах през бабуните на една бензиностанция и пак се включи всичко за малко.
Вчера махнах плейъра и прегледах как са вързали евробуксата, всичко изглежда ок.
Повтарям:
- лампи мигачи,
- лампа - количка, която показва дали има нещо отворено
- лампи, които показват дали е включен фар за мъгла
- управлението на климатроника
Вчера минах през бабуните на една бензиностанция и пак се включи всичко за малко.
- Гост
-
demonazzz написа:Нито звук, нито лампа, но мигача механично си работи. Просто няма никаква индикация.
Като са слагали CD-то са направили нещо или не са го вързали където трябва. Същата работа беше при мен, като ми слагаха старата музика в тояга - излизам от там, няма звук за мигач, даже ключа не ми отключваше и заключваше централното... Върнах се да ги питам какво са оплескали и се оказа, че са го вързали на БМВ-буксата, поне така си спомням, не съм им искал обяснения, защото го оправиха за 2 минути и след това всичко беше наред... така че отиди при този в Технополис, който ти го е вързал и му кажи за проблема, или до Тояга - за някой лев ще ти го вържат как си требе...

- val
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M3
- Мечтае да кара: Е46 М3
- Детайли за колата: чудесна :)
абсолютно- явно както ти писах и по- горе К-шината ти дава на маса при раздрусване и явно причината е монтажа на свирката ти. Виж дали няма някъде заголен кабел, който се допира към маса... може и да има разместен кабел не където трябва
let the BMW be with you
Вчера минах през Авител и въпреки, че човека по телефона беше много мил и каза веднага да дойда, неговите колеги не бяха толкова добре настроени. Излезе някъв сладур дето взе да ми говори, че не е от playera, а от таблото. Обясних, че на колега от форума е правило същото и било от неправилно вързани кабели на буксата. Единственото за което ги помолих е да прегледат кабелите, но изведнъж се оказа, че са супер заети и точно сега няма да стане. Доста надменен ми се видя този сладур, но както и да не бях в настроение да се разправям. Знам, че повече в Авител няма да стъпя, защото мисля това отношение за недопустимо. Днес ще мина през Тоягата да видим там как ще е.
12 мнения
• Страница 1 от 1