много ли са 190000
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
много ли са 190000
колеги имам компакт 320 д 150к на 90000км 2002 5м.-много съм доволен от мотора ----но самата кола ми е тясна защото съм семеен--мисля да направя бартер за 320д 150коня комби 2004година 6 скорост черно на цвят доста добре изглежда но ме плашат километрите --195000км----вие как мислите дали е рисковано от към ремонти---защото за 4 години са му скъсали задника от каране на година около 50000 км ---благодаря ви предварително за коментарите.
всичко е възможно?
Здравей колега,
Да вярно е че са му много километрите за 4 години ама зависи къде е карано и как.При правилно каране един дизелов двигател може да изкара 1 000 000 км преди да даде фира.Казвам го от личен опит.Работя като шофьор и карам един товарен бус Мерцедес и правя на ден по 1200км,вече трета година,да ти кажа не знам на колко е реално като км щото шефа го нулира заради гаранционното обслужване ама няма грешка.А познавам един българин кайто на неговия бус направи над милион км. без нито един ремонт.
Така че ако можеш да разбереш къде е каран и за каво е ползван......Всеки случай закарай го преди това на сервиз да ти кажат компетентно мнение
Да вярно е че са му много километрите за 4 години ама зависи къде е карано и как.При правилно каране един дизелов двигател може да изкара 1 000 000 км преди да даде фира.Казвам го от личен опит.Работя като шофьор и карам един товарен бус Мерцедес и правя на ден по 1200км,вече трета година,да ти кажа не знам на колко е реално като км щото шефа го нулира заради гаранционното обслужване ама няма грешка.А познавам един българин кайто на неговия бус направи над милион км. без нито един ремонт.
Така че ако можеш да разбереш къде е каран и за каво е ползван......Всеки случай закарай го преди това на сервиз да ти кажат компетентно мнение
Мдааа.....който се е качил веднъж на BMW не слиза от него

- plevenskiq_
- Потребител
-
Значи да ти кажа че за тези мотори тези километри не са нищо! Както казва кколегата зависи и къде и от кого е карано и как!
Мойто е на 184,000 в момента и не съм имал никакви проблеми. Сега мисля да му сменя турбото и катализаторите с гърнето и знам че няма да имам проблеми още много време! Тук е нормално да се правят толкова километри на година! То иначе за какво ти е дизел? 

Te Gusta Conducir?

Колега,
лично съм проверил в няколко сайта, че тези коли при добра експлатация минават над 1 000 000км без проблем и аз имах подобни упасения преди да е взема, моята но като видях всичките данни които дават на двигателя е взех.
Имам приятел с 5-ца 94г. дизел и е на 700 000км и си е пушка. Все пак един съвет от мен който давам на всички колеги, които взимат коли 2-ра ръка.
ВЗЕМЕТЕ ВЪПРОСНАТА КОЛА, КОЯТО ЩЕ КУПУВАТЕ ОТИДЕТЕ В НАЙ- БЛИЗКОТО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО НА БМВ. ТАМ ЩЕ ВИ НАПРАВЧТ ВСЯКЪКВИ ТЕСТОВЕ И ЩЕ ВИ ИЗКАРАТ РЕАЛНИТЕ КИЛОМЕТРИ ПО КЛЮЧА. АКО Е ДИЗЕЛ НЕПРЕМЕННО НАПРАВЕТЕ ТЕСТ С РЕАКТИВ ДАЛИ Е ПРЕГРЯН. ЩЕ ОТДЕЛИТЕ ОКОЛО 100ЛВ. ЗА ВСИЧКО И ПОЛОВИН ДЕН, НО МИСЛЯ, ЧЕ НАСИТНА СИ СТРУВА И ЩЕ СПЕСТИТЕ МНОГО ЕВЕНТУАЛНИ НЕРВИ ИЛИ ЩЕ СИ КАРАТЕ СЪС СПОКОЙСТВИЕ....
УСПЕХ
лично съм проверил в няколко сайта, че тези коли при добра експлатация минават над 1 000 000км без проблем и аз имах подобни упасения преди да е взема, моята но като видях всичките данни които дават на двигателя е взех.
Имам приятел с 5-ца 94г. дизел и е на 700 000км и си е пушка. Все пак един съвет от мен който давам на всички колеги, които взимат коли 2-ра ръка.
ВЗЕМЕТЕ ВЪПРОСНАТА КОЛА, КОЯТО ЩЕ КУПУВАТЕ ОТИДЕТЕ В НАЙ- БЛИЗКОТО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО НА БМВ. ТАМ ЩЕ ВИ НАПРАВЧТ ВСЯКЪКВИ ТЕСТОВЕ И ЩЕ ВИ ИЗКАРАТ РЕАЛНИТЕ КИЛОМЕТРИ ПО КЛЮЧА. АКО Е ДИЗЕЛ НЕПРЕМЕННО НАПРАВЕТЕ ТЕСТ С РЕАКТИВ ДАЛИ Е ПРЕГРЯН. ЩЕ ОТДЕЛИТЕ ОКОЛО 100ЛВ. ЗА ВСИЧКО И ПОЛОВИН ДЕН, НО МИСЛЯ, ЧЕ НАСИТНА СИ СТРУВА И ЩЕ СПЕСТИТЕ МНОГО ЕВЕНТУАЛНИ НЕРВИ ИЛИ ЩЕ СИ КАРАТЕ СЪС СПОКОЙСТВИЕ....
УСПЕХ
Бяла Перла
- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
baga написа:applause, кажи сега за тоя тест с реактив, че ми е интересно. Как точно става теста и с какво?
Колеги, чесно казано и аз незнам какво правят. За трети път обяснявам. Понеже колата ми почна да заграва докато разберат че е перката, загря няколко пъти. ( но разбира се подмине ли 90 веднага спирах) Когато отидах в М- кар да е правя ми обясниха че често се случва колата да е прегрята но по леко и проблемите да започнат след половин година. Затова ми предложиха да ми направят тест с реактив, който бмв разработили и хващали ако има някакво прегряване. За радост при мен нямаше проблем

Бяла Перла
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
didony написа:Здравей колега,
Да вярно е че са му много километрите за 4 години ама зависи къде е карано и как.При правилно каране един дизелов двигател може да изкара 1 000 000 км преди да даде фира....
Не точно този дизел обаче

Новите дизели са много капризни от към поддръжка и аутобаните в Германия им разказват играта ( 1 час с 200 км/ч и после веднага гасене на пореднота бензиностанция).
Според мен ако твойто 320тд е на реални 90к км. няма смисъл да го заменяш за това комби на 200к., на което нищо не му знаеш

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

а къде ще намери дизел на 4-5г на който знае реалните км. и да е под 200 000км?
според мен са нищо за тази кола, въпроса е да се огледа добре в сервиз и да се прецени добре по разни други белези
Каква е гаранцията че като купиш някоя на 90 000км ще е на толкова и следващите 100 000км няма да сменяш нищо?
аз бих направил замяната без да се замислям
според мен са нищо за тази кола, въпроса е да се огледа добре в сервиз и да се прецени добре по разни други белези
Каква е гаранцията че като купиш някоя на 90 000км ще е на толкова и следващите 100 000км няма да сменяш нищо?
аз бих направил замяната без да се замислям
- Aksen
- Потребител
-
- Кара: E60 530D, E36 328 STAGE 2
- Мечтае да кара: BMW E36 M3
Колега.
Тези мотори са много съвремени и не се повреждат лесно.Ако е карана на Обороти;не са сменяни масла на време;Правени са Сланца и други фиести може и 100 000 да не издаржи но ако е карана нормално не си криви душата.Аз карам 320 Д 150 к.с. мотора е мого здрав бри кадърно каране.Ако си семеен това е идеална кола(според мене).Успех
Тези мотори са много съвремени и не се повреждат лесно.Ако е карана на Обороти;не са сменяни масла на време;Правени са Сланца и други фиести може и 100 000 да не издаржи но ако е карана нормално не си криви душата.Аз карам 320 Д 150 к.с. мотора е мого здрав бри кадърно каране.Ако си семеен това е идеална кола(според мене).Успех
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Аз друго имах предвид - че ако е сигурен 4е неговата кола е на 90к км. няма смисъл да взима такава на 200к.
според мен е не-добра сделка.
Също така не казвам 4е тоя мотор не е добър , просто е капризен от към поддръжка (както всеки един от по-новите мотори), а доста малко хора си го гледат както трябва - пове4ето на запад карат докато изте4е гаранцията и после продават за по-ново.
Според мен колата не се плаши от каране, а от лоша поддръжка със скапани части и консумативи

Също така не казвам 4е тоя мотор не е добър , просто е капризен от към поддръжка (както всеки един от по-новите мотори), а доста малко хора си го гледат както трябва - пове4ето на запад карат докато изте4е гаранцията и после продават за по-ново.
Aksen написа:.........Аз карам 320 Д 150 к.с. мотора е мого здрав бри кадърно каране.Ако си семеен това е идеална кола(според мене).Успех
Според мен колата не се плаши от каране, а от лоша поддръжка със скапани части и консумативи

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

12 мнения
• Страница 1 от 1