Помощ при избор на 320d 136к.с. 2000г. (седан)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Помощ при избор на 320d 136к.с. 2000г. (седан)

Мнение от Hector » 03 Юни 2008, 0:28

Здравейте!

След дълго мислене по въпроса за нова кола реших да се спра на този модел, но имам няколко въпроса относно колата и двигателя като цяло. От тази тема -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=96097 научих някои полезни неща за диагностиката след закупуването, но не бях сигурен дали е само за конкретния 150к.с. двигател и дали има нещо по-особено при моя по-слаб 136к.с..

Да си призная все още не съм сигурен, че дизеловия вариант е по-добър от бензиновия, затова ще съм ви много благодарен ако споделите някои от личните си впечатления с мен и също така дали бюджета, към който съм се ориентирал е възможен (става дума за около 14000лв. Някои хора ми казват, че дизеловите двигатели били по-надеждни, други изтъкват факта, че дизела все повече расте като цена (макар че имайки предвид по-ниския разход на гориво според мен горе долу се приравняват) и други такива неща ме мъчат при избора...

Ето няколко обяви, които успях да намеря за тези пари:

http://mobile.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11211439437280171&f1=details

http://mobile.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11198184399071876&f1=details

http://mobile.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11212056434412250&f1=details

Ами в общи линии това е, мисля че другото успях да го намеря във многото полезни теми (макар и да не съм ги прочел от-до всичките все още). Аз съм нов тук и се надявам да стана член на BMW Club Bulgaria в близкото бъдеще, затова ще съм ви много благодарен за всякакви съвети и коментари по темата.

Поздрав!

Потребител
Аватар

Мнение от _-^Pampi^-_ » 03 Юни 2008, 1:20

Е така между другото, второто BMW което е от Пазарджик го гледам от най-малко 4 месеца във мобиле-то, да на кажа и 6 месеца...
Явно не е стока нещо, а и на мястото на халогените има слагана мрежа(тип комарник :mhihi: ), може и да е нямала халогени, ама и оригинално няма такава мрежа...
Също така и реалния пробег на повечето автомобилите нов внос в БГ е поне х2...
BMW на 10 години, Дизел и на 100-140 000 км... много трудна работа...

Успех с търсенето колега, по скъпите екземпляри се предполага че са по-читави, но и това не е гаранция...
Все пак живеем в БЪЛГАРИЯ, всичко можеш да очакваш...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 03 Юни 2008, 9:20

Следи обявите във форума ... тук се предлагаха няколко читави дизела.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 03 Юни 2008, 21:42

заеби дизела,не си струва поддръжката и риска е кофти
земи си 4ц бензин и си карай кефа
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 04 Юни 2008, 8:55

pavlin_e30 написа:заеби дизела,не си струва поддръжката и риска е кофти
земи си 4ц бензин и си карай кефа

Кеф с 4ц бензин :?:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: жена си да дрифти
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: харчи малко - върви на страх

Мнение от mili4uk » 04 Юни 2008, 9:37

Да ти кажа.... аз обиколих над 10 коли докато си харесам моята...
Гледах най-вече да е запазена много отвътре. Да не е някоя мародерска...
Другото което гледах... да е без удари или поне да е направена читаво и да не си личи.
Другото всичко си е на късмет според мен...
взлиаш караш... и ако е раздрънкана... ако не и работят половината екстри.... и т.н. отиваш на следващата.
При мен като взех моята... единствено отидох до едно приятелче да ми прочете грешката..че светеше airbag-a и се оказа датчика на седалката..

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 04 Юни 2008, 14:25

Истината е че от Бг няма как да се вземе читава кола още повече и дизел. Колите които си внасят масово от Италия са абсолютни гробници. Това вече трябва да е станало ясно на всеки. Има разбира се изключения , но рядко. Та те жабарите не си правят труда да погледнат двигателя дали има масло, пък за смяна да не говорим.
Моя съвет е да си вземеш кола от Германия, но пък вече няма да струва 14к.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 04 Юни 2008, 15:07

kronos написа:Истината е че от Бг няма как да се вземе читава кола още повече и дизел. Колите които си внасят масово от Италия са абсолютни гробници. Това вече трябва да е станало ясно на всеки. Има разбира се изключения, но рядко. Та те жабарите не си правят труда да погледнат двигателя дали има масло, пък за смяна да не говорим.
Моя съвет е да си вземеш кола от Германия, но пък вече няма да струва 14к.

Склонен съм да поспоря с теб по този въпрос (но не ми се иска да урочасвам нашият дизел). Да кажем просто, че и в Б-я може да се намери хубав дизел, след доста търсене/чакане и на цена, при която италианката би била 2-3 години по нова или просто би била 330д :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 04 Юни 2008, 17:07

Аз смея да кажа, че съм имал 2 коли от германия и 3 от италия през живота си и да ти кажа честно италиянските са били в пти по добри от немските. Може така да се е случило, но все пак това е моя опит. Та искам да кажа, че всичко си е до кола, а не до мястото от което е внесена колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 04 Юни 2008, 23:15

Чест проблем им е демпферната шайба.Струва към 500 левя,но не е болка за умиране ;)
ТДС - Турбо Див Селянин

Назад към E46