Дайте съвет: леко увисване при задна дясна гума
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Дайте съвет: леко увисване при задна дясна гума
здравейте колеги,
тази вечер загледах колата отзад и ми се стори, че стой леко наклонена (отляво по-висока) ... реших да погледна по детайлно и измерих разтоянието м/у гумите и задните калници - резултат: 3 пръста отляво и само 2 отдясно.... в същото време разтоянието м/у предните гуми и калниците е еднакво и е м/у 3 и 4 пръста (тоест, по-високо от това отзад) ... и понеже не съм запознат питам:
1) нормално ли е отпред да е по-висока (резервоара е наполовин пълен, а под предният капак има 320д) или не?
2) разлика от 1 пръст във височината м/у гума и калник от лявата и дясната страна на какво може да се дължи? амортисьор?
в събота ще ходя в Д&Н на тресочка да ми видят амортисьорите ... но се чудя дали може да е и друг проблема ... (оффф нещо съм се наплашил от онази тема за изнилите кожуси)
съвети ?
тази вечер загледах колата отзад и ми се стори, че стой леко наклонена (отляво по-висока) ... реших да погледна по детайлно и измерих разтоянието м/у гумите и задните калници - резултат: 3 пръста отляво и само 2 отдясно.... в същото време разтоянието м/у предните гуми и калниците е еднакво и е м/у 3 и 4 пръста (тоест, по-високо от това отзад) ... и понеже не съм запознат питам:
1) нормално ли е отпред да е по-висока (резервоара е наполовин пълен, а под предният капак има 320д) или не?
2) разлика от 1 пръст във височината м/у гума и калник от лявата и дясната страна на какво може да се дължи? амортисьор?
в събота ще ходя в Д&Н на тресочка да ми видят амортисьорите ... но се чудя дали може да е и друг проблема ... (оффф нещо съм се наплашил от онази тема за изнилите кожуси)
съвети ?
- krasy1982
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: 318 i
Според мен отговора е само 1 - счупена пружина. На 99% съм сигурен. Как да я смениш може да прочетеш във тема направи си сам. Описъл съм го точно. Ако се питаш колко е цената на пружините 190 лв двете 

- krasy1982
- кандидат ентусиаст
-
Провери ли този за който ти казах?Защо търсиш други варианти ако не си сигурен че този, които ти казвам е верен? Вариянта от който си се наплашил ми се струва малко нереален при положение че колата ти е сравнитело нова. Каза че ще ходиш на сервиз за амортисьорите - излишно е за мен само пари ще дадеш. АКо не са наред няма начин да не усетиш. Поведението на колата ще е доста лошо.
krasy1982 написа:Провери ли този за който ти казах?Защо търсиш други варианти ако не си сигурен че този, които ти казвам е верен? Вариянта от който си се наплашил ми се струва малко нереален при положение че колата ти е сравнитело нова. Каза че ще ходиш на сервиз за амортисьорите - излишно е за мен само пари ще дадеш. АКо не са наред няма начин да не усетиш. Поведението на колата ще е доста лошо.
благодаря колега,
не съм проверил още нещата защото това ще стане през уикенда ... относно тресочката за да знаят колегите, че в сервиз Д&Н всяка събота тресочката е безплатна

та по темата - пружините ще видя през уикенда и ще ви пиша.
а относно разликата във височината м/у предни и задни гуми (1 пръст) - никои не написа нормална ли е .... загледайте вашите коли ... кажете ми какво виждате там.
- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
абе мойта два дена я държах в гаража подвигната на тухли под гумите, с по два реда /2х6см./ под предните и един ред-6см под задна лява. снощи я свали и ме стори че нещо крива седи /не съм пил нищо освен бира/. Тва сериозно. Довечера ще покарам и ще замеря тва онова.....та може и да разберем нещо за това странно явление, ако изобщо го има де! 

- shaterhand
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 520 D
- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
- krasy1982
- кандидат ентусиаст
-
krasy1982 написа:Колега какво стана с проблема?Реши ли го? Сподели.
Ами колега оказа се, че пружините и амортисьорите са си ок ... незнам по каква причина но ми се е сторило че има разлика във височината защото вчера я нямаше

- Гост
-
11 мнения
• Страница 1 от 1