Горивен филтър
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Горивен филтър
колеги,
има ли оригинален горивен филтър за 320d ?
това което искам да попитам е ако съм закарал колата си в оторизиран сервиз (в БМВ сервиз) за обслужване - смяна на масло и всички филтри, вкл. горивен , и после година по-късно си ги сменя сам и забележа че на горивния пише Mann, това означава ли че са ме минали от сервиза годинка по-рано??
има ли оригинален горивен филтър за 320d ?
това което искам да попитам е ако съм закарал колата си в оторизиран сервиз (в БМВ сервиз) за обслужване - смяна на масло и всички филтри, вкл. горивен , и после година по-късно си ги сменя сам и забележа че на горивния пише Mann, това означава ли че са ме минали от сервиза годинка по-рано??

- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
аз до колкото знам с МАН излизат колите
за масления също знам че МАН слагат по оторизираните сервизи

за масления също знам че МАН слагат по оторизираните сервизи

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- alexandrovi
- кандидат ентусиаст
-
вчера сменях на е46-цата бензиновия филтър,не обърнах внимание каква марка защото бях втрещен от датата на производство 25.08.00,колата е с1-ва регистрация .10.00. гледам и не вярвам на ушите си.
- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
аз съм доволен от Mahle - навсякъде по тях пише че са правени в австрия, както на кутията така и на елемента и са на добри цени!
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
alexandrovi написа:вчера сменях на е46-цата бензиновия филтър,не обърнах внимание каква марка защото бях втрещен от датата на производство 25.08.00,колата е с1-ва регистрация .10.00. гледам и не вярвам на ушите си.
Какво толкова чудно има? Не гледай датата на първа регистрция, а гледай датата на производство на колата, колата следа като е произведена може и да е постояла по автосалоните преди да я купят и да я регистрират.
kiko™ написа:alexandrovi написа:вчера сменях на е46-цата бензиновия филтър,не обърнах внимание каква марка защото бях втрещен от датата на производство 25.08.00,колата е с1-ва регистрация .10.00. гледам и не вярвам на ушите си.
Какво толкова чудно има? Не гледай датата на първа регистрция, а гледай датата на производство на колата, колата следа като е произведена може и да е постояла по автосалоните преди да я купят и да я регистрират.
мисля че колегата говори за дата на производство на филтъра

- zlati79
- младши ентусиаст
-
остана ми да сменя горивен и на мен! чета в DIY че трябва да извадя предпазителя за горивната помпа явно, и да запаля докато изгоря горивото в системата за да не се улея при демонтажа на стария! дали това всичко е вярно! някой който го е правил да сподели! мерси предварително!
аз си го смених сам !
отиваш на канал развиваш предпазителя, после отвиваш скобата която го държи, отвивап и четирите скоби които са по 2 от всяка страна, махаш филтъра от който изтича около литър бензин, слагаш новия, обратно всички скоби, и другите неща, след това, като си готов, даваш на контак и изчакваш десетина секунди, след което стартираш двигателя...
и това е...
работа за ~ 30 мин.
колкото до марката дали ше е махле, филтрон ман - все тая всичките са качествени
отиваш на канал развиваш предпазителя, после отвиваш скобата която го държи, отвивап и четирите скоби които са по 2 от всяка страна, махаш филтъра от който изтича около литър бензин, слагаш новия, обратно всички скоби, и другите неща, след това, като си готов, даваш на контак и изчакваш десетина секунди, след което стартираш двигателя...
и това е...
работа за ~ 30 мин.
колкото до марката дали ше е махле, филтрон ман - все тая всичките са качествени
- zlati79
- младши ентусиаст
-
изцяло съм съгласен с теб, но тука http://bimmerinfo.com/diy/fuel-filter/ чета че колегата явно запалил колата с изваден предпазител на помпата докато загасне сама и изгори горивото с системата! не ща да се уливам с бензин, иначе и така както казваш ще стане, с буркан в ръка да събера вече прескъпата течност
, мерсаж иначе!

13 мнения
• Страница 1 от 1