ТУПКАНЕ ОТЗАД ПРИ ВКЛЮЧВАНЕ НА 1-ВА
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- baga
- младши ентусиаст
- Кара: e90 320d 163hp 2006
ТУПКАНЕ ОТЗАД ПРИ ВКЛЮЧВАНЕ НА 1-ВА
Колеги, в момента в който бутна лоста за да включа на 1-ва, се чува едно "глухо" тупкане отзад. Някой знае ли нещо по въпроса? 320д 99г.
apolon_3 написа:Този "саунд" е нормален,има го на всяка втора е46-ца,не го мисли.
Мани ги тия работи с това не го мисли, щото и аз така бех чувал че е нормално, докато диференцяла ми не се счупи, и като го отвориха, от него буквално изпадна зъбно колело, неможе нещо да тропа, чука, блъска, вие, стърже, тече, капе, скърца, пука и тн ... и да не се счупи нещо в последствие, щом не излиза от завода с това тупкане, значи не е нормално, и рано или късно ще изревеш като мене
Аз не познавам много собственици на чисто нови Е46-ци, но пък познавам собственици на стари такива, и знам поне 3-ма който не са го чували този шум предполагам че може да изминеш много километри без да стане нищо, щом е толкова често срещано, но аз съм длъжен да споделя как моя диференцял дрънкаше като касичка след като не обърнах внимание навреме, Лошото е ако се счупи при висока скорост иначе ремонта не е болка за умиране, това ми е идеята да предупредя колегата, моя се счупи при потегляне, не ми се мисли какво може да стане ако се строши при висока скорост, да не стане беля
И е добре,че го правиш-тук в този форум най-толерирани са мненията от опит,на хора,които са имали реални премеждияbufet написа:Аз не познавам много собственици на чисто нови Е46-ци, но пък познавам собственици на стари такива, и знам поне 3-ма който не са го чували този шум предполагам че може да изминеш много километри без да стане нищо, щом е толкова често срещано, но аз съм длъжен да споделя как моя диференцял дрънкаше като касичка след като не обърнах внимание навреме, Лошото е ако се счупи при висока скорост иначе ремонта не е болка за умиране, това ми е идеята да предупредя колегата, моя се счупи при потегляне, не ми се мисли какво може да стане ако се строши при висока скорост, да не стане беля
None
- baga
- младши ентусиаст
Относно тупкането. Днес бях на преглед ходова част и има един тампон, точно зад "прасето" на дифа, който е заминал. Като го сменя, ще пиша дали се е оправило тупкането.
- baga
- младши ентусиаст
Та да си дойдем на думата! Значи, след дълго обикаляне по сервизите, намерих правилното място и смених тъпия тампон. Процедурата е следната: дифа на земята, специална скоба от Дару Кар + 100лв за работа и тупкането го няма вече. Един съвет към всички - не давайте на някакви бездарници да правят манипулацията, защото не е майтап работа. Без скоба, специално направена за тоя тампон, ще блъскат като ненормални и кой знае какво ще потрошат. На едно място ми казаха - СЧУПИХМЕ ТРИ СКОБИ И СЕ НАЛОЖИ ДА РЕЖЕМ ТАМПОНА. Не ми казаха как са го срязали, но не ме и интересуваше. А сервиза, в който го смених, е на симеоновско шосе номер 6. Човека се казва Лъчо и прави само бмв-та. Успех!
- panafon
- кандидат ентусиаст
- Кара: кара Е46
- IvaN66
- младши ентусиаст
- Кара: Е46 2.0d 99'
Аз го имам същия проблем.Задният тампон на диференциала е "цъфнал".Като го сменя ще кажа,дали тупкането изчезна.
- Facheff
- младши ентусиаст
- Кара: 740xd lci M-Packet