Помощ - Audio setup е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 323Ci

Помощ - Audio setup е46

Мнение от sh1n3 » 27 Юли 2017, 10:26

Здравейте колеги,

Пред дилема съм какво да направя със озвучението на колата. Става въпрос за е46 купе

Дълги години бях със Dynavin и харман кардън, но след като Dynavin-а почна да сдава багажа, реших да си взема OEM мултимеди 16:9, но там дойде проблема че имам харман/кардън и ми трябва инсталация от кола която е е имала и харман и ОЕМ Мултимедия, което е доста рядко срещано като комбинация.

Сега съм пред дилемата ако си върна оригинални сетъп със ОЕМ CD и климатика под него но да получа звука който е многократно по-добър от този на Китайските мултимедии или да си взема пак китайска и да направя компромис със звука.
п
Искам също да наблегна на това, че няма да сложа CD Pionner, JVC или каквото и да е друго нещо което да ми направи таблото като на GOLF 3.

Моля за компететни мнения.

Поздрави
Емил Стойчев

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Re: Помощ - Audio setup е46

Мнение от fancooler » 27 Юли 2017, 10:56

Ако не държиш особено на мултимедията, но все пак искаш приличен звук моят съвет е да си сложиш оригиналното CD или такова, което чете и МР3 (води се CD53).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sh1n3 » 27 Юли 2017, 11:30

fancooler написа:Ако не държиш особено на мултимедията, но все пак искаш приличен звук моят съвет е да си сложиш оригиналното CD или такова, което чете и МР3 (води се CD53).

И аз клоня към това решение едиснственото което не ми харесва е че климатика пак ще се качи горе, а доло е пет пъти по красиво.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 27 Юли 2017, 19:01

sh1n3 написа:Здравейте колеги,
.... и ми трябва инсталация от кола която е е имала и харман и ОЕМ Мултимедия, което е доста рядко срещано като комбинация.
...

Аз, всички мултимедии (16:9) които съм виждал са оригинално с ХК.
sh1n3 написа:Сега съм пред дилемата ако си върна оригинални сетъп със ОЕМ CD и климатика под него но да получа звука който е многократно по-добър от този на Китайските мултимедии или да си взема пак китайска и да направя компромис със звука.
....

Ако имаш път към София се обади да ти пусна китайска да я чуеш, за гледане лятото не става освен в подземен паркинг.
Другия вариант, който ползвах е висок клас плеар в малката жабка отляво, мулти волана работи, саунда е ОК даже с оригинални говорители и визията си е ОЕМ.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sh1n3 » 28 Юли 2017, 8:30

Lenco написа:
.... и ми трябва инсталация от кола която е е имала и харман и ОЕМ Мултимедия, което е доста рядко срещано като комбинация.
...

Аз, всички мултимедии (16:9) които съм виждал са оригинално с ХК.

Аз пък ходих от две коли да размонтирам OEM мултимедия и нито едната не беше с харман, но беше оригинално с 16:9
Всички M3-ки който са със 16:9 мисля че са с харман.

sh1n3 написа:Сега съм пред дилемата ако си върна оригинални сетъп със ОЕМ CD и климатика под него но да получа звука който е многократно по-добър от този на Китайските мултимедии или да си взема пак китайска и да направя компромис със звука.
....

Ако имаш път към София се обади да ти пусна китайска да я чуеш, за гледане лятото не става освен в подземен паркинг.
Другия вариант, който ползвах е висок клас плеар в малката жабка отляво, мулти волана работи, саунда е ОК даже с оригинални говорители и визията си е ОЕМ.

Колега пак да кажа 7 години бях с Dynavin който смятам че за 750$ се бяха постарали от към звук. Но с удоволствие бих дошъл до София да се срещнем, но със сигурност няма да ме впечетли Китайската навигация от към звук.

Поздрави

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D
Мечтае да кара: F30 / F10

Мнение от VladiE » 28 Юли 2017, 11:12

А какво му е на Dynavin-a и продаваш ли го?

Изпратено от моят SHV-E250K с помощта на Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sh1n3 » 31 Юли 2017, 12:31

VladiE написа:А какво му е на Dynavin-a и продаваш ли го?

Изпратено от моят SHV-E250K с помощта на Tapatalk

Ами засега не го продавам, защото още не мога да се начудя какво да правя с моя setup.

А дайнавина и както всички китайски боклуци не могат да възройзведат звука, който е с OEM audio.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 31 Юли 2017, 13:30

sh1n3 написа:А дайнавина и както всички китайски боклуци не могат да възройзведат звука, който е с OEM audio.

Горе-долу това е истината. С пет канален външен усилвател и добри говорители нещата придобиват друго звучене. Трябва и да се филтрира добре захранването. Другото тъпо, е че изходите за усилватели са влияят от еквалайзерите.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 320d
Мечтае да кара: M5 E60,F90

Мнение от iNfoster` » 02 Авг 2017, 10:10

Аз до скоро бях с MK3 16:9, само че съм с заводското аудио. От няколко дни ползвам ES5062B и съм доста по-доволен отколкото с оригиналната навигация. Много ме дразнеше, че трябва да записвам аудио дискове по 20 песни вътре и да ги слагам в чейнджъра и като мина през дупка да прескача... От към звук поне при мен свири по-добре от преди. Като цяло не свири много силно, но поне като усиля на максимум нито криви и свири чисто. Според мен си сложи пак едно китайче ако не държиш толкова на качеството на музиката. Защото тези CD-та и оригинални навигации са първобитна работа, особено при E46. За E90,E60 са супер, при E46 за мен са пълна боза...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 02 Авг 2017, 16:51

За добър звук И оригинална визия ти препоръчвам (ако успееш да си намериш) CD Professional (CD54 на Becker) или навигация BM54. Двете са с еднакъв хардуер и вадят еднакво добър звук. Чувствително по-добър от оригиналния Alpine. За останалите оригинални радиа изобщо няма да говоря.
Слабите места на тези двете (CD54 и BM54) е че им дефектират крайните усилватели, а ремонта струва 80-100лв. Хубавото пък е, че по-скъпия вариянт на ремонта подобрява звука още!
Няма оригнално радио за е46, което да не съм пробвал! В момента съм със CD54 и не бих го заменил за нищо! Ако идваш към София може да ме намериш да послушаш.
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от oldirtydog » 05 Авг 2017, 8:51

Момчета и аз имам едно запитване за музиката...имам комби 2003 година с обикновен касетофон бизнес серията :) нямам пуснати кабели за чейнджъри двдта и такива неща и тези дни ми попадна според мене бас от бмв модел nokia ltp 130( със кутия) свалено от друго бмв (нз от какво къде и така ) идеята ми може ли да се върже към моите говорители и дали ми трябва усилвател или то си има вграден в него(говоря за кутията) благодаря ви предварително :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sh1n3 » 05 Авг 2017, 12:44

pimpo написа:За добър звук И оригинална визия ти препоръчвам (ако успееш да си намериш) CD Professional (CD54 на Becker) или навигация BM54. Двете са с еднакъв хардуер и вадят еднакво добър звук. Чувствително по-добър от оригиналния Alpine. За останалите оригинални радиа изобщо няма да говоря.
Слабите места на тези двете (CD54 и BM54) е че им дефектират крайните усилватели, а ремонта струва 80-100лв. Хубавото пък е, че по-скъпия вариянт на ремонта подобрява звука още!
Няма оригнално радио за е46, което да не съм пробвал! В момента съм със CD54 и не бих го заменил за нищо! Ако идваш към София може да ме намериш да послушаш.

Благодаря ти за компетентния отговор.
Имам въпрос относно това дали има някакви ограничения от към това, че съм с harman/kardon.

П.С Вече пуснах тема да търся cd54.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от oldirtydog » 05 Авг 2017, 14:31

Въпростното нещо е това :) давайте идеи как да го вържа :) и какъв ще е ефекта
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 05 Авг 2017, 16:12

Пред дилема съм какво да направя със озвучението на колата. Става въпрос за е46 купе

Дълги години бях със Dynavin и харман кардън, но след като Dynavin-а почна да сдава багажа, реших да си взема OEM мултимеди 16:9, но там дойде проблема че имам харман/кардън и ми трябва инсталация от кола която е е имала и харман и ОЕМ Мултимедия, което е доста рядко срещано като комбинация.

Сега съм пред дилемата ако си върна оригинални сетъп със ОЕМ CD и климатика под него но да получа звука който е многократно по-добър от този на Китайските мултимедии или да си взема пак китайска и да направя компромис със звука.
п
Искам също да наблегна на това, че няма да сложа CD Pionner, JVC или каквото и да е друго нещо което да ми направи таблото като на GOLF 3.

Моля за компететни мнения.

Поздрави
Емил Стойчев

Намираш си един плеар Филипс с оребрения заден панел. Има варианти със CD и монохромна навигация с касетка. Изпращаш ми го да му побая малко и ти го връщам със стахотен саунд почти идентичен с този на H/K системата.
CD53 е призвеждано от Алпайн и саунда му не е от най-добрите.
Има и вариант с RDS Professional, произвеждано от Бекер, но е рядко и доста скъпо. Има го в два варианта - с касетка С24 и със CD CD54. Това със CDто прави същите проблеми като BM54.
Та все си мисля, че ОЕМ Филипса е най-евтиния и добър вариант.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от oldirtydog » 05 Авг 2017, 16:15

Най важното е че разбрах че е от е39ка комби ... Има ли варианти да се сложи на е46тица комби пак отстрани някъде(защото като погледнах имам доста място поради липсата на чейджъри и модули за двд)
Изображение

Следваща

Назад към E46