29.07.2006(Събота) Прощално парти при сираците в с.Гуцал

Тук се дискутират срещите.

Модератори: mitaka7, Общи модератори

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

29.07.2006(Събота) Прощално парти при сираците в с.Гуцал

Мнение от X-citer » 24 Юли 2006, 14:45

Знаех, че рано или късно ще дойде и този момент. Писал съм много пъти теми за посещения в с. Гуцал, но този път е по-различно. Трудно е и едвам намирам думи за да ви съобщя, че днес е взето официално решение за бъдещето на дома, а именно - затварят го на 01.08.2006 :(
Днес няколко пъти говорих с децата и те са много разстроени. Едни плачат, други искат да бягат, трети ме молят да им намеря квартира в София....
Не искам да ангажирам никого с нищо, но искам да помоля всички, които са свободни да дойдат в Събота и да направим едно прощално парти с децата. Съдбата им още не е ясна, но по всяка вероятност ще ги пръснат и разделят из домове в цялата страна. Много ми е мъчно за тях защото за последните няколко години през които посещавам дома свикнах с тях и между нас се породиха много силни чувства. Сега съм объркан и не знам какво точно да напиша. По-късно днес или утре ще напиша час и място на тръгване.
С децата разчитаме на вашето присиствие.
Последна промяна X-citer на 31 Юли 2006, 0:38, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

:)

Мнение от Bobi » 24 Юли 2006, 19:05

В колко часа горе долу ще се тръгва в събота.
При толкова неща за еднократна употреба, не е чудно, че и хората стават такива!!!!!

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 25 Юли 2006, 0:26

Нито една емот икона не може да изрази чувсвото ми в момента :( Ще гледам да съм там на всяка цена!!! Децата и на мен ми звъняха и наистина са много объркани!!! Немога да напиша нищо повече, щот и не знам какво би могло да се каже в такъв момент, само ще призова за по голям ентусиазъм от ваша страна и да го направим голямо и изтинско изпращане .......
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JohnnyBlack » 25 Юли 2006, 0:39

Ще дойда със сигурност. Плаче ми се, имам чувството че губя нещо наистина важно... Но въпреки това което чувстваме, мисля че трябва да се опитаме да развеселим децата, доколкото е възможно...

Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката

Мнение от X-citer » 26 Юли 2006, 0:06

Днес се свързах и разговарях с представител на френската фондация, която също подпомага дома. Те също са шокирани от случващото се защото по последни непотвърдени данни домът беше спасен за момента. Още не се знае къде ще разпределят децата. Проблем обаче са няколкото деца навършили 18 години, но незавършили още училище. Те нямат право да бъдат настанени в друг дом и остават на улицата. Стане ли така, тогава 100% няма да завършат образованието си. В петък ще се срещна с представители на въпросната френска фондация (ако някой иска да дойде с мен е добре дошъл) и ще обсъдим варианта да осигурим квартира на тези деца в София. Ще се опитаме да им намерим и работа и ще имат възможност да завършат образованието си като частни ученици или във вечерно училище.

За тръгването до дома в Събота предлагам да е около 11-12 часа на обяд. Съгласни?
Изображение

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 26 Юли 2006, 10:52

Днес говорих с Инспектората по образование. Значи, домът официално е закрит. Създадена е комисия от представители на инспектората, социалните и т.н. Тя ще разгледа всеки едни случай по отделно. Ако не знаете, всяко дете има лично досие(не като тия на ДС), в което е описан целия му живот. И на база на това досие и разговор с детето ще бъде решено къде ще бъде изпратено. Увериха ме, че братя и сестри няма да бъдат разделяни. Предполагам, че до петък всичко ще бъде решено. Разбирам, че това е голям шок за децата, но такава е политиката. Всички домове ще бъдат закрити във времето. Целта е да се създадат СОС детски селища, където една жена-"майката" ще се грижи за 7-8 деца. Това разбира се е най-добрият вариант. Децата ще си имат семейство в истинския смисъл на думата. Не забравяйте, че и вашите родители преди да се съберат са били абсолютно непознати. А са създали семейства. И когато тези СОС селища станат реална масова практика нашата скромна благотворителност ще стане излишна. Но до тогава ние трябва да помагаме на тези или на други деца с каквото и колкото можем.

П.С. Съжалявам, но няма да мога да дойда в събота, защото съм на работа. Тези, които ме познават знаят, че при мен мърдане няма :(

П.П.С. Любо, да не забравиш да ми звъннеш за петък!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eli » 26 Юли 2006, 12:43

Нямай грижа. Ако трябва и аз ще ти звънна. Благодарности за информацията от всички заинтересовани.
Изображение

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 27 Юли 2006, 23:45

Любо, незам дали ще имам възможност да дойда, сам знаеш, че сега се прибирам от море и просто незнам какво ще е положението. Но и да дойда ще трябва някой да ме вози защото гондолата влиза в бокса. Жена ми е налице при всички положения.

Аватар

Мнение от X-citer » 28 Юли 2006, 0:29

Тръгване за с. Гуцал - Събота 29.07.2006 - 12:00 часа от бензиностанция Лук Ойл намираща се след караулката на изхода на София в посока Пловдив.
Желателно е хората, които ще идват да се съберем между 11:30 и 11:45 на бензиностанцията за да може да потеглим точно в 12:00 часа.
Ще пристигнем в дома приблизително към 12:45.

sonny написа:...

Братле на драго сърце бих ви взел с моята кола, но вече съм обещал на три момичета да пътуват с мен и ще съм пълен :( Ако някой идва и ще има свободни места в колата нека свирне за да отидем повече хора ;)

Срещата с представителите от френската фондация ще бъде утре - Петък 28.07.2006 от 19:00 часа на бензиностанция Еко Петролиум (или каквото е там вече) намираща се на бул. България. Това е бензиностанцията на която Форума и Клуба провеждат срещите си. Нека всеки, който чувства, че ще бъде полезен с нещо или има желание да помогне по някакъв начин да заповяда :)

Ако някой закъснее, не е разбрал нещо или просто иска да ми тегли една весела, заповядайте на 0888 72 56 73 и 0896 65 32 65 - Любо.
Изображение

мада фака луда е и тая кака
Аватар

Мнение от MadMaya » 28 Юли 2006, 12:48

За съжаление аз ще пропусна тъй като съм на работа до 2, бих могла да затворя в 1 но отново ще съм закъсняла за стещата :( Любо поздрави децата от мен, целувки за всички. Кофти ми е че няма да мога да ги видя:(

Аватар

Мнение от X-citer » 28 Юли 2006, 13:49

Ще ги поздравя от твое има, няма проблеми.

Ако ми разрешат достъп до документите ще се опитам да видя кое дете къде ще го пратят и от време на време ще ги посещавам по домовете където са изпратени.
Изображение

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 29 Юли 2006, 9:13

Тръгваме :)
Изображение
Изображение

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 29 Юли 2006, 19:25

Беше забавно въпреки тъжното развитие на нещата. Евала на хората, които се събрахме :) Все точни :)
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

супер

Мнение от Bobi » 30 Юли 2006, 7:28

Всичко беше страхотно.Имаше малко тъга,имаше малко сълзи,но всичко мина добре.
Благодарности на Ели и на всички които дойдоха.Очакваме снимки. :D :D
При толкова неща за еднократна употреба, не е чудно, че и хората стават такива!!!!!

Аватар

Мнение от X-citer » 03 Авг 2006, 12:18

Преди малко разговарях по телефона с Лиза - представителка на френската фондация, която подпомага децата. По последни данни:
9 деца отиват в Долна Баня, 4 в Асен Златаров. Има шанс за големите да отидат в Долна Баня докато завършат. При повече информация пак ще пиша ;)
Изображение

Следваща

Назад към Събори/Мероприятия