Ретро-парад в София

Тук се дискутират срещите.

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Ретро-парад в София

Мнение от TheBoss » 03 Юни 2006, 14:56

Днес на площад Св. Александър Невски в София се проведе традиционният парад на ретро-авромобили. За мое голямо учудване имаше страшно много запазени и добре поддържани автомобили. Явно голият ентусиазъм у феновете на ретро-колите вече е претърпял развитие и те са започнали да се грижат за колите си както подобава. Особено силно беше присъствието на VW костенурка и Мерцедес Бенц. Тук-таме някой френски автомобил, стари камиони и джипове от времето на 2-рата световна война (направи ми впечатление, че са доста добре възстановени). Мерцедесите бяха гвоздея на шоуто (по разбираеми причини няма да коментирам и приложа снимков материал), а Мерцедес Аденауер направо събра погледите на всички (естествено беше с 6-тима в редица :twisted: ). За наша радост любимата марка се представи подобаващо. Една перфектно възстановена 501-ца разтуптя сърцето ми и не се сдържах да отделя 35-40 минути за да я огледам детайлно, да си поговоря с човека, който я е възстановил(собственикът е друг, но за него ще пиша, когато събера още информация. Той е страстен колекционер и има какво да научим от него), да направя една фото-сесия. Ето и снимките на колата, която за малко да закопае БМВ АГ, но въпреки това остава една от най-красивите от семейството.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Както забелязвате, това е кола, възстановена с много пари и много любов. В другите БМВта, изложени на площада също бяха вложени много любов към марката, но по-малко финасови средства и естествено резултатите са доста по-различни. Това обаче не ги прави по-малко ценни за притежателите им. Защото с много пари всеки може. Трудното е с малко средства и с много ентусиазъм. Запознах се с едно момче, който е купил 4 БМВта и ги възстановява. Бавно, но с огромно желание. За съжаление още не бяха готови, но заедно с него се насладихме на колите, за които постоянно мечтаем да паркираме пред дома си.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

И колкото и да обикалях и да гледах, немското си е немско. Една кола ми грабна окото. Тя е доста рядка и не съм вярвал, че ще я видя някога на живо, камо ли в София. Става дума за VW Karmann Ghia. Една перфектно възстановена кола, уверете се сами.

Изображение
Изображение

Естествено, ретро-парадът нямаше да е на ниво, ако нямаше и някоя екзотична кола. Имаше MG като на 007, имаше BUICK-черен мат, с нарисуван индианец на калниците, кола с рога като на тексаски милионер. Но аз се спрях на това чудо на зрелия социализъм, което преди няколко дена, на 24-ти май, имаше празник. И обърнете особено внимание на накрайника на ауспуха :twisted:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Естествено, един такъв празник не може да мине без бира и мацки. И понеже ние винаги сме били в центъра на събитията, сега не останахме по-назад. За жалост този път май бяхме само 2ма - аз и Митко M-Power(за тези. които не го ознават, симпатягата с бира в ръка на заден план). И да знаете, привлякоха ни не каките, а плейстейшъните, които рекламираха. Дадоха ни да покараме WRC, да се качим върху тях (имам предвид да седнем в симулаторите ) :twisted:

Изображение

Е, и да се снимаме за спомен. (тук Митака срамежливо се скри ;))

Изображение

Накрая тръгвайки си, след толкова емоции, не се сдържах и закриволичих по жълтите павета. Хората :shock: , полицайте :cop: :evil: , а ние гааааз и към "Дон Домат" за един красив завършек на деня.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 03 Юни 2006, 15:39

това: http://i78.photobucket.com/albums/j104/ ... den011.jpg се пдодаваше повече от година в капитолия! и аз бях на парада, наистина имаше много поддържани автомобили като Чайка. и VW ... имаше и 1 москвич който наистина грабваше ... като от клипа на ъпсурт (ако не е и същия).
:yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SummonedToDIe » 03 Юни 2006, 15:54

Ех, да му се не види,пропуснах да дойда :!:
Забравих от колко часа е...тюх :confused:
Гледам с биричка сте подгрявали... :mhihi:
Пуснете още снимчици ако иамте... ;)

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 03 Юни 2006, 17:54

И аз отидох, но към 12 и нещо и сме се разминали сигурно. :)
Жалко е, че изпуснах 02-ката, когато отидох бяха само CS-ката, 2000-то и 1800. :)

И аз щракнах някои снимки, ще ги пусна утре най-вероятно. :)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 03 Юни 2006, 18:00

The Boss написа:И колкото и да обикалях и да гледах, немското си е немско. Една кола ми грабна окото. Тя е доста рядка и не съм вярвал, че ще я видя някога на живо, камо ли в София. Става дума за VW Karmann Ghia. Една перфектно възстановена кола, уверете се сами.

Тя се продава ;)
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 03 Юни 2006, 20:44

който има снимки да пусне, аз имам ама сега нямам кабел да ги сваля от телефона
:yes:

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 03 Юни 2006, 22:30

Малиии, и аз съм пропуснал :( Много са добри :!: Снощи си седях в колата с една мацка пред стадиона Васил Левски към 3 през нощта и по едно време и разправям: Представяш ли си след 30 години аз и ти, баба и дядо в тази кола а 8) :twisted: Та след около 30 години се надявам и аз да ходя с е34-та по такива мероприятия :D , така си мисля че ще стане
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 04 Юни 2006, 0:15

Шефе, ама как не сме се видяли в навалицата? Супер, че си ги снимал, аз само гледах и цъках, невъоръжена с фотоапарат. :D А, сребристата баварка с номер СА 3551 редовно я срещам по центъра. Пълни ми душата, толкова е хубава. Ама и 501-цата... С това V8 отзад.... :)

Кого наградиха накрая? Че ние тръгнахме за барбекю и не разбрах, кой в крайна сметка е победителя. Видях поне част от "Майсторско управление", беше забавно особено в частта си мотоциклети. :)

И за Трабанта - евала, очето ми лепна за него на мига. Старата любов - ръжда не хваща. :D
Да караш Peugeot е страст!

Назад към Събори/Мероприятия