Малко благотворителност - да зарадваме сирачетата в Пловдив

Тук се дискутират срещите.

Модератори: mitaka7, Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Малко благотворителност - да зарадваме сирачетата в Пловдив

Мнение от flame » 16 Юни 2009, 9:33

Както личи от заглавието, надявам се пловдивската група да е налице ;)

Може би трябва да започна с това, че всяка година след бурна шопинг сесия посещавам близките домове за сираци в Пловдив и давам на децата дрехите, които са били модерни миналата година ;) И ми става много щастливо като ги видя, че им се радват повече отколкото аз на току-що купените :D

Та ме осени идеята, че може да направим нещо по-организирано пловдивската група. Дрешки, лакомства, де да знам - нещо, с което да зарадваме децата. Пък може и да вземем да ги повозим?... Да покажем, че сме не само шайка гъзари (колкото и добре да звучи това :mhihi: ), но и активни градители на едно общество, към което искаме да се гордеем, че принадлежим. Не да псуваме как държавата не прави нищо за сирачетата, а да дадем личен пример как нещата могат да се променят ако всеки направи поне малко усилие. :wave:

П.С. Ако сте съгласни, мисля че трябва да обмислим сериозно различни идеи поне до края на юни преди да пристъпим към действие. Трябва да уточним и кой кога няма да го има, че отпускарския сезон чука на вратата вече.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 16 Юни 2009, 10:37

Идеята ми допада.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gecko » 16 Юни 2009, 11:16

Идеята е супер , не се бях замислял за такова нещо скоро.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Agande » 16 Юни 2009, 14:19

Имате подкрепа и от клуб Е46 в мое лице. Дарявам дрехи всяка година в дом Мария Луиза. Можем да направим по-масова организация наистина.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 16 Юни 2009, 14:49

+1
It`s party time !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от g.petrow » 17 Юни 2009, 7:46

+1! А отделно познавам доста хора извън БМВ общността, които също с радост биха се включили!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xdА
Детайли за колата: Става все още.

Мнение от ангелски » 17 Юни 2009, 8:22

Здравеите колеги, :yes: за идеята и аз от Е46 отдела се включвам. Ще следя темата, не съм в България връщам се през август и ще докарам всичките си неизползвани дрехи. Може да стане късно, но по-добре късно отколкото никога :
Супер идея :clap:.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 18 Юни 2009, 8:32

Май се събрахме поне 5 души :D

Аз бих предложил да направим посещението някоя неделя на юли (5, 12, 19 или 26-ти) когато трафикът е най-спокоен. Нали няма да затваряте буркани на село? :mhihi:

Дрешките май са безспорни - който има да донесе. Дайте да измислим нещо друго освен това...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gecko » 18 Юни 2009, 17:50

В кой град ще го направим това нещо?Само за Пловдив или ... ?А за дрешките трябва да измислим нещо , защото нали се сещате , че сред дечицата няма само момчета.Освен дрехи аз бих предложил примерно някакви играчки нещо от този сорт. :) Също така ми идва на идея , скоро наще го бяха направили ... ако е възможно да заберем дечицата хем да ги поразкараме с колите , и да идем в McDonalds да ги зарадваме.Давам само предложения , ако сте сългасни ок :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 19 Юни 2009, 6:37

Аз имам един стар скенер и един принтер. Не знам дали ще е удачно?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 19 Юни 2009, 9:02

gecko написа:В кой град ще го направим това нещо?Само за Пловдив или ... ?А за дрешките трябва да измислим нещо , защото нали се сещате , че сред дечицата няма само момчета.Освен дрехи аз бих предложил примерно някакви играчки нещо от този сорт. :) Също така ми идва на идея , скоро наще го бяха направили ... ако е възможно да заберем дечицата хем да ги поразкараме с колите , и да идем в McDonalds да ги зарадваме.Давам само предложения , ако сте сългасни ок :)

Аз имах предвид за Пловдив. А за дрехите - кой каквито има - пък хайде дано и някоя колежка се включи :)
А това за МакДоналдс е много яка идея! :yes: Само да не ядат в колите :mhihi:

MaXimal написа:Аз имам един стар скенер и един принтер. Не знам дали ще е удачно?

Това също ми се струва много добра идея :type: Дори по-добра от играчките - защото ще ползват хардуера поне няколко години - хем ще се радват на игри, хем могат и да научат нещо ;)

При това положение обаче си мисля, че трябва на всяка цена да съгласуваме мероприятието с учителките от дома. Щото представете си какво ще стане ако лапетата се приберат с РС и кажат на лелките "Ми едни батковци ни го дадоха" :type: :owned: Или пък децата станат свидетели на полицейски екшън - ако лелките се обадят в полицията, че деца от дома са отвлечени с БМВ-та в посока МакДоналдс и по някое време чуем едни сирени :cop: :mhihi:

Май хич няма да е лесна тая организация и затова си мисля да заложим на по-късните дати - 19 или 26 юли - какво ще кажете? И според мен задължително да се съберем да се видим поне 1 път преди това (а може тогава и да идем да говорим с лелките или директора в дома).

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от g.petrow » 19 Юни 2009, 9:48

Идеите са стрхотни - и за хардуера, и за хапването ... Само не знам дали ще се съберат всички деца в колите, а няма да е приятно да има сърдити ... Аз мисля, че имам един стар компютър, който стои и събира прах - смятам, че ще се комбинира перфектно със стария принтер и скенер на колегата. Сега ни трябва само някой със стар монитор и сме готови с конфигурация за децата!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 19 Юни 2009, 9:55

g.petrow написа:дали ще се съберат всички деца в колите, а няма да е приятно да има сърдити ...

:confused: Вярно да му се не види... Евентуално на няколко курса?...

Ами давайте ако искате да събираме предложения до края на месеца, пък след това да се съберем да го доизмислим на живо.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gecko » 19 Юни 2009, 10:44

А за датата ... защо толкова късно :roll: Тогава всеки по морета а у ... :confused: Дайте да се съберем сега скоро и да измислим всичко.Ако искате пак неделя ... към 7 8 часа :)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 19 Юни 2009, 14:01

gecko написа:А за датата ... защо толкова късно :roll: Тогава всеки по морета а у ... :confused: Дайте да се съберем сега скоро и да измислим всичко.Ако искате пак неделя ... към 7 8 часа :)

Верно е това за морето. Ами освен всеки да каже датите, които са му удобни през юли. На мен мисля, че целия ми е свободен. Ама точно тая неделя съм извън града, но ако се съберете после ще разправяте ;)

Следваща

Назад към Събори/Мероприятия