14-ти Национален BMW Събор - 17, 18 и 19 Юли 2015г.
Модератори: mitaka7, Общи модератори
Re: 14-ти Национален BMW Събор - 17, 18 и 19 Юли 2015г.
Предлагам малко да се укротят страстите и да се насрочи дата в близките месеци някъде и да се проведе референдум - досегашните организатори да кажат какво са направили, как са го организирали, къде са допуснати грешки /независещи или зависещи от тях/, какво според тях трябва да се промени и ако някой от тях се отказва от тази роля, да се назначат нови хора, но да бъдат запознати с досегашните болежки. Лично аз смятам /крайно време беше де
/ края на този месец да стана в синьо тука у форума и с каквото мога да помагам от тук насетне, защото е видно, че нашите хора изнемогват. Просто трябва да се направи една генерална преоценка на този събор и най-вече да се намери решение. Вярно няма да стане от първия път, но все от някъде трябва да се започне.
Имам въпрос - предполагам не може от сега /много рано/ да се запазва панаиря в Пловдив, но предполагам има обявена дата от кога се приемат заявки и това трябва да стане в първия възможен ден?
edit : имало е тема за помощ, но не всеки е в синьо и не я вижда /главно заради това ще си платя членският внос пък дали съм в синьо или розово или черно е все тая/. Защо не я пуснахте обща за всички? Никой не очаква да му бъде предоставена заплата

Имам въпрос - предполагам не може от сега /много рано/ да се запазва панаиря в Пловдив, но предполагам има обявена дата от кога се приемат заявки и това трябва да стане в първия възможен ден?
edit : имало е тема за помощ, но не всеки е в синьо и не я вижда /главно заради това ще си платя членският внос пък дали съм в синьо или розово или черно е все тая/. Защо не я пуснахте обща за всички? Никой не очаква да му бъде предоставена заплата
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
А бе темата за мен направо на ключ върви
Щом и за дрифтърите се спомена, че били аматьорчета и не можели да карат
Ако не се лъжа тук във форума DrivingGod се пише... той сигурно бай страх е брал, като им имаше доверие да правят донъти около него 
А за дрифта по пистата... какво толкова му става на тоя асфалт ? Не става ли после някакво почистване? Колко пари струва това? То изобщо и собственика на пистата... БМВ събора не е единственото мероприятие, на което се пилят гуми на тази писта. То е имало тунинг фестове, дрифт дей, немски срещу японски марки (нисаните не е като да не си оставят гумите, бая си карат пичовете).
Също не би било лошо да се кажат истинските цифри, които се плащат за пистата над обявените в сайта. Че наистина много грозно звучи, ако са завишени в пъти, просто защото няма алтернатива
А навсякъде говорят как собственика не го правел за пари, а от фенщина.

А за дрифта по пистата... какво толкова му става на тоя асфалт ? Не става ли после някакво почистване? Колко пари струва това? То изобщо и собственика на пистата... БМВ събора не е единственото мероприятие, на което се пилят гуми на тази писта. То е имало тунинг фестове, дрифт дей, немски срещу японски марки (нисаните не е като да не си оставят гумите, бая си карат пичовете).
Също не би било лошо да се кажат истинските цифри, които се плащат за пистата над обявените в сайта. Че наистина много грозно звучи, ако са завишени в пъти, просто защото няма алтернатива

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
doomy525 написа:Предлагам малко да се укротят страстите и да се насрочи дата в близките месеци някъде и да се проведе референдум - досегашните организатори да кажат какво са направили, как са го организирали, къде са допуснати грешки /независещи или зависещи от тях/, какво според тях трябва да се промени и ако някой от тях се отказва от тази роля, да се назначат нови хора, но да бъдат запознати с досегашните болежки. Лично аз смятам /крайно време беше де/ края на този месец да стана в синьо тука у форума и с каквото мога да помагам от тук насетне, защото е видно, че нашите хора изнемогват. Просто трябва да се направи една генерална преоценка на този събор и най-вече да се намери решение. Вярно няма да стане от първия път, но все от някъде трябва да се започне.

Принципно може и от сега, но тази година един от проблемите беше, че сме много шумни и за това не бяхме там. Не е просто щото на някой му е щукнало да е на Калояново.
Не беше обща защото доста хора от членовете първо ниво първоначално изявиха желание.
TNT написа:А бе темата за мен направо на ключ вървиЩом и за дрифтърите се спомена, че били аматьорчета и не можели да карат
![]()
![]()
Ако не се лъжа тук във форума DrivingGod се пише... той сигурно бай страх е брал, като им имаше доверие да правят донъти около него
Също не би било лошо да се кажат истинските цифри, които се плащат за пистата над обявените в сайта. Че наистина много грозно звучи, ако са завишени в пъти, просто защото няма алтернативаА навсякъде говорят как собственика не го правел за пари, а от фенщина.
До сега на новата част не е имало дрифт. То никво каране почти не е имало там всъщност. Тя е готова от ~месец
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Sharo написа: То ако зависеше от мене и тия безумни гуми по завоите нямапше да ги има дето такива бели могат да направят, че не е реално.
Това отдавна го гледам по клиповете на хората, че на всеки завой има гума. Ако случайно не го вземеш добре да се наденеш на гумата. Много се чудих за какво са и накрая реших, че имат някаква функция, която аз не мога да разбирам поради това, че на писта съм карал 2-3 пъти на кръст и не са ми никак ясни нещата.
Sharo написа: .. Колко пари би ми платил за да помагам на събора... от сега си казам за мен, че чисто за парите ако е няма да има кой да ми ги даде тия пари дето бих поискал... .
Аз лично ако разпределям парите нямам идея колко бих ти платил, защото не знам какъв е финансовия резултат от събора. Не става въпрос да се раздават хиляди левове. Но може да се поеме я спане, я храна, я път, я някакви пари..
В момента всичко се прави на добра воля или заради фетиша да окачиш станцията на колана и да се изтъпанчиш пред 4000 човека мислейки си, че си хванал оня за шлифера. Силно вярвам и се надявам, че втората група са много малко хора. Докато е така ще има обидени и сърдити и от двете страни. Както казах и по-нагоре, един порочен кръг и само се въртим в него.
А относно пистата.. ми като не дава да се кара на тази писта да го духа в крайна сметка. Уж фен, пък надува яко цените за събора. Форума и клуба са достатъчно голяма маса от хора и авторитет със събитията, които организират за да окажат достатъчно натиск да се приемат определени изисквания. Вярвам, че едни 4000 човека на едно място за 2 дни са и голяма сума пари за да бъдат желани на много места.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Sharo написа:
До сега на новата част не е имало дрифт. То никво каране почти не е имало там всъщност. Тя е готова от ~месец
То това ясно, но за предни години говоря. То всяко хайде не второ, ама на всяко 3-то събитие има и дрифт

Добре е да споделяте такива неща. За проблема с шума и панаира за първи път се казва. А шума наистина е много. Като беше там, приятели чуваха от "циганската Била" от другата страна на реката (хората от Пловдив знаят къде е). Представям си на гостите на хотел Марица какво им е било цял ден. А то там общо взето си бяха прекъсвачи цял ден

Така е. Затова предложих да се съберем феновете и да се изговорят нещата след като има проблеми и да се вземе някакво решение. 
Окей има шум доста наистина, но става въпрос за няколко часа за 1 ден и сумата, която там искат сходна ли е с тази на Калояново? Повече или по-малко е?

Окей има шум доста наистина, но става въпрос за няколко часа за 1 ден и сумата, която там искат сходна ли е с тази на Калояново? Повече или по-малко е?

- TNT
- младши ентусиаст
-
Преди се беше споменавало, че е в панаира струвало повече. А сега се разбира, че и в Калояново е повече от това в сайта им. Значи Гергов иска доста сериозна сума.

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
doomy525 написа:Така е. Затова предложих да се съберем феновете и да се изговорят нещата след като има проблеми и да се вземе някакво решение.
Момчета цените са убиствени и за двете, но на Панира искаха доста повече...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Малко да се разпиша повод писалите глезльовци и тия дето мислят да пишят...
Това в което се е превърнало мероприатието е абслютен комерс. Танцьорки, дрифтачки, кебапчета, сладоледи, ВИП зони, биричка, сянка, кал било, прах било, реклами, спонсори, други марки автомобили(ма теглели - ми да вкарват и да излизат), и все такива подобни повърхностни неща!
Дошли ми некви сополяци-кислеяци с модерни бмв-та*, некви там кифли дето не можели да си носят новите обувки щото не били в мола, па хленчат, че не се случвало всичко пред тях! Ей глезльовци - заради такива като Вас събора е това което е,и съответно няма интерес.
Некои реват, че имали паркинг вътре, ама требвало да обикалят, за да стигнат до храната.... Колко се бяха организирали? Колко беха със шатри? Колко беха си донесли ядене и пиене? Тия видехте ли ги или само тия около заведенийцата видехте?! Видехте само мързеливите.... феновете*
Организаторите и те щото ви виждат, че сте такива се опитват да Ви измислят кви ли не удобства. Е за кво?! Ти ико имаш избор, ще се занимаваш ли с оръфляци?! Ми не, ама платили били, ще трябва да им направим.... Прави се от съжаление бе...
Казал съм го и пак ще го кажа - ентусиат е свързано с действие! Фенчетата си дърпат клипчета от нетя, ентусиастите са на пистата. Колко от Вас хленчовци останаха да погледат Купата?!
Плакнете очите само от голи дупета и пилене на гуми - и никога нема да ги прежалите парите за път... И все за пари се говори, и повече пари да има, пак резултата ще е същия когато насреща има сган от комерсиалисти...
НЕМА ГО АКЦЕНТА - АВТОМОБИЛИТЕ, моя, твоя, неговия.... Целия сеир е само заради некви реклами, храни, напитки, столчета и барчета....
Мене ако питате, вкарайте всички БМВ-та на асфалта по пистата и наоколо кой, как си го направи... Манете ги тия донъти и тъпотии... Това е за 16-годишни....
Ентусиаста ще трепене от скоростта и звукът на автомобилите - те ще дойдат на купата, заради автомобилите, а не заради тъпотиите на другите!
Нека остане само купата, тогава ще се отсеят ентусиастите от феновете и бас ловя, че няма да има хейт, щото екшъна е гарантиран.
Целта е да си там на мястото! И оттам нататък да си се подготвил! Вземи си храна, вземи си вода, вземи си сянка... Ходи гледай, интересувай се, образовай се.
*модерни бмв-та - лъснали ги били за по 100 лева - ма боли ме к*ра, че ти е лъскава колата. Това е поредната стоковица с затъмнени стъкла, ксенони и безвкусни джанти, ударена у земята с обърнати калници и кифла вътре дето си гледа фейсбука...
Аз ли?! Ми, аз бях в Неделя с 5-годишния син + още едно негово приятелче, те по бански и джапанки, а аз със плажния чадър и тичаме, да тичаме от трибуна на трибуна, за да видим екшъна, да почувстваме адреналина. А дали не ги видех и Шаро, Драйвинггод-а, Явор, па и другите с усмивки, че не тряя повече да се занимават с таа сган от предишния ден... Ама що не съм бил в Събота ли?! Ами щото не искам да ви гледам физиономите очилати и тениските розови, пробитите сандали, мазните косички и елементарните коментари и нужди... И така последните 4 години, и все ме няма у най-голямата сган и все после чета най-големия хейт и все си викам, де*а добре направих и пак и пак.... де*а добре направих!
Поздравления за всички участници и организатори виновни за БМВ-купата - това е нещото с което трябва да се свързва БМВ, а не с безплатни монстъри...
Това в което се е превърнало мероприатието е абслютен комерс. Танцьорки, дрифтачки, кебапчета, сладоледи, ВИП зони, биричка, сянка, кал било, прах било, реклами, спонсори, други марки автомобили(ма теглели - ми да вкарват и да излизат), и все такива подобни повърхностни неща!
Дошли ми некви сополяци-кислеяци с модерни бмв-та*, некви там кифли дето не можели да си носят новите обувки щото не били в мола, па хленчат, че не се случвало всичко пред тях! Ей глезльовци - заради такива като Вас събора е това което е,и съответно няма интерес.
Некои реват, че имали паркинг вътре, ама требвало да обикалят, за да стигнат до храната.... Колко се бяха организирали? Колко беха със шатри? Колко беха си донесли ядене и пиене? Тия видехте ли ги или само тия около заведенийцата видехте?! Видехте само мързеливите.... феновете*
Организаторите и те щото ви виждат, че сте такива се опитват да Ви измислят кви ли не удобства. Е за кво?! Ти ико имаш избор, ще се занимаваш ли с оръфляци?! Ми не, ама платили били, ще трябва да им направим.... Прави се от съжаление бе...
Казал съм го и пак ще го кажа - ентусиат е свързано с действие! Фенчетата си дърпат клипчета от нетя, ентусиастите са на пистата. Колко от Вас хленчовци останаха да погледат Купата?!
Плакнете очите само от голи дупета и пилене на гуми - и никога нема да ги прежалите парите за път... И все за пари се говори, и повече пари да има, пак резултата ще е същия когато насреща има сган от комерсиалисти...
НЕМА ГО АКЦЕНТА - АВТОМОБИЛИТЕ, моя, твоя, неговия.... Целия сеир е само заради некви реклами, храни, напитки, столчета и барчета....
Мене ако питате, вкарайте всички БМВ-та на асфалта по пистата и наоколо кой, как си го направи... Манете ги тия донъти и тъпотии... Това е за 16-годишни....
Ентусиаста ще трепене от скоростта и звукът на автомобилите - те ще дойдат на купата, заради автомобилите, а не заради тъпотиите на другите!
Нека остане само купата, тогава ще се отсеят ентусиастите от феновете и бас ловя, че няма да има хейт, щото екшъна е гарантиран.
Целта е да си там на мястото! И оттам нататък да си се подготвил! Вземи си храна, вземи си вода, вземи си сянка... Ходи гледай, интересувай се, образовай се.
*модерни бмв-та - лъснали ги били за по 100 лева - ма боли ме к*ра, че ти е лъскава колата. Това е поредната стоковица с затъмнени стъкла, ксенони и безвкусни джанти, ударена у земята с обърнати калници и кифла вътре дето си гледа фейсбука...
Аз ли?! Ми, аз бях в Неделя с 5-годишния син + още едно негово приятелче, те по бански и джапанки, а аз със плажния чадър и тичаме, да тичаме от трибуна на трибуна, за да видим екшъна, да почувстваме адреналина. А дали не ги видех и Шаро, Драйвинггод-а, Явор, па и другите с усмивки, че не тряя повече да се занимават с таа сган от предишния ден... Ама що не съм бил в Събота ли?! Ами щото не искам да ви гледам физиономите очилати и тениските розови, пробитите сандали, мазните косички и елементарните коментари и нужди... И така последните 4 години, и все ме няма у най-голямата сган и все после чета най-големия хейт и все си викам, де*а добре направих и пак и пак.... де*а добре направих!
Поздравления за всички участници и организатори виновни за БМВ-купата - това е нещото с което трябва да се свързва БМВ, а не с безплатни монстъри...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Димитър Димитров
- младши ентусиаст
-
- Кара: внимателно.
- Мечтае да кара: сАмоЛеТ
Аз ще изразя мнение различно от повечето писали в темата:
Според мен 14-тия БМВ събор не е такъв провал за какъвто се представя, и мисля че има доста пресилени изказвания аз бях на пистата от 6.50 до 19.00 и видях целия събор от подготовката на входа до прибирането на шатрите и смятам че с малки закъснения нещата се случваха
единственото което очаквах и не се състоя бяха регионалните воини - но е разбираемо при тази температура нямаше как да бутаме коли или нещо подобно.
Много доволен останах от подреждането на пистата - всички от регионалните структури имахме достатъчно място да разположим шатрите и инвентара си, колите ни бяха близо до нас / пикапа също
/ и имахме прекрасна гледка.
През цялото време се забавлявахме карахме скарата да пуши
и въртяхме студена бира
.
Ще използвам темата да поздравя от мое име и от името на Козлодуйската група регионалния представител на структора Козлодуй dechi за перфектната организация и себераздаването позволили всички ние да изкараме един прекрасен БМВ - събор.
Според мен 14-тия БМВ събор не е такъв провал за какъвто се представя, и мисля че има доста пресилени изказвания аз бях на пистата от 6.50 до 19.00 и видях целия събор от подготовката на входа до прибирането на шатрите и смятам че с малки закъснения нещата се случваха
единственото което очаквах и не се състоя бяха регионалните воини - но е разбираемо при тази температура нямаше как да бутаме коли или нещо подобно.
Много доволен останах от подреждането на пистата - всички от регионалните структури имахме достатъчно място да разположим шатрите и инвентара си, колите ни бяха близо до нас / пикапа също

През цялото време се забавлявахме карахме скарата да пуши

Ще използвам темата да поздравя от мое име и от името на Козлодуйската група регионалния представител на структора Козлодуй dechi за перфектната организация и себераздаването позволили всички ние да изкараме един прекрасен БМВ - събор.
///M Power написа:doomy525 написа:Така е. Затова предложих да се съберем феновете и да се изговорят нещата след като има проблеми и да се вземе някакво решение.
Колко доста повече? Както от темата се разбира никой няма да го обърка да даде 20лв за вход, но желаните условия да са налице, а както е видно от всички нас и мненията от тук, панаиря ще удовлетвори тези желания.

Трябва да се говори и след като доста от хората пишещи тук са недоволни, трябва да се намери решение, а то явно се намира в Пловдив.
Колко е разликата? В сумите говорете, стига с тези еднакви отговори и без споменаване на цифри. Уж в сайта има регламентирани цени, а се оказва друго. Споделете ги с нас!
Колко се плати тази година на Калояново и колко искаха за Пловдив?

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
doomy525 написа:///M Power написа:doomy525 написа:Така е. Затова предложих да се съберем феновете и да се изговорят нещата след като има проблеми и да се вземе някакво решение.
Колко доста повече? Както от темата се разбира никой няма да го обърка да даде 20лв за вход, но желаните условия да са налице, а както е видно от всички нас и мненията от тук, панаиря ще удовлетвори тези желания.![]()
Трябва да се говори и след като доста от хората пишещи тук са недоволни, трябва да се намери решение, а то явно се намира в Пловдив.
Колко е разликата? В сумите говорете, стига с тези еднакви отговори и без споменаване на цифри. Уж в сайта има регламентирани цени, а се оказва друго. Споделете ги с нас!
Колко се плати тази година на Калояново и колко искаха за Пловдив?
В Пловдив не са искали нищо, защото имаше проблем с шума.
Иначе цената на панаира е на квадратен метър ..За платите отделни цени и т.н.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
Какво му е интересното на някъв плац се чудя.
много по-готино е да има писта според мен. Калояново си е супер за състезания, трябва само собственика да подобри условията. Това да правиш писта пък да не направиш читав паркинг е смешно.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
bmw maniqk ivo bmw написа:Какво му е интересното на някъв плац се чудя.много по-готино е да има писта според мен. Калояново си е супер за състезания, трябва само собственика да подобри условията. Това да правиш писта пък да не направиш читав паркинг е смешно.
Е тука мисля, че тази думичка в поста ти е много не на място защото за толкова години ползване, тая писта не претърпя никакво развитие и сега огромната реконструкция за която се говореше е просто...нещо силно преувеличено. Ти виж само за гумите това нещо как изглежда и си отговаряй сам на много неща. Човекът се притеснява да не му се скапе асфалта от дрифт защото няма да може да приеме кервана от Ф1 след това, а не се гледа, че тая писта през годините беше пълна с бабуни и вдлъбнатини по завоите. В смисъл за мен собственика отдавна е доказал, че го интересува чистото печалбарство и то с много неща. И това не е хейт, не го виня, много хора на неговото място щяха така да си процедират, просто се опитвам да те насоча защо няма да се променят много неща. То пари за няколко бетоновоза му свидят да залеят с цимент чакъла и тревата толкова години...абе не ми се говори за тоя дракон изобщо. Но истината е, че алтернативите не са много по-добри, а някои такива направо се отказват да ни приемат.
Sharo написа: То ако зависеше от мене и тия безумни гуми по завоите нямапше да ги има дето такива бели могат да направят, че не е реално.
Цял ден и аз се чудех защо са вътре тия гуми и не намерих нито едно логично обяснение, което оправдаваше риска от присъствието им в завоите.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- didodi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring 525d
- Мечтае да кара: с четири ауспуха...
- Детайли за колата: Лайфстайл комби просто.
Аз имах контакт с регионалния бос на Пловдив непосредствено преди събора и не знаех до последно дали ще има места за "лични шатри" тъй като конфигурацията е нова. Съответно си спестих и 2та кола с шатра, столове , маси , скари и кИфтета .... Дали ми е било тъпо като видях че има място си го оставям за себе си и за хората котио бях поканил да присъстват на най-голямото автомобилно събитие за годината.
Щом БМВ клуб България с едно 1200 члена платили по 40лв + по 20лв вход неможем да си позволим единствената писта или панаир Пловдив , то тогава пожелаваме успех на клуб Бентли и клуб Майбах да си ги ползват със здраве
Sharo ние не можем да ти купим капачката на джантата само на порша , ти заплата искаш от нас сирумасите с Е36

Щом БМВ клуб България с едно 1200 члена платили по 40лв + по 20лв вход неможем да си позволим единствената писта или панаир Пловдив , то тогава пожелаваме успех на клуб Бентли и клуб Майбах да си ги ползват със здраве

Sharo ние не можем да ти купим капачката на джантата само на порша , ти заплата искаш от нас сирумасите с Е36