14-ти Национален BMW Събор - 17, 18 и 19 Юли 2015г.

Тук се дискутират срещите.

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: 14-ти Национален BMW Събор - 17, 18 и 19 Юли 2015г.

Мнение от Mollov » 20 Юли 2015, 13:20

Не го пиша във връзка с по-горният пост, ами изобщо като нещо, свързано със събора, което поне според мен е мнение на не само един или двама, прочетох го във FB:

"Ако един човек живее в мир и щастие със самия себе си - ще се чувства добре навсякъде независимо от условията, жегата и организаторските пропуски, които често не зависят от организатора. Аз като човек, който от 8 години се занимавам с организиране на мероприятия и няколко години съм била част от ивентите на Дрифт Клуб Бг мога да Ви уверя, че проблема е в самите Българи, които така и не се научиха да се наслаждават на живота"

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 20 Юли 2015, 13:24

bum_bum написа:Ето пример- конкурсните листа. Те са в Молов, но той ще ги прати след като се върне от почивка. (А някои още чакат тези от миналия събор).Напълно в правото си, защото това е една работа, която той върши доброволно без да му се плаща. Хората обаче си ги искат. Те са си платили за участие в събора, подготвили са си колите и имат право да изискват тези неща.

По принцип идеята беше да кача резултатите днес... но дадох една седмица от отпуската си на събора и от бързане да се махна от София забравих листата в София... не го пиша за да се оправдавам, грешката си е моя... :)

Резултати от миналият събор не мога да кажа, листата не останаха в мен, НО е факт, че който ми е поискал лично да си види листа го е получил (изисквах ги от клуба)... двама си го поискаха и го получиха... може да съм забравил за някой друг, но не мисля, че е проблем човек да подсети...

Потребител
Аватар

Мнение от BrainLeak » 20 Юли 2015, 13:32

@bum_bum таксите на пистата са публикувани в сайта на Дракон, няма скрито покрито. ;) 500лв - делничен ден, 900лв. -събота, 1100лв - неделя. А нищо чудно БМВ клуб да имат някакви отстъпки ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 20 Юли 2015, 13:34

BrainLeak написа:@bum_bum таксите на пистата са публикувани в сайта на Дракон, няма скрито покрито. ;) 500лв - делничен ден, 900лв. -събота, 1100лв - неделя. А нищо чудно БМВ клуб да имат някакви отстъпки ;)

За мащабни мероприятия таксите са доста по-големи.
За събора не знам колко плащаме но за тайм-атака мога ти кажа, че сме доста над тия цени. А той е доста по-малко мероприятие
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 20 Юли 2015, 13:37

Има нещо сбъркано в цялата схема. Ако всички организатори са доброволци къде отиват всички пари?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 20 Юли 2015, 13:37

Maverick_VS написа:
3. Моята критика е към уредбата на паркирането на автомобилите, нещо което считам, че зависи изцяло от организацията на мероприятието. Значи, както казах и по-горе аз дойдох около 2 часа и за мен като фен е недопустимо да паркирам между Е46 М3 и друга доста "барната" Е46 отвън в праха на поляните, при положение, че вътре почти целият чакъл беше празен. И да не ме разберете погрешно, моята кола изобщо не ставаше за паркиране вътре. Просто е недомислено яки коли, направени и изпипани, още по-малко М-ки да стоят паркирани "на къра" на Национален БМВ събор. Докато вътре има паркирани Мазди, Хюндаи, Деу, Пежо, Форд и т.н. - айде да кажем, че ванчетата са били сервизни или на спосорите, ама няква нова Мазда или Хюндаи и30 да ми стоят почти на централно място, някак си дразнеше.

Да ти кажа аз си паркирах мойта кола вътре ама пак на тревата до оградата. Прахта на чакъла е доста повече, а на гумите пък какво им се случна при тия температури като седи на тоя чакъл да не ти казвам. Веднъж вече съм изхвърлял едни гими по тая причина. Таа бъди щастлив, че си бил на тревата ехехе. На сликовете па при излизане от пистата какво им се случва на загрелите гими да нети казвам ... после две обиколки ги няма никви докато се чизчисти набития песок.
Пълна лудост е тоя чакъл, но за сега явно янма пари за бетониране на плаца.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 20 Юли 2015, 13:41

Vanqu1sh написа:Има нещо сбъркано в цялата схема. Ако всички организатори са доброволци къде отиват всички пари?

Всяка година на събранието има отчет за изхарчените пари... Ако ти е интересно заповядай на следващото.
Гнилото, е че тая година доброволците бяха 1/3 поне от предишни години... А наличните в голямата си част просто избутаха събора, защото иначе нямаше да има никакъв събор.
Хубавото, е че гледам има много мотивирани хора да проследят всяка грешка и пропуск и догодина събора ще е брилянтен след като ги отстранят тия проблеми.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 20 Юли 2015, 13:46

Mollov написа:...

Сложи ръка на сърцето, и ако си имал гости на пистата, странични от клуба хора, какво мнение изказаха.
Може би някой прекалихме с хейта, аз лично си представям, колко сте търчали и го оценявам, но не се получи добре, и то за странични хора.
И не е добре да се спасявате, като сте се хванали на хорото ще ни търпите, и душевните напрежения във форума , селските изпълнения в купува/продава и т.н.
Писал съм го и преди, става въпрос за БМВ Клуб, не за ТАТА или ДЕу, и не че колата ми ще остане ненаправена ако се затрие форума, пламъчето в очите е важно.
И евала на bum_bum, че реши, като цветно оцветен да каже нещо различно.
Дано не съм засегнал никой и се надявам, че догодина ще направите един добър събор, не че пак няма да мрънкаме....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 20 Юли 2015, 13:53

Maverick_VS написа:
deyan-enchev написа:г-н Том Круз а.к.а големия ентусиаст с 2те стотинки: Маздите, Фордовете и Ванчетата, щяхте да забележите, че дърпаха платформи с коли и бяха в сервизната зона.
Относно паркирането в къра, Иво и малкатаскала написаха защо е станало така и че едвам са уредили и него - това за вас истинските фенове на марката дето сте в синичко - и като такива трябваше повечко да четете преди да пишете, но предполагам слънчевите очила са с поляризация и монитора се вижда черен.

Защо да не го направят Септември и Октомври когато се спуква да вали дъжд наистина, ще караме джетове по пистата или най-добре да го направят по коледните празници - да дрифтят М40ските

Peace

Нещо не ти е добре ми се струва :mhihi: :kuku: . Не мога да си изкажа мнението и да си задам въпроса ли :roll: . Последната Мазда 6 и Хюндай и30 със сигурност са дърпали платформи с коли :mhihi: . Успокой се, момко, и дишай дълбоко, че жегата не прощава не само на Калояново :banghead: :mhihi:

Да ти дам Телефона на Ивелин с червената е30ка Немокар да му звънеш да го питаш каква му беше сервизната кола щото няма повярваш ако ние ти кажме явно ... ай преди да сме проверили нещата да не говорим глупости.
Че събора не беше какъвто е бил преди е ясно... нямаше и как да бъде след изминалата година .. ама почнахте некви глупости да си измияте вече.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 20 Юли 2015, 14:05

Не знам в кой е вината, но на събора видях с 5-6 човека, които познавам и се занимават с част от организацията на събора(дали с конкурс, дали с нещо друго) и мога да ви кажа, че момчетата бяха изгорели, плувнали в пот и много бързащи. Личеше им, че дават всичко от себе си за да помагат, така че огромен респект към тях. Не сме честни да хулиме ВСИЧКИ. Не знам дали проблемът е в съоражението, дали е в липсата на хора или в какво е, но ми прави впечатление, че всяка година организаторите стават по-горди и не приемат критика, а пък феновете стават все по-критични и изискващи. Това рано или късно ще доведе до "скъсване" на връзката между двете страни и няма да имаме събор, което би било ужасно. Трябва комуникация и компромиси. И от двете страни.

Според мен, ако липсват хора, можете да пуснете една тема "хора, закъсали сме, имаме проблеми с това, това и това, можете ли да ни помогнете?" при така зададен въпрос със сигурност ще дойдат да помагат хора. Естествено ще се появят и многознайковци, които ще обясняват как трябва да станат нещата, но със сигурност ще се появят и свестни момчета. Сега ни обяснявате как е силно намален състава, как много от бившите ентусиасти вече не помагат заради нас?? и т.н. Има нови ентусиасти, които биха поели част от щафетата, просто кажете, ако изнемогвате.

В България стана много модерно да се използват оправдания тип "за тия пари какво очакваш", "за без пари толкова" и т.н. Ако проблемът е в парите, ми потърсете ги, искайте ги дори. Аз нямам нищо против да даря някакви пари, ако клуба е закъсал за събора. Нямам проблем и да си платя по-висок членски внос, по-висок вход на пистата, но КАЖЕТЕ ГО.. Сега малко се получава "ами за без пари толкова, не се сърдете". Всички ние, които сме присъствали на предишни събори имаме база за сравнение, имаме очаквания към вас. Може би твърде високи, може би неоправдани донякъде, но предишни години сте ги изпълнявали някак си. Затова сега ни е криво и не приемаме "тази година толкоз".

Не мога да ви се сърдя за слънцето, не съм като останалите да мрънкам за шатри, все пак е юли, но според мен трябваше да има повече наличие на хладилници, предварително изстудени напитки.. Как е възможно да се допусне да свърши водата?? Ами ако не бяхме 4000(или колкото сме), ами ако бяхме 8000, или 12 000..

Време е да спрем да ползваме Дракон за събори. Колите ни са прекалено хубави, с вложени хиляди левове в тях и е подигравка към тях самите да ги вкараме в прахоляка, в треволяка и т.н. За трак дей е уникално, но не и за събор. Особено щом всичко може да се случва само на старото трасе, а трябва да търпим компромисите заради новото..

Каквото и да е, вече мина, можете само да се вслушате в нас, феновете и да кажете ако имате проблем, не така горделиво - "ми направете си го по-хубаво".
Аз сърдечно ви благодаря, че ни събрахте отново, за поредна година, че сте дали всичко от себе си да се получи запомнящо се(сигурен съм, че сте се постарали). Догодина се надявам да се видим на Панаира, същия състав от организиращите, не е нужно да хвърляте оставки, а просто да потърсите помощници и комуникирайте с нас, присътващите. Всички предишни събори(този ми е 5-ти) са били запомнящи се и то вие сте ги направили такива. Смятам, че рецептата я имате, просто малко не ви достигна тази година да стане както преди ;)

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 20 Юли 2015, 14:10

Lenco написа:Сложи ръка на сърцето, и ако си имал гости на пистата, странични от клуба хора, какво мнение изказаха.

Ма то аз самия не съм доволен от събора, ти ме питаш какво мнение са дали хора, различни от клуба, пък било то мои познати или не...

А и аз не съм тръгнал да се спасявам... ако беше така нямаше да отговарям в безброй постове на какви ли не писания... мен проблема ми е друг - не съм обиден или засегнат... разочарован съм... хората може да са прави, че искат това или онова, имат някакви очаквания, само че като не се получи както им се иска и става страшно... цялата сволоч, хейт, л@йна и кво ли не още се изсипва с големите кофи... мрънкането е до небето, ама тва е най-малкото... филмирането е на ниво, от където тръгват какви ли не глупости относно събора и организацията, след което компетентността избива над скалата и почват да се правят крайни оценки и заключения на база на тия измислици и глупости...

Аз не искам някой да оценява факта, че сме търчали цял ден насам-натам... то въпроса не е в тичането... въпроса е в това, което си направил тук или там, като си тичал в тая посока... понеже аз участвах главно в организирането на конкурсите ми е чудно как толкова много народ нахейти яко конкурса, че бил зле, че бил нагласен!!?!, че било шуро-баджанащина, че сме били в "пълна кома", некомпетентни и прочие, и прочие... и това на фона на факта, че почти никой (да не кажа никой) от тия хора не знае какво се е случило... какво сме направили, какви знания имат тия хора от журито... дават се мнения за знанията на отделни хора, и то видиш ли с пълна сигурност в заключенията... без коментар.

Обаче докато обясняваха как конкурсният лист бил пълен шит никой не седна да го каже месец по-рано, когато беше пуснат за широко обсъждане... това реално е най-добрият конкурсен лист от години насам, защото е базиран на предишни версии, от които са премахнати грешките... сега обаче листа е шит... преди месец не беше шит... важното е да има за какво да се хейти... реално обаче малко хора бяха на място, да гледат самото оценяване във всяка една категория и какво се случваше... как определени хора ходеха след журито да му показват недостатъци на конкурентните коли, ама за своята си траеха тихичко... оставям настрана ситуациите, когато участник се усмихва на журито и нищо не му казва на място, но после във форума с пълна сила е готов да избълва тон л@йна...

Наред с това, обаче, (почти) никой не отчете, че :

- тази версия на конкурсният лист бе най-добрата от години насам. Не казвам, че е супер, ми че на фона на предшествениците си е най-добрият.
- промените в начините на подбор на колите за финала бяха направени с цел на събора да има само лъскачки. Имаше и такива, които не бяха за финал, реално, ама за това организацията ли бяха виновни или собствениците на колите, подали "специални снимки" за оценка? Вероятно е трябвало да викнем всичките коли и на място да правим и предварително отсяване. Възможно е, ама това може да се помисли и да се направи от следващите хора, които ще се занимават с конкурса.
- автомобилите бяха подредени така, че да правят впечатление и хората да им се радват (това имаше хора, които го отчетоха, все пак)
- До последно гледахме да доизкусуряваме нещата, без да правим генерални промени, което да промени тотално начина на провеждане и изпълнение.
- Забавянето в обявяването на резултатите беше главно заради опитите ни да направим най-вярната оценка на автомобилите в някои категории, където нещата бяха малко затруднени именно заради неефективни елементи от конкурсният лист, които нямаше как да бъдат предвидени, но се случиха така или иначе.

Аз не искам някой да идва и да ме тупа по рамото и да ми обяснява някви неща... ама не се случи покрай гадостите да се разпишат и положителните неща, дето се случиха. Т.е. народа знае да хейти, и нищо друго. И после ме питай, защо не искам повече да се занимавам. Аз не търся признание, ама факта, че се гледа само лошото ме кара повече да не съм част от цялото това занимание да се направи кеф на хора и участници. Щото го правя с желание и кеф... т.е. правех.

devent написа:Според мен, ако липсват хора, можете да пуснете една тема "хора, закъсали сме, имаме проблеми с това, това и това, можете ли да ни помогнете?" при така зададен въпрос със сигурност ще дойдат да помагат хора.

Имаше тема... не помня къде беше точно, май в клубния раздел... питахме за хора, дето искат да помогнат... само че, като им се обясни, че става дума за някакви неща, като паркинг, подреждане на коли и т.н. и от над 40 човека... никой не остана. Извода ти го оставам на теб.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Юли 2015, 14:15

Mollov написа:По принцип идеята беше да кача резултатите днес... но дадох една седмица от отпуската си на събора и от бързане да се махна от София забравих листата в София... не го пиша за да се оправдавам, грешката си е моя... :) .

Не, ти нямаш грешка! Грешката е някъде в системата. Ако участниците искат тези резултати да им се предоставят то трябва да се направи, че да се предоставят. За да бъдеш ти задължен да ги предоставиш това задължение трябва да ти се вмени и заплати. Когато си приел да го направиш на добра воля ще стане тогава когато искаш и можеш.

Mollov написа:Не го пиша във връзка с по-горният пост, ами изобщо като нещо, свързано със събора, което поне според мен е мнение на не само един или двама, прочетох го във FB:

"Ако един човек живее в мир и щастие със самия себе си - ще се чувства добре навсякъде независимо от условията, жегата и организаторските пропуски, които често не зависят от организатора. Аз като човек, който от 8 години се занимавам с организиране на мероприятия и няколко години съм била част от ивентите на Дрифт Клуб Бг мога да Ви уверя, че проблема е в самите Българи, които така и не се научиха да се наслаждават на живота"

Тук вече си в грешка :mhihi: Не може да взимаш пари за услуга и когато потребителя каже, че не е доволен ти да му кажеш "абе наслаждавай се на живота".

Представи си утре решаваш да отидеш в едно модно кафе в Пловдив. Всичко е много готино там, много хора ходят модерно е, специално за БМВ-та или каквото там искаш да си представиш. Има готини атракции и т.н.

Лъскаш си колата, приготвяш се, не спиш от вълнение и рано сутринта тръгваш. Отиваш там и се оказва, че трябва да си паркираш обичаната колица някъде на поляната или в зверски прах или в кал до колене. Забавленията, които са ти обещали не се случват или закъсняват с часове. В това време ти се печеш на 50 градуса на слънце и няма къде да се изпикаеш. Платил си да кажем да гледаш добре наточени танцьорки ама те не ги пускат да танцуват, щото дансинга им е нов и да не вземат да го изтъркат.

В крайна сметка по средата на деня решаваш, че не те кефи и си тръгваш. Споделяш със сервитьорите (управителя се е забил в кучи гъз и ни се чува, ни се вижда), че не те кефи, чувстваш се преебан и не си получил това за което си дошъл. А те ти казват- ние пич тук работим без пари тъй, че за толкова пари- толкова. Ако искаш по-готино да стане стани сервитьор и го прави сам. Тва всъщност твойто е бял кахър, че не ти е харесало нашето заведение. Къде по-важно неща има в живота. В общи линии наслаждавай се, не бъди хейтър. :mhihi:

Sharo написа:За събора не знам колко плащаме но за тайм-атака мога ти кажа, че сме доста над тия цени. А той е доста по-малко мероприятие

Тук възниква въпроса, ако са дадени едни 6-7 хиляди лева за наем на съоражението, което в стрна със средна заплата 5-600лв са АДСКИ много пари, защо са имали и претенции да не се използва цялото за разните там атракции, което е и една от основните причини за недоволство.

Не ме разбирайте погрешно. Искрено съчувствам на хората организирали това събитие защото е тъпо да биеш стотин километри, да дадеш 10лв и да си недоволен. Но двойно и тройно по-тъпо е да биеш същите тези километри, да си плащаш за спане, за храна, да тичаш три дни като луд на тая жега и после десетки хора да ти кажат- ми то беше баси тъпотията.

Очевидно е, че нещо коренно трябва да се промени.
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 20 Юли 2015, 14:21

bum_bum написа:...

Ае кво заплащане... аз съм тъп ентусиаст, дето е тръгнал да се пъне да прави нещо за хората, заплащане не ме интересува.... да не е да копам 10 декара градина...

Някой път може да дойдеш на някоя сбирка и да коментираме... а цената на пистата за тия 3 дни е доооооста над стандартните цени... причините... тема на друг разговор.

bum_bum написа:Тук възниква въпроса, ако са дадени едни 6-7 хиляди лева за наем на съоражението, което в стрна със средна заплата 5-600лв са АДСКИ много пари, защо са имали и претенции да не се използва цялото за разните там атракции, което е и една от основните причини за недоволство.

Когато се вижда, че няма алтернатива...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 20 Юли 2015, 14:30

Mollov написа:
bum_bum написа:...

Ае кво заплащане... аз съм тъп ентусиаст, дето е тръгнал да се пъне да прави нещо за хората, заплащане не ме интересува.... да не е да копам 10 декара градина...

Някой път може да дойдеш на някоя сбирка и да коментираме... а цената на пистата за тия 3 дни е доооооста над стандартните цени... причините... тема на друг разговор.

bum_bum написа:Тук възниква въпроса, ако са дадени едни 6-7 хиляди лева за наем на съоражението, което в стрна със средна заплата 5-600лв са АДСКИ много пари, защо са имали и претенции да не се използва цялото за разните там атракции, което е и една от основните причини за недоволство.

Когато се вижда, че няма алтернатива...

А при липсата на алтернатива, сме ограничени от към възможности....
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 20 Юли 2015, 14:32

Тема за помощ имаше .. събраха се доста хора, но като разбраха, че няма да видят нищо от събора и ще им се скъса гъза от тичнае масово се отказаха.
С пари тая работа не става да се организира. .. някой даде и такова предложение .. Колко пари би ми платил за да помагам на събора... от сега си казам за мен, че чисто за парите ако е няма да има кой да ми ги даде тия пари дето бих поискал... За това и събора се прави от ентусиасти .. само дето след миналата година ентусиазма умря в много от хората и тая година събора беше направен от малкото хора, в които беше останал а капка ентусиазъм. Да се плаща забравете нищо няма да стане така. Ако искате наистина да помогнете за следващия събор на следващия УС то явете се поне на общото събрание свормирайте екипи и действайте за следващия събор. Имайте предвид, че работата по събора почва още в началото на годината за да се запазят дати и т.н. Това е и причината събора да е сега. След като се ивдя, че май-месец няма как да се случи при дъждовете дето се лееха всеки ден.

Ограниченията по трасето нямаше как да ги бутнем . Ицо си решава и това е. То ако зависеше от мене и тия безумни гуми по завоите нямапше да ги има дето такива бели могат да направят, че не е реално.
Трасето за дрифт и в тази му форма едвам го договорихме. За колко хора са дошли да карат и колко не са дошли няма кво да се коментира .. всеки си има приоритети и не можем да се сърдим на никой.

ПредишнаСледваща

Назад към Събори/Мероприятия