?разказвайте, хайде?:)

Тук се дискутират срещите.

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 12 Май 2004, 9:52

аз като нечлен мога да кажа, че споделям на 100% мнението на Да Улф и дори в Германия гледам, че повечето Автоклубове казват - еди кога си еди къде си събро, всеки сам си намира място за спане и всичко е ОК, а ние се опитваме да предложим още една екстра - да може всеки предварително да знае къде ще спи и да не се занимава, но с 150+ човека трябва да има поне 6-ма души, които постоянно да се занимават с това, което е невъзможно.
Аз съм ЗА да пробваме идеята на Да Улф :D
(може тренировка през лятото)
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ISATIS » 12 Май 2004, 13:17

Ati , АМИН!!!! Аз също подкрепям мнението на DA_WOLF на 100%, мисля ,че наистина не наградите правят събора и съм страшно навит да се пробва идеята...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от la » 12 Май 2004, 13:56

DA WOLF написа:и още от сега да ви дам един хинт за следващия събор - колкото повече организация се прилага толко по-лош събор се получава! Мисля че сами се уверихте... първия беше най-як направо невероятен, неописуем! Но как стана така? Ми лесно - казахме си отиваме на събор и тръгнахме, взехме хората от пловдив и готово!

Може ли да не се съглася напълно с този отделен конретен пункт ?
Нека се има предвид, че форума тогава е бил..хм.. аз като се записах май беше двойно по-малко на това. Малък брой хора се организират по-лесно сами. Най-малкото се събират на една две големи маси :have one: :drink:
PS: :mrgreen: .. отклоних се малко от темата.

Аватар

Мнение от DA WOLF » 12 Май 2004, 17:45

ами кво да ти кажа.... с риск да прозвучи малко кофти (ама аз съм си такъф) ще ти кажа следното :arrow: във форума влизат два вида хора - "юзъри" ако мога така да ги нарека, демек дет имат по едно БМВ на плакат над леглото си, или пък сме взели книжка и тати е напазарувал наскоро 316 Е36 и другя са - заклетите фенове - хората дето са сменили по няколко БМВ-та и карат такива и се интересуват от такива от както се помнят....
От ония времена за които ти говориш смея да твърдя че форума се е напълнил с доста по-голям процент юзъри отколкото фенове, така че и пет пари недавам ако ще и 10000 човека да се регнат, за мен лично пак ще си останат 10-итна.....................................
Но виж ся всичко си е манталитет... например: аз лично от години следя международни форуми за ТУРБО БМВ-та и БМВ ///М в които колегата KAMIKADZE участва доста активно, но НЕ МОГА ДА СИ ПОЗВОЛЯ ДА ПУСНА И ЕДНО МНЕНИЕ поради простата причина че все още нямам такава кола :!: А какво става тук??? Аз няма да коментирам......че и на събор сме тръгнали :lol: :lol: :lol:

ПС Еи да си не помислиш че визирам тебе? НИто те знам нито познавам - може и да си фен може и да не си лошо няма и в двата случая :yes: :wink:
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 12 Май 2004, 18:06

Da Wolf , отвратително си прав, батка.....

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 12 Май 2004, 19:23

Мда и аз споделям на 100% мнението на DA WOLF.
Освен ентусиазма ми към марката, форума ме привлече и именно с онази шепа хора, които като ги зърнеш нейде по улиците и после помниш с месец, същите хора, чийто теми изчитах по два пъти. Аз се регистрирах много преди да си купя първото БМВ но написах първото си мнение в деня в който си го взех.... а за клуба ....година някъде чаках да му дойде времето да реша че мога да кандидатствам ...
Та така ....потънах нещо в спомени май :wink:

DA WOLF :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 13 Май 2004, 8:56

viper написа:Da Wolf , отвратително си прав, батка.....

Позволете ми аз пък да не се съглася, макар че според вас сигурно попадам в тъй наречената графа "юзъри". Ако целта е да има един клуб и форум с 10 човека, то тогава сигурно сте прави, но аз поне немисля, че целта е такава. Напълно съм съгласен с мнението на Turturelo в другата тема, че е много лесно да се говори, когато стоиш и гледаш отстрани. Но аз мисля, че проблемите са нормални за една такава организация, още повече - за мащабите, които тя започва да придобива. Аз мисля, че пътя за развитие трябва да бъде такъв, че колкото се може повече хора да могат да се регистрират, да станат членове на клуба и да могат да работят за идеята и да участват във вземането на решения. Нормално е при по-голям избор да се попадне и на хора с по-големи и добри възможности за работа и тогава малко по малко нещата ще тръгнат. Не е нормално нещата да се ограничават и свиват. Нали беше създаден такъв форум - за "не юзъри" и най-върли фенове - интересно ми е да постнете данни за неговата посещаемост и брой на мненията, както и коментари за тяхното качество. И ако мислите, че е по-успешен и много по-добър - тогава що не закриете всичко и да си останите 10-те най-върли и заслужели фенове на марката, тогава може и много по-добри събори да си организирате, пък ние ще идваме да позяпаме в ролята на семкаджии.

Извинявам се за поста, но мисля, че не това е пътя за развитие и на клуба и на форума.

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 13 Май 2004, 11:25

Dimitar написа:И ако мислите, че е по-успешен и много по-добър - тогава що не закриете всичко и да си останите 10-те най-върли и заслужели фенове на марката, тогава може и много по-добри събори да си организирате, пък ние ще идваме да позяпаме в ролята на семкаджии.

Мислех да не пиша до четвъртък вечер ... , но Димитър е прав цел на всеки клуб е да е популярен идеята на подобни клубове е да популяризират не да се затварят за другите. Аз съм скорошен юзър имам само едно БМВ :shock: но си го обичам както и марката!
Ако идеята на клуба е нормална то значи да се популяризира БМВ трябва да сте готови за много на брой юзер-и и да отговорите на изискванията им!!!
Алтернативата е масонски клуб!!!
Ако ще е това тогава да знам да не си губя времето тук (моето е скъпо ).

DA WOLF без да искам да се кофронтирам директно с теб, la е един невороятен фен на марката нищо че е жена и при това доста млада.
Вайпъре аз съм онази категория която визира DA WOLF, Димитър също както още десетки и може би стотици като нас, това е нещото което представлява този форум и това е бъдещето на този форум освен ако не търсите алтернативата!
May the BMW force be with you!

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 13 Май 2004, 12:32

Ами, не мисля, че Da Wolf имаше в предвид да се изхвърлят неразбиращите. По скоро, че форума се напълни с теми от типа " Има ли БМВ с V6 мотор? ", " Как да позная 325 от 320 или 323 Е30 ". Не че са кой знае каква болка, ама много рядко от някоя тема лъха на див ентусиазум, за разлика от темите на изброените от Da Wolf хора. Форума се уголемява на обем, а не на качество. А, най лошото е, че хората, които ни надъхваха си отидоха по ред причини. Това естествено води до обезличаването на форума и вбесява хората, които са от самото начало.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 13 Май 2004, 13:09

viper написа:...Не че са кой знае каква болка, ама много рядко от някоя тема лъха на див ентусиазум, за разлика от темите на изброените от Da Wolf хора. Форума се уголемява на обем, а не на качество...

Ами аз немога да разбера вече няколко месеца от както се води тоя спор - какво ви пречи да си пишите темите "лъхащи на див ентусиазъм" (нали си създадохте специален форум за тази цел, а и както написах по-горе ще е интересно да споделите мнения за просперитета му), или темите пуснати от новите "фенове" на марката ви пречат и ви се моткат в краката, та от тях неможете да си пишете и четете. Казваш, че сте нямали предвид това форума да е за 10 човека - добре, а какво да си помисли някой нов "юзър" дето се е регнал днес и дето (точно като мен) вече толкова не е могъл да издържа без BMW, че е отишъл на пазара и си е купил първото, което му попадне и което може да си позволи, без да е видял точно какво има под капака (макар, че мечтата винаги му е била да кара М-ка с една камара цилиндри и конски сили), щото просто човека за пръв път е видял тоя форум и досега не е познавал в детайли всички двигатели например като се почне от М10 та се свърши с S70. И толкова въодушевен от попадането си на правилното място той започва вече да "попива" информация и да пита за нещата, които не са му ясни или иска да научи, защото вече не иска да прави "фаталната" грешка да иде и да си купи "най-спънатото" BMW.
И какво - идва тоя човек тук, при нас. Иска да се приобщи към общостта ни както със етусиазъм, така и със знания. Но, не - веднага скача един истински фен, ентусиаст или там каквото искате и му казва да не ни занимава със "глупостите" си, щото видете ли - тоя форум е само за писане и обсъждане на супер диви изпълнения и нито буква повече, и като толкова много се интерисува, да вземе да изчете цялата интернет мрежа, и когато вече е готов, и хвърля не по-малко от 3 чифта гуми на седмица, чак тогава да дойде тук за да си говорим за супер дивите му изпълнения. ОК, ама така ще стане с 1 на 1000 и накрая ще си останете тук само 10-тя най-велики фена и няма да има за какво и две думи да си кажете и ALX ще спре да следи рекордите за посещаемост на форума, щото ще си знае вече, че той е място само за 10 от най-великите и достойни фена на тая велика марка.
И накрая - стегнете се вече и вместо само да плачете как никой вече не пуска "смислени" теми и ентусиазма, а заедно с него и най-великите ентусисти - замират, да вземем всички заедно да помислим, как хем да се разрастваме, хем да ставаме по-интересни, по-организирани и т.н.
И знаете ли, както са казали хората - на който не му оттърва да се маха, да си хвърля членските книжки и въобще да прави каквото си ще. Аз докато го има това място - ще продължавам да влизам, ще ходя и на срещите и няма да се уморя да обяснявам на "тъпите юзери" каква е разликата м/у 320 и 325 или там въобще каквото питата и разбира се ако аз мога да им помогна.

Айде със здраве и RESPECT.

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 13 Май 2004, 13:14

Макар да не съм от началото чувам и аз такива неща, това не е хубаво не знам причините но мисля че мога да разбера.
За съжаление светът е динамичен и хората се срещат и разделят идват нови и т.н.
За обема и качеството си прав, но не може и да е иначе! Сори но така ще продължава и за да има успех трябва да се уважава всеки член, участник във тоя форум защото той е за ентусиасти не за професионалисти.
May the BMW force be with you!

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 13 Май 2004, 13:55

Това е много глупаво...
Ми ОК, аз значи спадам към юзърите, така е ,нямам БМВ не съм сменил 10 БМВ-та и не мога да съм върл фен на марката. Останал съм си само с това да си се кефя на плакатите в стаята. Има го обаче момента ,че нямам пари да си купя БМВ ( и изобщо каквато и да е кола ), нямам и книжка. Ми то се оказва че направо за нищо не ставам :shock:
Има и хора които си купуват БМВ-та защото просто им допадат, ама не са от лудите фенове. Да взема да се махна, щото не отговарям на критериите за БМВ фен, а и не ме кефи да съм Юзър.
Това не е правилният начин да се делят нeщата :!:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E87 120d
Мечтае да кара: x6

Мнение от Veson » 13 Май 2004, 14:45

:yes: :yes: :yes: :welcome:
stay tuned
Изображение

E34 Маниак
Аватар

Мнение от Georgi » 13 Май 2004, 18:26

Жалко момчета жалко,че вече се делим на ,,юзери" и др.Жалко и че хора които са ми казали за форума вече не влизат в него.Въпреки че не знам как да се нареча тъй като от седем години карам BMW първото, което купих в трагично състояние(по финансови причини) и две години неуморно го възтановявах докато не стана най-хубавото Е 12 в Пловдив винаги съм се радвал да общувам с хора които са маниаци на тема BMW.Всички не може да разбират еднакво от марката,но нали за това се сбираме да се учим един от друг.

Аватар

Мнение от DA WOLF » 13 Май 2004, 20:08

Vasilen написа:
DA WOLF без да искам да се кофронтирам директно с теб, la е един невороятен фен на марката нищо че е жена и при това доста млада.

...пак казвам лошо няма :wink: а това че е мадама не знаех :oops:

аз нямам нищо против юзърите просто всеки чете тези постове които си иска не е ли така???аз лично съм тук само изцяло и единствено заради БМВ колите (и заради купува/продава)
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

ПредишнаСледваща

Назад към Събори/Мероприятия