12ти Национален BMW Събор - 25ти Май - Пловдивски Панаир
Модератори: mitaka7, Общи модератори
Re: 12ти Национален BMW Събор - 25ти Май - Пловдивски Панаир
M2PR написа:ogata написа:Stoicho написа:.Той избра този път,защото е по-добър за ниски коли(никакви дупки спряло карловско шосе)
Следващият път си изберете за водач на колоната, някой дето е ходил в Пловдив през последните 5 години![]()
Карловско шосе беше основно асфалтирано МАРТ месец.
И няма нито една дупка по избраният от организаторите маршрут. За сметка на Голямоконарско, особено на 2рото кръстовище след КАТ, където въпросните лоурайдъри не знам как са преживяли старият прелез
След това не знам от къде сте минали, но ако е било по бул.Дунав 100% сте упражнявали зиг-заг между изпъкналите шахти
Aма какво значи "той избра"? След като :
Stoicho написа : Сборния пункт на Софийската група тръгваща на 25-ти е паркингът на бензиностация Лукойл Църна Маца (след караулката на изхода на София – посока Пловдив). Час на срещата 7:00. Тръгване 7:30-45. Колоната ще бъде водена от мен – Е36 СА3982МВ(с жълта сигнална лампа), и помощни коли: Е36 С1117ХР, Е46 СА2337ТА, Е38 С5386НА.Колоната ще се движи в средната и дясната летна на автомастрала Тракия!Моля без излизашни изпреварвания,каране в най-лява или аварийна лента!Пожелавам приятно и безаварийно пътуване!
"Оправданието е като задника - всеки го носи със себе си"
По-добре не се опитвай да се оправдаваш с други, защото става смешно. И преди е имало водачи, и "помощни" но такова оправдаване не е било - като не ти се получава муув оувър както пише на лентите на бързите 36ци, прехвърляй буркана на друг и той да си носи отговорността.
Наи-слабо водената колона някога!!!
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Привет и от мен!
Благодаря на всички за хубавите думи и критиките, които сте написали в предишните страници! Благодаря, че коментирате дори лошите неща, които сте видели. Сашо и Роската, както и всички, които малко или много се забъркаха в организацията на този събор, ще оценят подкрепата ви.
Искам да се извиня като човек на хората, които участваха в конкурсите. Дадох 100% от себе си тези два дни и осъзнавам, че не бе достатъчно за вас. Не успях да се справя докрай със задачата и разбирам грешката си. Интересът, който създадохме, бе повече от очаквания от мен. Не организирах достатъчно голям екип, който да покрие задачата на 100%. Изморихте се от чакане под жаркото слънце, докато бавно кретахме между подредените коли. Изнервихте се от недобрите ни познания в съответните категории. Общо взето каквото и да кажа повече, все няма да стигне, за да покажа колко сте прави. Затова просто поднасям едно голямо извинение.
Ако екипът, който организира събора догодина, прецени, че може да разчита на мен, ще се радвам. Осъзнах къде сгреших и ще се постарая да не допускам повторно такива моменти, които не само развалят настроението на най-важните за нас хора (посетителите и феновете), но и цялостно развалят реномето, изградено от перфектната организация от миналите години.
Благодаря на всички за хубавите думи и критиките, които сте написали в предишните страници! Благодаря, че коментирате дори лошите неща, които сте видели. Сашо и Роската, както и всички, които малко или много се забъркаха в организацията на този събор, ще оценят подкрепата ви.
Искам да се извиня като човек на хората, които участваха в конкурсите. Дадох 100% от себе си тези два дни и осъзнавам, че не бе достатъчно за вас. Не успях да се справя докрай със задачата и разбирам грешката си. Интересът, който създадохме, бе повече от очаквания от мен. Не организирах достатъчно голям екип, който да покрие задачата на 100%. Изморихте се от чакане под жаркото слънце, докато бавно кретахме между подредените коли. Изнервихте се от недобрите ни познания в съответните категории. Общо взето каквото и да кажа повече, все няма да стигне, за да покажа колко сте прави. Затова просто поднасям едно голямо извинение.
Ако екипът, който организира събора догодина, прецени, че може да разчита на мен, ще се радвам. Осъзнах къде сгреших и ще се постарая да не допускам повторно такива моменти, които не само развалят настроението на най-важните за нас хора (посетителите и феновете), но и цялостно развалят реномето, изградено от перфектната организация от миналите години.

- AutoCoil
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318ti
- Мечтае да кара: 318ti ;)
Много неприятно впечатление правят някои от хората с бадж, държат се малко като волен сидеров спрямо полицай. Чак ми стана неудобно как навикват хората. ама тя приказката "дай на човек малко власт и му гледай сеира" не съм я измислил аз. И без простотии от сорта, ма те го правят за без пари може да си изтърват нервите, щом големите патрони могат да се държат на ниво, значи и другите ще се държат професионално.
- DrivinGGoD
-
The Ultimate Driver
-
- Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
- Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
- Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci
Имаше една песен, в която се пееше - "смЕтай щом аз кашлям"
През съботния ден бих перефразирал този израз със "смЕтай щом аз треперя"... За мен изживяването около дрифт шоутата беше неописуемо и несравнимо с нищо, което сме правили до сега!!! Надявам се и за всички вас да е било така, а като чета коментарите и отзивите, може би ще се окаже, че наистина се е получило
На първо място искам да благодаря на всеки един човек взел участие в потготовката и осъществяването на това, отново грандиозно и ненадминато в България събитие, защото само вие знаете колко ни струва това!!! Без всички, които си дадоха здравето за да организират всичко, без всички тези, които инвестираха толкова много, за да направят това незабравимо шоу за зрителите, нищо нямаше да е същото и аз съм горд, че въпреки всички проблеми и трудности успяваме да предлагаме нещо толкова мащабно, интересно и различно всяка година!!!
Всички ние сме напълно наясно, че перфектни и идеални неща няма, особено създадени от простосмъртни. Всички сме напълно наясно, че няма как такова мероприятие да мине без пропуски, без неща за доизглаждане и без недоволство в определена посока от различни като разбирания хора... особено предвид егоцентристката и хейтърска народопсихология на българина
Та всички неща, които споделяте както винаги ще бъдат взети предвид, освен тях самите ние сме осъзнали много неща, които най-вероятно дори не са стигнали до вас
Единствено по този начин с всяка следваща година ще успяваме да предоставяме все повече и повече на вас членове, фенове и ентусиасти
Защото всичко това се прави за ВАС
Единствено ми е мъчно да чета отзивите за конкурсите, защото до сега всяка година екипите там са различни, колите са различни, принципа на работа и критериите са различни, а всеки път е едно и също... Като има големи награди - става касапница, 'щото всеки иска да изблажи, като има само грамота и пакет с поощрителни награди - "защо няма награди". Всеки дърпа към себе си, всеки иска нещо за себе си... Независимо дали ще е грамота или ще са 100 000 лв. награден фонд! Ако мислите, че с присъствието и участието си в съборите на BMW Клуб България ще си избиете инвестициите в колите си или ще си финансирате разходката до там - то по-добре се откажете, защото няма да стане... и го казвам от погледа на повече от 10 години опит
И отново казвам - всеки един зает в някоя част на организацията е напълно наясно с повечето пропуски и както е написал и err0r малко по-нагоре - същото се отнася и за конкурсите, като в случая освен извинение за тези, които се смятат за ощетени не можем да направим нищо друго. Гарантирам ви обаче, че за всяка една точка в оценяването си има обоснована причина и нищо от така сведеното класиране не е нагласено или пристрастно!!!
Още един път огромна благодарност на целия екип и всички, които ни подкрепиха, благодаря на всички присъствали и дали толкова положителни мнения и оценка за събитието... Благодаря и на Маймуната - най-великия водещ на света, на Mirafiori Car Mods, Falken Drift Team Bulgaria и ProDrive за уникалния им професионализъм, който показаха и адреналина, с който заляха дрифт "арената", както и не на последно място на страхотно красивото присъствие и жестоките танци на VS Dance
Уникални сте хора и както казах по-горе - накарахте ме да се чувствам както никога до сега!!!

На първо място искам да благодаря на всеки един човек взел участие в потготовката и осъществяването на това, отново грандиозно и ненадминато в България събитие, защото само вие знаете колко ни струва това!!! Без всички, които си дадоха здравето за да организират всичко, без всички тези, които инвестираха толкова много, за да направят това незабравимо шоу за зрителите, нищо нямаше да е същото и аз съм горд, че въпреки всички проблеми и трудности успяваме да предлагаме нещо толкова мащабно, интересно и различно всяка година!!!
Всички ние сме напълно наясно, че перфектни и идеални неща няма, особено създадени от простосмъртни. Всички сме напълно наясно, че няма как такова мероприятие да мине без пропуски, без неща за доизглаждане и без недоволство в определена посока от различни като разбирания хора... особено предвид егоцентристката и хейтърска народопсихология на българина

Единствено ми е мъчно да чета отзивите за конкурсите, защото до сега всяка година екипите там са различни, колите са различни, принципа на работа и критериите са различни, а всеки път е едно и също... Като има големи награди - става касапница, 'щото всеки иска да изблажи, като има само грамота и пакет с поощрителни награди - "защо няма награди". Всеки дърпа към себе си, всеки иска нещо за себе си... Независимо дали ще е грамота или ще са 100 000 лв. награден фонд! Ако мислите, че с присъствието и участието си в съборите на BMW Клуб България ще си избиете инвестициите в колите си или ще си финансирате разходката до там - то по-добре се откажете, защото няма да стане... и го казвам от погледа на повече от 10 години опит

Още един път огромна благодарност на целия екип и всички, които ни подкрепиха, благодаря на всички присъствали и дали толкова положителни мнения и оценка за събитието... Благодаря и на Маймуната - най-великия водещ на света, на Mirafiori Car Mods, Falken Drift Team Bulgaria и ProDrive за уникалния им професионализъм, който показаха и адреналина, с който заляха дрифт "арената", както и не на последно място на страхотно красивото присъствие и жестоките танци на VS Dance

------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl

- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
На мен събора ми хареса страшно много и помогнах с каквото можех! Нямаше човек, който да подхождаше с клубния си автомобил и да не е посрещнат с "Добре дошли" и с пожелания за приятно изкарване! Опекохме се 2 дни като гущери, докато другите си гледаха кефа, но за мен съпричастността и желанието за помощ е по-голяма! Ако не сме се справили, то дай Боже да се включат други колеги за да се получи по-добре!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
След като масово хората са доволни от Събора и общо взето единственият спор е около конкурса при Е39, защо просто не се покажат конкурсните листа на призовите места и да се види всичко черно на бяло, а не всеки да спекулира в темата - предполагам се пазят 

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
err0r написа:Привет и от мен!
Евалата , това е мъжката приказка!

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Ще се изразя малко цинично, но доста на място, надявам се да ми простите - защо бъркате в гъза на умрелия? Какво ще се случи като се покажат конкурсните листи? Ясно е, че за журито победителят е един, за голяма част хора друг. Дори и да са допуснали грешка с оценяването, какво толкова е станало? Там, където работят хора, стават и грешки, приемете го.Нищо не може да се промени, събора мина, отразените грешки ще бъдат изчистени за следващия и така. Не виждам смисъл да се раздухват нещата повече, защото нищо добро няма да излезе. Интересно ми е само защо никой не се сети да благодари на оценяващите са положения труд, за това че са се лишили от възможността да бъдат зрители в полза на всички...Maverick_VS написа:След като масово хората са доволни от Събора и общо взето единственият спор е около конкурса при Е39, защо просто не се покажат конкурсните листа на призовите места и да се види всичко черно на бяло, а не всеки да спекулира в темата - предполагам се пазят
Не е хубаво така, хора....

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Митко Стоянов написа:Ще се изразя малко цинично, но доста на място, надявам се да ми простите - защо бъркате в гъза на умрелия? Какво ще се случи като се покажат конкурсните листи? Ясно е, че за журито победителят е един, за голяма част хора друг. Дори и да са допуснали грешка с оценяването, какво толкова е станало? Там, където работят хора, стават и грешки, приемете го.Нищо не може да се промени, събора мина, отразените грешки ще бъдат изчистени за следващия и така. Не виждам смисъл да се раздухват нещата повече, защото нищо добро няма да излезе. Интересно ми е само защо никой не се сети да благодари на оценяващите са положения труд, за това че са се лишили от възможността да бъдат зрители в полза на всички...Maverick_VS написа:След като масово хората са доволни от Събора и общо взето единственият спор е около конкурса при Е39, защо просто не се покажат конкурсните листа на призовите места и да се види всичко черно на бяло, а не всеки да спекулира в темата - предполагам се пазят
Не е хубаво така, хора....
Митко абсолютно си прав, там където работят хора има и грешки, аз също съм го установил, защото съм работил много с хора. Знаеш, че българина е скептичен когато има хора малко или много обвързани с клуба (нищо против И.В), за което на мен лично не ми пука, но понеже някои си мерят пишките в момента и искат да излязат прави пред всички останали , а други да бъдат стъпкани няма как да не я раздуват още тази тема.

Искам да кажа на всички останали участници, че за да се получат нещата още по добре можете да давате идеи базирани на сегашните грешки и взаимстване на идеи от други конкурси и нещата ще се получат. Поздрави на всички участници, колите ви са уникални

Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
lubeto написа:
Наи-слабо водената колона някога!!!
Мислех да не пиша изобщо в Темата, но... искам да ви кажа нещо... Вие водили ли сте колона някога? Не, нали!? Първия дава някакво темпо и не знае какво се случва назад, не може и да го контролира особено, да не кажа изобщо. Доколкото разбрах Стойчо е карал със 110-120, Чопето е преценил да минат по друг маршрут, какво толкова се разпищяхте не мога да разбера, стигнали сте за час и половина до Пловдив... Влачили сте се били, а по-добре ли е да се дава газ, да набират, за да наваксат и после бесните спирачки, във всички случаи е било по-добре да се пътува по-бавно. Всички знаете много добре, че при такова струпване на автомобили, положението се изнервя винаги... Излишни са коментари от сорта на "оправдания и муув оувър"

Само да споделя, че като водих колоната само от 20-25 коли на Националната Е46 сбирка, се видях в чудо, звъни някой и казва нервно "карате прекалено бързо и е неприятно" /гледам километража - аз карам със 115-20 поне 20 минути/ и в същото време последната кола казва по радиостанцията "вдигнете малко темпото"

Колкото до Събора като цяло стана по-добре, от колкото аз лично очаквах... Поне от малкото, което видях от Шатрата и от споделени лични впечатления от приятели и познати на място към края на деня...
И друго, всички, които критикуват, ами елате другия път и помогнете и вие, никой няма да ви върне; хората, които са в екипа, винаги са малко... Малко бяха и тази година според мен, за това са и голяма част от пропуските... За мен важното е, че много голяма част от мненията са положителни!

Хубав ден и карайте разумно

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Огромни благодарности на всички, които са допринесли за осъществяването на НАЙ-ХУБАВОТО събитие в годината!!! Шоуто беше грандиозно и на ниво (както винаги).
Не виждам проблеми с колоната - ние се движехме добре, като бяхме и отпред и отзад и по средата. Винаги има хора, които мрънкат, че е бавно, че ги засичат, че им е крив асфалта... Мен никога не са ме засичали, не ми е било бавно, не съм виждал неравности по магистралата
Да, намаляхме, ама какво пък?! Инфарктни ситуации не е имало!
Конкурсите... голям смях с това мрънкане. Искам да видя всички мрънкащи да се заемат с организацията и оценяването и после да ги питам "Как е?"
Много хубави коли имаше, както и много цигански. Каквото каже "съдията" - ТОВА! Контестациите --> към Арменския поп. Приемайте нещата с достойство!
Паркинга, видимостта, както и трасето - ПОКЛОН!
Шоуто за публиката беше гарантирано за разлика от на Калояново, където 200-300 гледат, другите (6000 човека) се чудят, какво става и кой пили гуми
Цените на кетъринга бяха далеч по-сериозни, отколкото миналите години. Вярно е, че "Ден - година храни", ама предишните години не беше така
Забележка*** - Повече игри с публиката!
Забележка*** - Награди за аматьорите! - Няколко чифта гуми от спонсорите винаги може да се отделят.
и те така!
п.с. Благодарим още веднъж за изкарването!

и те така!
п.с. Благодарим още веднъж за изкарването!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Apassionata написа:На Огата пък ще кажа, другия път да дойде той да я води, щото гледам много ги знае маршрутите![]()
Обещавам му, че ще бъде нахранен доволно
![]()
![]()
По принцип боба и дробчетата по селски са специалитет на първо поколение софета, така че ще се радвам въпросните да споделят трапезата с мен.

Относно воденето - водех. Източната дивизия от Стара Загора. Изнервянето при нас дойде от това, че имаше хора каращи в аварийната и такива дето се бутаха пред мен и налагаха темпо повече от 120. Който бързаше беше пропуснат ... за да ни изчака на входа на Пловдив, защото не знаеше на къде да кара

Ти с 25 коли си се видяла в чудо, а зад мене имаше около 80 и не се оплаквам

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Благодарско за идеята и организацията,най-приятното авто събитие на което съм бил.Доста цивилизовано и спокойно направено,места за паркиране бол,добра гледка без да се налага да си пазиш място,достатъчно сенчести места за отдих и храна.Сравнение с Калояново не мисля,че има смисъл да се прави или на кратко,тва че жената един път не измрънка за нещо,говори доста по темата.
.
Относно колоната....видело се е,че нема как да се получи.Намеса на контролните коли 0,то не че виждам какво може да се направи,опитах се и аз да бъда примерен ама не става.Относно конкурсите писано е доста,за мен проблема е,че не ми стана ясно каквa точно беше целта?Ако се търси най-добре изглеждаща кола с OEM доработки,защо се иска VIN (който никой не гледа при оценяването),a само крайния резултат.Каква е разликата дали колата е излязла по VIN със M 17" или някой си ги е добавил в последствие?
Относно конкурсния лист ми се вижда нелогично пакет от официален тунер като Шницер да дава повече точки от М тех,като е тунинг пакет да се пише в клас тунинг.
И не на последно мясно като за такова събитие е редно да има поне една линейка,ако е имало и не съм я видял се извинявам.

Относно колоната....видело се е,че нема как да се получи.Намеса на контролните коли 0,то не че виждам какво може да се направи,опитах се и аз да бъда примерен ама не става.Относно конкурсите писано е доста,за мен проблема е,че не ми стана ясно каквa точно беше целта?Ако се търси най-добре изглеждаща кола с OEM доработки,защо се иска VIN (който никой не гледа при оценяването),a само крайния резултат.Каква е разликата дали колата е излязла по VIN със M 17" или някой си ги е добавил в последствие?

И не на последно мясно като за такова събитие е редно да има поне една линейка,ако е имало и не съм я видял се извинявам.
- Bimmer_M30B35
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 528iA
- Мечтае да кара: Mustang Shelby 500 GT '67
Поради занижените ми очаквания - си прекарах повече от добре!
.
Лично благодаря на организаторите за причинения кеф - както и на всички ентусиасти спукали 1-2 гуми в името на всеобщия кеф!
П.С.
Издирвам колега на скутерче с воден пистолет в ръка? Дължи извинение на жена ми и на мен, че покрай нейния задник напръска и моя - аз нямам нищо против малко вода, но все пак малко по-културно особено с обвързаните дами с отборни тениски!

Лично благодаря на организаторите за причинения кеф - както и на всички ентусиасти спукали 1-2 гуми в името на всеобщия кеф!
П.С.
Издирвам колега на скутерче с воден пистолет в ръка? Дължи извинение на жена ми и на мен, че покрай нейния задник напръска и моя - аз нямам нищо против малко вода, но все пак малко по-културно особено с обвързаните дами с отборни тениски!

- DrivinGGoD
-
The Ultimate Driver
-
- Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
- Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
- Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci
100imenov написа:И не на последно мясно като за такова събитие е редно да има поне една линейка,ако е имало и не съм я видял се извинявам.
Имахме специално предвиден медицински екип, на територията на панаира има медицински център, а има и бърза помощ в града на няколко стотин метра от панаирното градче