Малко благотворителност - да зарадваме сирачетата в Пловдив

Тук се дискутират срещите.

Модератори: mitaka7, Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 19 Юни 2009, 16:51

Аз по принцип съм в сесия, ама сигурно ще мога да мина за 1-2 часа. ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Трамвай по Графа
Мечтае да кара: Подводница
Детайли за колата: F10 530 xd

Мнение от icog » 19 Юни 2009, 19:22

Колеги аз чак сега видях темата и мога да дам едно предложение. Със съпругата ми няколко пъти давахме разни неща за деца по домовете и се оказа, че има една организация на майки, които се занимават точно с това. Явката им е във форума на бг-мама и мога да ви дам контакт с дамите ако желаете да се координирате. Те знаят най-добре в кой дом от какво имат нужда, кои деца какво обичат, етц. Имат национална организация, складове, където събират дарения, изобщо много са печени. Можете ако искате заедно с тях да направите нещо, идеята ви е много добра.
Само да добавя, че едва ли някой ще пусне всички деца от един дом, за да ги качите на баварките и да ги карате където и да било:). Може да звучи прекрасно но практически няма шанс да се случи. Та ако сте сериозно навити по-лесно е с каките да се стиковате.

Поздрави,
Ицо

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 20 Юни 2009, 13:38

Аз лично съм малко скептично настроен :confused: Ние искаме нещо просто - да отидем и да подарим нещо на децата и след това примерно да направим едно кръгче до някой МакДоналдс. А една жена като почне да ти обяснява как трябвало да се направи нещо, пък как не трябвало, пък как било по-добре, пък как нямало да се получи нещо, което искаме, пък това как било недоизкусурено, пък онова, как можело иначе да стане по-така - по някое време на мен лично би ми вкиснало да я слушам :evil: И резултатът е ясен... Но може пък и да има хляб в идеята - от гледна точка на това, че имат доста организационен опит...

А иначе според мен на няколко коли трябва да има поне по 1 леля, защото няма да успеем да ги наглеждаме на 100% и после ако хванат гората ние ще сме виновни.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Трамвай по Графа
Мечтае да кара: Подводница
Детайли за колата: F10 530 xd

Мнение от icog » 21 Юни 2009, 9:38

Със сигурност имаш право да мислиш, че организация, направена от жени е малко по-така:). Всички сме го изпитвали на гърба си гарнирано със съответната порция препирни, овиквания и мръщене:).
Случая не е такъв а и няма как да е такъв - това е съвсем доброволна организация, няма никакъв комерс, нямат никакви пари и силната им страна е точно организирането. То иначе няма как да работи:).

В София например имат депо (гараж), в което можеш просто да закараш това, което си сметнал че ще е полезно на децата. И толкова. В Пловдив имахме в наш склад малко повече играчки за децата и мамите дойдоха с няколко автомобила да ги вземат, никой с нищо не те ангажира. Аз лично съм възхитен от всеотдайността им и съм убеден, че чрез тях всяко дарение стига до децата в най-пълноценната си форма - където трябва и на когото трябва. И ти беше казал някъде в началото - не навсякъде трябват дрехи, някъде пък си имат и дарения компютри.

Естествено не ви карам да приемате моето мнение! Казвам какво бих направил аз - давам каквото имам и като тръгнат дамите в някой дом звънкат един телефон и отивам с тях - ако разбира се искам, никой никого не кара на сила да прави каквото и да е. В крайна сметка едно дарение винаги е добро, но понякога може да е малко по-добро :winky: .
И в такива ситуации винаги се сещам за детската белодробна болница в София, НЕВЕРОЯТНА МИЗЕРИЯ С ТЕЧАЩ ТАВАН на последния етаж и в същото време - някой им дарил ПАНОРАМЕН ВЪНШЕН АСАНСЬОР! Аз естествено не се сдържах и разпитах за да разбера що за цинизъм е това, оказа се, че дарителя ИЗРИЧНО ПОЖЕЛАЛ дарението му да бъде точно такъв асансьор. Като да купиш нови гуми на баварката дето и е гръмнал двигателя.

п.с. Пътуване на деца се организира с автобус, съответния брой възпитатели + лекар. Никой няма да поеме риска да го уволнят при някакъв инцидент, а и не е правилно. Представи си, че на първия светофар те отнесе някой надрусан педеруга, кво правим с децата?

Ако искаш да ги караш на макдоналдс ще се наложи да почакаш до бала или да им занесеш детски менюта:).

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 21 Юни 2009, 18:50

С Ваше позволение ще се включа и аз. Ще следя темата и ще я пусна в форума на Е39. И това за обедното меню от Мак Доналдс не е лоша идея.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 21 Юни 2009, 19:49

Ааааа, не не позволяваме :!: :mhihi: Шегувам се разбира се ;) Колега, надявам се да можеш да организираш сериозните фенове от 39 форума, които със сигурност ще вземат дейно участие (идеи всякакви приемаме, но поне аз лично недолюбвам тези, които само акъл дават) ;)

Ама наистина дайте да измислим някоя Събота/Неделя през юли да се съберем и да коментираме на живо, след което да се срещнем с ръководството на някой от домовете, защото ако трябва и лекар да осигурим, и автобус, както каза Ицо, дълга и широка ще стане... И чак след като уточним всички детайли да изберем някоя следваща Събота/Неделя, през която да отидем да зарадваме децата.

П.С. Предложение за първа "предварителна" среща - 3 юли (събота) или 4 юли (неделя) ПО ОБЯД (защото ако е вечерта по хладно може да не открием запразнилото директорско тяло :mhihi: )

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 21 Юни 2009, 20:27

Колеги, евала за ентусиазма, но оставам с впечатление, че не сте наясно със самата организация на такова мероприятие. Така че погледнете тази тема и се свържете с Eli, X-citer или spdrrk0, които предполагам ще могат да ви обяснят какви са процедурите при даренията и извеждането на децата от дома.
Успех.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Малко благотворителност - да зарадваме сирачетата в Пловдив

Мнение от Huku » 21 Юни 2009, 21:04

Мене ше може ли да ме заведете до Камор Ауто да си избера нещо, че ми е по-близо...
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 21 Юни 2009, 21:26

AGD написа:Колеги, евала за ентусиазма, но оставам с впечатление, че не сте наясно със самата организация на такова мероприятие. Така че погледнете тази тема и се свържете с Eli, X-citer или spdrrk0, които предполагам ще могат да ви обяснят какви са процедурите при даренията и извеждането на децата от дома.
Успех.

Аз си признавам - не разбирам, точно такъв тип организация не съм правил. Погледнах и темата - и честно казано не ми допадат някои неща НА МЕН ЛИЧНО. Като например тоя дал 20 лева, оня 1 лев, дайте ся да видим дарителския протокол... ако може да се постигне същия, че и по-добър резултат (а той е - да зарадваме децата) с по-малко бумащина и опция за дребнави сметки би било по-добре си мисля аз. Моята идея е - да разучим в подробности каква е процедурата и след това определяме най-удобната дата - който иска идва и действа, който иска е зает и скатава. Отиваме, правим това, за което сме се събрали и край - няма протоколи, няма отчети - и така до следващото ходене ;)

Това обаче е моето виждане за нещата - който има други идеи нека да сподели и да коментираме (пак повтарям - за предпочитане на живо, за да можем за няколко часа да изчистим всичко - иначе рискуваме да обсъждаме тук няколко месеца). И според мен е добра идеята да разпитаме колегите за процедурите по черпене в МакДоналдс :mhihi:

Huku написа:Мене ше може ли да ме заведете до Камор Ауто да си избера нещо, че ми е по-близо...

Е теб ако не заведем кой? :D Ама първо ще ти вземем едно детско меню от МакДоналдс :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

за децата

Мнение от minkoM3 » 22 Юни 2009, 1:23

колеги идеята е много добра също съм за,колкото повече коли отидем толкова повече деца ще отидат на макдоналдс нали,а няма ли в този форум и момичета да помогнат със дрешки съответно,не че неможем да намерим и от другаде ама...все пак има фенове и фенки нали така.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 23 Юни 2009, 20:30

И аз мисля, че по добрия вариант е да се дарят пари по сметка на дома. Никой няма да разреши да се водят децата някъде с непознати. Или пък да се поръча на място обедно меню от МакДоналдс, което да платим, но това означава да се ангажират места за незнам колко човека и парко-места пред дома. Още повече сега са отпускарски месеци и няма да се направи никаква организация. Лично аз от 3-ти до 12-ти юли съм на почивка.
По-добре да се поинтересуваме за банковата сметка на дома и да дарим някой лев, а който има стари дрехи, не пречи да се дадат.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '08 730d

Мнение от emo_pld » 25 Юни 2009, 18:16

Сега виждам темата...
По какъвто и да решите начин да помогнете , ще дам своя принос и аз.

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 25 Юни 2009, 20:04

Последно кога и къде ще се събирате?

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 25 Юни 2009, 20:14

koko29 написа:По-добре да се поинтересуваме за банковата сметка на дома и да дарим някой лев...

Bad idea :idea:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 25 Юни 2009, 22:25

Според мен най-добре да идем лично и да зарадваме децата както можем. Дали като дарим разни вещи, дали като ги разходим... или просто като им обърнем внимание - кой както може.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Събори/Мероприятия