09.02.07 - Национално шествие "Не сте сами"

Тук се дискутират срещите.

Модератори: mitaka7, Общи модератори

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

09.02.07 - Национално шествие "Не сте сами"

Мнение от X-citer » 06 Фев 2007, 2:55

На 9 февруари се навършват 8 години от ареста на нашите медици. Тогава в-к "Стандарт", bTV и Дарик радио организират в София шествие в подкрепа на българките с начална точка - пилоните на НДК, в 17:30 часа. Паралелно, в същия час, ще започнат шествия във Варна, Велико Търново, Бургас и Стара Загора. За целта са подготвени 500 000 флагчета и шестметрови транспаранти с надпис “Не сте сами”.

С разрешението на вътрешния министър Румен Петков и с негово участие, 50 полицейски автомобила с включени лампи и сирени ще се присъединят към шествието в столицата. След молебена, който ще бъде отслужен в храм-паметника "Свети Александър Невски", патрулките ще се отправят на поход до Рилския манастир.

Молебенът за здравето и спасението на Валя, Валентина, Снежана, Кристияна, Нася и палестинския лекар Ашраф е абсолютен прецедент в история на катедралния храм. Досега в "Св. Александър Невски" е бил отслужван само един подобен - през 2004 г. Тогава двама митрополити са се молили за здравето и успехите на олимпийците ни преди игрите. Оттогава в храма се отслужват само най-големите християнски празници.

"Стандарт", bTV и Дарик радио успяха да обединят вероизповеданията у нас за каузата на сестрите ни. По едно и също време молитви за спасението им ще бъдат изречени още в синагогата, джамията, арменската и католическата църква и в обединените евангелийски църкви. Духовните водачи на шестте основни вероизповедания у нас ще призоват вярващите да се включат в шествието.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 06 Фев 2007, 13:05

Въпреки темата, която съм пуснал в "Извън темата", мисля, че това начинание трябва да се подкрепи от колкото се може повече хора. За самата инициатива :bowdown: . Да не си е помислил някой, че съм против. Против съм само афиширането и самоизтъкването, защото така се пречи на други съпричастни към идеята...
It's not who You are, it's who You know...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 06 Фев 2007, 15:37

да ходим организирано? :roll:
Изображение
Изображение

Назад към Събори/Мероприятия