Да заведем децата от Гуцал в "София Ленд"
Модератори: mitaka7, Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Да заведем децата от Гуцал в "София Ленд"
От известно време се върти една идея и вече сме на път да я осъществим. Лято е, жега, замирисва на море. Децата свършват училище и хукват при баби, дядовци и разни други знайни и незнайни роднини по села и паланки. По цял ден играят, карат колелелта, къпят се по реки и гьолове. Абе с една дума - ВАКАНЦИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ. Хубаво, обаче нашите малки приятели от дома в Гуцал няма къде да отидат. Седят си в двора на училището или се хващат да помагат на някой за мизерни стотинки. Ако ръководството на дома успее да уреди нещо от скапаната ни държава ще е добре(да не си кривя душата, но май ще ги заведат на някакъв лагер за десетина дни). Та коментирах си това с приятели от клуба, форума и извън тях и така се зароди идеята да ги заведем в "София Ленд". Подгоних познатата ни вече туристическа агенция "Албена Турс" и един приятел-шеф на "Хас Туризъм" и идеята започна да придобива по-реални очертания. Двете агенции поеха ангажимента да осигурят транспорта на децата с два луксозни микробуса. Говорих и с управителя на "Пфанер България". Той многократно е давал натурални сокове за дома в Гуцал и за други такива по моя молба. Както може да се очаква и този път той се отзова и ще им осигурим по един литър натурален сок на дете. Друг познат, който държи няколко училищни стола, обеща да направи по два сандвича за обяд на децата. И ето, че идеята почти се оформи. От "Албена Турс" написаха официално писмо до управителя на "София Ленд", в което му беше описано, че провеждаме благотворително мероприятие и всички участници не търсят финансова изгода. Честно казано, очаквах, че няма да се циганят за 200-300 лв. Все пак са голяма фирма и това са им парите само за кафета за деня. Е, да ама не. Първо по телефона, а след изришно поискване и на официален писмен отговор ни беше оферирана цена от 14 лв., която сключва целодневна карта + един сандвич и напитка за обяд. ПОБЕСНЯХ. Та каква отстъпка ни правят те? Това си е официалната им оферта за всички туроператори. Идеше ми да запаля колата и да се поразвъртя из "София Ленд". Както и да е, успокоиха ме. От директорката на дома знаех, че децата са 22. Което означаваше, че са ни необходими 308 лв. Обадих се на Любо - Ексайтъра да го попитам как сме с парите от последната акция. Той обеща да се свърже с Ели и да уточним нещата. Когато се чух с Ели и и обясних ситуацията тя предложи да говори с неин познат, работещ в "София Ленд". Обади ми се, след няколко часаи каза, че и оферирали цена от 10 лв. На пръв поглед - добре. Обаче се оказа, че това е поредната нашенска простотия. Когато Ели си поговорила с Албена Турс се оказа, че "добрите чичковци" просто за извадили от цената сандвича и сокчето. Пак побеснях, но вече започнах да им свиквам и ми мина по-бързо(това едва ли говори добре за мен, но да не се самоанализирам тук). Вече бях говорил с познат, който работи в Нафтекс-Петрол и той каза, че няма проблем да осигурят пари за благотворително мероприятие, но се замислих, че бихме могли да ги ползваме друг път за нещо по-голямо. И след като се консултирах с Любо и Ели искам да ви помоля да съберем тези двеста и няколко лева помежду си. Идеята е да ги заведем първата или втората седмица на юли, така че не разполагаме с много време. Аз ще бъда този четвъртък на Екото, но и през другите дни ще съм из града. Така че, който има желание, може да ме намери или на Екото или да си договори среща с мен.

- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Правя темата важна и ще я оставя няколко дни така. Моля хората които имат интерес да пишат тук или да се свържат с The Boss, Eli или мен на ЛС.

- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
Идеята ми харесва, и ще направя каквото мога по този въпрос !!!
П.С. Любо ще се чуя с теб да се разберем
П.С. Любо ще се чуя с теб да се разберем

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

- TheBoss
- Полковника
-
Готово, събрахме 240 лева. Огромна благодарност на шестте човека, които откликнаха на повика. Тези, които по една или друга причина не можаха да се включат, може да помогнат в деня на самото мероприятие. Да посрещнат микробусите в началото на Царигадско, да бъдат с децата в "София ленд" и т.н.

- TheBoss
- Полковника
-
Така колеги, имаме дата за мероприятието. Децата ще бъдат в "София ленд" във вторник - 11.07 около 11,00 часа. Ще ги докарат с микробус на "Хас туризъм". Решихме да не ходим до Гуцал с наши коли, но е хубаво да има хора в "София ленд", които да са около тях. Надявам се да няма много посетители и те да си прекарат чудесно. Ще бъдат 15 деца. За всички тях сме осигурили сандвичи и сокове за обяд. Ако някой иска да донесе нещо друго - добре дошъл. Но съм сигурен, че ще се зарадват най-много на нашето присъствие.

- X-citer
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Ако има желаещи да се присъединят към нас на това мероприятие могат да заповядат утре 11.07.2006(Вторник) в 10:30 часа на паркинга на София Ленд. Децата ще пристигнат между 10:30 и 11:00 часа ще купим билети и направо ще влизаме. Дори и да закъснеете вътре ще ни откриете лесно 

- X-citer
-
Ей, много народ се събрахме днес
Ели, Босев+Стефани и моя милост.
Важното е, че се получи един уникален ден за децата. Ден, който ще запомнят и който обещавам, че няма да е последен!
На кратко:
Ели - благодаря ти за майчините грижи които положи за децата и за специално приготвената от теб храна. Ти си уникален ЧОВЕК!
Босев&Албена - благодаря ви за организацията и всеотдайността с която подехте тази инициатива!
Стефани - благодаря ти, че този ден беше заедно с децата и им показа какво е приятел!
Благодаря и на "Хас Туризъм" за бус-а без който мероприятието едва ли щеше да се осъществи!
Благодаря на "Пфанер България" за натуралните сокчета, които перфектно допълниха обяда!
Благодаря и на малкото хора подпомогнали финансово това мероприятие. Радвам се, че все още има хора като вас. Хора осъзнали, че никой не избира съдбата си!
п.с. Позволих си да благодаря освен от мое име и от името на децата, защото съм сигурен, че в сърцата им е останал топъл спомен за днешния ден. Ден, който при тях определено не е всекидневие!

Важното е, че се получи един уникален ден за децата. Ден, който ще запомнят и който обещавам, че няма да е последен!
На кратко:
Ели - благодаря ти за майчините грижи които положи за децата и за специално приготвената от теб храна. Ти си уникален ЧОВЕК!
Босев&Албена - благодаря ви за организацията и всеотдайността с която подехте тази инициатива!
Стефани - благодаря ти, че този ден беше заедно с децата и им показа какво е приятел!
Благодаря и на "Хас Туризъм" за бус-а без който мероприятието едва ли щеше да се осъществи!
Благодаря на "Пфанер България" за натуралните сокчета, които перфектно допълниха обяда!
Благодаря и на малкото хора подпомогнали финансово това мероприятие. Радвам се, че все още има хора като вас. Хора осъзнали, че никой не избира съдбата си!
п.с. Позволих си да благодаря освен от мое име и от името на децата, защото съм сигурен, че в сърцата им е останал топъл спомен за днешния ден. Ден, който при тях определено не е всекидневие!

- TheBoss
- Полковника
-
Ето и няколко снимки от мероприятието, Ели също снима и нека да ги качи. Съжалявам, че не направих повече, но трябваше някой да пази багажите и бирата

11 мнения
• Страница 1 от 1