Снимки, качени на www.data.bg
Модератори: mitaka7, Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Снимки, качени на www.data.bg
Ще помоля всички, когато качват снимки от мероприятия, ако имат възможност да избягват www.data.bg , тъй като доста от доставчиците имат проблем с този сървър. Благодаря за разбирането ви
.

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Да де ама май само при тях ми върви фтп-то. Не мога цял ден да се моля някакъв фаил манипулатор да не се разсърди и да не качва каквото му подам (визирам бол.бг), да не говориме, че ъплоудва по 5 файла макс. Дай да измислиме някъде, където всичко върви и да регнеме един юзер. Нещо като бмвповер или нещо такова и народа да го знае и да качва там. А като е в различни директории и навигацията ще е лесна.

- Ich0
- младши ентусиаст
-
- Кара: Toyota Celica
Да, напоследък тоя проблем с BG Free-тата се среща все по-често.
free.datacom.bg примерно как е ?! Към него май има достъп почти отвсякъде, има си upload през ftp ?
free.datacom.bg примерно как е ?! Към него май има достъп почти отвсякъде, има си upload през ftp ?
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Шефе нямах предвид теб. Просто сега пак се сетих за проблема. Разбира се, че на сървъра, където са сайта и форума ще е най-добре, защото снимките и филмчетата са ни нещо като архив, ако мога така да се изразя, но незнам дали има възможност за това.
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
Moже, ама трябва да плащаме по 100 кинта членски внос и пак няма да стига само за това

R.I.P Landikar
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Проблем ли е да се качват на дата.бг, пък после някой, който може да отваря и другите фрий-та да ги ъплоудва просто на друго място. миррор на акаунта, един в дата.бг друг в бил.бг, датаком, или където и да било. Щото пък има хора, дето само дата.бг отварят - не е честно... 

- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Малко
Компресирайте снимките на zip (или друг тип). Когато са повече - компресирайте ги в един zip. Повечето хора нямаме бърз нет.

Компресирайте снимките на zip (или друг тип). Когато са повече - компресирайте ги в един zip. Повечето хора нямаме бърз нет.
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Това едва ли ще ти реши проблемите с нет-а, защото едва ли ще се постигне и 2% компресия на JPEG файловете.
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Dimitar написа:Това едва ли ще ти реши проблемите с нет-а, защото едва ли ще се постигне и 2% компресия на JPEG файловете.
Идеята е да свалиш на куп снимките и ги гледаш спокойно, а не да кликваш като луд 200 пъти и да чакаш всяка една да се отвори...
То е ясно че архивирани или не, ще ти отнеме почти еднакво време да ги свалиш/изгледаш, ама то писва

- Dimitar
- старши ентусиаст
-
И без това ако са архивирани ще ги сваляш без да ги видиш предварително - защо не го правиш и сега, ами трябва първо да ги гледаш. Ама както и да е де - това ти си го знаеш. А иначе ако ползваш FlashGet например - там има еда опция "Download All...." - т.е. с едно кликване сваляш всички снимки наведнъж.
- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Dimitar написа:И без това ако са архивирани ще ги сваляш без да ги видиш предварително - защо не го правиш и сега, ами трябва първо да ги гледаш. Ама както и да е де - това ти си го знаеш. А иначе ако ползваш FlashGet например - там има еда опция "Download All...." - т.е. с едно кликване сваляш всички снимки наведнъж.
Да прав си за FlashGet-a, просто не ползвам таз услуга и затова не се сетих. Види ми се по-компактно да са в един архив. А и то нали директорията си казва 'Снимки, Бояна, 10.10.2004' примерно, и се очаква там да са снимки от това мероприятие, за ко ми е да ги гледам предварително, предпочитам накуп

Ама това си е за мене де...
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Сваля ама само ако са с едно и също име и разлика в цифрата накрая. А ако някой си е поиграл и е преименувал всички снимки
Може би трябва да слагаме малки снимки - 50-60кБ. А който иска по-гоолеми -> ЛС.
Да се извиня, последните снимки не съм ги ресайзвал, но съм много болен и просто не ми се занимава

Да се извиня, последните снимки не съм ги ресайзвал, но съм много болен и просто не ми се занимава

- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
За FlashGet не знам, ReGet има тая функция, и не се ограничава от имената. Десен бутон на страницата
Download All with ReGet (или нещо подобно). Както и да е, да уточня - между сваляне и разглеждане разликата е, че при разглеждането снимката се сваля и се отваря, а при свалянето само се сваля. С компресирането не целя намаляване на обема, а на операциите. Но, колкото хора, толкова мнения. Един решил, че му е по-удобно да качи снимките поотделно, друг решил, че не иска (или не може) да ги види поотделно - карай да върви. "не можеш да угодиш на всички" - наистина, но можеш поне да се опиташ
.

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881

15 мнения
• Страница 1 от 1