Камери на КАТ в София

Извадка на най-добрите теми от форумите на BMWPower-BG.net. Форумът е само за четене!

Модератор: cww

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 26 Юни 2003, 9:55

Кофтито е, че като ви запишат - записа не се трие и отива директно в КАТ.

Аватар

Мнение от DA WOLF » 26 Юни 2003, 17:56

МЕн веднаж ми я зимаха за 1 месец и карах с щатска, без никви преводи и СБА-та - ейтака си ме спират и им я показвам и довиждане... а паък извън БГ ---> само с нея си карам! :D
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 26 Юни 2003, 18:14

LandShark написа:Скоростта просто не се усеща като в някое 10-12 годишно орленценце-кадетче 1.7д, което при 120км/ч е пред разпад...

Посмях се доста :!: Сигурно разбираш защо :!: Да сравняваш кадет 1.7д с БМВ 325 (заек-костенурка) просто е много смешно що не го сравниш с някои вектра 2.5 те са повече в класа ти :!: Искате да се смекчи тона в форум-а ама вие сами си го качвате :!: Както прочетете на Алех 320 Кабрио последните постове се замислете аз няма да му ги коментирам :!: :?:
ИзображениеИзображение

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 26 Юни 2003, 18:25

Не виждам защо се засягаш,човека дава пример точно за това ,че кара "заек".Не му трябва кола със "сходно" :lol: вървене :lol: :lol:

мечтае да кара 7-ца
Аватар

Мнение от Alpina » 26 Юни 2003, 18:52

Така ли трябваше да го напише според теб:

Скоростта просто не се усеща , не е като в някое 1-2 годишно орленценце-омегичка 2.5 V6, което при 120км/ч е пред разпад...

:-)

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар
Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce

Мнение от LandShark » 27 Юни 2003, 0:07

LuBo1 написа:Да сравняваш кадет 1.7д с БМВ 325 (заек-костенурка) просто е много смешно що не го сравниш с някои вектра 2.5 те са повече в класа ти :!: Искате да се смекчи тона в форум-а ама вие сами си го качвате :!: Както прочетете на Алех 320 Кабрио последните постове се замислете аз няма да му ги коментирам :!: :?:

Не разбирам защо толкова се палиш? Какво като съм сравнил БМВто си точно с такъв опел?! Не съм го сравнявал за да изразявам явното си превъзходство, а просто първо защото 90% от автомобилите по улиците са в някакъв такъв по-нисък клас и някакси осезаемо изостават по светофарите, без въобще да се пъна, а и това си е съвсем естествено. А и като че ли вероятно да среща опел вектра 2.5 е доста по-малка отколкото да срещна друга 325-ца. Отделно че специално този модел - орленце кадетче 1.7д ми е до болка познат (мой приятел има такъв, много добър е човека, ама нищо не разбира от автомобили, а и не го влече) и колкото повече го наблюдавам толкова повече се убеждавам че това е абсолютна пръчка. Този модел на GM е просто събрал всички възможни качества на $hit car, it feel like shit, it drives like shit, it sounds like shit, and it's just a piece of shit. Опел може и да имат добри модели, ама масовите им коли са пълна трагедия. Пръчки до последното си винтче. Може би не съм прав, може би съдя от един конкретен екземпляр само, вероятно съм тъп и ограничен, но това ми е мнението. И колкото повече е гледам тази кола, толкова повече ми се повдига от нея и толкова повече съм убеден че тия са опасни за движението и че трябва да ги забранят със закон (особено комби версиите, дето ги тъпчат с багаж до пръсване). Возил съм се няколко пъти при него. Ми то като тръгне да изпреварва (не дай си боже да изпреварва някой камион) - ми първо половин час търси удобна възможност, после като тръгне поне половин минута му трябва за маневрата, и накрая когато вече автомобила в насрещното е съвсем наблизо се вмъкваме обратно в нашата лента, при което моя приятел обикновено и негодува защо този в насрещното му бил светел с фарове, защо не го остави и изчака спокойно да изпревари... Като че ли са длъжни да се съобразяват другите? Ми като си си купил кола да пестиш пари ще караш след камионите, колкото и бавно да карат те... Другите автомобили пък които съм на мнение че трябва да се забранят със закон са Ауди Яийце 1.8S (може би идва от Sport :dunno:) - особено в провинцията най-често ми се е случвало водачи на това превозно средство да ми се правят на псевдо-рейсъри и само и само да ме изпреварят извършват какви ли не маневри, като примерно изпреварване на завой без видимост или някакви други такива абсолютни изродщини, с който застрашават не само себе си, ами и околните. Но като цяло мисълта ми беше, че без да се обиждаш ама за мен този модел - Опел Кадетт 1.7дизел комби е пълно олицетворение на автомобилен боклук, на похабени материални ресурси и време. Опел може и да имат по-добри модели, но заради това отношение аз бих избрал една обикновена Е30 316-ска пред кой да е опел без дори да се замислям. Но това разбира си е лично мое мнение и аз не искам да ангажирам с него никой. Все пак колкото и да съм фанатик, вътре в себе си знам че има и други добри автомобили по белия свят. Пак ти казвам не го приемай толкова лично, аз просто така си мисля за повечето други марки, и колкото и да се опитвам да се сдържам все някога се изпускам пък то стане пукотевица след това. Все пак не трябва да се забравя че това е БМВ форум... толерност, толерност към другите марки, ама то не може до безкрай... (мисля си: достатъчно ми е че ги търпя да се влачат по пътищата :mha:).

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 27 Юни 2003, 9:34

я тука пак конфликт :? , докато не сте затворили темата искам да ви питам нещо....
ситуацията: акт за превишена скорост 108/ на огр 50 , и след него в 3-4 месеца 3-4 фиша . възможно ли е да ми взимат още точки с фишовете защото правя еднакви наръшения в кратак период от време? :?:

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 27 Юни 2003, 15:36

До Земната Акула

Та значи помисли колко е струвал един кадетт и едно 325 преди 10години, 12 години и 15 години (същото е и за голф се отнася). Ми 325 струва с много :!:

довечера ще си допиша мнението :!: :roll:
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ViruS » 27 Юни 2003, 17:54

Имам една идейка... ако снимат само отзад или ако им е нужно да излезе и отпред и отзад снимката, да се направи едно бутонче на таблото, което отваря багажника... така ако ги видиш и отвориш багажника докато ги подминаваш, ще заснемат задния номер само ако са с хеликоптер... номера може да мине и ако просто не ти се спира на някви други ченгета /нормална проверка без камери/, едва ли запомнят предния номер, щото до последно може да си мислят, че ще спреш.

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар

Мнение от LandShark » 27 Юни 2003, 18:02

mitak_o написа:ситуацията: акт за превишена скорост 108/ на огр 50 , и след него в 3-4 месеца 3-4 фиша . възможно ли е да ми взимат още точки с фишовете защото правя еднакви наръшения в кратак период от време? :?:

Да разбира се, че ти отнемат точки със всеки фиш, пък бил той и за същото нарушение което си извършил вчера.. малко по малко се топят точките... радар-детектора е истината...

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар

Мнение от LandShark » 27 Юни 2003, 18:05

ViruS написа:Имам една идейка... ако снимат само отзад или ако им е нужно да излезе и отпред и отзад снимката, да се направи едно бутонче на таблото, което отваря багажника... така ако ги видиш и отвориш багажника докато ги подминаваш, ще заснемат задния номер само ако са с хеликоптер... номера може да мине и ако просто не ти се спира на някви други ченгета /нормална проверка без камери/, едва ли запомнят предния номер, щото до последно може да си мислят, че ще спреш.

За Е30 (изключая комби версията) това не работи: просто багажника се отваря, номера остава долу... а и при висока скорост тоз отворен багажник само ще ти пречи...

мечтае да кара 7-ца
Аватар

Мнение от Alpina » 27 Юни 2003, 18:06

ViruS написа: така ако ги видиш и отвориш багажника докато ги подминаваш, ще заснемат задния номер само ако са с хеликоптер...

Говориш така, защото караш Е36. А ние с Е30-ките какво да правим???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ViruS » 27 Юни 2003, 18:08

LandShark написа:За Е30 (изключая комби версията) това не работи: просто багажника се отваря, номера остава долу... а и при висока скорост тоз отворен багажник само ще ти пречи...

ама за E36 минава... пък багажника не е важно, че пречи, аз по някое време ще го затворя, пък няма да пречи толкова много според мен... въпроса е дали ще остане отворен или въздушния поток ще го затвори...
Последна промяна ViruS на 27 Юни 2003, 19:24, променена общо 1 път

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар

Мнение от LandShark » 27 Юни 2003, 18:10

LuBo1 написа:До Земната Акула

Та значи помисли колко е струвал един кадетт и едно 325 преди 10години, 12 години и 15 години (същото е и за голф се отнася). Ми 325 струва с много :!:

довечера ще си допиша мнението :!: :roll:

Любчо, чисто нова 325-ца е струвала някъде около 40К DM по онова време. Кадетчето не знам колко точно се търгувало, но предполагам че някъде около 20-25К DM. Дори и двойно по-евтино да е то си остава пълен P.O.S., така че защо да си дава човек парите за боклуци, вместо да посъбере още малко и да си купи истински автомобил... Всъщност изпадаме в излишни баналности, прекалено много се отклонихме от темата, и наистина спорим за глупости. Просто от моя гледна точка има категория коли, които са си пълен боклук до последната бурмичка, но ся разбирам че не всички хора са автомобилни ентусиасти и на някои им трябва просто средство за евтино предвижване от тук до там...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от july`s » 27 Юни 2003, 19:12

LandShark написа:Да разбира се, че ти отнемат точки със всеки фиш, пък бил той и за същото нарушение което си извършил вчера.. малко по малко се топят точките...

по моя скромен опит, точки не се взимат нито с акт, нито с фиш...
точки се взимат само с наказателно постановление, което се връчва при връщането на талона и акт-а (да акта е предпоставка за вземане на точки, но не е 100%-ово, може да обжалваш и да спечелиш примерно)...
т.е. накратко акт-а е предпоставка (ако не успееш да се пребориш в съда) за наказателно постановление, а пък с него ти взимат точки

да ви кажа и една добра новина, ако година (дали пък не бяха даже 2 или 3?) не те хванат в нарушение, си възстановяваш некви точки, ако пък си късметлия и около 5 години не ти вземат точки, то ставаш випаджия и първото взимане на точки ти го прощават:):):)

п.с. вземете си от някоя бензиностанция листовка по въпроса...
п.п.с. не е изключено да го пише и в закона или правилника, ама знаете колко са големи, аз ги ползвам само със search...
<br>
br

ПредишнаСледваща

Назад към Полезна информация