Предно или задно на сняг (хлъзгав път)???
Модератори: ge_a, bravo, DrivinGGoD
- Milcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 520d, E83 3.0D, E36 316ti
pen4ooo написа:... какво имам предвид под кола за зимни условия: ВОЛВО и СААБ, не знам дали си наясно с какви системи излизат тези коли и двете са със предно или 4х4...
Волво имат доста модели със задно

И пак не разбрах... Какво според теб прави една кола - "кола за зимни условия"? Това дали е предно, задно, 4х4 ли? Системите са сигурност и стабилност ли?
pen4ooo написа:Hellrider написа:щото сте ламери и немоете да карате :mha: :mha: :mha:
абе като си такъв карач искам ми кажеш 2 неща:
1. Една марка кола която е направена за зимни условия и е със задно. Щото аз мога да ти кажа такива със предно мисля че всички ги знем
2. Навит ли си да направим 1 състезаниице на сняг като си толкова отворен и да видим кой първи ще стигне от точка А то т. Б. БМВ-то мн добре знам как се държи на сняг когато е само със задно... аве
навит съм, ама ела малко из централния балкан да видиш какво е зима и баири. то всичко си е до опит и навици.
ти като не можеш да излезеш от 10см сняг на паркинг къде изобщо си тръгнал да караш. имам чувството, че повечето голфаждии си зеха по една е36, нямат си грам понятие от задното, щот са ламета и дори и на плюмка пак ше се лъзнат

който знае габрово, трявна знае за каъв терен става въпрос, а си карам с ласа на 4 години, без баласт без нищо в багажника. по Узана си драпам без грижи, особенно на спускане да видиш тия с предно как карат яваш-яваш и ги минавам като спрели

предното е кола за ламери и неможачи, а тия ламери като минат на задно са пълна трагедия-само срамят марката
Re: Предно или задно на сняг (хлъзгав път)???
zazomazo написа:pen4ooo написа:...Не знам какво искаш да кажеш с това но при положение че просто се качвам и колата не помръдва нито напред нито назад значи се обръщам към теб да ми дадеш съвет какво трябва да направя без да излизам от колата...
гуми бате, гуми.... и не само марката им е важна![]()
щото не е важно, че са Гудиър- ако са 10 годишни са станали пластмасови и нема файдаили ако си карал цяло лято с тях и си ги скапал....
защо пък реши че са на 10 години трудно кола която е произведена преди 1 година да е с гуми на 10... и на двете са купени преди по малко от 2 месеца... и да поясня специално за теб че не са 2ра ръка...
Хубавите ябълки прасетата ги ядат!!!
Milcho написа:pen4ooo написа:... какво имам предвид под кола за зимни условия: ВОЛВО и СААБ, не знам дали си наясно с какви системи излизат тези коли и двете са със предно или 4х4...
Волво имат доста модели със задно![]()
И пак не разбрах... Какво според теб прави една кола - "кола за зимни условия"? Това дали е предно, задно, 4х4 ли? Системите са сигурност и стабилност ли?
тогава ми кажи 1 модел със задно след 1988г?????? проверено е от приятел които се занимава специално с ВОЛВО
Hellrider написа:pen4ooo написа:Hellrider написа:щото сте ламери и немоете да карате :mha: :mha: :mha:
абе като си такъв карач искам ми кажеш 2 неща:
1. Една марка кола която е направена за зимни условия и е със задно. Щото аз мога да ти кажа такива със предно мисля че всички ги знем
2. Навит ли си да направим 1 състезаниице на сняг като си толкова отворен и да видим кой първи ще стигне от точка А то т. Б. БМВ-то мн добре знам как се държи на сняг когато е само със задно... аве
навит съм, ама ела малко из централния балкан да видиш какво е зима и баири. то всичко си е до опит и навици.
ти като не можеш да излезеш от 10см сняг на паркинг къде изобщо си тръгнал да караш. имам чувството, че повечето голфаждии си зеха по една е36, нямат си грам понятие от задното, щот са ламета и дори и на плюмка пак ше се лъзнат![]()
който знае габрово, трявна знае за каъв терен става въпрос, а си карам с ласа на 4 години, без баласт без нищо в багажника. по Узана си драпам без грижи, особенно на спускане да видиш тия с предно как карат яваш-яваш и ги минавам като спрелиама то трябва и акъл
предното е кола за ламери и неможачи, а тия ламери като минат на задно са пълна трагедия-само срамят марката
абе ентусиаст кола със задно съм карал още като не си знаел какво е съединител...аз си харесвам БМВ-то, но явно си малко много ограничен за да разбереш за какво става дума в тая тема заради такива като теб казват че мълчанието е злато
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
pen4ooo написа:Milcho написа:pen4ooo написа:... какво имам предвид под кола за зимни условия: ВОЛВО и СААБ, не знам дали си наясно с какви системи излизат тези коли и двете са със предно или 4х4...
тогава ми кажи 1 модел със задно след 1988г?????? проверено е от приятел които се занимава специално с ВОЛВО
а волвото за какво сравнение го даваш ??? щото половината им части са чист ФОРД

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Milcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 520d, E83 3.0D, E36 316ti
pen4ooo написа:Milcho написа:pen4ooo написа:... какво имам предвид под кола за зимни условия: ВОЛВО и СААБ, не знам дали си наясно с какви системи излизат тези коли и двете са със предно или 4х4...
Казвам ти - 940
ЗиЛ 29061 - http://www.youtube.com/watch?v=afJ18eJe ... re=relatedpen4ooo написа:...
Бате за тебе и е60ката не знам но аз с е36 с чисто нови зимни гуми Сава през такива места минах че направо се уплаших

Тази зима в снеговете и ледовете щот и заледени баири изкачвах, и никак не леки, и в преспи влизах, винаги ме е закарвало от точка А до точка Б.
По-сигурна не знам коя е, то шофьора май прави един автомобил сигур, а че с предното се кара по-лесно, така е, че със задното трябва да внимаваш повече така е (това не значи, че с предното пък въобще не тряа да внимаваш).
А какво правиш като закъсаш и неможеш да тръгнеш по никъв начин? Ами слизаш слагаш вериги, буташ, копаеш с лопата, подлагаш дъски, фърляш пясък, сгур, викаш да те теглят/бутат и си продължаваш по пътя, докато седиш вътре и псуваш задното и що не тръгнах с предното няма да потеглиш.
То с връщане на газта не винаги става (ако закъснееш и ли си на лед, ама на лед и с 4х4 да си... по междудругото много ме кефи 4х4 как се върти в точка /около средната си колонка/) и ти щом си ходил на витоша да се пускаш требе да ти е ясно, че газ се връща по определен начин, не да си махаш крака от газта...
Та караи си каквото ти е удобно зимата, целта на упражнението е да се закараш благополучно с него, там до където си тръгнал.
*Едит: П.с. Кой каза, че кола с предно не е фън? http://www.vbox7.com/play:d3185db7
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5

Сега на колата с предно съм с малко прецакани задни гуми и на една детелина преди около час в дъжда направо си влезе с вратите... чисто по инстинкт (няма време за размисъл): пускане на газта, леко спирачката и обратно на волана, усетих се че май и съединителя попипвам. Целта не бе дрифт, а овладяване на колата поради несъобразената с условията скорост и лоши гуми. Карах на 4-та - с БМВ-то и новите му гуми няма как да се случи това, но с летните на мокро -

Гледайте само да няма коли, за да можете да спрете в насрещното .
Enderial написа:ЗиЛ 29061 - http://www.youtube.com/watch?v=afJ18eJe ... re=relatedpen4ooo написа:...
Бате за тебе и е60ката не знам но аз с е36 с чисто нови зимни гуми Сава през такива места минах че направо се уплашихТи викаш коя ще те закара по-бързо от точка А до точка Б... това не мисля че е важно в зимни условия, по-важното е коя ще те закара ОТ точка А ДО точка Б, не мислиш ли?
Тази зима в снеговете и ледовете щот и заледени баири изкачвах, и никак не леки, и в преспи влизах, винаги ме е закарвало от точка А до точка Б.
По-сигурна не знам коя е, то шофьора май прави един автомобил сигур, а че с предното се кара по-лесно, така е, че със задното трябва да внимаваш повече така е (това не значи, че с предното пък въобще не тряа да внимаваш).
А какво правиш като закъсаш и неможеш да тръгнеш по никъв начин? Ами слизаш слагаш вериги, буташ, копаеш с лопата, подлагаш дъски, фърляш пясък, сгур, викаш да те теглят/бутат и си продължаваш по пътя, докато седиш вътре и псуваш задното и що не тръгнах с предното няма да потеглиш.
То с връщане на газта не винаги става (ако закъснееш и ли си на лед, ама на лед и с 4х4 да си... по междудругото много ме кефи 4х4 как се върти в точка /около средната си колонка/) и ти щом си ходил на витоша да се пускаш требе да ти е ясно, че газ се връща по определен начин, не да си махаш крака от газта...
Та караи си каквото ти е удобно зимата, целта на упражнението е да се закараш благополучно с него, там до където си тръгнал.
*Едит: П.с. Кой каза, че кола с предно не е фън? http://www.vbox7.com/play:d3185db7
ама аз точно тва се опитвам да кажа...не ми е била целта да кажа оставете си БМВ-тата през зимата...за 1213241234324 път казвам че и аз го карам и сега но когато примерно ходя до някой приятел и трябва да спра с БМВ -то пред тях вечер даречем и знам че е студено имам 1 на ум как и къде да спра за да мога да си тръгна после нормално...
Milcho написа:pen4ooo написа:Milcho написа:pen4ooo написа:... какво имам предвид под кола за зимни условия: ВОЛВО и СААБ, не знам дали си наясно с какви системи излизат тези коли и двете са със предно или 4х4...
Казвам ти - 940
ок последния модел...но какво да очакваш от кола РАЗРАБОТЕНА изцяло за американския пазар
///M Power написа:pen4ooo написа:Milcho написа:pen4ooo написа:... какво имам предвид под кола за зимни условия: ВОЛВО и СААБ, не знам дали си наясно с какви системи излизат тези коли и двете са със предно или 4х4...
а волвото за какво сравнение го даваш ??? щото половината им части са чист ФОРД
абе ти чу ли се какво каза...форд взаимстват някои неща от Волво, но това правят и от Порше и БМВ доколкото знам... А както някой каза мисля че шведите знаят как да направят кола за сняг... и факта че айде до 1991г са правили коли със задно също е показателен...
Бмв сега пуснаха реклама за поведението на колите си върху сняг ама говорим за xDrive защо преди нямаше подобни реклами за сигурността върху сняг....
pen4ooo написа:...защо пък реши че са на 10 години трудно кола която е произведена преди 1 година да е с гуми на 10... и на двете са купени преди по малко от 2 месеца... и да поясня специално за теб че не са 2ра ръка...
аз пък специално за теб да поясня, че може и преди два часа да са купени и пак да са 10 годишни

една гума може и да е 10 годишна и още да е в магазина, ама тва не я прави нова.....ама ти откъде да го знаеш тва

zazomazo написа:pen4ooo написа:...защо пък реши че са на 10 години трудно кола която е произведена преди 1 година да е с гуми на 10... и на двете са купени преди по малко от 2 месеца... и да поясня специално за теб че не са 2ра ръка...
аз пък специално за теб да поясня, че може и преди два часа да са купени и пак да са 10 годишнити за ДОТ чувал ли си? а?
![]()
една гума може и да е 10 годишна и още да е в магазина, ама тва не я прави нова.....ама ти откъде да го знаеш тваама ше се научиш ..като пораснеш и като покараш повечко...
абе смешник не ми говори глупости тук... като съм пораснел и съм покарал повечко...мисля че са около 20 годишни гумите... ебати смешника си с тея мнения

pen4ooo написа:...абе смешник ....
смешник е на баща ти сина му...сещаш ли се

питай го да ти разкаже как те е остъргал с лъжичка от чаршафа