Съединител?
Модератори: ge_a, bravo, DrivinGGoD
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- zigo
- младши ентусиаст
- Кара: e46 328ci
Баси, наспамихте теманата на момчето! Колега M6, опитай с това, което каза колегата. Например знаеш, че на втора се движи с 3300 об./мин с 40км/ч. Забележи с колко об./мин се движи на трета с 40 км/час. Аз се учих на Лада 2106 с тази техника, а и тя си сменя плавно . Ако имаш някакви други въпроси, пак за същото, пиши. Поздрави!
- Methodius
- Митоди яде мисо
Откъде я изровихте тая тема бре ..
Момчето вече и книжка е взело сигурно ..
Ryapoff написа:Баси, наспамихте темата на момчето!
Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо ...
- bivola
- E30 M3 Dreamer
- Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
- Мечтае да кара: E30 M3
Methodius написа:Откъде я изровихте тая тема бре ..Ryapoff написа:Баси, наспамихте темата на момчето!
Тамън на 18 е Може и стаж да има даже
Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
Re: Съединител?
Вземете дайте и един съвет на мен дали първо трябва мънинко да отпусна съединителя преди да дам газ или по-малко газ ли да давам защото на тръгване с хондата се получава яко изръмжаване и въртене на гумите Не съм карал много пъти за да свикна, но можеби тренинг ще трябва. Сега искам да видя как е при БМВ щом хвалите толкова нежното натискане на педалите, но и братчеда па и той се стиска още
Относно колегата който спомена Чирпан леко несфанах какво искаше да кажеш, но не е важно
Относно колегата който спомена Чирпан леко несфанах какво искаше да кажеш, но не е важно
- cargo22
- кандидат ентусиаст
- Кара: bmw 316 84г. м10б18
- Мечтае да кара: на рали съзтезание :)
Re: Съединител?
c7aH4eB написа:Вземете дайте и един съвет на мен дали първо трябва мънинко да отпусна съединителя преди да дам газ или по-малко газ ли да давам защото на тръгване с хондата се получава яко изръмжаване и въртене на гумите
Впрочем, ако си си направил ташак че много ти върви хондата ,а не че наистина търсиш съвет ,не мисля че тук му е мястото да ни обясняваш колко голем шофьор си.Има писти ходи там се доказвай.Нищо лично но виждам някакъв подтекст в изказването ти.
Забавяш се при пускането на съединителя, а в последствие го пускаш рязко.
Това се получава и при много опитни шофьори като се качът на чужда кола , докато свикне къде отделя/зацепва съединителя и колко газ да подаде.Най хубаво става с минималната газ която изисква за да не тресе и как да го кажа нито бързото , нито бавното отпускане на съединителя ,обикновено се усеща по самата кола.
Добра трениравка може да е на место и не пипаш газта, а само съвсем лекичко отпускаш съединителя и като усетиш затормозяване или да се опитва да тръгва и вече подаваш газ.
Седиш на полусъедините и вече можеш да се опражняваш за плавно или за по бързо тръгване с колко газ и с какво отпускане на съединителя е най-бързо или плавно.
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2