Дрифт без шпер

Как да използваме възможностите на един автомобил.

Модератори: ge_a, bravo, DrivinGGoD

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Re: Дрифт без шпер

Мнение от Boyadjiev » 15 Юли 2010, 12:52

Научи се да дрифтиш без шпер и в момента в който се качиш на шперосана кола ще ти се види детска игра контрола върху колата.
П.С. Към колегата отгоре: Абе брат ти верно ли го мислиш това което го каза :kuku:
Последна промяна Boyadjiev на 22 Юли 2010, 23:37, променена общо 1 път
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 19 Юли 2010, 19:56

Добре , а за дрифта има ли някаква определена скорост ? Защото ако тръгнеш да занасяш с 90-100км/ч може ли да се овладее колата ?

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 19 Юли 2010, 20:10

jakson написа:Добре , а за дрифта има ли някаква определена скорост ? Защото ако тръгнеш да занасяш с 90-100км/ч може ли да се овладее колата ?

бате дрифт може да има и с 300 км/ч стига да можеш да го правиш! :mhihi:
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 22 Юли 2010, 22:02

:shock:
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 27 Юли 2010, 17:31

По принцип шпера е едно от изискванията, които трябва да ти покрие колата, за да се получи добър дрифт. Друг е въпроса къде се опитваш да дрифтиш. Пример ти давам с полигона в Русе. Асфалта е излъскан като стъкло. Наскоро карах 318-ката на братовчед ми (М40, ама мн сдухана, жалко, че точно мотора и е кусура). Та аз понеже имам много малко опит в шофирането изобщо, и пробвах powerslide. Дори с малкото коне и липсата на шпер като вляза в завойчето малко по-остро (на 2ра естествено) и натисна до долу газта, колата тръгва. А за да не я изтървеш, т.е. да се завъртиш, просто щом усетиш, че колата ти тръгва, отпусни волана, така че сам да се навие в обратна посока, и почвай да балансираш с подаване на газ. Не е голяма философия, просто се иска практика. Жалко, че карах само 30ина минути, понеже същия ден имах бал :mhihi: и трябваше да си гледам гостите.
Надявам се да съм бил полезен, пък ако не съм :lol: изгледай Drift Bible, и ще си наясно. Поздрави.

ентусиаст
Аватар

Мнение от delas_328 » 31 Юли 2010, 13:42

Найстина на първа нищо нестава :smoke: втора му е майката и опит,и аз съм без шпер но горе долу става но не е чак толкоз ефектно както с шпер,ама с шпера си е беля работата понякога се получава и нежелан дрифт :mhihi: аз пробвах на един приятел 318 е30 с шпер,макар и слабия мотор доста върти задницата и то много рязко :kuku:

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 02 Авг 2010, 0:49

delas_328 написа:Найстина на първа нищо нестава :smoke: втора му е майката и опит,и аз съм без шпер но горе долу става но не е чак толкоз ефектно както с шпер,ама с шпера си е беля работата понякога се получава и нежелан дрифт :mhihi: аз пробвах на един приятел 318 е30 с шпер,макар и слабия мотор доста върти задницата и то много рязко :kuku:

Точно обратното,с отворения диф стават неочакваните тъпотии. Аз тая простотия я махам в най-скоро време само пари да имам.!
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 02 Авг 2010, 1:17

Boyadjiev написа:Научи се да дрифтиш без шпер и в момента в който се качиш на шперосана кола ще ти се види детска игра контрола върху колата.
П.С. Към колегата отгоре: Абе брат ти верно ли го мислиш това което го каза :kuku:

А ти вЕрно ли вЕрваш, че без шпер се дрифти? :winky:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 02 Авг 2010, 16:16

delas_328 написа:Найстина на първа нищо нестава :smoke: втора му е майката и опит,и аз съм без шпер но горе долу става но не е чак толкоз ефектно както с шпер,ама с шпера си е беля работата понякога се получава и нежелан дрифт :mhihi: аз пробвах на един приятел 318 е30 с шпер,макар и слабия мотор доста върти задницата и то много рязко :kuku:

Колега, ти сигурен ли си в това, което написа? А в това, което си карал? Леко ми се струва, че трупаш мнения. Например с двойния постинг. Не че нещо, но това, което мога да кача с триста зора през зимата без шпер, мога да го кача с усмивка с шпер.

старши ентусиаст
Аватар
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 02 Авг 2010, 18:04

vicho написа:
Boyadjiev написа:Научи се да дрифтиш без шпер и в момента в който се качиш на шперосана кола ще ти се види детска игра контрола върху колата.

Зависи какво разбираш под "дрифти". Тия работи като от Формула Д нема нужда да ти казвам че не стават, ти сам го знаеш, ама да се пързулкаш по завойчета си става идеално. Са да не ме разбереш че искам да ти кажа че видиш ли шпера е простотия - е не ме е напекло толкова... Ама пък чак масово да се твърди че "без шпер не стаа", е не мога да се съглася с това :mrgreen:

Ryapoff написа:

Колега, ти сигурен ли си в това, което написа? А в това, което си карал? Леко ми се струва, че трупаш мнения. Например с двойния постинг. Не че нещо, но това, което мога да кача с триста зора през зимата без шпер, мога да го кача с усмивка с шпер.

Абе сигурно е карал, за разлика от тебе :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 02 Авг 2010, 18:43

Boyadjiev написа:Зависи какво разбираш под "дрифти". ...

явно разбиранията ми са грешни, знам ли и аз вече ... :|

старши ентусиаст
Аватар
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 02 Авг 2010, 19:36

vicho написа:
Boyadjiev написа:Зависи какво разбираш под "дрифти". ...

явно разбиранията ми са грешни, знам ли и аз вече ... :|

Е никой не е казал че си грешен - просто в контекста на "отворен диференциал" си позволих да използвам думата "дрифт" с не пълния й смисъл, основната ми мисъл беше че не е правилно да се отхвърлят нормалните диференциали с лека ръка, защото и те могат да доставят добра доза кеф (като за ~ 100лв.), въпреки че шпера е най-добрия вариант (~400лв.) ако се търсят пушеци и по-големи, продължителни и ефектни поднасяния... :smoke:

ентусиаст
Аватар

Мнение от delas_328 » 02 Авг 2010, 20:42

Ryapoff написа:

Скъпи колега, точно съм си много сигурен какво съм карал и какво съм казал.
:dummy: А относно това,че открито пред хората ме обвиняваш че трупам мнения :ranting: бъди сигурен че не е така, защото ако не си забелязал първото ми мнение е на 22.07 а второто е на 31.07,така че за тези 9 дена знаеш ли колко вода се е изляла колко бензин се е налял и колко кръга съм въртял и колко гуми съм хвърлил.
Бих те помолил да мислиш малко преди да обвиняваш клетите хорица!

Boyadjiev написа:
vicho написа:

Зависи какво разбираш под "дрифти". Тия работи като от Формула Д нема нужда да ти казвам че не стават, ти сам го знаеш, ама да се пързулкаш по завойчета си става идеално. Са да не ме разбереш че искам да ти кажа че видиш ли шпера е простотия - е не ме е напекло толкова... Ама пък чак масово да се твърди че "без шпер не стаа", е не мога да се съглася с това :mrgreen:

Ryapoff написа:

Абе сигурно е карал, за разлика от тебе :mhihi:

Затова,вземи пробвай и ще видиш за кво иде реч аз напълно случайно го разбрах

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 02 Авг 2010, 21:31

Е то е грехота да не съм карал и да говоря тук.

Извинявам се за откритото обвинение в трупане на мнения, останал съм с такова впечатление.

Нека да стане дискусия. Нагоре не е ли по-добре да не може да се плъзга точно, когато не искаш, а и ако това стане, да можеш да я контролираш? Според мен е по-добре. Затова го написах. Вярно, че не съм карал ебати колата, но пак си беше с шпер.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 07 Авг 2010, 22:08

Ryapoff написа:...

Нека да стане дискусия. ...

бате, няма как да стане дискусия с твърдения, че без шпер се дрифти ...

http://www.youtube.com/watch?v=CYTdzpdzSJM - 231 коня , в момента със 193 коня правя АБСОЛЮТНО СЪЩОТО ДВИЖЕНИЕ :banghead:

за справка, преди със 150 коня И ШПЕР :bowdown:

http://www.youtube.com/watch?v=Tnc1mp-PuUc

така, че какво въобще обсъждаме "дрифтове без шпер", такива НЯМА
има едно занасяне от време на време, което въобще не влиза в графа дрифт, а по-скоро в графа "насрах се, че колата ми тръгна"

ПредишнаСледваща

Назад към Майсторско шофиране