2 sekonds rule
Модератори: ge_a, bravo, DrivinGGoD
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Penchev
- Сватбаря
- Кара: Opel Zafira А OPC
Злати, то в Австрия,Швейцария,Словения и Италия съм виждал такива маркери ,за каквито спомена Сашо Лекс-а, вярно за мъгла са ,но въпреки това са много полезни и в добро време
За гледането в огледалата става да се поглежда честичко, не е изобщо трудно нито опасно То даже на практика в натоварено движение даже и по-честичко поглеждаме ...
Георги Пенчев
За гледането в огледалата става да се поглежда честичко, не е изобщо трудно нито опасно То даже на практика в натоварено движение даже и по-честичко поглеждаме ...
Георги Пенчев
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
и кво полицайте ще засичат с хронометър ли ?
Тва е като оная история, която Гелето (дявола666) разправяше, че някви пешаци го спряли за превишена скорост и той като ги питал е как разбрахте като нямате радар и те му отвърнали ми тва разтояние трябваше да го минеш за 3 секунди,а пък ти за 2 и половина го мина (не съм сигурен, че беше точно така ама разбрахте идеята )
Тва е като оная история, която Гелето (дявола666) разправяше, че някви пешаци го спряли за превишена скорост и той като ги питал е как разбрахте като нямате радар и те му отвърнали ми тва разтояние трябваше да го минеш за 3 секунди,а пък ти за 2 и половина го мина (не съм сигурен, че беше точно така ама разбрахте идеята )
Tux0 Ca !
- Giorceto
- Дружба Тийм
- Кара: 535xD
LeX написа:в щатите за да не трябва всеки път да си мислиш за тези две секунди и да гледаш колко разстояние има до колата пред теб, слагат едни големи бели точки по пътищата и знаци "оставяйте две точки разстояните между вас и колата пред вас" Аз лично мисля че върши по-добра работа отколкото да трябва наум да ги мислиш
Това го има и в Унгария и в Австрия със маркерите. При нормално движение трябва като стъпиш на маркера да виждаш два маркера пред тебе. Ако не виждаш два (при мъгла) трябва да се движиш с друга скорост..то като влизаш в Унгариа и го има написано на границата
Във Франция по закон важи правилото за 2 те секунди. В Италия особенно в тунелите важни правилото което Злати каза за половината в метри и глобите с амного сериозно.
Познат плати миналата седмите 430 евро защото не е спазвал дистанция, някъде преди Милано..
Т
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
от тази тема се оказа че 5-8 год стаж са много. не го знаех. вече 18 г съм шофьор постоянно зад волана и смятам че всеки ден все по нещо се учим. а тука някой зо 5 г навартели700-800 х. .... смятайте сега ...
не е важно годините а километрите за 700-800 х какво да учи повече ти от 18 години всеки ден ако ходиш да работата много си научил.
не е важно годините а километрите за 700-800 х какво да учи повече ти от 18 години всеки ден ако ходиш да работата много си научил.
KENEDY написа:от тази тема се оказа че 5-8 год стаж са много. не го знаех. вече 18 г съм шофьор постоянно зад волана и смятам че всеки ден все по нещо се учим. а тука някой зо 5 г навартели700-800 х. .... смятайте сега ...
за 5 години - 800 000 км а стига бе да не ходите до канада и обратно по аутобан "kenedy" и на работа само да е ходил пак е шофирал много зими и много луни.... а иначе познавам и аз безнадеждни случаи с книжка от доста време... Ако караш и незнаеш колата пред теб и зад теб,а и как са направили последните си маневри - по-добре не се пиши шофьор
- tzavti
- Потребител
- Кара: Peugeot 308 THP
Giorceto написа:
Това го има и в Унгария и в Австрия със маркерите. При нормално движение трябва като стъпиш на маркера да виждаш два маркера пред тебе. Ако не виждаш два (при мъгла) трябва да се движиш с друга скорост..то като влизаш в Унгариа и го има написано на границата
Във Франция по закон важи правилото за 2 те секунди. В Италия особенно в тунелите важни правилото което Злати каза за половината в метри и глобите с амного сериозно.
Познат плати миналата седмите 430 евро защото не е спазвал дистанция, някъде преди Милано..
Т
Живея в милано и за първи път го чувам това нещо.
Ако наистина имаше такъв въведен закон това означава 99% от шофьорите да нямаха книжка и дая са в затвора за дългове към държавата.
По горе някой беше казал да се гледат огледалата всеки 6 секунди.
Това ми звучи моного наивно.
Как ще ги гледаш тия огледала?
Да насочвам погледа към всяко едно от тях?!?
Огледалата се нагласят така че да са винаги в обхвата на периферното зрение на водача.
Тоест винаги да виждаш какво става покрай теб без да е нужно да отклоняваш вниманието си от пътя.
Дерзайте.
nikalas74 написа:KENEDY написа:от тази тема се оказа че 5-8 год стаж са много. не го знаех. вече 18 г съм шофьор постоянно зад волана и смятам че всеки ден все по нещо се учим. а тука някой зо 5 г навартели700-800 х. .... смятайте сега ...
за 5 години - 800 000 км а стига бе да не ходите до канада и обратно по аутобан "kenedy" и на работа само да е ходил пак е шофирал много зими и много луни.... а иначе познавам и аз безнадеждни случаи с книжка от доста време... Ако караш и незнаеш колата пред теб и зад теб,а и как са направили последните си маневри - по-добре не се пиши шофьор
като се замисли човек си много прав аз лично от 22 години имам книжка от 9 карам тир и сам на ти с маневрите има колеги с 30 години стаж на камион и не може 5 метра да го върне на зад преди да влезе закона за спазване на работния ден вартех по 12000 на месец а сега 8-9 хил. мисалта ми беше че е възможно за 5 год. 800 000 хил. ако кара бус .
tdk написа:от тази тема се оказа че 5-8 год стаж са много. не го знаех. вече 18 г съм шофьор постоянно зад волана и смятам че всеки ден все по нещо се учим. а тука някой зо 5 г навартели700-800 х. .... смятайте сега
е те това исках да коментирам че за 700-800хил. ако не се е научил по добре да не кара.
- x3m
- E21 поклонник
- Кара: e36 компот
SpUd3r написа:и кво полицайте ще засичат с хронометър ли ?
BMW Team Mladost
E-21 Team Bulgaria
E-21 Team Bulgaria
- Killuminati
- кандидат ентусиаст
Според мен истината е да имаш усет към шофирането... да не правиш неща, които застрашават околните и теб. Спазваш дистанция, не превишаваш позволената максимална скорост с повече от 10км/ч... Най-важното е винаги да имаш информация за всички обекти около колата ти и да прецениш, че във всеки един момент имаш добра дистанция да спреш без да застрашиш шофьора зад теб или тези отпред/отстрани... абе общо взето, шофирането не е за всеки... имам живи примери от мои връстници
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3