Кола на НСО, едва не уби 4-ри човека !

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Кола на НСО, едва не уби 4-ри човека !

Мнение от _BoBI_ » 16 Май 2008, 6:29

Случката се развива снощи (15.05.2008) точно след Якото пързаляне по пистата на Дунев.Обаждат ми се по телефона и тръгвам бързо, стигам на мястото и виждам SUV-а по нашенски джипа на приятел целия смачкан, а хората 4-ри на брой близки приятели се кръстят и се радват, че са живи.Можеби факта, че Джипа бе на 2 месеца и последна дума технологията за безопастност ги е спасила.Според мен ако бе лека кола щяха да са много зле нещата случката е следната.Приятеля се движи по Пейо Яворов посока Румънското посолство.На кръстовището на телевизионната кула иска да направи ляв и да тръгне по Драган Цанков.Тръгвайки да пресича Пейо Яворов и насрещтното от долу забелязва в последния момент Mercedes C-класа от пред последните (модел W203) движещт се страшно бързо по байра.След секунда го удря странично с над 70км, преобръща Джипа на моя приятел и продължава да го влачи още 10-15 метра по платното катурнат на една страна.Оня излиза по техни думи костюмар пенсионер-комунист и веднага започва да звъни по телефоните.След 10 минути идвам аз, а след мен 5-6 коли на НСО (национална служба за охрана или с други думи лошите чичковци с многото привилегии на пътя) за сплашване и разбирасе морална подкрепа на чичката психопат.Джипа е тоталка, като прага и рамките на вратите са влезли поне 30 сантиметра навътре а това са едни от най-здравите части на една кола.Замислете се какво щеше да направи бронирания Мерцедес, ако те бяха с лека кола, а не SUV.Приятелчето му е отнело предимството найстина и е виновен за това, но такали трябва да се кара, като си с предимство.Ограничението 50 а да летиш с над 100 и кусур, дори не е бил пуснал нито буркани нито звуков сигнал, но това е положението.Дори след случката не ги е попитал добре ли сте, живи ли сте как сте, не му дреме той и другите, като него са над всичко.Отидох при полйцая да го попитам какво мисли за случката той ми се изсмя и вика абе нали той му е отнел предимството, кого очакваш да обвиним ?! Аз избеснях тотално и му цитирах член 20, раздел 4 от закона за движение по пътищата, който гласи най-общо казано, че трябва да се кара с такава скорост с която да можеш да спреш при всякакви обстоятелства за да избегнеш ПТП.Тоест оня от всякъде е виновен.Още незнам развитието на нещата, но съм почти сигурен, че ще го отнесе моя човек, защото по-силна мафия от държавната няма.Едно момче в болница заради охлузванията.

Потресен съм за пореден път и ядосан от безсилието ни да спрем, някой да си правят каквото искат, безнаказано потъпкват всички закони.Равносметката от тази история е че дори и като мравка да кара човек пак ще попадне на някой кретен с влас повярвал си, че е безсмъртен.

Да бе дошъл да каже като мъж ей момчета много съжалявам.Постъпи точно като най-голямата мишка и си седеше на дистанция от 20 метра като нямаше смелост да ни погледне нито да дойде при нас, но какво в същтност очаквам то цялата държава е на подобен хал :confused:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 16 Май 2008, 8:18

ми само мога да ти кажа,че не си прав!!! единственото ,което може да му се търси обяснение е,че не е отишъл да им помогне и да ги пита здрави ли са ,живи ли са...! останалото е на гърба на твойте приятели. кофти ,ама факт! след като си има предимство е нормално да си мине....а ет да го изчакат.след като не са...!станала белята. отделен е въпроса,че в повечето случаи коли на нсо правят нарушения и не спазват правилата,но точно тука не е така. може и да е карал с провечко скорст,ма ние не караме ли!?!? караме!! и ако ми свети зелено ше си мина като влак...!тва за тоя член дето цитираш изобщо не важи в случая..! прилагат го при удар с пешеходец-за несъобразенота скорост. иначе-има ли си предимство не е длъжен да кара така ,че некой ако му го отнеме да спре.
сори за приятелите ти,но в случая вината си е изцяло тяхна.

ентусиаст
Аватар
Кара: 330и Е46 1/4mile- 13.88/163km/h
Детайли за колата: Е46ца ... тормозителка на М5 Е34 и 330ки Е90

Мнение от MaXo » 16 Май 2008, 8:38

Аз, ако бях на мястото на катаджията щях измисля начин да ти взема книжката в момента в който ми цитираш тоя член!!! :) Пич това, което си казал е страшна глупост!!!Ми я си представи, че вместо бронираната С-класа ... бях аз със смотаното Пунто и се бях ударил в тоя джип ...дори с по-малка скорост... дали шях днес да съм в състояние да пиша? :shock: Приятеля ти още правилника не е научил а вече маймунее с новата джипка ... предполага се закупена от мама и татко. Вместо да го играете ядосани, че е било кола от НСО... мисля, че трябва да се радвате, че не е било нещо кекаво ... щото твоя приятел можеше и да убие някого.
без реклами в подписа...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dqvola666 » 16 Май 2008, 8:48

Колеги по принцип Боби има право за тоя член, ама Бобчо отнели са му предимството брат, това по се наказва така че и колегите са прави на твоя приятел ще му го лепнат. А това че е била кола на НСО нали се сешташ че те са безсмъртни :mhihi: пред закона.
Хубавото е че на твойте хора нищо им няма живи и здрави да са кола се копува а живот не, така че не се ядосвай станалото станало.

ентусиаст
Аватар

Мнение от _BoBI_ » 16 Май 2008, 9:10

SKISA написа:може и да е карал с провечко скорст,ма ние не караме ли!?!? караме!! и ако ми свети зелено ше си мина като влак...!
ОК всички превишаваме ама сигурно не точно така.Искам да ти задам един въпрос с колко рябва да караш за да тотализираш кола 2 пъти по-голяма от теб и подсилена.С колко трябва да караш за да я преобърнеш след удара и да я влачиш, тук не говорим за леко и невинно превишение а за някакви космически скоростти, които са недопостими за града.Ударил го е поне с 70-80 а преди това ако е карал с 140 и да е намали до към 80 като го е видял, как ти се струва от 50 ограничение да караш с 140.Това разбирасе са неточни цифри, но се доближават до реалните.Това за теб ако е нормално превишение :mhihi: Отнел му е предимството защото дори не го е видял.Онзи е карал с такава скорост, че е влетял в кръстовището за секунда

SKISA написа:тва за тоя член дето цитираш изобщо не важи в случая..! прилагат го при удар с пешеходец-за несъобразенота скорост. иначе-има ли си предимство не е длъжен да кара така ,че некой ако му го отнеме да спре.

Абсолютно не съм съгласен с теб и ще цитирам члена дословно...

Водачите са длъжни да контролират непрекъснато превозните средства, които управляват.Водачите на пътни превозни средства са длъжни при избирането на скоростта да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, с състоянието на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивносста на движението и с всички други обстоятелства...

Това важи за всички.Той не само не се е съобразил с релефа на пътя и байра който е там, а е превишил скоростта многократно и е направил невъзможно почти забелязването му отдалеч.Човека как да види, че оня е психопат и лети с ебати скоростта :?: :idea: :!:

Преди да го защитаваш се замисли с колко трябва да караш за да тотализираш ДЖИП с малка Ц-класа ;) Замисли се ако имаше хора недай си Боже.То затова скоростта е 50 а не 150!

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 16 Май 2008, 9:13

Колега, съжалявам за приятеля ти, но тея с "последната дума на технологията" не трябва да разчитат на това. Когато минаваш кръстовище, се оглеждаш. С отнето предимство нищо не можеш да направиш. Скоростта в този случай е ирелевантна. По тази логика, ако човека беше карал с 200, щяха да се разминат.

Твоят човек по-виновен не може да бъде. Няма жив полицай, който да го оневини. Сега точно в тоя форум да седим да си говорим как разбираш ли всички вечерно време като няма коли караме, спазвайки ограниченията, е смешно! Радвайте се, че е жив, защото си прав - ако беше с кола, сега щяхте да ядете жито, но и Максо е прав - заради тъпотията на приятеля ти някой с обикновена кола можеше да му изтъргват главата от джама после!

Карайте хубави и скъпи коли. НЕ е там въпроса. Малко хора на възраст до 30 г. са си купили кола за 100 бона сами. Но ги карайте умно. В крайна сметка предназначението е да се стигне от точка А до точка Б...без много много безрасъдно хлъзгане :)
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

Аватар

Мнение от SKISA » 16 Май 2008, 9:24

пак ти казвам ,че в случая сила има предимството ,а не члена за съобразената скорост...! абстрахирай се от това ,че е ударен приятеля ти и помисли ,ако той беше в другата кола и тоя с Цедката му беше излязъл напреко без предимство...! сигурен съм ,че щеше да е другояче кръстена темата. говорихме май и на събора-брат ми се удари с мотор в камион,който му е отнел предимство на магистралата...! нали се сещаш с 1000 кубиков с колко е карал...!?!? и камиона е излязъл и ги е зъсякъл и са ес преметнали/т.е. -само той-другите мотори са се промушили някак/ . виновен е за отнемане на предимството! като минаваш на светофар или минаваш по междуградски път на кръстовище с друг път-не сваляш на втора ,за да спреш ако някой случайно ти отнеме предимството!! просто минаваш.другият-без предимство трябва да спре...!! той що не е спазил твоя цитиран член да кара така ,че да избегне пътно-транспортното произшествие....!?!?същото важи и за него и понеже и двамата трябва да карат така-следва после правилото на тоя с предимство...! все едно да кажем: джипа е трябвало така да кара и да се изнесе с такава скорост ,че да не го удари мерцедеса!!!ми не става! за това си има и правила за предимство...!! много прав е и колегата ,че ако не беше мерцедеса ,а некое Айго-тойотка или ренденце -като се нацепи в джипа щеха да го стържат от предния джам!! така че вината в случая е абсолютно ясна и тя е на хората ,отнели предимството...! сигурно другият е карал бързо ,но това са правилата! дали е карал с 50 или със 100 ...!трудно е да се изчисли или докаже,за това ще го отнесе този,който е отнел предимството на другия! при едно дел оня в мерцедеса може да каже: ми той толкова бързо караше и зави пред мен ,че не го видях и нямаше как да спра...! и ще е прав! предполагам,че никой не удря нарочно ,така че ако е можел да спре сигурно е щял да спре....

ентусиаст
Аватар

Мнение от _BoBI_ » 16 Май 2008, 9:27

Казах вече човека е намалил огледал се е и не го е видял изобщо защото онзи е карал с много голяма скорост и е дошъл за отрицателно веме.Май не сте изпадали в такива ситуации затова така говорите.Какво е виновен той, че онзи кара като луд.От гледна точка на правилника е виновен, но ако онзи си караше както трябва той щеше да го види и да спре и да го изчака ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: 330и Е46 1/4mile- 13.88/163km/h
Детайли за колата: Е46ца ... тормозителка на М5 Е34 и 330ки Е90

Мнение от MaXo » 16 Май 2008, 9:35

_BoBI_ написа:Казах вече човека е намалил огледал се е и не го е видял изобщо защото онзи е карал с много голяма скорост и е дошъл за отрицателно веме.Май не сте изпадали в такива ситуации затова така говорите.Какво е виновен той, че онзи кара като луд.От гледна точка на правилника е виновен, но ако онзи си караше както трябва той щеше да го види и да спре и да го изчака ;)

На това кръстовище няма как тва да стане ... има голяма видимост... и тва, че е дошъл изнавиделица е много налудничаво точно за там. ;)
без реклами в подписа...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pitbull_Germany » 16 Май 2008, 9:41

_BoBI_ написа:Казах вече човека е намалил огледал се е и не го е видял изобщо защото онзи е карал с много голяма скорост и е дошъл за отрицателно веме.Май не сте изпадали в такива ситуации затова така говорите.Какво е виновен той, че онзи кара като луд.От гледна точка на правилника е виновен, но ако онзи си караше както трябва той щеше да го види и да спре и да го изчака ;)

Поправка - ако и двамата караха като хората. Брат ми живее на Драган Цанков и минавам през ден там. Да ми обясбяваш, че не го е видял, е физически невъзможно. Ако е карал без фарове може, но иначе това и Ламбо да беше пак не може да дойде от мост до горе за такова отрицателно време. Случвало ми се е такова нещо и съм карал с 60, но за мой малшанс точно тогава погледнах да сменя станцията на радиото, а светофара вече 10 сек. беше на зелено и не мислех, че един малоумник с е36 ще реши да мине на червено в 3 след обяд. Тогава добре, че влезнах в насрещното и нямаше коли и добре, че ония мина на червено с яко газ, та едвам не се срещнахме, но ако отсреща имаше коли...сега щях да съм на пастарма!

Аватар

Мнение от SKISA » 16 Май 2008, 9:46

ми да ти кажа ...изпадал съм в такива ситуациии!!!и от едната и от другата страна!!! и знам на кой са правата,както и твоят приятел ще го разбере по най-неприятният начин.
пак ти повтарям-сигурно е карал бързо!!но си е с предимство !"ако","ами" и други хипотези просто отпадат!поставяй се винаги и от отсрещната страна! другият може да каже също: ми ако другия си беше карал не като луд и да ми отнеме прадимството -щеше да ме види и да спре да ми даде предимството и да си минем...! тва е положението!
ти караш мотор! кажи ми с колко караш-айде не в града ,ама навън по шосетата! просто съм сигурен,че като качиш на 10хил оборота летиш...!! и си се движиш по шосе-голямо...,с предимство! и очакваш тия ,които излизат на тва шосе да спрат и да ти дадат предимството!! и ако някой на ти го даде-не дай си боже-кой ще е виновен!!!
просто не гледайте само от едната страна! винаги има две страни в такива ситуации! постави се на мястото на другите! сега неговите приятели пишат сигурно в някой форум на мерцедес как некакъв идиот с джипка е изскочил на пътя на техният приятел ,засякъл го е и той го е изтърбушил....!!! и му е отнел предимство и станала белята! просто не е приятно ,но трябва човек да може да се постави и на отсрущната страна на местото! и когато има правилник/просто забрави за тоя член в случая за карането със съобразена скорост!!!/ се гледа кой го е нарушил!
п.с. като безпристрастен наблюдател мога да ти кажа според мен кво се е случило: твоят човек го е видял,но е решил,че може да мине ,като не е съобразил точно с каква скорост кара мерца...!! оня също го е видял ,но е решил,че той си се показва да се огледа и като го види ще спре!! и понеже единия е бил с предимство ,но е карал малко по-бързичко,а другият не е преценил добре скростта са се джаснали...
Последна промяна SKISA на 16 Май 2008, 9:50, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от _BoBI_ » 16 Май 2008, 9:47

MaXo написа:На това кръстовище няма как тва да стане ... има голяма видимост... и тва, че е дошул изнавиделица е много налудничаво точно за там. ;)

Не е точно така защото е наклон и неможеш добре да видиш какво лети отдолу.Виждаш едва когато си навлязъл в кръстовището.

Защо мотористите, които карат твърде бързо не ги забелязват шофьорите в огледалата си, защото шофьора поглежда и не вижда нищо тръгва да изпреварва, но моториста вече е близо до него и това само за няколко секунди....

Каквото и да си говорим неразумната скорост 80% от случайте е причината за всичко.Там скоростта е 50 ако оня караше с около 50-60 нямаше да се стигне до там.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 16 Май 2008, 9:51

Аз минах от там снощи и видях последиците. Първо, С-класата не беше бронирана. Второ, не знам как го е обърнал джипа, но когато аз минах, той си беше на колелата в платното на Драган Цанков. Двете дясни врати му бяха смачкани. Имаше пожарна, линейка и полицейска Астра. Не видях коли на НСО. През цялото време докато чаках на светофара се молих да няма пострадали. Радвам се, че е така. Аз минах от там към 23:00 и не знам в колко е станал инцидента, но движението не беше спряно. Според това, което видях джипа е далеч от тотална щета, но може и да бъркам. Иначе въпросът с предимството е ясен. На твоя приятел ще му вземат книжката поне за година и то с пълно законово основание.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 16 Май 2008, 9:52

Колега, "ако" и "евентуално" не важат пред закона или съда. Там се гледат студените грозни факти.

А студения грозен факт в случая е, че твоя приятел е отнел предимство на кръстовище. Толкоз! Няма "ами ако" или "може би"!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pitbull_Germany » 16 Май 2008, 9:53

_BoBI_ написа:
MaXo написа:На това кръстовище няма как тва да стане ... има голяма видимост... и тва, че е дошул изнавиделица е много налудничаво точно за там. ;)

Не е точно така защото е наклон и неможеш добре да видиш какво лети отдолу.Виждаш едва когато си навлязъл в кръстовището.

Защо мотористите, които карат твърде бързо не ги забелязват шофьорите в огледалата си, защото шофьора поглежда и не вижда нищо тръгва да изпреварва, но моториста вече е близо до него и това само за няколко секунди....

Каквото и да си говорим неразумната скорост 80% от случайте е причината за всичко.Там скоростта е 50 ако оня караше с около 50-60 нямаше да се стигне до там.

Колега, пак казвам през ден минавам от тази страна и всичко се вижда. Онзи с колко е карал? Надали с 200 по нанагорнище, с брониран автомобил.

Факт е, че е карал бързо, но това няма как да го докажеш. В съда такива изказвания "смачкани прагове" не важат. И все пак...радвай се, че е жив човека...е*бал си му майката кой крив, кой прав...всичко е добре, когато свършва добре, нали ;)

Следваща

Назад към Страхотни истории