Сълзи и смях
Модератори: mitaka7, Общи модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Сълзи и смях
Днес момчета и момичета имах много интересна случка.Пътувах от Люлин посока Нови Искър по ОКОЛОВРЪСТНИЯ ПЪТ. В случая мисля че ПЪТ е малко излишно за това от тука нататък ще го спестявам. Значи движех се зад един екстравагантен тежкотоварен камион КАМАЗ когато внезапно пред мен се появи ОГРОМНА дупка.Време за реакция нямах тъй като се движех с около 60 и нямах видимост от камиона.Дупката беше със скромни размери... около метър и половина в диаметър и около 16см дълбочина в по дълбоката си част.В другата беше около 13см.Та скочих аз в дупката като не мислех че изобщо имам шанс да изляза от нея и се чудех дали няма да ме асфалтират вътре.Е чудото стана изплувах може би благодарение на водата в нея или от силната струя която се образува от огромните цепнатини които се оформиха в десните ми гуми.За уточнение 17ки.Сещате се какво беше първото нещо което мина през главата ми " Мамка му 460 лева останаха в тая дупка" Както и да е обадих се в КАТ и настоях да ми пратят патрулка за да ми напишат протокол.От КАТ ми казаха че заради дъжда патрулката ще дойде след 30 мин.И ЕТО ГИ ДОЙДОХА само че не след 30 а след 3 часа и 36мин.От патрулката слязоха 2ма униформени и започнаха да оглеждат първо колата после започнаха да търсят нещо по пътя.Единия- мустакат идва и ми вика : -Абе момче ти па къде намери дупка тука...
Аз- Гледам тъпо и се чудя тоя дали се шегува.Викам му 30 метра по нагоре ама не съм сигурен дали влиза в графа дупки или просто пътя го няма. Тоя започва да цъка докато гледа гумата. Вика ми ела до патрулаката и си дай документите.Направих го а тоя докато продължаваше да цъка ми заявява: - Знам че ти е кофти за гумите ама ще трябва да ти напиша акт. Аз: - Пак гледам тъпо и си мисля тоя пак ли се шегува.Почаках да дойде смешната част и всички задружно да се посмеем но тя така и не дойде.Мисля си : Тоя идиот говори сериозно.Питам го на какво основание ще ми пише този акт а той ми вика за НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ.Аз пак гледам тъпо и започвам да се чудя защо не обиколих през полето.Все пак там няма толкова големи дупки... само къртичини,които са дребно препятствие.Другия се обажда от съседната седалка и ми вика : Абе ти не можа ли да минеш от КЪДЕ ниската част на дупката /тази дето е 13 см/ Брей че шегаджии само дето не се смееха.Тоя пак ми говори сериозно и вади кочана с актовете.Вече наистина откачих... След 15 минути заплахи със съдебни дела и журналисти мустакатия върна кочана с актовете на място а аз се заех да слагам резервната гума.Пак раздвижване в полицейската кола.Единия излиза и ми вика : Ти имаш ли жилетка. Аз: /Пак гледам тъпо и викам /Ми не ми е студено мерси за загрижеността... Смешния момент пак не дойде и пак започнаха разправиите за актовете.Както и да е до акт в крайна сметка не се стигна.Пътна помощ ме прибра в къщи.
И така колеги и колежки целта на цялата тази история беше да ви дам няколко съвета
1. Съобразената скорост с пътната обстановка в България е 3,6км/ч
2.Винаги носете минимум 2 резервни гуми с вас.
3.Когато видите дупка или излизайте в полето извън платното за движение или влизайте в дупката от КЪДЕ ниската част.
4.Когато видите знак несъобразен път с Пътно Превозните Средства /надявам се скоро да го гласуват/ обръщайте колата и търсете обходни маршрути.
Аз- Гледам тъпо и се чудя тоя дали се шегува.Викам му 30 метра по нагоре ама не съм сигурен дали влиза в графа дупки или просто пътя го няма. Тоя започва да цъка докато гледа гумата. Вика ми ела до патрулаката и си дай документите.Направих го а тоя докато продължаваше да цъка ми заявява: - Знам че ти е кофти за гумите ама ще трябва да ти напиша акт. Аз: - Пак гледам тъпо и си мисля тоя пак ли се шегува.Почаках да дойде смешната част и всички задружно да се посмеем но тя така и не дойде.Мисля си : Тоя идиот говори сериозно.Питам го на какво основание ще ми пише този акт а той ми вика за НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ.Аз пак гледам тъпо и започвам да се чудя защо не обиколих през полето.Все пак там няма толкова големи дупки... само къртичини,които са дребно препятствие.Другия се обажда от съседната седалка и ми вика : Абе ти не можа ли да минеш от КЪДЕ ниската част на дупката /тази дето е 13 см/ Брей че шегаджии само дето не се смееха.Тоя пак ми говори сериозно и вади кочана с актовете.Вече наистина откачих... След 15 минути заплахи със съдебни дела и журналисти мустакатия върна кочана с актовете на място а аз се заех да слагам резервната гума.Пак раздвижване в полицейската кола.Единия излиза и ми вика : Ти имаш ли жилетка. Аз: /Пак гледам тъпо и викам /Ми не ми е студено мерси за загрижеността... Смешния момент пак не дойде и пак започнаха разправиите за актовете.Както и да е до акт в крайна сметка не се стигна.Пътна помощ ме прибра в къщи.
И така колеги и колежки целта на цялата тази история беше да ви дам няколко съвета
1. Съобразената скорост с пътната обстановка в България е 3,6км/ч
2.Винаги носете минимум 2 резервни гуми с вас.
3.Когато видите дупка или излизайте в полето извън платното за движение или влизайте в дупката от КЪДЕ ниската част.
4.Когато видите знак несъобразен път с Пътно Превозните Средства /надявам се скоро да го гласуват/ обръщайте колата и търсете обходни маршрути.

Последна промяна go play на 11 Апр 2008, 18:45, променена общо 4 пъти
- BeXTMaN
- младши ентусиаст
-
- Кара: е34
- Мечтае да кара: е32
толкоа тъпи полицаи има че нямам думи и аз сам се срещал с такива
а за дупките кво да коментирам циганска работа
а за дупките кво да коментирам циганска работа

- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Деба задръстените милиционери
А на теб едва ли ти е била особено забавна историята

А на теб едва ли ти е била особено забавна историята

"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Много яко си го разказал!
Имам подобна история за разказване... разликата бе там, че ролята на "липсващо парче път" в моя филм бе "откраднат капак на канал". Каналът, както може да се досетите, бе запушен и благодарение на неспиращият цял ден есенен дъжд, същият не се виждаше заради образувалата се река, минаваща перпендикулярно на шосето. Подобно на твоя случай и в моя имаше КАМАЗ, който обаче идваше срещу мен. Вариант 1 бе да ме попремаже леко, вариант 2 бе да мина плътно в дясно, където в последствие се оказа, че братята от онова племе, заради което преди броени дни вдигаха парти в Сливен, бяха тафили иначе толкова симпатичния капак на тази иначе не чак толкова дълбока шахта.
Та избягах аз от Чагин (за сведение, това е един руски офроуд състезател, каращ КАМАЗ на небезизвестното рали Дакар RIP), но нахълтах с взлом в отвора на шахтата... Пораженията бяха плачевни... 2 гуми БФГ на 3000км и 2 лети джанти 14-ки на 3000км.
Естесвено, по законите на Мърфи, докато протичаше действието, дъждът продължаваше да се лее, а аз искам не искам, тябваше да сменя поне едната гума и да дочакам колегата да ми донесе друга. И както може да си представяте... тамън "обух" донесената 2-ра резервна гума и тръгнах да си бърша ръцете и.... дъждът спря, просто ей така.. Аз с КАТ взимане-даване си нямах, просто защото колата нямаше каско.
След около 1 седмица минах съвсем случайно по същия маршрут (за информация на посрещачите - улицата, на която се намира дупката е в дясно на първия светофар, пускайки се по Симеоновско шосе от Околовръстен (път), тръгвайки към вътрешността на Студентски град) ня мястото бе поставена (явно преебана вече) гума. Г-точката на моите гуми и джанти, които оставих, се намира точно пред един бетонен възел, намиращ се на броени крачки от светофара. Мисля, че колегата logout работи точно там.
Имам подобна история за разказване... разликата бе там, че ролята на "липсващо парче път" в моя филм бе "откраднат капак на канал". Каналът, както може да се досетите, бе запушен и благодарение на неспиращият цял ден есенен дъжд, същият не се виждаше заради образувалата се река, минаваща перпендикулярно на шосето. Подобно на твоя случай и в моя имаше КАМАЗ, който обаче идваше срещу мен. Вариант 1 бе да ме попремаже леко, вариант 2 бе да мина плътно в дясно, където в последствие се оказа, че братята от онова племе, заради което преди броени дни вдигаха парти в Сливен, бяха тафили иначе толкова симпатичния капак на тази иначе не чак толкова дълбока шахта.
Та избягах аз от Чагин (за сведение, това е един руски офроуд състезател, каращ КАМАЗ на небезизвестното рали Дакар RIP), но нахълтах с взлом в отвора на шахтата... Пораженията бяха плачевни... 2 гуми БФГ на 3000км и 2 лети джанти 14-ки на 3000км.
Естесвено, по законите на Мърфи, докато протичаше действието, дъждът продължаваше да се лее, а аз искам не искам, тябваше да сменя поне едната гума и да дочакам колегата да ми донесе друга. И както може да си представяте... тамън "обух" донесената 2-ра резервна гума и тръгнах да си бърша ръцете и.... дъждът спря, просто ей така.. Аз с КАТ взимане-даване си нямах, просто защото колата нямаше каско.
След около 1 седмица минах съвсем случайно по същия маршрут (за информация на посрещачите - улицата, на която се намира дупката е в дясно на първия светофар, пускайки се по Симеоновско шосе от Околовръстен (път), тръгвайки към вътрешността на Студентски град) ня мястото бе поставена (явно преебана вече) гума. Г-точката на моите гуми и джанти, които оставих, се намира точно пред един бетонен възел, намиращ се на броени крачки от светофара. Мисля, че колегата logout работи точно там.
Последна промяна err0r на 09 Апр 2008, 20:40, променена общо 1 път

Момчета всичко си е хубаво ама няма пари за X5ци. Ама ако всички карат джипове тия от общината съвсем ще оте... ремонта на пътищата и тогава ще ревеме че нямаме пари за хеликоптери или вседеходи
А проблема с шахтите е мнооого сериозен.Един познат падна в една от тия големите и скъса цялата предна гума барабар с главината / на Форд Сиера/.Апел: ЗАТВАРЯЙТЕ ПУНКТОВЕТЕ ЗА ИЗКУПУВАНЕ НА ЦВЕТНИ И ЧЕРНИ МЕТАЛИ.Предполагам че никой мангал няма да си сложи шахтата в банята...

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ей сега направих малка справка по случая.... значи полицаите по закон трябва да ти напишат и АКТ ако искаш протокола... щото в случая трябва да се напише акт.... ако не го напишат на теб, трябва да го напишат на.... познай кой - Общината... а кога ще стане да напише акт на "Общината"..... кажи-речи никога...
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
А протокол направиха ли ти за "ситуацията"? Щото поне на мен ми обясниха, че за да се издаде протокола трябва да се напише АКТ-а... 

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Значи по старият правилник наистина се пише акт за несъобразена скорост, защото трябва задължително да има виновен. Тъй като на дупката не могат да напишат акт, отнасяше го шофьорът. Това се промени в новият правилник, но сега КАТ отказват да идват, а трябва ти да отидеш при тях да ти напишат протокол. В твоя случай си извадил късмет, че са дошли. А акт са те плашили, че ще ти пишат за да им бутнеш нещо. И като си ги заплашил със съд са омекнали, защото знаят, че ще им скъсат задниците за това.
И един съвет - купи си жилетка. 2 лева е, а актът ако я нямаш е доста повече.
И един съвет - купи си жилетка. 2 лева е, а актът ако я нямаш е доста повече.
Последна промяна Anthony_J на 09 Апр 2008, 22:32, променена общо 1 път
- stoni
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Забавно си я разказал тая гадна история поне...
Много мразя дупки, а особено със 17ки чуството е още по гадно
Много мразя дупки, а особено със 17ки чуството е още по гадно

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2