Светът на един реалист... (за оптимистите и песимистите)

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520

Светът на един реалист... (за оптимистите и песимистите)

Мнение от fANTONa » 19 Мар 2008, 16:21

привет, доста отдавна не съм се подвизавал тук :)

ето нещо ново, което написах преди малко. всичко тръгна, когато за пореден път ми натякваха, че съм бил ужасен песимист и реших да обясня веднъж за винаги каква е истината.

http://tony13.hit.bg/ => "Светът на един реалист..."

бих искал да чуя вашите мнения по въпроса !

Благодаря за вниманието

Тони
Последна промяна fANTONa на 22 Мар 2008, 14:31, променена общо 1 път
БМВ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mastorpetko » 19 Мар 2008, 16:24

Тони, защо не пуснеш директно линк към материала?
http://tony13.hit.bg/Archive/SamoDumi/SvetatNaEdinRealist.html

Иначе по темата:
Но ние създаваме нещата сега, на момента, тъй че и „бъдещето” съществува само в съзнанието ни.
Тогава, защо да си хабим мисловните сили за неща, които ги няма, a вместо това - да се съсредоточим върху нещата, които правим в момента. Да живеем в реалността...

Искам да споделя, че според мен, цялия смисъл на съществуването ни е в съзнанието ни :idea: С две думи, ако ние си мислим, че живеем на Марс, ние наистина ще живеем на Марс :idea: Демек, всичко за което мислим, има смисъл и вобще не си хабим мислите (понеже те няма как да свършат или изтъркат), когато мислим за бъдещето, за други светове, за други реалности и измерения :idea: Според мен, така както си го написал, излиза, че трябва да си изключим мозъците и чувствата си за да живеем в реалността (всъщност много народ живее вече в реалността) ;)
Последна промяна mastorpetko на 19 Мар 2008, 16:29, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fANTONa » 19 Мар 2008, 16:26

mastorpetko написа:Тони, защо не пуснеш директно линк към материала?

ами понеже ми е интересно колко човека посещават сайта. а брояча отброява само главната страница...
иначе нищо против да давам целия линк.
БМВ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mastorpetko » 19 Мар 2008, 16:31

mastorpetko написа:Тони, защо не пуснеш директно линк към материала?

Иначе по темата:
Но ние създаваме нещата сега, на момента, тъй че и „бъдещето” съществува само в съзнанието ни.
Тогава, защо да си хабим мисловните сили за неща, които ги няма, a вместо това - да се съсредоточим върху нещата, които правим в момента. Да живеем в реалността...

Искам да споделя, че според мен, цялия смисъл на съществуването ни е в съзнанието ни :idea: С две думи, ако ние си мислим, че живеем на Марс, ние наистина ще живеем на Марс :idea: Демек, всичко за което мислим, има смисъл и вобще не си хабим мислите (понеже те няма как да свършат или изтъркат), когато мислим за бъдещето, за други светове, за други реалности и измерения :idea: Според мен, така както си го написал, излиза, че трябва да си изключим мозъците и чувствата си за да живеем в реалността (всъщност много народ живее вече в реалността) ;)

А и вобще не е важно какво и кога създаваме, а какво удовлетворение получаваме от това... Някой хора са удовлетворени, когато са в мрачно настроение, други когато създават нещо, трети когато пият нещо, а четвърти когато фантазират за нещо... абе много относителна е темата и мисля, че няма универсални решения/рецепти за това кое е по-добре и по-зле ...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 19 Мар 2008, 16:34

Сега да не прозвучи грубо към колегата ,но е много повръхностно и елементарно написано!Не искам да се заяждам така че оставам без повече коментар!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fANTONa » 19 Мар 2008, 16:48

mastorpetko написа:Искам да споделя, че според мен, цялия смисъл на съществуването ни е в съзнанието ни :idea: С две думи, ако ние си мислим, че живеем на Марс, ние наистина ще живеем на Марс :idea: Демек, всичко за което мислим, има смисъл и вобще не си хабим мислите (понеже те няма как да свършат или изтъркат), когато мислим за бъдещето, за други светове, за други реалности и измерения :idea: Според мен, така както си го написал, излиза, че трябва да си изключим мозъците и чувствата си за да живеем в реалността (всъщност много народ живее вече в реалността) ;)

нямах предвид да изключим мислите и чувствата, а само да ги съсредоточим върхо това което правим, това което става в момента, върху реалността. а не вместо да живеем сега, да съжаляваме за нещо отминало или само да се надяваме нещо да се случи. така губим време от живота си, време през което може да сътворим нещо, нещо хубаво и добро и смислено...

Сега да не прозвучи грубо към колегата ,но е много повръхностно и елементарно написано!Не искам да се заяждам така че оставам без повече коментар!

ами за 5 мин толкова. може би трябва да обърна повече внимание и време. това беше един елементарен отговор към хората които постоянно ми натякват че съм песимист. говоря от чисто моя гледна точка и ... да наистина си е повърхностно. но темата е прекалено сложна и дълга за да задълбаваме. може да се развие много...
БМВ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fANTONa » 19 Мар 2008, 16:53

mastorpetko написа:А и вобще не е важно какво и кога създаваме, а какво удовлетворение получаваме от това... Някой хора са удовлетворени, когато са в мрачно настроение, други когато създават нещо, трети когато пият нещо, а четвърти когато фантазират за нещо... абе много относителна е темата и мисля, че няма универсални решения/рецепти за това кое е по-добре и по-зле ...

тук мисля че засягаш друга тема. ако говорим за удовлетворение - то тогава сравни - дали предпочиташ да стоиш и да съжаляваш за миналото, (да стоиш и да чакаш нещо да стане) или ще се изправиш, ще кажеш "аз мога" и ще направиш това което искаш (това което те удовлетворява)
БМВ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 19 Мар 2008, 19:59

как да си оптимист,като виждаш реалността,която те заобикаля?оптимистите не могат да разчетат,това което им се случва-каквото и да стане,според тях така е било писано-е къде е написано аджеба, и си го приемат,дори и да е най-лошото...
песимистите-те пък не търсят решение на проблемите,само ги констатират и също ги приемат за нормално
реалистите-виждат всичко както си е,различават лошото и доброто,умеят да преценят кое може да се промени и как,и кое е пълен абсурд!не витаят из облаците,не носят розови очила,не се правят на такива каквито не са и каквито искат да са..
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fANTONa » 19 Мар 2008, 20:23

pavlin_e30 написа:как да си оптимист,като виждаш реалността,която те заобикаля?оптимистите не могат да разчетат,това което им се случва-каквото и да стане,според тях така е било писано-е къде е написано аджеба, и си го приемат,дори и да е най-лошото...
песимистите-те пък не търсят решение на проблемите,само ги констатират и също ги приемат за нормално
реалистите-виждат всичко както си е,различават лошото и доброто,умеят да преценят кое може да се промени и как,и кое е пълен абсурд!не витаят из облаците,не носят розови очила,не се правят на такива каквито не са и каквито искат да са..

много правилно казано ! благодаря за споделеното мнение :)
БМВ

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 19 Мар 2008, 20:29

Колега,една стара марксистко ленинистка идея си развил :lol: "Бита определя съзнанието",това е в синтезиран вид :)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 20 Мар 2008, 8:38

pavlin_e30 написа:как да си оптимист,като виждаш реалността,която те заобикаля?оптимистите не могат да разчетат,това което им се случва-каквото и да стане,според тях така е било писано-е къде е написано аджеба, и си го приемат,дори и да е най-лошото...

На това му се вика "фаталист", колега. :)
Оптимизмът е общо взето очакване на благоприятно развитие. Песимизмът е общо взето обратното. А за хората, общо взето, е характерно това, че винаги имат някакво очакване. :) Респективно "реалистите" обикновено са песимисти под прикритие. ;)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от fANTONa » 22 Мар 2008, 14:34

Feanor написа:

На това му се вика "фаталист", колега. :)
Оптимизмът е общо взето очакване на благоприятно развитие. Песимизмът е общо взето обратното. А за хората, общо взето, е характерно това, че винаги имат някакво очакване. :) Респективно "реалистите" обикновено са песимисти под прикритие. ;)

какво разбираш под това "под прикритие" ??? защо не приемате че човек може да гледа обективно на нещата, без да очаква нещо добро или лошо, а просто да живее, да се наслаждава на момента и да се опитва да сподели хубавите мигове с близките хора... а НЕ да чака и да се надява да стане нещо хубаво от самосебе си или да седне и само да се оплаква ...
БМВ

Назад към Страхотни истории