АМАН ОТ МАЙСТОРИ
Модератори: mitaka7, Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- aboykov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 318TDS, e84 X1 28i
- Мечтае да кара: Луноход
- Детайли за колата: '97 318TDS Touring
12 х1 28i
ex '06 X3 3.0d
ex ‘06 e90 320i
АМАН ОТ МАЙСТОРИ
Направо не знам как да обрисувам цялата история... Отидох да сменя тази вечер гумичките на колата чаках ли чаках, стана готова. Преди да се кача в колата ми направи впечатление, че задна лява някак неестествено стои. понеже колата беше на лек наклон си помислих, че тежестта пада назад и е нормално. Изкарвам на заден колата нещо странно върви. Подкарвам я по улицата и след 5 метра чувам силен удар отзад вляво веднага спрях и какво да видя... гумата се отделила и хлътнала в калника. Симпатягата само поставил и леко навил болтовете без да ги завърти докрай... Колата беше спряло точно на едно кръстовище добре, че нямаше много трафик и нервни шофери. Викнах този симпатяга да си довърши работата. За щастие нямаше поражения, само ламарината която стои от вътрешната страна на дисковете се беше малко огънала ... май извадих късмет. А и като се сетя колко ме обраха за демонтаж, монтаж, та изправяне ...
Знам ли вече кое истина, кое не... вече ще почна да ги возя в багажника такива баш майстори:!:

Знам ли вече кое истина, кое не... вече ще почна да ги возя в багажника такива баш майстори:!:

There is nothing more beautiful than BMW and Gisele Bündchen ridin' it 

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
аман!!
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Cyberloner
- младши ентусиаст
-
- Кара: е53
пак малкия дявол е бил, на 1 приятел му падна колелото при скорост около 60км/ч после обмисляше да увие ключа за гуми около врата на "майстора"
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
- st.George
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 Ci
Аман! Твоя случей е кофти колега, но да спомена и аз един свързан с пишман майстори...
Купих си колцата края на миналата година. Нов внос, няа аларама, няа "Комфорт"... Препоръчаха ми един майстор - "-Много разбира!!!". Отивам аз, така и така, алармичката да ми сложиш, "Комфорта", едното Ел Огледало нещо го мъчи, гласи и струвай, за пари няа да говорим...
Пича се хвана и 5-6 часа по късно ми звъни - "-Готов си!". Радост голяма, пробвах, цъках си с дистанционното, всичко 6+... Платих си, даже и отгоре оставих!
2-3 дни по късно, беше почнало яко да вали сняг, на едни големи парцали...., абе яко. Бръмча си аз из моето градче, пуша си цигарка и се кефя на живота
Звънвам на един френд - "-Ае на кафета..." Паркирал съм си пред тях и го чакам да се нагласи... Отново разбира се захапал фас... Доста се одими в колата и си викам чеки да смъкна малко джама, хем да се обърне малко въздуха, хем да обере залепналия и разпатящия се сняг на стъклото... Речено - сторено. Натискам бутончето, стъклото тръгва, 2 сантиметра се отваря и спира... Ни нагоре, ни надолу... Първата ми реакция - "-Чеки да го бутна, кво му стана...". Голяма грешка! Направо се изплъзна от рацете ми и падна между кората и тенекията...
21.00-21.30 вечерта, сняг вали, ама мъжката, аз на другия край на града. Стоя и се чуда кво да прая, като в необрано лозе се озъртах...
Но и да се озъртам или не тряаше по скоро да прибирам колата че зе да натрупва и вътре. Газ към гаража, с натрупан сняг върху лявото рамо, абе картинка... Зачудих се да си запаля отново, да набича Азис и идилията ще е пълна...
Оттогава - 2 пъти на ремонт за тоя ялов апарат за ел стъклата - резултат никакъв. Кво се прецака, беше си перфектен, ама...
Карам си в момента само на затворен джам и чакам да ми остане повечко време да търся къде ще го оправя и да намеря нови апарати и НЕпишман майстори....
Купих си колцата края на миналата година. Нов внос, няа аларама, няа "Комфорт"... Препоръчаха ми един майстор - "-Много разбира!!!". Отивам аз, така и така, алармичката да ми сложиш, "Комфорта", едното Ел Огледало нещо го мъчи, гласи и струвай, за пари няа да говорим...
Пича се хвана и 5-6 часа по късно ми звъни - "-Готов си!". Радост голяма, пробвах, цъках си с дистанционното, всичко 6+... Платих си, даже и отгоре оставих!
2-3 дни по късно, беше почнало яко да вали сняг, на едни големи парцали...., абе яко. Бръмча си аз из моето градче, пуша си цигарка и се кефя на живота

21.00-21.30 вечерта, сняг вали, ама мъжката, аз на другия край на града. Стоя и се чуда кво да прая, като в необрано лозе се озъртах...
Но и да се озъртам или не тряаше по скоро да прибирам колата че зе да натрупва и вътре. Газ към гаража, с натрупан сняг върху лявото рамо, абе картинка... Зачудих се да си запаля отново, да набича Азис и идилията ще е пълна...

Оттогава - 2 пъти на ремонт за тоя ялов апарат за ел стъклата - резултат никакъв. Кво се прецака, беше си перфектен, ама...
Карам си в момента само на затворен джам и чакам да ми остане повечко време да търся къде ще го оправя и да намеря нови апарати и НЕпишман майстори....
E46 Ci
E46 318i m43b19
SOLD!
E36 318i m40b18
SOLD!

E46 318i m43b19

E36 318i m40b18

- aboykov
- кандидат ентусиаст
-
12 х1 28i
ex '06 X3 3.0d
ex ‘06 e90 320i
Лошото е, че и да искаш да си търсиш правата ще е безрезултатно. Никой от тези не издава касова бележка/фактура иди после доказвай, че си бил при него и той ти е свършил тази услуга
Май вече ми поразмина, ама ме страх повече от 30 км/ч да вдигна да не изпаднат болтовете на някоя джанта

Май вече ми поразмина, ама ме страх повече от 30 км/ч да вдигна да не изпаднат болтовете на някоя джанта

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Има начин -
"Като се прибираш ако те удари някой веднъж - не съм аз,
аз удрям по два пъти"
Аз само при авери ходя, защото ми обръщат внимание - даже последния път 5 коли чакат, а аз си чупя стойки с пистолета и си завивам болтовете
Поне ако стане нещо да знам кого да псувам
"Като се прибираш ако те удари някой веднъж - не съм аз,
аз удрям по два пъти"
Аз само при авери ходя, защото ми обръщат внимание - даже последния път 5 коли чакат, а аз си чупя стойки с пистолета и си завивам болтовете
Поне ако стане нещо да знам кого да псувам

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Аман от гумаджии, ей...
Бях пуснал миналата година моята "страхотна история", при която след посещение в гумаджииница, монтаж, плащане и... колелото ми падна в движение....
Бях пуснал миналата година моята "страхотна история", при която след посещение в гумаджииница, монтаж, плащане и... колелото ми падна в движение....

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
И аз съм карал до Варна с 3 от 5- те болта завити без да са затегнати, как не са фръкнали по магистралата не знам 

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
ебаси всичко ли трябва да проверяваме след "майстора"
.
Нали точно това е идеята оставяш, на майстор, плащаш, сядаш и караш и караш и караш, но май при нас нещата не са баш така

Нали точно това е идеята оставяш, на майстор, плащаш, сядаш и караш и караш и караш, но май при нас нещата не са баш така

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Re: АМАН ОТ МАЙСТОРИ
aboykov написа:Направо не знам как да обрисувам цялата история... Отидох да сменя тази вечер гумичките на колата чаках ли чаках, стана готова. Преди да се кача в колата ми направи впечатление, че задна лява някак неестествено стои. понеже колата беше на лек наклон си помислих, че тежестта пада назад и е нормално. Изкарвам на заден колата нещо странно върви. Подкарвам я по улицата и след 5 метра чувам силен удар отзад вляво веднага спрях и какво да видя... гумата се отделила и хлътнала в калника. Симпатягата само поставил и леко навил болтовете без да ги завърти докрай... Колата беше спряло точно на едно кръстовище добре, че нямаше много трафик и нервни шофери. Викнах този симпатяга да си довърши работата. За щастие нямаше поражения, само ламарината която стои от вътрешната страна на дисковете се беше малко огънала ... май извадих късмет. А и като се сетя колко ме обраха за демонтаж, монтаж, та изправяне ...
Знам ли вече кое истина, кое не... вече ще почна да ги возя в багажника такива баш майстори:!:![]()
![]()
Баси спокойния човек

- aboykov
- кандидат ентусиаст
-
12 х1 28i
ex '06 X3 3.0d
ex ‘06 e90 320i
Re: АМАН ОТ МАЙСТОРИ
Overburner - NX написа:Баси спокойния човекТова ако беше станало на моята кола щеше да има ошаткване или поне payback.
Няма смисъл да се саморазправяш... направиха си лоша самореклама пък преспокойно вече съм я разпространил на достатъчно хора да не ходят на това място, както и аз няма да повторя

В началото на годината имах лош опит с други гумаджии. Сложих зимни гуми на алуминиевите джанти, които излезнаха по-широки. Интересното беше, че врътнах с тях около 1,000км без проблем, но след това в рамките на 3 дни 2 гуми се спушиха от само себе си. След като отидох да се разправям с въпросните гумаджии, те най-демонстративно ми заявиха, че джантите ми били по-широки. При което избеснях и го питах собственика, защо тогава след като си платих и питах момчето, което работеше по моята кола дали всичко е наред той ми каза, че няма проблеми. Получих най-скапания отговор "ми той не е обърнал внимание" Това ме шокира напълно, че нали затова отивам при тях и си плащам да получа качествена услуга, след като претендират, че наистина са голям сервиз.

И аз имах подобен случай със зимните гуми. Купувам чисто нови гуми от "Дияна" и ги слагам на джанти, току-що излязли от майстор - боядисани, чистички... За една седмица едната гуми ми спада 2 пъти и аз обратно там. Хващам едно от момчетата да я провери и той казва, че не е залепена както трябва. Аз го питам защо - ама си нося фактурата за покупка на гумите, ясно доказателство, че те са ми ги слагали. Обяснението беше, че джантата била замърсена и този, който ми я е слагал не я бил почистил! До тук все още успях да се въздържа само с коментари как може да се свърши така неграмотно тази работа и стоя и си чакам да ми я залепят както трябва. Този свършва и ме поканва в офиса да съм си платяла за демонтаж, монтаж, залепяне и незнам още какво, Е тук вече откачих и като го почнах.....Той ми се обяснява, че нямал какво да направи, такива били изискванията и т.н. А точно като ми монтираха зимните гуми изхвърлих две летни гуми Пирели заради същата некадърност, но на други гумаджии - бяха станали целите на балончета, защото спадаха незнам вече колко пъти. И та този хубавец ми се обяснява да съм говорела с управителя. От там влизам в офиса, хващам една да ми търси управителя, а тя продължава да ми се обяснява, че такива били изискванията, трябвало да си платя. Накрая дойде управителя / мн свястен човек м/у другото / обясних му накратко за какво става въпрос, той дойде, видя, че джантите са като нови, извини ми се многократно и ми благодари, че съм го уведомила за тази нередност, защото сам не успявал да констатира всички такива изцепки, дори накрая и подарък ми направи. Та така...
Вчера и на мен ми се случи почти същото. Смених зимния комплект джанти/гуми и на пътя София - Сандански усещам, че почва да тресе задницата леко. Гледам датчиците за налягане показват, че всичко е наред. Все пак спирам, отивам да видя болтовете и тези на задна лява гума още малко и щяха в ръцете да ми паднат!
Извода - вече всеки болт се завива пред очите ми с динамометричен ключ до посочените в упътването 13кг!
Извода - вече всеки болт се завива пред очите ми с динамометричен ключ до посочените в упътването 13кг!
Modulo написа:Извода - вече всеки болт се завива пред очите ми с динамометричен ключ до посочените в упътването 13кг!
Дааа, определено много правилен извод. Като слагах зимните, не обърнах особено внимание кой какво прави и как сменя гумите и след 1-2 дена си карам по цариградско 100-120, спирам после и поглеждам предна лява нещо болтовете се виждат прекалено много...Пипам ги-4 от 5 развинтени изцяло, само секретния се държеше...Просто сменят ли ви гуми, очите на 6, също така гледайте как поставят криковете-на мен веднъж щяха да ми изкривят прага.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2