АМАН ОТ МАЙСТОРИ

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318TDS, e84 X1 28i
Мечтае да кара: Луноход
Детайли за колата: '97 318TDS Touring
12 х1 28i
ex '06 X3 3.0d
ex ‘06 e90 320i

АМАН ОТ МАЙСТОРИ

Мнение от aboykov » 13 Мар 2008, 20:41

Направо не знам как да обрисувам цялата история... Отидох да сменя тази вечер гумичките на колата чаках ли чаках, стана готова. Преди да се кача в колата ми направи впечатление, че задна лява някак неестествено стои. понеже колата беше на лек наклон си помислих, че тежестта пада назад и е нормално. Изкарвам на заден колата нещо странно върви. Подкарвам я по улицата и след 5 метра чувам силен удар отзад вляво веднага спрях и какво да видя... гумата се отделила и хлътнала в калника. Симпатягата само поставил и леко навил болтовете без да ги завърти докрай... Колата беше спряло точно на едно кръстовище добре, че нямаше много трафик и нервни шофери. Викнах този симпатяга да си довърши работата. За щастие нямаше поражения, само ламарината която стои от вътрешната страна на дисковете се беше малко огънала ... май извадих късмет. А и като се сетя колко ме обраха за демонтаж, монтаж, та изправяне ...
Знам ли вече кое истина, кое не... вече ще почна да ги возя в багажника такива баш майстори:!: :!: :!: :evil:
There is nothing more beautiful than BMW and Gisele Bündchen ridin' it :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 13 Мар 2008, 21:20

аман!!
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 13 Мар 2008, 21:49

пак малкия дявол е бил, на 1 приятел му падна колелото при скорост около 60км/ч после обмисляше да увие ключа за гуми около врата на "майстора"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 14 Мар 2008, 1:34

кофти колега .. но това са майсторите в БГ , дай парата и бегай ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 Ci

Мнение от st.George » 14 Мар 2008, 7:01

Аман! Твоя случей е кофти колега, но да спомена и аз един свързан с пишман майстори...

Купих си колцата края на миналата година. Нов внос, няа аларама, няа "Комфорт"... Препоръчаха ми един майстор - "-Много разбира!!!". Отивам аз, така и така, алармичката да ми сложиш, "Комфорта", едното Ел Огледало нещо го мъчи, гласи и струвай, за пари няа да говорим...
Пича се хвана и 5-6 часа по късно ми звъни - "-Готов си!". Радост голяма, пробвах, цъках си с дистанционното, всичко 6+... Платих си, даже и отгоре оставих!
2-3 дни по късно, беше почнало яко да вали сняг, на едни големи парцали...., абе яко. Бръмча си аз из моето градче, пуша си цигарка и се кефя на живота :mhihi: Звънвам на един френд - "-Ае на кафета..." Паркирал съм си пред тях и го чакам да се нагласи... Отново разбира се захапал фас... Доста се одими в колата и си викам чеки да смъкна малко джама, хем да се обърне малко въздуха, хем да обере залепналия и разпатящия се сняг на стъклото... Речено - сторено. Натискам бутончето, стъклото тръгва, 2 сантиметра се отваря и спира... Ни нагоре, ни надолу... Първата ми реакция - "-Чеки да го бутна, кво му стана...". Голяма грешка! Направо се изплъзна от рацете ми и падна между кората и тенекията...
21.00-21.30 вечерта, сняг вали, ама мъжката, аз на другия край на града. Стоя и се чуда кво да прая, като в необрано лозе се озъртах...
Но и да се озъртам или не тряаше по скоро да прибирам колата че зе да натрупва и вътре. Газ към гаража, с натрупан сняг върху лявото рамо, абе картинка... Зачудих се да си запаля отново, да набича Азис и идилията ще е пълна... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Оттогава - 2 пъти на ремонт за тоя ялов апарат за ел стъклата - резултат никакъв. Кво се прецака, беше си перфектен, ама...

Карам си в момента само на затворен джам и чакам да ми остане повечко време да търся къде ще го оправя и да намеря нови апарати и НЕпишман майстори....
E46 Ci :owned:
E46 318i m43b19 :arrow: SOLD!
E36 318i m40b18 :arrow: SOLD!

кандидат ентусиаст
Аватар
12 х1 28i
ex '06 X3 3.0d
ex ‘06 e90 320i

Мнение от aboykov » 14 Мар 2008, 8:22

Лошото е, че и да искаш да си търсиш правата ще е безрезултатно. Никой от тези не издава касова бележка/фактура иди после доказвай, че си бил при него и той ти е свършил тази услуга :confused:
Май вече ми поразмина, ама ме страх повече от 30 км/ч да вдигна да не изпаднат болтовете на някоя джанта :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 14 Мар 2008, 10:29

Има начин -
"Като се прибираш ако те удари някой веднъж - не съм аз,
аз удрям по два пъти"

Аз само при авери ходя, защото ми обръщат внимание - даже последния път 5 коли чакат, а аз си чупя стойки с пистолета и си завивам болтовете
Поне ако стане нещо да знам кого да псувам :lol:

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 14 Мар 2008, 10:45

Аман от гумаджии, ей...
Бях пуснал миналата година моята "страхотна история", при която след посещение в гумаджииница, монтаж, плащане и... колелото ми падна в движение....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Мар 2008, 11:17

И аз съм карал до Варна с 3 от 5- те болта завити без да са затегнати, как не са фръкнали по магистралата не знам :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 14 Мар 2008, 11:42

ебаси всичко ли трябва да проверяваме след "майстора" :(.
Нали точно това е идеята оставяш, на майстор, плащаш, сядаш и караш и караш и караш, но май при нас нещата не са баш така :roll: :roll:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Re: АМАН ОТ МАЙСТОРИ

Мнение от DanielzZz » 14 Мар 2008, 12:10

aboykov написа:Направо не знам как да обрисувам цялата история... Отидох да сменя тази вечер гумичките на колата чаках ли чаках, стана готова. Преди да се кача в колата ми направи впечатление, че задна лява някак неестествено стои. понеже колата беше на лек наклон си помислих, че тежестта пада назад и е нормално. Изкарвам на заден колата нещо странно върви. Подкарвам я по улицата и след 5 метра чувам силен удар отзад вляво веднага спрях и какво да видя... гумата се отделила и хлътнала в калника. Симпатягата само поставил и леко навил болтовете без да ги завърти докрай... Колата беше спряло точно на едно кръстовище добре, че нямаше много трафик и нервни шофери. Викнах този симпатяга да си довърши работата. За щастие нямаше поражения, само ламарината която стои от вътрешната страна на дисковете се беше малко огънала ... май извадих късмет. А и като се сетя колко ме обраха за демонтаж, монтаж, та изправяне ...
Знам ли вече кое истина, кое не... вече ще почна да ги возя в багажника такива баш майстори:!: :!: :!: :evil:

Баси спокойния човек :shock: Това ако беше станало на моята кола щеше да има ошаткване или поне payback.

кандидат ентусиаст
Аватар
12 х1 28i
ex '06 X3 3.0d
ex ‘06 e90 320i

Re: АМАН ОТ МАЙСТОРИ

Мнение от aboykov » 14 Мар 2008, 21:31

Overburner - NX написа:Баси спокойния човек :shock: Това ако беше станало на моята кола щеше да има ошаткване или поне payback.

Няма смисъл да се саморазправяш... направиха си лоша самореклама пък преспокойно вече съм я разпространил на достатъчно хора да не ходят на това място, както и аз няма да повторя :)
В началото на годината имах лош опит с други гумаджии. Сложих зимни гуми на алуминиевите джанти, които излезнаха по-широки. Интересното беше, че врътнах с тях около 1,000км без проблем, но след това в рамките на 3 дни 2 гуми се спушиха от само себе си. След като отидох да се разправям с въпросните гумаджии, те най-демонстративно ми заявиха, че джантите ми били по-широки. При което избеснях и го питах собственика, защо тогава след като си платих и питах момчето, което работеше по моята кола дали всичко е наред той ми каза, че няма проблеми. Получих най-скапания отговор "ми той не е обърнал внимание" Това ме шокира напълно, че нали затова отивам при тях и си плащам да получа качествена услуга, след като претендират, че наистина са голям сервиз.:evil: :evil: :evil:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от miass » 15 Мар 2008, 11:23

И аз имах подобен случай със зимните гуми. Купувам чисто нови гуми от "Дияна" и ги слагам на джанти, току-що излязли от майстор - боядисани, чистички... За една седмица едната гуми ми спада 2 пъти и аз обратно там. Хващам едно от момчетата да я провери и той казва, че не е залепена както трябва. Аз го питам защо - ама си нося фактурата за покупка на гумите, ясно доказателство, че те са ми ги слагали. Обяснението беше, че джантата била замърсена и този, който ми я е слагал не я бил почистил! До тук все още успях да се въздържа само с коментари как може да се свърши така неграмотно тази работа и стоя и си чакам да ми я залепят както трябва. Този свършва и ме поканва в офиса да съм си платяла за демонтаж, монтаж, залепяне и незнам още какво, Е тук вече откачих и като го почнах.....Той ми се обяснява, че нямал какво да направи, такива били изискванията и т.н. А точно като ми монтираха зимните гуми изхвърлих две летни гуми Пирели заради същата некадърност, но на други гумаджии - бяха станали целите на балончета, защото спадаха незнам вече колко пъти. И та този хубавец ми се обяснява да съм говорела с управителя. От там влизам в офиса, хващам една да ми търси управителя, а тя продължава да ми се обяснява, че такива били изискванията, трябвало да си платя. Накрая дойде управителя / мн свястен човек м/у другото / обясних му накратко за какво става въпрос, той дойде, видя, че джантите са като нови, извини ми се многократно и ми благодари, че съм го уведомила за тази нередност, защото сам не успявал да констатира всички такива изцепки, дори накрая и подарък ми направи. Та така...
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Modulo » 16 Мар 2008, 18:16

Вчера и на мен ми се случи почти същото. Смених зимния комплект джанти/гуми и на пътя София - Сандански усещам, че почва да тресе задницата леко. Гледам датчиците за налягане показват, че всичко е наред. Все пак спирам, отивам да видя болтовете и тези на задна лява гума още малко и щяха в ръцете да ми паднат!

Извода - вече всеки болт се завива пред очите ми с динамометричен ключ до посочените в упътването 13кг!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 16 Мар 2008, 20:50

Modulo написа:Извода - вече всеки болт се завива пред очите ми с динамометричен ключ до посочените в упътването 13кг!

Дааа, определено много правилен извод. Като слагах зимните, не обърнах особено внимание кой какво прави и как сменя гумите и след 1-2 дена си карам по цариградско 100-120, спирам после и поглеждам предна лява нещо болтовете се виждат прекалено много...Пипам ги-4 от 5 развинтени изцяло, само секретния се държеше...Просто сменят ли ви гуми, очите на 6, също така гледайте как поставят криковете-на мен веднъж щяха да ми изкривят прага.

Следваща

Назад към Страхотни истории