Комбинацията от бакшиш и сиган....

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Комбинацията от бакшиш и сиган....

Мнение от SKISA » 27 Яну 2008, 18:07

....начи тия двете съсловия ...,или раси ....,или световни напасти са ми любими,ама в комбинация са направо удивително любими....!!
да ви разпраам кво стана!
карам си оня ден по константин величков откъм сливница към тодор александров,не много бързо с около 60 горе-долу в лявата лента и пристигам към една колона в дясната на светофара ,а в мойта лента беше по-малка колоната и по-напред . и както си пристигам от дясната лента една "прекрасна" ,жълта Киа с един вакъл лилаводжукест мангал в нея се изнася без никакви мигачи,поглеждане и тем подобни "глупости" в мойто платно ,сече ме и тръгва да печели преднина....!
"кучки",ляв волан,АСЦта,АБСи и го избягнах на една боя!!! влязох върху трамвайните линии и с предницата в отсрешното-добре ,че нямаше насреща трамвай или други коли. колата изгасна,а е автомат,включиха се авараийните,явно спирането си беше екстремно и за нея и се заковах. майка ми на дясната седалка се беше почти преместила отзад и в ляво от шубе. мангала спря чак като застана в мойта лента и като видя как се размина-погледна ме,мръсна газ и отфуча. от зор и от бързане тръгнах да паля,ама тя па мойта иска да е в пълен покой и на неутрална ,за да запалиш,изръчках наляво-надясно лоста и докато запаля оня беше отпрашил.
умрях от яд,че не можах да го стигна ,но все пак съм доволен ,че се размина. трябва да ви кажа ,че тия системи са си ........ мамата! колата остана управляема ,въпреки ,че я извъртях като за последно и гумите тръгнаха да блокират. общо взето се отървах,мангала-и той ,щото щеше мазало да стане,а после още по-мазало щеше да стане, а ако беше успял да викне други бакшиши-сега нямаше да пиша тука ,а в 72часовото с прокурорско постановление и търсене на адвокат ....!
в продължението ше напиша колко ми се "разсърди" комби-нацийката ,че така я спрях!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Asmatika » 23 Апр 2008, 13:52

Неприятна случка наистина.При мен преди 2 дена се получи нещто подобно,патувам си към работата и на Константин Величков завивам в дясно но какво се случва:
Карам си ас БМВ-316 93г автоматче и виждам свети ми зелено за надясно давам малко газ и тамън стигнах и тръгвам да завивам и един БАКШИШ-Циганин от лентата за направо и тои решава да завие надясно но ми сече пътя,аз да го избегна натискам спирачка и се качих на бордура като едвам не се ударихме.И аз се ядосах и му искрещтях прес прозореца:
КАКВО ПРАВИШ БЕ СКАПАНЯК
И мангала ми казва извиняваи и аз оште повече се изневих и пак му казвам:
КАКВО ИЗВИНЯВАИ БЕ КРЕТЕН КАДЕ ГЛЕДАШ ТИ Е...МАИКАТА
Слет това тои испраши с мръсна газ.Изводат е че не трябва да пазиш себеси а другите заштото секи се прави на шофиор особенно тасижии или маршрутките които както махнеш с рака бие авариини и спира на средата на пътя.

Потребител
Аватар

Мнение от _jaza » 23 Апр 2008, 15:23

Колега ако бяха само те с мед да ги намажеш. Днеска си карам по България към моста на влюбените и имаше ня`кво лудо задръстване от моста на витошка до моста на влюбените. Обаче както винаги там са задръстени крайната лява и средната лента а дясната е свободна. Карам си аз спокойно с около 60 по дясната лента и виждам един рейс 64 точно в този момент решава да мине в дясната тъкмо го застигам да го минавам. Скачам аз на спирачката и облегалката за главата на задната седалка изхвърча и удря шофьорската седалка. Едвам успях да спра на половината на рейса.

И имах късмет че нямаше никой зад мен че не се знае дали нямаше да ме цункат отзад при едно такова рязко спиране.

В крайна сметка майната им добре че сме се отървали само с малко изтъркана гума. :D

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 23 Апр 2008, 22:27

Според мен бакшишите са в някакъв таен заговор, щото преди време на кръстовището на Драган Цанков и България овиках един че седи в лентата за десен завой и чака да светне зеленото за направо, а на следващото кръстовище (Евлоги Георгиев и Гурко) един друг бакшиш ми налетя от насрещното и ми размаза предната лява четвърт на колата (справки в галерията ми)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Asmatika » 24 Апр 2008, 9:34

Много лоша ситуация ти не си извадил касмет като нас.Във софия стана безобразно да се карат леки автомобили,сички провинциалисти се научиха да карат в Сфия поради факта че тук труда се заплащта по добре отколкото при тях.Това е една от усновните причини за натовареното движение.Друг фактор са дупките;наспрели автомобили по латната;тесните улици и многоброини шофьори с купени книшки които прават претпоставки за ПТП защтото се мислят за господари.Едно време се говореше за данак които штяха да плащат провинциялистите за да карат във София но така и нестана.Или наи добре както беше при Баи Тошо да карат само хората които са със Софииска регистрация на постоян живушт адрес.Ако бяха станали така нещтата сега нямаше аз да патувам до работа 7/км за 40 минути
И да треперя някои некадърен да не ме смаже и после сори да ми казва не те видях.
Потчертавам че нямам нищто против хората от провинцията.
Аз съм 6 поколения Сфиянец но мога да кажа че истинки Софиянци щте има слет 100-години,до тогава сички ме от село.
Дано няма расърдли се колеги от форума а ако има нещто простете.

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 24 Апр 2008, 10:18

Asmatika написа:сички провинциалисти се научиха да карат в Сфия поради факта че тук труда се заплащта по добре отколкото при тях.Това е една от усновните причини за натовареното движение...Едно време се говореше за данак които штяха да плащат провинциялистите за да карат във София но така и нестана.Или наи добре както беше при Баи Тошо да карат само хората които са със Софииска регистрация на постоян живушт адрес.
Аз съм 6 поколения Сфиянец но мога да кажа че истинки Софиянци щте има слет 100-години,до тогава сички ме от село.

Малко силно изказване, ама...
Не знам - роден съм в Бургас, но до 3-тата си година съм живял в Пловдив (естествено не си спомням този период) след това до 12тата си година съм живял в Бургас. От там нататък до 19-тата си година съм живял в Казанлък, а от 19-тата си година до сега живея в София. Ако някой ме пита от кой град съм и не ми се обяснява, вероятно ще му отговоря, че съм от Казанлък. Имам си причини за това. В София живея в собствен апартамент, купен с мои лични средства, не с пари от продадени ниви на село (както обичат да казват т.нар. кореняк софиянци) просто защото ниви семейството ми не е имало никога...След две седмици, да не ми мине котка път, купувам втори апартамент в София, защото първият ни отесня нещо. Двамата с жена ми сме с постоянни адреси в гр. София (разбирай - с прословутото Софийско жителство). И двамата караме автомобили със софийска регистрация. И двамата имаме висше образование, получено в добри български университети. И двамата имаме добри професии. Аз имам шоьорска книжка от 1996 год. За три категории - стандартното В и М, плюс мотоциклет - А. Карам кола/мотор от когато имам книжка. И карам по правилата (колкото и абсурдно да ти изглежда). Не защото ме е страх да не ме глобят, а защото смятам, че така трябва да се прави. А, и не не последно място, си плащаме всички данъци в София.

Хайде сега ти ми кажи провинциалист ли съм и трябва ли да плащам данък за да карам в София, тъй като съм роден в Бургас...

А иначе, ми се струва, че причината за многото автомобили по улиците и пътищата (не само Софийските) е основно това, че хората дръпнаха малко напред и могат да си позволят да имат автомобил(и) и не на последно място, тъй като вече не се чака по 10 години за да си купиш автомобил, както беше при Бай Тошо. А и друго има - живея на 6 км. от работата си. И честно ти казвам, ако имаше приличен градски транспорт, който да ползвам, за нищо на света не бих идвал с кола на работа. Но няма.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от blackgod » 24 Апр 2008, 11:16

someone написа:....

:bowdown: :bowdown:

Рядко чета толкова съдържателни мнения.
Относно многото коли в София има още една причина : занижения ( да не кажа никакъв) контрол на техническото състояние на автомобилите. Ако имаше такъв, поне 1/3 от колите да са спряни от движение.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Asmatika » 24 Апр 2008, 12:42

Искам първо да ти благодаря за мнението.
За това дали си провинциялинст немога да отговоря но виждам съвестен човек си и се стараеш да постигнеш нещто.Както казах по горе честите премесвания от гад на град се дължат на голяма безработица и ниско платена работа и затова доста хора не само ти се преместват да живеят във Сфоия.Въпросат за колите които наистинаха станаха доста евтини и почти секи може да си позволи да такае .Да приемем че секи грат е София дали тогава щеше да има такова натоварване...съмнявам се и мисля че хората нямаше да бягат от своите градове.Мнението ми е изградено прес времето и доколко съм прав или несъм немога да кажа.А щто се отнася до ((Селяните)) това е груба дума исползвана от малцинството Софинянци които нямат никакви обноски и въспитание.Нямам нищто против хората от провинцията,както ас съм човек така и те.Искам да ти разкажа една случка която ме потресе:
Бях на море на Созопол и стана някакав скандал между софиянец и местен жител,накрая на скандала Софиянецат каза((( Маикати дали Созополски селянин)))Значи една жена ти пере и чисти във квартирата а ти накрая за отплта и се отблагодаряваш с това.Почнах да си мисля че хората от провинцията са по васпитани от нас.Мисля
че това беше което исках да кажа и ако има нещто което да добавиш моля напиши.И искам да ти благодаря за Диалога беше приятен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 24 Апр 2008, 12:54

Asmatika написа:Много лоша ситуация ти не си извадил касмет като нас.Във софия стана безобразно да се карат леки автомобили,сички провинциалисти се научиха да карат в Сфия поради факта че тук труда се заплащта по добре отколкото при тях.Това е една от усновните причини за натовареното движение.Друг фактор са дупките;наспрели автомобили по латната;тесните улици и многоброини шофьори с купени книшки които прават претпоставки за ПТП защтото се мислят за господари.Едно време се говореше за данак които штяха да плащат провинциялистите за да карат във София но така и нестана.Или наи добре както беше при Баи Тошо да карат само хората които са със Софииска регистрация на постоян живушт адрес.Ако бяха станали така нещтата сега нямаше аз да патувам до работа 7/км за 40 минути
И да треперя някои некадърен да не ме смаже и после сори да ми казва не те видях.

Да ти имам и града гаден.Много е отвратителен тоя,град.Въпреки,че родата ми е от там,изобщо не ми харесва.Велико Търново е къде къде по-хубаво.Не мога да ги разбера тия хора,освен заплащането какво ги тегли натам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 24 Апр 2008, 13:17

Много лоша ситуация ти не си извадил касмет като нас.Във софия стана безобразно да се карат леки автомобили,сички провинциалисти се научиха да карат в Сфия поради факта че тук труда се заплащта по добре отколкото при тях.Това е една от усновните причини за натовареното движение.Друг фактор са дупките;наспрели автомобили по латната;тесните улици и многоброини шофьори с купени книшки които прават претпоставки за ПТП защтото се мислят за господари.Едно време се говореше за данак които штяха да плащат провинциялистите за да карат във София но така и нестана.Или наи добре както беше при Баи Тошо да карат само хората които са със Софииска регистрация на постоян живушт адрес.Ако бяха станали така нещтата сега нямаше аз да патувам до работа 7/км за 40 минути

Наистина силно мнение и малко си се поолял и ще си спестя коментара за да не се сърдят модераторите че обръщаме темата към София-Провинцията!Добре бе колега аз като съм от провинцията какво да ми конфискуват апартамента в София да ми смачкат колата и да пребият с камани и да ме игонят от столицата!Това ли искаш за нас провинцялистите??????????????Всеки които не е от поколения Софиянец да си ходи ли????

Изтината е в мнението на колегата:
Рядко чета толкова съдържателни мнения.
Относно многото коли в София има още една причина : занижения ( да не кажа никакъв) контрол на техническото състояние на автомобилите. Ако имаше такъв, поне 1/3 от колите да са спряни от движение.

Полвината коли на тези поколения Софиянци не могат да минат технически преглед посмъртно,ако прочетете листа на проверяващия какво пише ,тук всички си карат чукнати остъргани и смазани с един фар!Аз лично ще съм притеснен ако колегата които от поколения бил Софиянец кара зад мен с някаква барака 93-та без стабилити и изгнила от всякаде!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seven-eight » 24 Апр 2008, 13:28

Overburner - NX написа:Не мога да ги разбера тия хора,освен заплащането какво ги тегли натам.

Еми това е ,ама то и заплащането е едно... ;) . Иначе едва ли има някой мазохист, който да му харесва да кисне по 40мин (в добрия случай) в задръстването м/у Орлов Мост и НДК ,което по принцип може да премине за няколко мин...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 24 Апр 2008, 13:36

Всеки месец ходя в София и честно да ти кажа ли не е само задръстването проблема на софианци:
1.То не бяха наркомани и отрепки
2.То не бяха дупки по пътя
3.То не беше мръсотия
и т.н....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seven-eight » 24 Апр 2008, 13:57

Overburner - NX написа:Всеки месец ходя в София и честно да ти кажа ли не е само задръстването проблема на софианци:
1.То не бяха наркомани и отрепки
2.То не бяха дупки по пътя
3.То не беше мръсотия
и т.н....

E то т'ва не е само в София ;) ,е може би за мръсното си прав... :winky:

Назад към Страхотни истории