Грамотността на държавата
Модератори: mitaka7, Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Грамотността на държавата
Преди няколко дена министърът на държавната администрация посетил ККП Брегово и изпаднал в тих, и не толкова тих, ужас. На където и да се обърне тотална неграмотност. И не нещо невино като пропусната запетайка или малко вместо дълго тире. Направо сгрешено името на държавата. И хайде, ако е на български някак ще го преживеем, ама то на английски и всеки влизащ се чуди и се мае коя ли е тази Българската република(в оригинал на табелата The Bulgarian Republic). Както и да е, министърът си е министър, изскубнал табелите с обяснението, че ако само каже да се сменят със сигурност това ще стане ама друг път.(там имали табелка на ГУП, фирма която не съществува от 4-5 год, отделно до сега 2 пъти и е сменено името)
Но с това сагата за (не)Грамотността на държавата не свършва. Седиме си ние онзи ден с Пламен Бимболета в КАТ. По-точно си губим деня, защото 2 гишета обслужват не по-малко от169(това беше нашия пореден номер) граждани за един работен ден. С обедната почивка и ония 15-минутки за работа с компютър сетете се сами за каква одисея иде реч. Както и да е, изгледахме поне 10 пъти рекламите на Волво, джигитите из София, каките, дошли да си платят актовете(имаше няколко стахотни жени, абе кой ги оправя такива бре? Със сигурност обаче не са отличниците.). И когато вече окото ни се насити започнахме да забелязваме дребните неща. И пак се сблъскахме с неграмотността на държавата. То бива, бива, ама оня виц за полицая дето не знаел как се пише тротуар направо бледнее. Думичката тротуар е френска и наистина малко трудно може да се каже кое е първо - о или у. За това се требе знание. Простият милиционер на улицата може и да му е простено, че не зне как се пише. Но нали онези, началниците им, са все хора с висше образование. Имат си и г-жа Маринова, дето все кисне по телевизиите. Ама на никой не му е направило впечатление глупостите, които висят над гишетата. И за да не съм голословен, ето снимков мат'рял. Айде открийте грешките!

Но с това сагата за (не)Грамотността на държавата не свършва. Седиме си ние онзи ден с Пламен Бимболета в КАТ. По-точно си губим деня, защото 2 гишета обслужват не по-малко от169(това беше нашия пореден номер) граждани за един работен ден. С обедната почивка и ония 15-минутки за работа с компютър сетете се сами за каква одисея иде реч. Както и да е, изгледахме поне 10 пъти рекламите на Волво, джигитите из София, каките, дошли да си платят актовете(имаше няколко стахотни жени, абе кой ги оправя такива бре? Със сигурност обаче не са отличниците.). И когато вече окото ни се насити започнахме да забелязваме дребните неща. И пак се сблъскахме с неграмотността на държавата. То бива, бива, ама оня виц за полицая дето не знаел как се пише тротуар направо бледнее. Думичката тротуар е френска и наистина малко трудно може да се каже кое е първо - о или у. За това се требе знание. Простият милиционер на улицата може и да му е простено, че не зне как се пише. Но нали онези, началниците им, са все хора с висше образование. Имат си и г-жа Маринова, дето все кисне по телевизиите. Ама на никой не му е направило впечатление глупостите, които висят над гишетата. И за да не съм голословен, ето снимков мат'рял. Айде открийте грешките!

Последна промяна TheBoss на 12 Авг 2007, 21:57, променена общо 1 път

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Поне свършихте ли работа? 

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- TheBoss
- Полковника
-
madpetio написа:Поне свършихте ли работа?
Да, ама ползвахме жокер:обади се на началника!

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
- TheBoss
- Полковника
-
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Уеуе мауе, ма то като се има предвид как се пише и по форума...ма в крайна сметка кат си е друго нещо 

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
M
Една история от вчера, която наистина доказава на какво ниво са полицаите.
Та значи ходя си по жълтите павета пред народното събрание, пред мен се движи една полицайка - дебеланка няква. Спира някаква кола до нея - забелязах, че колата е с чужда регистрация, явно за инрформация да питат... Та в момента когато хорицата питаха за информация - разбира се не на Български, покрай тях премина и един млад полицай - женското ченге го спря, тъй като тя явно не разбираше какво я питат. Аз преминахвах покрай тях и чувам следното обяснение: Цен километер извън София и маха посока военния клуб. На мен ми стана супер смешно тъй като няма как тези хора да са разбрали какво им обесняват, но си продължих. В следващия момент младия се обръща към полцайката и пита: Как е 50 на английски? Не се сдържах и се провикнах - фифти, при което, всички се обърнаха към мен, а аз се засмях и продължих. Просто едва ли са ги упътили за където и да било... турист ли си - загубен си
Та значи ходя си по жълтите павета пред народното събрание, пред мен се движи една полицайка - дебеланка няква. Спира някаква кола до нея - забелязах, че колата е с чужда регистрация, явно за инрформация да питат... Та в момента когато хорицата питаха за информация - разбира се не на Български, покрай тях премина и един млад полицай - женското ченге го спря, тъй като тя явно не разбираше какво я питат. Аз преминахвах покрай тях и чувам следното обяснение: Цен километер извън София и маха посока военния клуб. На мен ми стана супер смешно тъй като няма как тези хора да са разбрали какво им обесняват, но си продължих. В следващия момент младия се обръща към полцайката и пита: Как е 50 на английски? Не се сдържах и се провикнах - фифти, при което, всички се обърнаха към мен, а аз се засмях и продължих. Просто едва ли са ги упътили за където и да било... турист ли си - загубен си

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Ебати излагацията.....то от повечето куки само това може да се очаква.Язък за свестните момчета...........

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
...еми да не забравяме,4е все пак живеем в България.
Тук подобни парадокси са си напълно нормални в една ненормална държава,което е много жалко.
Тук подобни парадокси са си напълно нормални в една ненормална държава,което е много жалко.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Тука като те спрат с чушда регистрация, първите думи са шпрехен зи дойч
Некой път ше им се направя че си шпрехам само БГ, да ги видя тогава 

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2