Дивия Северозапад:)

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Дивия Северозапад:)

Мнение от NStorm » 03 Юли 2007, 14:13

Искам да ви разкажа накратко как прекарах неделята, която мина сега. С един приятел и със сестра ми решихме малко да избягаме от Софията и да разгледаме Североизточна България, където аз почти не съм ходил (с изключение на Вършец за Студентски празник(2 пъти) Целта ни беше Белоградчик и Магурата, като минахме и през Леденика до Враца. Сестра ми не беше никога влизала в пещера и в Леденика супер се изкефи - там съответно с водач, осветена, пипнахме това пещерното езеро...Абе който е ходил - знае:) След това се насочихме към Белоградчик. Карайки по Е79 ми направи впечатление големия трафик от каруци, трактори, комбайни...! Това по международен път, в страна от ЕС, 21ви век! Другото неприятно впечатление беше, че минавахме през села, които бяха напълно обезлюдени. За съжаление тоя край освен с невероятната природа, може да се "похвали" и с голям отлив на хора! Което е наистина жалко...
В Белоградчик останах изумен от красотата на скалите и от крепостта. Там наистина е чудно място и всички, които преди ми разказваха колко е яко там са били абсолютно прави!
После идва ред на Магурата - тук именно е "страхотното" на историята. Отиваме ние, плащаме си вход и ни казват: "Ами влизайте", ние: "А водач, нещо...", те ни викат "Абе то има група - ще я настигнете". Влизаме ние и почваме да разглеждаме и да снимаме. Пред нас някакви хора също си се разхождат и няма никакви водачи, групи и т.н. Това добре, все пак навсякъде е осветено и няма проблем да се ориентираме. Стигаме до залата с рисунките, навлезли сме доста дълбоко навътре в пещерата, снимаме се и т.н. И както се казва "най-доброто предстои". Както си гледаме рисунките по стените (тия на праисторическите обитатели, не онези "ЦСКА", "Левски", "Пенка+Гошо" и други Бг простотии) и НИ СПИРАТ ТОКА! Без да очакваме, всички лампи изгасват и се оказваме в тъмното. Ама олицетворение на думата тъмно! :) Събрахме се с няколко други групички и решихме да си светим с gsm-и, фотоапарати и т.н. Имаше едно малко детенце, което заедно със сестра ми (която не е чак толкова малка ;) ) умряха от страх. Моя приятел се ядоса яко, на мен ми беше доста забавно, особено като намирахме други групи по пътя наобратно и ставахме все повече и повече закъсали в тъмното. Накрая след около 20 мин вървене в тъмнината, стигнахме изхода и се измъкнахме. И през това време - никой не дойде да ни потърси или нещо такова! Лелките дето продават билетчетата никак не бяха впечатлени и смънкаха нещо като токов удар, това-онова...Няма извинения, няма такива неща...Дори подканяха следващите хора да влизат (тока беше дошъл, тъкмо като излизахме ние). И така...
Изкарах си супер добре в дивия северозапад:) , но :arrow:
Няма друга страна като България! :confused:
21/02/08...speechless

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speedmaniac » 04 Юли 2007, 13:15

... Колега, браво за екскурзията, въпреки всичко май добре сте изкарали...
Северозападна БГ е мн.болна тема, направо не е за коментар че икономически това е най-слабо развития район в страната... А би трябвало да е "портата" към Западна Европа... Интересно ми е 'европейците' как ли реагират на много от нещата които и по ТВ-то даже не са виждали...? И най-болното е че НАИСТИНА има почти обезлюдени селца и почти няма хора никъде, а природата както и в цялата страна е невероятна...
Чудно, кога ли шсе опраим като цяло, и най-вече този район... нещата са без коментар за тези които са били там...
...E36 Rulzzz... ;)
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E

ентусиаст
Аватар
Кара: 2005 E61 525d
Мечтае да кара: просто да кара...
Детайли за колата: <3

Мнение от |`oTuH » 05 Юли 2007, 9:06

speedmaniac написа:Чудно, кога ли шсе опраим като цяло

никога... :?: :confused:
4 8 15 16 23 42

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: е30
Детайли за колата: е39

Мнение от pits » 05 Юли 2007, 10:46

Кат няма ляб ще се обезлюдяват какво да правим ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Re: Дивия Северозапад:)

Мнение от M2PR » 05 Юли 2007, 11:52

NStorm написа:Другото неприятно впечатление беше, че минавахме през села, които бяха напълно обезлюдени. За съжаление тоя край освен с невероятната природа, може да се "похвали" и с голям отлив на хора! Което е наистина жалко...

А не ти ли направиха впечатление другите селца населени само и единствено с индивиди от ромски произход :puke:
Относно Магурата.... помоему там е най-добре да се ходи с организирана група ;) Именно за да не се получават такива весели преживявания ;)
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 05 Юли 2007, 18:01

Aз не отдавна пътувах към Белоградчик,но не по Е79 а по един второкласен :help: път през едни села Горни Лом,Долни Лом и аз също се втрещих :shock: :shock:

Не случайно хората в региона казват "северозападнала България" :mhihi: Много е зле тоя район и чак ъкъла не ми го побира кога и как ще дръпне напред :roll:

Георги Пенчев
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 05 Юли 2007, 18:09

през "едното"лом кат минеш и свършва пътя ;)
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 10 Юли 2007, 17:39

Penchev написа:.......Не случайно хората в региона казват "северозападнала България" :mhihi: Много е зле тоя район и чак ъкъла не ми го побира кога и как ще дръпне напред :roll:

Георги Пенчев

Абе то напоследък има някаква живинка в родния ми край,така разсъждавам като го гледам от Варна :roll:
Току виж след време стане като Ориндж Каунти :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Kol » 08 Окт 2007, 8:45

Това е българска територия със специален сатут! Попаднах в един форум на речник - да разбираме по-добре жителите на тези територии... :mhihi:

- РЕЧНИК НА ЖАРГОННИ ДУМИ И ИЗРАЗИ В СЕВЕР & СЕВЕРОЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ -

Пустиняк – първата и най-бързо научавана дума, служи за универсална обида със силна емоционална натовареност -"Пустиняк мръсен, тоа е голем пустиняк", в произношението се влага злъч, лют червен пипер и змийска отрова

Маалиии – изразяване на възхищение, обикновено когато се случи някой инцидент

Най-обичам леба и да еба – северозападна сентенция, житейска философия, най обичам хляба и сексуалното общуване

Омраз – често използвано определение, подобно на пустиняк (ударението е на о)

Тоя/тая и с лайняна пръчка от 3 метра не го барам - отношение към противен субект

Леко, а съ не осереш! – казва се вместо "Наздраве!", когато някой кихне

Да ти работи мъжко магаре на гъзъ! – пожелание

Нема да си фръла и саполя (цифката) на неги (него) – няма да си хвърля и сопола на нея (него), някой е толкова презрян, че не заслужава и тази чест, изразява великото презрение на говорещия

Рипа ми гъзъ – не ме интересува, не ми пука

Ша влезна с касата и три реда тули! – закана, заплаха, субектът ще влезе с касата на вратата и три реда тухли покрай нея

Омърлушил си се като ваксинирана кокошка – сравнение

Ша ти скваса пръдньъта! – ще ти подквася пръднята, закана

Връй пикай, па легай – пожелание вместо "Лека нощ"

Ръгай, че ма изеде, после ша са целуваме! – жената е нетърпелива и бърза, подготовката за любовния акт е излишна

Дееба твойта мама късотрупа! – псувня, която обръща внимание на ниския ръст на обекта

Дееба гъзеца ти тричав! – закана

К'ва а таа голема глава бе, съсипал си на майкя си убАвата п****! – закачка към някой с голяма глава - има доста такива типове в Резервата (в "убАвата" ударението е на първото а) казва се, че можеш да познаеш, ако някой е от село Борован по голямата му глава, често срещан прякор в Резервата е Главестия

То даа уй, да му го набиеш, ми то акъл – възмущение от тъпотата на някой, който не схваща

Да ми изтропат сандалете – да умра

Дживгар кюца барабинци на дирек – врабче кълве мравки върху стълб

Ебанье с подфръганье и скубанье под мишниците – вид секс

Цело село да сере, не мое ти напълни устата – много говориш

Да олАба жилата – да получа сексуално удовлетворение, ударението в глагола е върху а)

Да фръла хайвера – същото като горното

Филикощерица – дъщеря на скопен дявол и ялова вещица, митично чудовище срещано само в Резервата

Фани ма за шпеко – покана

Бой по путката с черпакo! – възклицание, изразяващо голям сексуален ентусиазъм

Да го нацУрам на бабА ти у путишлякъ съ се валняжу, та дзвезди да й додат съ се куру! – псувня от най-живописните

Миренье – от дръта п**** сиренье, вожа – от дрът уй кожа, кески – от дрът уй изрезки – северозападни измислени думички

Ша ма дзифтариш или а си дигам гащите? – въпрос на премаляла от страст женска

Преоданец – човек, който не е от Северозапада, пришълец, в негативен смисъл

Тоа е праен с обратното на уя! – този е правен с обратнта страна на пениса, за някой тъп и/или грозен нещастник

Мачняк – сопол изваден от носа и направен на топче

Не си кадър на кашо куче у гъзо да бръкнеш – нищо не става от теб, често чувано определение от баща към син (кашо - безопашато)

Зейе с кокаяци – зеле с кокали, много вкусна манджа

Лайнорезки – прашки, вид женски "гащи", противна работа, по-секси от боксерките нема

К'во си увиснал, като на мокрa п**** вълната? – защо си се оклюмал

Леко бе, ша паднеш да си строшиш патката – говорещият успокоява някого да не бърза

Клесунгерица – жена, която обича секса (Таа е дръта клесунгерица!)

Заден шморц – задна прашка

Набивам ти го и си легам – употребява се, като закана от млад левент към миловидна девойка в интимна обстановка

Дай гъзъ, че бръзам – мъжът няма време и бърза да си свърши работата

Тава ли е уя? – често задаван въпрос през първата брачна нощ, при отговор от страна на младоженеца – "Tава а!" следва изпълнена с желание покана: -"Укарай го, че е могу грозен и не моа да го глеам отвънка"

Флизни ми го вазкрай джуките – хлъзни ми го покрай срамните устни

Кам го дзверо, бе? – къде е звярът, всъщност жена на средна възраст си спомня с тъга младините и половите възможности на мъжа

Путка и сиренье колко и да ги миаш (миеш) се си меришат – наблюдение от живота, народна мъдрост

Ше ти улющим козиняку (ша ти олюща козиняка) – нежна закана към млада девица, ще ти протъркам космите

Тоа уй да не съм го секъл у тополите!? – така отказва секс северозападният истински мъж

Ш'та изсууна от ебанье! – ще те скъсам от секс

У глъвъта си като карбуратор – обида към жена, много си грозна

Конгерица – обида за грозна жена

зАгньети ми го у гъзО! – ударението е на а, - заври ми го в гъза - молба, отправена от дама, отегчена от еднообразието в секса

Дай му, не мъчИ го ма! – възклицание

Не знам колко уши и'ам на главътъ си – не знам на кой свят се намирам (след пиянство)

Джваньък – храна за бебета, завит в кърпа хляб, сдъвкан от бабата, служи за биберон

Диарийна циганка да ти сере у устата – пожелание

Е па язе само го делнАх с манарчето, а па он - да земе да умре!? – показания, дадени от жена, обвинена в непредумишлено убийство на съпруга си с брадва

Ш'та праим труден за рисуване – закана

"Строго се забранява мазането на гОвна по стените! От Ръководството" - емайлирана табела, поставена в обществената тоалетна в северозападно село (гОвна се произнася с ударение на О)

Умоляват се гражданите да не фърлят боклук насред селото! – кметът на град Вълчедръм по местната радиоточка

"Майка ми е мъжка" – надпис до шофьора в северозападен автобус, отговор на всички, които имат да казват нещо за майката на шофьора

Да ти го набия у дробо (у грълото) – ругатня, половото желание е насочено към белия или черния дроб (гърлото) на обекта

Клефук – голямо изпражнение, използва се като обида (Да та ебъ у клефука), придава образност и живописност

Плашипутарник – определение за грозен човек (с вида си плаши жените)

Еба с уя и помалко бозаа – труднопреводимо по смисъл, субектът е силно възхитен от себе си и държи всички да го забележат, уточнява на какво е способен във вдъхновението си

Грабадавър – несъществуващо митично животно (от Северозападната митология), обида, грозник

К'во гледаш кат тава де души пилеата – какво гледаш като това, което души пилетата, т.е. като пор, темерутски

Ша еба да – "ще взема да..."- модален глагол, след което може да следва всеки един глагол."Ша еба а та шибна, та шта подфръла" - Ще взема да те ударя, та ще те подхвърля.
Ша еба да си ода, ша еба да се върна, ша еба да го изям и т.н.
Използва се също и "Оти не еба да..." - Що не еба да го взема... Що не ебеш да...

Ша й набия пепеяка у гъзерете! – непреводима закана, става въпрос за пепеляк, пепел и задни части, закана

Ич ми не дреме на дедовеца – изобщо не ме интересува, под "дедовец" субектът има предвид мъжкия си полов орган, който в случая представя, като нещо старо и опитно, особено колоритно е използването на съчетанието от подрастващи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: по диагонал
Мечтае да кара: E9 CSL
Детайли за колата: 2979 cc

Мнение от Radichev » 08 Окт 2007, 10:32

Kol написа:Това е българска територия със специален сатут! Попаднах в един форум на речник - да разбираме по-добре жителите на тези територии... :mhihi:

Спука ме от смях с това :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Може и да не умреш богат, но дали ще умреш пич зависи само от теб !

Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 08 Окт 2007, 13:00

Penchev написа:Много е зле тоя район и чак ъкъла не ми го побира кога и как ще дръпне напред :roll:

Георги Пенчев

Когато построят Дунав мост 2, или поне се надявам...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 08 Окт 2007, 13:12

Още преди години се заех да пиша видинско - български речник... Но лошото му е, че много думи самите видинчани не знаят да ги има на български... :)

Ей, по - по - горния!
Гледам, че го чуваш северозападния, я преведи това:

- Ей, баберка с баберка - рекла кукуляшката на кулена.
- Макя ти е баберка - ский са ка си избъсана
- Я ли сам избъсана ма баздива гайдунице, ке те громнем един пат у киферицата, ке ти я откинем като цвеке!
- Менека ли ке откинеш ма скочибро, ке те ръпат джифгарите и па още айдуци!
- Ке те башнат у джак сас дуди и барабиняк и тама ке се дръгляш ма!

На печелившите - честито

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 08 Окт 2007, 14:03

D3BEP написа:Още преди години се заех да пиша видинско - български речник... Но лошото му е, че много думи самите видинчани не знаят да ги има на български... :)

Ей, по - по - горния!
Гледам, че го чуваш северозападния, я преведи това:

- Ей, баберка с баберка - рекла кукуляшката на кулена.
- Макя ти е баберка - ский са ка си избъсана
- Я ли сам избъсана ма баздива гайдунице, ке те громнем един пат у киферицата, ке ти я откинем като цвеке!
- Менека ли ке откинеш ма скочибро, ке те ръпат джифгарите и па още айдуци!
- Ке те башнат у джак сас дуди и барабиняк и тама ке се дръгляш ма!

На печелившите - честито

Превод на софойски:

Ей ,лайно с лайно - казала кукуляшката на кулена.
-Майкати е лаяйно - виж се каква си избърсана.
-Аз ли съм избърсана ма смръдлива гайдунице,ще те одаря един път и щи откъсна главата като цвете!
-Мойта ли ще откъснеш бе скочубро,ще те захапат кучетата и още крадци(престъпници).

За тия думи в червено не съм сигурен ма следобяд ще запитам от извора и ще ги кажа с точност :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 08 Окт 2007, 17:01

:)
Не, не приемам превода ти.
Най - лесната част е вярна. Има обаче доста повече грешки и непреведено изречение :) Без да броим думите, които просто си пренесъл.
Засега още няма да ви публикувам превода :) Ама трудно се разбира, А?
Горното съм го срещал в интернет :) Това обаче си е чисто моя художествена измислица с 100% видинска реч, така че не го търсете, а се мъчете :) Жени който има от там, деца,,,, да помагат!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 08 Окт 2007, 21:40

|`oTuH написа:
speedmaniac написа:Чудно, кога ли шсе опраим като цяло

никога... :?: :confused:

колко много истина има в думите ти :lol:
Изображение

Следваща

Назад към Страхотни истории