Как се изплъзнах на ченгетата по тънката лайсна :)

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Как се изплъзнах на ченгетата по тънката лайсна :)

Мнение от Веселин|Василев » 31 Май 2007, 19:31

Днес в този гаден и мокър ден си джиткам бимата по Цариградско и стигам Орлов мост, около 10-15 кола съм, гледам от ляво няква кукичка седи и се оглежда подозрително кой да изребри :mhihi: (колата ми е с тъмни предни стъкла) по 1 време изчезна някаде, светва зелено и аз продължавам обаче неможах да мина кръстовището. След половин минута гледам се задава кукичката към мен и ми прави намеци да свалям джама (ужас) и ми вика:

ченгето- Защо са ви тъмни стъклата!!!
аз- Ми така го купих!!!
ченгето- Дайте си документите направете ляв завой и елате в кабинката!!!
(откачих)
Отивам във вишката и гледам още 1:

ченгето- Ти незнаеш ли че е забранено.
аз- Ами знам.
ченгето- Тогава защо имате фолио.
аз- Ами така го купих от ваш колега и той ми каза, че са фабрично затъмнени. :mhihi:
2-то ченге- Хаххаха те на новите не слагат пък на тази.
(1-вото ченге почва да ми чете закона, че са го забранили били :mhihi: )
аз- Знам го това не го чети.
аз- Ще го убия колегата ви дето каза, че може.
ченгето- Сега ти я спираме от движение, ето ти лепенката и си вземи документите от кат след няколко дни заедно с акта.
(откачих още толкова)
az- Ами ок ся ко да права.
(2 мин. мислене)
ченгето- Колега аз съм навит да го пуснем ама ти решавай.
2 ченге- Аз сега тия работи не ги обичам тука камери има гледат ни нестава.
(в следващия момент първата кукичка се протяга и ми взима документите от второто ченге)
ченгето- Ето тръгвай си!!!!
аз- Ами благодаря :mhihi:
ченгето- Може да ни почерпиш по кафе някой път може и сега. :lol:
(без да гледам кви пари зимам от джоба му ги давам и изчезвам, като им пожелавам лек ден)
аз- Лек ден.
2те ченгета- Лек ден и на вас
(тръгвам си доволен)

След няколко минути бъркам в джоба и виждам, че всичките ми едри пари са си вътре, а съм им дал ресто 4лв от 5лв дето ги развалих за дъвки. От тогава до ся несъм спрял да се смея на кукичките с 4-те лева :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 31 Май 2007, 20:04

Много познато :mhihi: :mhihi: , макар и не конкретно за тъмни стъкла. А това за тъмните стъкла така и не разбрах къде е написано (в кой закон е забранено). Ако някой знае, но точно къде--закон, член, алинея, да пише. Имам някакви подозрение, че никъде не е забранено изрично.

Kendjiro, те тия 4лв са ги изкарали за 3-4 мин., колко ли изкарват на смяна :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 31 Май 2007, 21:03

само така на кукерите спек яко с техните колеги и да барат бибата :mhihi:
и аз така брачед ми е кукер така ми каза тоя ми каза ония ми каза .. да се оправят големи са
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: икономично
Мечтае да кара: на 1.2лв/л бензин

а

Мнение от BMW дизайн » 31 Май 2007, 22:20

забрана има по принцип и тя гласи че е забрано да се затъмняват задните странични стъкла освен ако няма странични огледала.А отностно предните две задното и панорамното стъкло във всички случеи е забранено затъмняването им освем ако автомобила не е предвиден за спецялен режим на движение!ето и един цитат от закона

Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се
ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на
автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на
прозрачността им.

и другото...което коментирах

(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките
автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на
огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
...."хайде да продадем България и да си купим нещо по на ЮГ"....
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Re: а

Мнение от bam-bam » 31 Май 2007, 23:28

BMW дизаин написа:забрана има по принцип и тя гласи че е забрано да се затъмняват задните странични стъкла освен ако няма странични огледала.А отностно предните две задното и панорамното стъкло във всички случеи е забранено затъмняването им освем ако автомобила не е предвиден за спецялен режим на движение!ето и един цитат от закона

Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се
ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на
автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на
прозрачността им.

и другото...което коментирах

(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките
автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на
огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.

или освен ако автомобила не е български и така си се води в чужбина ... тогава и фафла неможе да ти кажат ;)
Изображение

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 02 Юни 2007, 20:29

виждам доста коли със затъмнени задни стъкла (панорамни), имам и приятели с такива... казват ми че куките не се заяждат с тях - някой имал ли е проблем от подобен тип?
Към автора на темата- колега, много си им дал :!: и това им е много :!:
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
Мечтае да кара: E90 335d

Мнение от BAI_DOBRI » 03 Юни 2007, 6:51

Turbo_Ted написа:виждам доста коли със затъмнени задни стъкла (панорамни), имам и приятели с такива... казват ми че куките не се заяждат с тях - някой имал ли е проблем от подобен тип?
Към автора на темата- колега, много си им дал :!: и това им е много :!:

Относно задното панорамно стъкло,никъде в закона не е опоменато,че е забранено да се затъмнява (това го разбирам като пропуск или вратичка в закона). Един познат в Разград го спрели и почнали да се заяждат точно за задното стъкло,че било затъмнено и искали да му пишат акт и т.н и ги помолил да му покажат къде в закона е забранено да се затъмнява задното стъкло, куките се спогледали отворили си закона попрочели почувствали се малко тъпичко и го пуснали :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW

Мнение от TheFreeRider » 04 Юни 2007, 16:13

Имам един приятел с една корсичка, чат-пат минава на червено за надясно, а след завоя го спират. Поне 3-4 пъти е минавал с "еми знам как става, но в момента нямам възможност..." и кво да го правят, 1 лев не са му взели досега, няма и актове. С бмв обаче е малко по-странно ако кажеш нещо от сорта.. :)

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 04 Юни 2007, 20:55

Значи относно задния панорамен прозорец (тоя най-отзад за обратно виждане :) ) имах проблеми.Историята е такава че съм си сложил националния флаг точно на задния панорамен прозорец и в едно Силистренско село ме спират органите на реда.След като огледаха ми викат ся пишем акт и спираме мпс-то от движение за байряка отзаде.
-аз Пишете ве!
-Полицая - Сигурен ли си?
-аз Да ве пиши познавам малко повече законите от тебе в тая държава тъй че пиши и ще се видим в съда.
-Полицая- Бе я не са излагай кажи ко ша прайм
-аз Пиши ве! И само ми дай един лист още че тоя нема ми стигне за възражения :)
- Полицая- Е ко ще пишеш толкова
-аз Пиши и ще видиш
-Полицая- Сигурен ли си?
-аз Да казах!Имам поне 5 причини да се хвана за тях в съда
-Полицая- Добре ако ми кажеш нема да си губим времето и нема да пиша
-аз Ми викам:
1-Во имам право да ми е затъмнен прозореца отзад и задните странични при наличие на огледала от двете страни, а как ще си ги затъмнявам си е моя работа
2-Ро Полицая на име Ахмед .......... (не му помня фамилията) изразява расова дискриминация срещу мен като ми пречи на конституционите ми права да се чувствам горд Българин!
3-То Искаше ми пари но аз не му дадох и ми написа акта(имам двама общински работници за свидетели)
-Полицая- Да еба от такиа като тебе 5 лева човек не мое искара!

Така че Никога ама Никога не им мълчете :mhihi: :mhihi: :mhihi:

поздрави от Русе:)
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: е30
Детайли за колата: е39

Мнение от pits » 04 Юни 2007, 21:35

Колеги факт е, че с бавареца тея номера минават трудно. Преди с Реното карах, нарушавах, минавал съм на червено и 1 година без акт, рушвети м/у 0, 5 и 10лв. А на първата седмица откакто зех е30ката акт за 40+ км. Лоша работа.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vutov » 05 Юни 2007, 10:57

Я да попитам, писаха ми фиш за 20 лева обаче аз го бутнах в жабката и чак преди няколко дена го видях, та на него пише че ако не се плати до 7 дена ( те минаха вече) автоматично влизало в действие наказателно постановление. Та въпроса ми е колко точки ще ме одрусат? Някви допълнителни кинти дали ще вземат, как ще си го получа това наказателно?

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 05 Юни 2007, 11:21

Няма как да разберат дали си го платил ! Нямат обратна връзка с данъчното ! :mhihi:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vutov » 05 Юни 2007, 12:14

Е какво платил, не платил все излиза наказателно постановление?
Абе като се видя с някой лев в повече ще си го платя, предния акт беше пак за 20 лева и си го платих, така че и фиша ще го платя таз година, а и предполагам че като отивам да плащам данъци ще ми ги вземат парите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 07 Юни 2007, 17:11

vutov написа:Е какво платил, не платил все излиза наказателно постановление?
Абе като се видя с някой лев в повече ще си го платя, предния акт беше пак за 20 лева и си го платих, така че и фиша ще го платя таз година, а и предполагам че като отивам да плащам данъци ще ми ги вземат парите.

Виж,ако автомобила се води на твое име,и фиша е съставомерен,ще си го платиш по един или груг наичин,или с данъците или ако излизаш зад граница.Ако обаче не излезе в системата на националната агенция по приходите(щото парите ти там отиват),наказателнато постановление и фиша имат давност от 2 години,така е времето ще покаже. 8)
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vutov » 07 Юни 2007, 23:14

Е какво да правя сега? На мое име е колата, данък ще плащам този месец, но срока написан от 7 дни на фиша мина, та да ходя ли до банката сега да го платя или да изчакам и без това да го платя с данъка.

Следваща

Назад към Страхотни истории