Благодаря на Варненската група
Модератори: mitaka7, Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
Благодаря на Варненската група
Тази история не е много страхотна....
Освен ако карането без масло в скоростите то София за Варна е нещо невероятно. На около 100-тина км преди Търново, посока Варна, започна да ми "плюе" 5-та предавка. Като отнема газ-та и целия лост се мърда с няколко сантиметра. Викам си ясно, някой тампон се е скъсал и цялата кутия играе и явно някъде опира лоста на скоростите. Кутията хърка, аз си вкарвам пета и си карам като пич. Тя си я плюе, аз си я вкарвам и си перкам.
По едно време около Търново 5-та изчезна. И останах само на 4-та. На 4-та обаче нищо не се мърда. Ахаам. Не е тампон. Лошо. Явно е масло или синхронизатор. Съдейки по това, че колата започна толкова трудно да върви, че на стабилно нанадолнище (сещате се от Арбанаси надолу) се налагаше да давам газ и то доста, за да не спирам. И така 250 км с около 60-тина км/ч и принудително почивки, когато кутията започваше да свири прекалено силно и колата хептен преставаше да върви.
След има няма 8 часа бяхме минали 500 км
Понеделник се обадих на ms и го попитах за сервиз, който може да ми свърши работа (много ми липсваше Дилян, с когото да бяхме свалили и качили обратно кутията, докато приятелката ми се вижда с приятелки) в понеделник след великден. Отговора му беше - има само един сервиз, еди къде си, ще го познаеш по БМВ-тата отпред.
Отивам аз и какво да видя - www.BMWPower-BG.net навсякъде. Красиви екземпляри на е21, е30 и е34 и едно скрито Е36 седят гордо около сервиза. Влизам и питам за хората с колите.
Трябва да си призная, че чак толкова топло посрещане не очаквах от непознати хора, при споменаването на форума. Естествено заварих момчетата да гледат форума и да гледат клипчета с БМВ-та.
Историята за колата не е толкова интересна, 2 литра масло по-късно скоростите си работеха нормално.
Историята е страхотна, защото БМВ сближава. Независимо от предпочитания. Независимо от социален статут. Независимо от пол и местожителство.
Искрени Благодарности към Варненската група и оказаната помощ. Пари и коли се изкарват и се губят. Но познаството и човещината са безценни.
ПС - специални благодарности и на Пепсън и Маус, които бяха готови да дойдат да ме изтеглят от Варна и на Маус, които ме присрещна и ескортира до София по пътя ми обратно.
За мен това беше един много хубав уикенд.
Благодарение на Вас.
Ати
Освен ако карането без масло в скоростите то София за Варна е нещо невероятно. На около 100-тина км преди Търново, посока Варна, започна да ми "плюе" 5-та предавка. Като отнема газ-та и целия лост се мърда с няколко сантиметра. Викам си ясно, някой тампон се е скъсал и цялата кутия играе и явно някъде опира лоста на скоростите. Кутията хърка, аз си вкарвам пета и си карам като пич. Тя си я плюе, аз си я вкарвам и си перкам.
По едно време около Търново 5-та изчезна. И останах само на 4-та. На 4-та обаче нищо не се мърда. Ахаам. Не е тампон. Лошо. Явно е масло или синхронизатор. Съдейки по това, че колата започна толкова трудно да върви, че на стабилно нанадолнище (сещате се от Арбанаси надолу) се налагаше да давам газ и то доста, за да не спирам. И така 250 км с около 60-тина км/ч и принудително почивки, когато кутията започваше да свири прекалено силно и колата хептен преставаше да върви.
След има няма 8 часа бяхме минали 500 км

Понеделник се обадих на ms и го попитах за сервиз, който може да ми свърши работа (много ми липсваше Дилян, с когото да бяхме свалили и качили обратно кутията, докато приятелката ми се вижда с приятелки) в понеделник след великден. Отговора му беше - има само един сервиз, еди къде си, ще го познаеш по БМВ-тата отпред.
Отивам аз и какво да видя - www.BMWPower-BG.net навсякъде. Красиви екземпляри на е21, е30 и е34 и едно скрито Е36 седят гордо около сервиза. Влизам и питам за хората с колите.
Трябва да си призная, че чак толкова топло посрещане не очаквах от непознати хора, при споменаването на форума. Естествено заварих момчетата да гледат форума и да гледат клипчета с БМВ-та.
Историята за колата не е толкова интересна, 2 литра масло по-късно скоростите си работеха нормално.
Историята е страхотна, защото БМВ сближава. Независимо от предпочитания. Независимо от социален статут. Независимо от пол и местожителство.
Искрени Благодарности към Варненската група и оказаната помощ. Пари и коли се изкарват и се губят. Но познаството и човещината са безценни.
ПС - специални благодарности и на Пепсън и Маус, които бяха готови да дойдат да ме изтеглят от Варна и на Маус, които ме присрещна и ескортира до София по пътя ми обратно.
За мен това беше един много хубав уикенд.
Благодарение на Вас.
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- Един
-
Вече кара БМВ
-
- Кара: Миксер. BMW i4 M50
Re: Благодаря на Варненската група
ati написа:... и едно скрито Е36....
То да беше само едно... Предполагам си видял едно черно 325 - последно седеше под е34-ката - и не си видял зеленото 328.
Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
!
евала на пичовете 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
100 кинта разходи,1000 минимум за нерви и едно ново приятелство...да попаднеш на фенове безценно !!!
поздрави от Русе:)

20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- ati
-
SKISABMW написа:Евала на ....."Задругата на пропелера"!!!
Ама па и ти!!! мое ли да тръгнеш на дълго и да не си видиш маслата,колата....!!!
Не ми говори.
Колата не е моя, а на баща (винаги съм се разграничавал от неговите) ми, която взех назаем за празниците.
Принципно си я гледа, но за всеки случай по обичай, който дядо ми ме е учил, преди пътя си проверих гуми, масла и охладителна течност. От последното долях 4 литра

Но маслото в скоростите просто нямаше как да проверя на бензиностанцията. Не е извинение, но откато я е взел тя все си вие и поради факта, че е 4х4, два дифа, най-вече - Рено, реших, че това си е нормалното състояние

БМВ-то съм карал над 1000 км без масло в скоростите (когато отвиха пробката изкапаха само няколко капки) и реших да налея, защото започна да ми вие задна, тоест от естетическа гледна точка

Както и да е, разминах се с малкия дявол, защото аз да закъсам и да прекарам нощта в колата няма да ми е нито проблем, нито за първи път, но на половинката хич нямаше да й се понрави такова принудително спиране. Освен това, докато не бях сигурен дали само в маслото е проблема потърсих и скоростна кутия - втора ръка 1500 лева без коментар в Русе.....
Но за мен по-важно е как им светнаха очите на момчета, като казах "аз съм ваш съфорумник".
Ати
- ati
-
RSxRacer написа:100 кинта разходи,1000 минимум за нерви и едно ново приятелство...да попаднеш на фенове безценно !!!![]()
От Русе-то освен поздрави дойде и едно предложение за скоростна кутия, цена - виж по-горе

Мерси, брат:)
Следващия път обещавам да закъсам в Русе, че има там няколко души, с които също искам да се запозная;)
Ати
- Milcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 520d, E83 3.0D, E36 316ti
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
ati заповядай директно може и без да закъсваш винаги си добре дошъл тука а за кутията незнам какво да кажа всеки си е прав за себеси

20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- ati
-
Viper_one написа:Няма грешка варненската група(можеше и в Шумен да помогнем, да не се мъчиш
)
Наистина благодаря много:)
Понякога един ред или едно присветване на непознат може да ти оправи денят, а и вярата в доброто у хората.
RSxRacer написа:ati заповядай директно може и без да закъсваш винаги си добре дошъл тука а за кутията незнам какво да кажа всеки си е прав за себеси
Благодаря и на теб:)
За скоростната кутия - казах го в шеговития смисъл. Винаги съм смятал, че покупко-продажба протича по следния начин - някой предлага нещо в дадено състояние срещу съответната сума и някой купува нещо в дадено състояние, срещу определената сума. Ако на една от двете страни не им харесва някое от обстоятелствата просто сделката не става при дадените условия. Не мисля, че някой би трябвало да се сърди или да се чувства засегнат от това:)
Просто ми дойде на акъла, така и така е надлъжно разположен двигателя и скоростите, има си кардан и диф отзад....нещо друго за 1500 лева

Няма да пропусна да се обадя, когато идвам до Русе:)
Ати
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Много съжалявам, че не успяхме да се видим
Просто в лош момент ме хвана... А другият път като дойдеш до Варна дано не се налага да се обаждаш за такава помощ, а да ударим по едно-две питиета. Но важното е всичко да е наред- бирата може да чака... И определено си пропуснал поне едно БМВ в сервиза- аз поне му изгубих бройката колко са колите при Краси...
ПС:Да си бил с Рено Еспейс случайно
ПС2: Яворе, ти да не се премести при нас за постоянно

ПС:Да си бил с Рено Еспейс случайно

ПС2: Яворе, ти да не се премести при нас за постоянно

- ati
-
ms написа:ПС:Да си бил с Рено Еспейс случайно![]()
![]()
Дам, моята скромна особа беше с този....автомобил

Следващият път ще е след месец, ще има кога да си наваксваме с пиенето на питиета, пък може и не само питиета да горим:)
Бях за кратко и в съвсем семейна обстановка, затова те безпокоих по този повод, иначе знаеш, че когато идвам (което се очертава да става все по-често и периодично) ще се обаждам:)
Благодаря на теб и на Краси, както и на момчето в неговия сервиз, на което не можах дори едно "Чао" да кажа, защото беше много зает с друга клиентска кола.
Следващия път бирите ще са в сервиза на Краси, касата е от мен:)
Ати
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2