За пеканите полицаи в Шумен

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

За пеканите полицаи в Шумен

Мнение от alter » 24 Ное 2006, 0:59

Здравейте искам да пиша за една случка с полицаите, която се случи съвсем преди малко. Немога да кажа, че е някоя супер страхотна историйка, също видях темата на колегата Иво (с четири страници изписано в нея), която е близка до моята, но някак си реших да пиша в отделна тема (все пак това ми е и първата тема) за да се прочете от повече хора. В историята не участва BMW (не че не бих карал една Е30-ка, ама засега няма кинти за нея. Лятото има вероятност до взема една is-ка, ма това е друга тема), за сега карам едно Фиатче с малко кубици и коне под капака, но в историята не играе голяма роля колата, а както се разбира от заглавието полицаите. Та сега до мина към скромната ми случка тази вечер. :winky:
Поредната не толкова различна четвъртък вечер, излизане с приятелката на кафе из градчето, впоследствие пътуване към дома на приятелката за да я оставя ,все пак не върви да я зарежа да се прибира сама. Тя не живее толкова далече, а и града не е толкова голям. Дотук всичко нормално :confused:
Карам си аз спокойничко към вкъщи без никакви нарушения по пътя освен, че съм забравил да сложа колана, но това не го забелязвам все още. Обикновенно почти винаги сам с колан, защото се чувствам по-сигурно с него, а пък и сам нов водач с една година и няколко месеца стаж и затова нямам много точки в талона, че гледам да си ги пазя. Май стана много предистория. Пуснал сам си приятна музичка и изкачвам едно не толкова стръмно баирче. Улицата, на коята живея е еднопосочна и когата не ми се обикаля, влизам по обратната посока, както този път бях решил. Виждам някакви светлини на фарове и решавам да изчакам колата да излезе и тогава да вляза в улицата, защото той кара съвсем нормално, а аз да му се пречкам като нямам право, не че като е свободно(няма коли) е разрешено да се влиза. Докато намалявам скоростта калата се приближава и забелязвам, че фаровете били на една астра беличка на цвят със сини пуснати буркани отгоре. Спирам отдясно в очакване астрата да отмине, но тя явно патрулира района та затова се тътри с мнооого ниско скорост. Решавам да не я чакам, а да обиколя от съседните улички и да вляза от другия край на улицата. Включвам първа, давам мигач и потеглям. След секунди забелязвам, че и астрата е завила към моята посока. Пускат зуков сигнал и аз отбивам. Първо слезе един чичка, представи се и поиска документи за проверка. Книжката и талона намерих бързо, но докато открия талона и гражд. отг. мина известно време, по това време слязаха още двама полицая. Преглеждайки документите, които са си изрядни, единият ме попита защо колата е толкова окаляна. Мисля, че това и спирането и потеглянето ми след като се движеха в посока към мен ги осамни, а може и да не е така. Отговорих му, че живея в съседната улица, по която тече доста вода при дъжд и преминавощите коли ме пръскат с дъждовна вода, та затова е така. По това ми изказване разбраха за намерението ми да влизам в улицата по насрещно. Другият каза ясно за кво си спирал там, искал си да влезеш..... За кво да го лъжа, отговорих му, че е така. Точно след това ми казаха, че нямам колан. През ума ми премина, че сега ще ме глобят за без колан, нямаше как и да предложа кинти понеже бяха трима. След това единият ми каза добре, че не съм влязъл в насрещното иначе нямало как да не ми пише глоба, предупредиха ме да си слагам колона и тръгнаха без да ме глобят. :mhihi: Сложих си колана и тръгнах да обикалям през съседни улички за вкъщи.
Досега не мислех, че има и пекани полицаи, всеки разказваше едни истории как като не намерили за кво да се заяждат гледали за аптечки, осветления и т.н. само да те глобят. Мислех ги всичките за такива. Наистина в момента нямах нарушение освен за колана ама можех да отнеса първата си глоба.
Тази тема не трябваше да е толкова дълга, но много се впуснах в детайлите.

П.П. Колко е глобата за без колан и съответно колко контролни точки ти отлитат?
Като живея в еднопосочна улица, мога ли да влизам насрещно? Защота видях една табела в друга улица за еднопосочно движение и под нея пишеше, че не се отнася за живущите ма в моята улица няма такава.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Re: За пеканите полицаи в Шумен

Мнение от t0sh » 24 Ное 2006, 2:52

alter написа:...
П.П. Колко е глобата за без колан и съответно колко контролни точки ти отлитат?
Като живея в еднопосочна улица, мога ли да влизам насрещно? Защота видях една табела в друга улица за еднопосочно движение и под нея пишеше, че не се отнася за живущите ма в моята улица няма такава.

1. за колан до 40 кинта и 10 точки
2. има си знак 'влизане само с цел' или как се води, цъкни един refresh на листовките :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от smamf » 24 Ное 2006, 3:50

има 5 изключения на правилото за влизане в забранено, и живущите са едно от тях ;) ама това е само когато е забранено влизането в двете посоки ;)

хаха в колко часа го пиша тва мнение, бахти експерта съм :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alter » 24 Ное 2006, 9:44

Брей 40 кинта много, вече няма да забравям колана. Разбрано, немога насрещно да си влизам значи! :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 520d, E83 3.0D, E36 316ti

Мнение от Milcho » 24 Ное 2006, 10:15

Здравей :welcome:

Не се учудвай толкова, че не са ти направили проблем. И аз съм от Шумен и ще ти дам един пример. Отивам аз до ОББ, обаче спирам точно в уличката между банката и охраняемия паркинг (там освен че е забранено паркирането, и влизането е забранено). Та свърших си аз работата и тръгвам към кръстовището където в сладкарница Мария иииииии от кабинката на паркинга излиза господина полицай и ми помахва за здрасти. Каза ми да оставя колата (и аз бях с Пунто) на паркинга и да заповядам при него. Отивам аз и той ми казва, че ще ми пише акт за неправилно паркиране (за него не вземат точки даже), а това че съм влязъл в забранена улица "го забравяме". Аз леко учуден благодарих и си взех акта, като в замяна на него му оставих талончето си.

П.С. аз не слагам колан само като вадя кола от гаража. Направо ми е неудобно да карам без колан :)

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 24 Ное 2006, 10:52

Ще си купя едно фиатче да си карам из шумен :mhihi:
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

Назад към Страхотни истории