Шансът да оцелееш
Модератори: mitaka7, Общи модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
- bavareza
- кандидат ентусиаст
-
Шансът да оцелееш
... Тиха есенна привечер, излизам от София... Хладничко е, полицаите на Богров са се прибрали в "Астра"-та и подремват. Обичам такова време, диша се по-лесно, въпреки натрапчивата миризма на метал откъм Кремиковци. Сам съм, чудесна възможност да помисля на воля. Колата мърка, движението е слабо и почти не давам газ. Влизам в Балкана и тук ме обзема абсолютното спокойствие. Няколко камиона с полузадрямали шофьори пъплят вдясно, а тъмнината вече е навсякъде. Пускам си "The best ballads" и изпаднал в блаженство "проспивам" километрите до Ботевград. Там се съживявам и с безразличие профучавам край махащите циганки. След мен един "ТиР" леко намаля скоростта. Явно драйвърът е решил да освободи напрежението. Край димящите скари в Новачене е пусто. Отновово изпадам в летаргия. Дърветата край пътя се превръщат в черна пелена и несъзнателно увеличавам скоростта. Изпреварвам една ревяща "жага" и сменям диска. Идва омразният ми участък при Люти дол, където пухтят два прицепа. Купето се изпълва с миризма на изгоряла нафта. Задминавам ги и пред мен е чисто. Незнайно защо всеки път заглеждам паметните плочи край пътя, но в момента мисълта ми е другаде. След секунди идва плавен завой. Вземам го съвсем прецизно, но чувствам как задницата не се подчинява и колата тръгва ребром към скалите. Лягам върху спирачките, нямам място за плавно спиране. АБС-ът изчуква зверски, но вече е късно. Пумпал. Несъзнателно дърпам ръчната, гумите пищят, минавам осевата линия наопаки и спирам насред насрещното със задницата напред... Няколко секунди не осъзнавам положението си. Ръцете ми треперят, а сърцето е в главата. Осъзнавам се едва когато иззад завоя отзад виждам два лъча, съчетани с рев на чудовище. Светкавично пускам ръчната, задна, прибирам се в моето платно, точно навреме, за да пропусна спускащия се отгоре ТиР. Последното нещо на което обръщам внимание е надутия клаксон и псуващия шофьор през прозореца. Събирам сили да отбия встрани и около минута седя легнал на волана с туптящи слепоочия. С отмалели крака подавам леко газ и тръгвам. След завоя в тъмнината пред мен виждам блещукащи мигачи и лек дим. Един "Голф" с вдигнат капак, човекът снове наоколо. Спирам до него, най-малкото от от желание да помогна. Имам нужда от въздух и излизам олюлявайки се. Мъж на средна възраст, разпалено почва да ми обяснява, че е спукал маркуч и му изтекъл антифриза. Паля цигара кимайки с глава и с треперещи пръсти дърпам като наркоман. Почти не го слушам. Казва че се е обадил и чакал да го приберат. Поглеждам под капака само от любезност, сбогуваме се и сядам в БМВ-то. Чувствам че мисълта ми се завръща...потеглям и му свирвам... и в същия момент осъзнавам ситуацията. Човекът е залял шосето зад себе си с антифриз и аз съм бил първи на пързалката... Останалата част от пътя е най-дългата откакто шофирам. Осъзнавам колко преходно е всичко. Как един миг обръща живота на 180 градуса...или се разделяш с него. Този ден имах късмет.
П.П. Колеги, доразвийте темата със подобни премеждия, който сте преживяли, би било интересно.
П.П. Колеги, доразвийте темата със подобни премеждия, който сте преживяли, би било интересно.

Последна промяна bavareza на 07 Окт 2006, 21:54, променена общо 1 път
Уважавай това което имаш, защото утре може да го нямаш!
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
преди около 3г. зимата си карам съвсем спокоино с 60км.на 5та по бул. И.Гешев които е покраи южния парк и на един лек завои които явно се беше позаледил та както си карам се едно някои ми дръпна ръчната
та добре че успях да я овладея и че нямаше коли в насрещното защото така успях да се извъртя на 180% че си паркирах в отбивката на една спирка с предницата към насрешното!поне 2 мин.сърцето ми се беше качило в гърлото и само мигах на парцали и се псувах защо не си зех и зимни гуми за отзад а само на предните тогава карах голф и си виках че щом съм с добри зимни гуми на задвижващите и предницата е по тещка няма ядове! от тогава си имам едно на ум че средства не трябва да се жалят когато доиде време за зимната подготовка на колата

2 мнения
• Страница 1 от 1