В навечерието...

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

В навечерието...

Мнение от Griffin » 14 Авг 2006, 22:33

Един сак тениски и боксерки. Някаква връхна риза, както и блуза с дълъг ръкав. Дънки. Плажното сакче - кърпа, бански и всякви мазила. Дали стягането на багажа не е началото на пътуването? Най-вероятно да. Но още по-вероятно е да има и предистория. Особено когато колата ти е почти набор. Жичкаджия, газаджия, да погледнем и окачването... Но това е вече минало. Днес, вчера, миналата седмица – без значение. Минало. Работните дни са назад.

Но в една синя вечер сякаш пак оживях -
срещнах странна, хубава
жена, пак обичан бях.

Вторник сутрин. 8:00. Бензиностанция (до горе, моля!). Две кафета (едното дълго, без захар, моля). Следват цигара-две. И 400 километра на изток...

Вятър див ме понесе
и скитник аз бях - нанякъде тръгнах,
а така и не спрях.

Имате ли представа, колко красива е България? Спомням си, че имаше детска приказка, затова как дядо Господ раздавал земя на народите, дяволът си отчупвал от всичко по малко. Най-хубавото. И когато дошъл ред на българите (последни на опашката), се оказало че земята свършила! Дядо ви Господ разбрал каква е работата, хванал рогатия за опашката и го изтръскал като стар майстор млад шофьор. И така, по малко от всичкото най-хубаво било дадено на българите. Може и да е детска приказка, но има нещо вярно в нея.
Замисляли ли сте се, как така от 350 километра брегова линия, ние имаме: плажни ивици за които всеки американец може да ни завиди, скалисти брегове за които англичаните си мечтаят, и места където планините докосват вълните? (Скандинавец прочел последното, вече мери въжето на което да се обеси.)
А планините? Огромният, девствен масив на Родопите? Помисляли ли сте, как едва на стотина колиметра от него се изстудяват седемте рилски езера на над 2000 метра надморска височина? Е, вярно е че и аз последно ги виждах в рекламите на Каменица, но те все пак са ТАМ! На една крачка от стръмния Пирин планина, и на две крачки от розовата долина....
Северна България!? За някои може и да е просто дунавска равнина, но хората които са пътували там знаят, че това е един рай, простиращ се от белоградчишките вълшебства чак до лудогорието. Да не забравяме и че т.нар. надбалкан също е северна България. Кой не се топил в топлите води на Чифлика, кой не е слушал за него? (И кой не иска пак да иде там?! ;)).

Мога да продължа да ви пиша още, но трябва да помисля за малко сън тази нощ. А утре...

По пътищата вечни на България
ще се върна пак, ще се върна пак.
По пътищата вечни на България
чакаш ли ме там, чакаш ли ме там?

Или накратко – не ме очаквайте идните дни във форума :). Очакват ме дни далеч от компютъра, близо до автомобила и България (е, предимно южната част на гореспоменатите 350 км). Единствения силикон който ще ме интересува ще бъде оня, в съосие с коляновия вал...

(to be completed)
1.8 литра е чудесен обем. Не мога да разбера, защо продължават да произвеждат 0.5 литрови халби?!

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 15 Авг 2006, 5:06

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Изображение

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 15 Авг 2006, 7:28

:yes: :clap: :bgflag:

ентусиаст
Аватар
Кара: 2005 E61 525d
Мечтае да кара: просто да кара...
Детайли за колата: <3

Мнение от |`oTuH » 15 Авг 2006, 8:44

приятно прекарване колега :)
4 8 15 16 23 42

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 15 Авг 2006, 11:04

:yes: :bowdown: :bgflag: :clap:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 15 Авг 2006, 14:13

:bgflag:
На връщане избрахме да пътуваме по подбалканската ивица,спирахме за разходки в Калофер,Карлово да си поприпомним малко как е природата.
Еми карасива си ни е Родината какво да се прави можем само да и се въсхищаваме и радваме пак и пак :bowdown:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 15 Авг 2006, 15:24

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :clap: :clap: :clap: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag: :bgflag:
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ataman » 15 Авг 2006, 16:22

:bgflag: Хвала, хвала на такъви граждани :mhihi:
:bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от C S L » 15 Авг 2006, 17:13

Като стана въпрос за красотите на Родината, утре ще имам честа да посетя едно от най-красивите места - 7-те рилски езера :D
Очаквайте снимки 8)
"Красотата е вид гениалност, дори по възвишена, защото няма нужда от обяснения"
Оскар Уайлд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 15 Авг 2006, 19:36

мисля че на това мястото му е тук влючете си и колконките
всеки път като го гледам се размазвам от кеф
http://senseof.rallybulgaria.com/index_real.php

Назад към Страхотни истории