В навечерието...
Модератори: mitaka7, Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
В навечерието...
Един сак тениски и боксерки. Някаква връхна риза, както и блуза с дълъг ръкав. Дънки. Плажното сакче - кърпа, бански и всякви мазила. Дали стягането на багажа не е началото на пътуването? Най-вероятно да. Но още по-вероятно е да има и предистория. Особено когато колата ти е почти набор. Жичкаджия, газаджия, да погледнем и окачването... Но това е вече минало. Днес, вчера, миналата седмица – без значение. Минало. Работните дни са назад.
Но в една синя вечер сякаш пак оживях -
срещнах странна, хубава
жена, пак обичан бях.
Вторник сутрин. 8:00. Бензиностанция (до горе, моля!). Две кафета (едното дълго, без захар, моля). Следват цигара-две. И 400 километра на изток...
Вятър див ме понесе
и скитник аз бях - нанякъде тръгнах,
а така и не спрях.
Имате ли представа, колко красива е България? Спомням си, че имаше детска приказка, затова как дядо Господ раздавал земя на народите, дяволът си отчупвал от всичко по малко. Най-хубавото. И когато дошъл ред на българите (последни на опашката), се оказало че земята свършила! Дядо ви Господ разбрал каква е работата, хванал рогатия за опашката и го изтръскал като стар майстор млад шофьор. И така, по малко от всичкото най-хубаво било дадено на българите. Може и да е детска приказка, но има нещо вярно в нея.
Замисляли ли сте се, как така от 350 километра брегова линия, ние имаме: плажни ивици за които всеки американец може да ни завиди, скалисти брегове за които англичаните си мечтаят, и места където планините докосват вълните? (Скандинавец прочел последното, вече мери въжето на което да се обеси.)
А планините? Огромният, девствен масив на Родопите? Помисляли ли сте, как едва на стотина колиметра от него се изстудяват седемте рилски езера на над 2000 метра надморска височина? Е, вярно е че и аз последно ги виждах в рекламите на Каменица, но те все пак са ТАМ! На една крачка от стръмния Пирин планина, и на две крачки от розовата долина....
Северна България!? За някои може и да е просто дунавска равнина, но хората които са пътували там знаят, че това е един рай, простиращ се от белоградчишките вълшебства чак до лудогорието. Да не забравяме и че т.нар. надбалкан също е северна България. Кой не се топил в топлите води на Чифлика, кой не е слушал за него? (И кой не иска пак да иде там?!
).
Мога да продължа да ви пиша още, но трябва да помисля за малко сън тази нощ. А утре...
По пътищата вечни на България
ще се върна пак, ще се върна пак.
чакаш ли ме там, чакаш ли ме там?
Или накратко – не ме очаквайте идните дни във форума
. Очакват ме дни далеч от компютъра, близо до автомобила и България (е, предимно южната част на гореспоменатите 350 км). Единствения силикон който ще ме интересува ще бъде оня, в съосие с коляновия вал...
(to be completed)
Но в една синя вечер сякаш пак оживях -
срещнах странна, хубава
жена, пак обичан бях.
Вторник сутрин. 8:00. Бензиностанция (до горе, моля!). Две кафета (едното дълго, без захар, моля). Следват цигара-две. И 400 километра на изток...
Вятър див ме понесе
и скитник аз бях - нанякъде тръгнах,
а така и не спрях.
Имате ли представа, колко красива е България? Спомням си, че имаше детска приказка, затова как дядо Господ раздавал земя на народите, дяволът си отчупвал от всичко по малко. Най-хубавото. И когато дошъл ред на българите (последни на опашката), се оказало че земята свършила! Дядо ви Господ разбрал каква е работата, хванал рогатия за опашката и го изтръскал като стар майстор млад шофьор. И така, по малко от всичкото най-хубаво било дадено на българите. Може и да е детска приказка, но има нещо вярно в нея.
Замисляли ли сте се, как така от 350 километра брегова линия, ние имаме: плажни ивици за които всеки американец може да ни завиди, скалисти брегове за които англичаните си мечтаят, и места където планините докосват вълните? (Скандинавец прочел последното, вече мери въжето на което да се обеси.)
А планините? Огромният, девствен масив на Родопите? Помисляли ли сте, как едва на стотина колиметра от него се изстудяват седемте рилски езера на над 2000 метра надморска височина? Е, вярно е че и аз последно ги виждах в рекламите на Каменица, но те все пак са ТАМ! На една крачка от стръмния Пирин планина, и на две крачки от розовата долина....
Северна България!? За някои може и да е просто дунавска равнина, но хората които са пътували там знаят, че това е един рай, простиращ се от белоградчишките вълшебства чак до лудогорието. Да не забравяме и че т.нар. надбалкан също е северна България. Кой не се топил в топлите води на Чифлика, кой не е слушал за него? (И кой не иска пак да иде там?!

Мога да продължа да ви пиша още, но трябва да помисля за малко сън тази нощ. А утре...
ще се върна пак, ще се върна пак.
чакаш ли ме там, чакаш ли ме там?
Или накратко – не ме очаквайте идните дни във форума

(to be completed)
1.8 литра е чудесен обем. Не мога да разбера, защо продължават да произвеждат 0.5 литрови халби?!
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
- |`oTuH
- ентусиаст
-
- Кара: 2005 E61 525d
- Мечтае да кара: просто да кара...
- Детайли за колата: <3
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d

На връщане избрахме да пътуваме по подбалканската ивица,спирахме за разходки в Калофер,Карлово да си поприпомним малко как е природата.
Еми карасива си ни е Родината какво да се прави можем само да и се въсхищаваме и радваме пак и пак

- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
- C S L
- кандидат ентусиаст
-
Като стана въпрос за красотите на Родината, утре ще имам честа да посетя едно от най-красивите места - 7-те рилски езера
Очаквайте снимки

Очаквайте снимки

"Красотата е вид гениалност, дори по възвишена, защото няма нужда от обяснения"
Оскар Уайлд
Оскар Уайлд
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
мисля че на това мястото му е тук влючете си и колконките
всеки път като го гледам се размазвам от кеф