E-12-ка от мечтите

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: метро
Мечтае да кара: M Power Electrified

E-12-ка от мечтите

Мнение от Mr Charger » 20 Фев 2006, 10:07

Ето една страхотна история, която може да заинтересува някой :mhihi: от модераторите, с който знам, че споделяме обща мечта: да се озовем в автосалон пълен със стари чисто нови БМВ-та и да пазаруваме :!:
Отидох да видя кола от обява в мобилето - малка автокъща в Красна поляна, около обед, времето беше ясно...
Вървейки между нещастните издънки на съвременното автомобилостроене, пред очите ми блесна хром, чист като най-бистра девича сълза...Забързах, задъхан към чудесното видение! Някакъв чичка с маркуч пръскаше в неговата посока, заобиколих някакъв микробус и пред очите ми се разкри образа от сънищата ми...Е12, което сякаш излиза от вратите на Динголфинг в Бавария. Сребърната муцуна на акулата беше самото съвършенство. Чичката с маркуча, забелязал, че се заплесвам по "старата" машина ме дари с бащинска усмивка. Попитах го може ли да огледам, "Да - вика - ама да знаеш, че вече я капарираха!" Обиколих чудното видение от всички страни: сребърният металик блестеше, акуловото телце беше идеално изпънато, отзад блестеше лъскавия надпис "518" :!: Загледах се по внимателно и видях бистрите стъкла на фаровете и стоповете, оригиналните стоманени джанти с капачки БМВ....Ех....
Попитах чичката/който ме наблюдавеше с одобрение, тъй като явно и той се кефеше на машината/ дали ще вдигне капака на двигателя :?: Разбира се, вика, няма проблеми :!: Седнах на шофьорската седалка и погалих волана с двете си ръце /Познато ли ви е чувството, а?/ Всичко вътре беше безупречно: табло, седалки, кори на вратите, снежнобял таван. На километража се мержелееха невероятните 56 хил. км. Естри: ляво ел. огледало и 5 скорости/не 4, очевидно е поръчана с 5-скоростна кутия/ Рождена дата: някъде през лятото на 1981 г. Признавам, не си направих труда да запиша VIN-а.
Дотук добре. Вече съм в рая на най-сладки автомобилни мечти - това е най-красивата машина за мен :!:
Отварям капака на двигателя: за какво да ви кажа по-напред :?: Вътре ме чакаше истинска красота: перфектната лъскава М10-ка с карбуратор се беше сгушила между девствената чернота на кабелите, целият кош беше самото съвършенство - от червената перка зад радиатора до златистите глвички на болтовете тук и там. Вярвайте ми, дори окачването на тази кола беше страхотно: черни носачи, свежа гума, девствени златисти болтове и гайки...
Но млъкни сърце...Чичката завъртя ключа и М10-ката мигом оживя с меко ръмжене, най перфектния звук на М10, който съм чувал досега: никакви странични звуци! Все едно няма клапани, повдигачи, лагери, вериги - всичко е едно меко, кадифено ръмжене, което при натискане на газта се превръща в чисто ВРОООМ-ВРОООМ :!: :winky:
Такъв двигател не е пипан в България, а е затворен във баварската земя...Единствената електроника беше електронното запапалване...
Това е колата пичове, а цената беше 4200 български левчета. Като си помисля хората, дето имат пари какви боклуци си купуват, да имаш пари, а да не знаеш как да ги харчиш :!: Некви фиести, астри, некви развалени яйца и пасатори...Такива мити работи.
Човекът дето капарирал колата, щял а си я кара всекидневно, поне така рече чичката. Може би още може да се види - автокащата срещу завоя за Овча купел, като идвате от Красна поляна...
Непобедимите - 2002, Е3, Е9, Е12, Е21, Е23, Е24, Е28...

Назад към Страхотни истории