Винаги с вратите напред...:)

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Винаги с вратите напред...:)

Мнение от ati » 17 Фев 2006, 19:48

Пуснал съм си ваната да се пълни с топла вода, която чувам оттук как се пълни и чака само моето морно тяло да се потопи в нея и да се отпусне.И докато стане това ще ви споделя какво ми(ни) се случи днес, което ме кара да се усмихвам отново и отново.
Поради една или друга причина днес 17.02 заедно с Босев, съпругата му, Асен, Гад, Виктор Gazzar се наложи да пътуваме до Плевен. Колите бяха е34 М50 и дизеловата 318-ка на Гад (е46). Пътя заради необходимостта да спестим гориво не беше нищо особено, като изключим факта, че си направихме опашка от фенове, докато карахме в двете ленти на магистралата с 70, докато се наредим успоредно и след третото свиркане на клаксона изведнъж да се отдалечим от насъбралото се гъмжило....беше весело, макар и двете коли да не стават за удари на задниците в асфалта, но не това е историята.
Пристигаме в Долна Митрополия на самолетната писта - горе долу към 50 метра широчина, засечени 2.1 км дължина, няколко перфекетни обратни завоя, по които принципно маневрират самолети. И сняг :twisted: По по-голямата част на пистата......
Трябваше да обърна посоката на движение на Е46-цата в края на пистата, където всичко беше заснежено, втора, малко газ, малко контриране - за пръв път карам Е46 настрани и баланса на автомобила е невероятен, останах изумен - не поднася рязко, наподобява ми малко движението настрани с е28, но дори се случва малко по-бавно :shock: Завиваш си и имаш време за всичко, а колата се носи така приятно настрани, все едно е изчислена да върви така :shock: :twisted: Естествено при положение, че колата не е моя се лигавя около 2000 оборота и леки заигравки (разкриха ме при връщането по следите :mhihi: ), качи се собственика и започна шоуто.
Първо упражнение - движение с около 100 км/ч на трета по изцяло заснежене участък, рязко врътване на дясно, бързо ляво и муцуната на колата сочи в голяма степен към тревата, отзад усещам как се е изнесла задницата, бързо въртене на волана обратно, колата изведнъж застава на другата страна и пак и пак и пак :twisted:
Не претендирам да съм добър дрифтаджия, но имам здрави нерви, и въпреки това тези продължителни маневри, при които настрани изминавахме по 30 - 40 метра с около 28м/сек (100 км/ч) не можеха да не накарат усмивката ми да стане все по-широка и лъчезарна :D
За пръв път от много време усещам тръпка от това, хормони те блъскат в главата, инстинктивно стискаш дръжката, запираш краката в пода и остава само едно - да се наслаждаваш на безтегловното усещане от движението на колата настрани... :bowdown:
Второ упражнение - обратните завой, които са мислени да слиза самолета от пистата - широки, дълги и...точно така, почти изцяло заснежени :twisted:
И отново майсторкото шофиране на ГаДИНКО ни събра погледите - на няколко пъти показа какво значи да вземеш целия завой настрани със скорост около 70 км/ч :shock: :twisted: На мястото на РВД-тата имаше военни, предимно старшини, които като видяха първия обратен завой на Динко се построиха в редица да гледат, работници, които до този момент кротко си вършеха работата оставиха всичко и се обърнаха да гледат как едно ново баварско произведение върви настрани, хвърляйки на около 3 метра височина сняг, от който част от задницата не се виждаше. Настрани значи наистина настрани :twisted: :twisted: :twisted:
Едно голямо :bowdown: към Динко, който показа перфектен контрол на кола, за която до този момент не смятах, че може да е така добре центрована откъм динамичен баланс :yes:
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

Назад към Страхотни истории