На косъм от тоализиране на Е30-ката...

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

На косъм от тоализиране на Е30-ката...

Мнение от Дилян Пенчев » 06 Фев 2006, 19:21

Колеги... вчера минах по тънката лайсна :roll: На прибиране от Банско на познатия за всички проход - Предела, след обилен снеговалеж и лошо време в комбинация с непочистен път и никакво опесъчаване се случи случката...
Карам си аз и сме си колонка от един бус, мойта кола и едно Ауди зад нас... та движиме си се по предела а пътя - КУКЛА, пресен сняг, добра видимост, управлява се добре колата и по пътя надолу - яко дрифтове... хората който караха около мене даже свикнаха че така си карам и не спазваха дистанцията която спазваха в началото :mhihi:
И както си карам и вече реших че спирам с дрифответе за да не се наиграя и спокойно влизам в един ляв завой който даже не беше остър но се оказа че там е текло вода през платното и в последствие замръзнала, важна роля изигра и шпер-диференциала както и невниманието ми и ненавременната реакция :arrow: влизайки в завоя усетих че предницата не ще да ме слуша...бях на втора и се уплаших и пуснах газта рязко и тогава блокираха двете гуми и тръгна задницата, това не беше единствената ми грешка - закъснях с натискането на съединителя за да предотвъртя блокирането на гумите и да изправя колата :!: Докато се осъзная какво става вече бях навъртял пълен обратен (инстинктивно) и гледах безучастно как колата се плъзга перпендикулярно на пътя и след бърз поглед оцених ситуацията - в дясно имаше малка канафка и каменна стена, в ляво имаше леко оширение в пътя около 1,5 метра и после храсти и дере с дървета на около 5 метра под храстите :mhihi:
Скоростта беше около 40 км/ч и колата "летеше" като нямаше никакви изгледи скоростта да намалее дори малко :roll: представих си как на дрифт отивам през храстите към дерето да пийна водица като преди това събирам няколко дървенца :shock:
Инстинктивно наковах спирачки и задницата полетя още по-силно тогава незнайно как просто взех та навъртях пак ляв волан до край и пуснах спирачките... колата се засили и за миг се обърна с задницата по посока на движението като направих 180 градуса завъртане с незначително влизане в насрещното платно, след миг без да се замисля какво правя навъртях пак пълен волан на ляво и предницата полетя пак надолу и пак натиснах спирачка до долу, блокирайки гумите за малко предницата идеално завърши 360 градусовото завъртане тикана от тежестта на двигателя надолу ;)
Бързо изправих волана и колата "ЗАКОВА" праволинейното си движение по платното :mhihi:
След равносметката която направихме с навигатора в колата се получи перфектно 360 градусово завъртане с влизане в насрещното платно при вторите 180 градуса, имах късмет че отдолу не идваше автомобил защото щеше да стане страшно :roll: :confused:
Всичко това се случи за ужасно малко време дори не успях да реагирам адекватно и може би това ни отърва от сериозен удар в каменна стена или падане в дере :idea: Реагирах спонтанно, без да се замисля какво правя след което дори не разбрах как точно се случи всичко :mhihi:
След висшия пилотаж траещ не повече 2-3 сек усетих как адреналина и ускорения ми до максимум пулс ме блъскат в главата и съшевременно изпитах невероятно удовлетворение от стореното :mhihi:
Зад мен караше някакъв пич който бая време ми гледа дрифтовете и това което направих забелязах че хич не го изненада, ми напротив даже се изкефи :mhihi: Което ме наведе на мисълта че е изглеждало контролирано и като че ли умишлено го направих :mhihi:
Радвам се че се разминах с сериозния проблем а също така и успях за първи път в скромния си шофьорски стаж да направя почти перфектно 360 градуса завъртане при крайно неблагоприятни условия и като за капак на всичко не знаех изобщо какво става :mhihi:

Да но до тук не свършиха премеждията :mhihi: Продължихме шофирането посока София и аз крайно прадпазлив с треперещ ляв крак си карам и стигайки до благоевград попадаме в някакво километрично задръстване... след нахално престрояване и голяма доза неблагоразумие напреднахме напред в опашката докато не стигнахме до место където колите в нашата посока бяха заели и двете платна на пътя :shock:
Попитахме какво става и разбрахме че доста по-надолу има някакви тирове който са катастрофирали и са блокирали пътя и това се е случило сутринта а ние пристигнахме на местото към 14 часа :shock:
След кратко събеседване с картата обърнахме и тръгнахме по алтернативен път през село Кочериново :arrow: Оказа се че и там е задръстено и след като поседяхме 30 мин на едно место разбрахме няма изглед да се мръднем скоро... обърнахме и гледайки картата решихме да пробване някакъв третокласен път който свързва Благоевград и Бобошево... стигнехме ли там след това е лесно пътища много ;) Върнахме се и тръгнахме натам но след като попитахме един човек за този път на къде е той ни разубеди като обесни че този път не съшествувал вече :mhihi:
Твърдо решени да се приберем се върнахме в "ЗАДРЪСТВАНЕТО" което беше вече и по главния път в Благоевград тоя с мантинелите посредата :roll:
След като се наковахме там и изгубихме всякаква възможност да се върнем обратно в Благоевград поне да хапнем и да убием времето поседяхме още почти два часа докато стигнем до края на мантинелата при Лукойл и последвахме голяма част от колите който обръщаха по посока Благоевград...
Решихме с Мето да навестим негова стара позната която живее там и след кратък разговор по телефона се отправихме към посочената от нея улица... е да ма ние не знаехме къде се намира тя :mhihi:
Понеже Мето е ходил и на спомени вика намира се някъде на горе... карай на горе и аз карам и стигаме един остър ляв завой, стръмен с канафка от лявата страна и доста добър вираж към нея :idea:
Както си вървях на втора колата започна да спира и стигнахме до средата на завоя и там спряхме... направих опит да тръгна които бе последван от хлъзгане на задницата на колата към канафката и колата започна да се хлъзга надолу по байра :help:
Натискам аз спирачки и усещам че колата се пързаля неконтрулируемо по склона и няма никакво сцепление :idea:
Бързо съобразих че с блокирали гуми колата е неуправляема и отивам в канафката... тогава пуснах спирачката и леко с завъртане на волана се опитах да я отдалеча от канафката :arrow: точно се отдалечих и вървейки с гъзо напред по нанадолното пак опитах да спра ;) :arrow: Уви долу беше толкова хлъзгаво че нищо не постигнах освен отново колата да тръгне към канафката и то по бързо :mhihi:
Пак маневра с волана... пак на косъм изправяне като едната предна гума леко падна в канафката.
Тогава реших да се опитам да повторя процедурата от Предела и да обърна колата с предницата надолу 8)
Е да ма тоя път парашута ми не се отвори и колата се плъзна перпендикулярно на пътя летейки към едни кофи :mhihi:
Аз вътре се набрах на волана и викам "НЕ НЕ НЕ НЕ КОФИТЕ" :mhihi: :mhihi:
Пак проба с спирчката и волана и пак грешка :mhihi: Нямаше изправяне на този лед и наклон :help:
Трябваше да избирам къде да се спра... в близките гаражи на къщите или да напдна в канафката :mhihi:
Е избора не беше труден защото канафката ме привличаше като магнит заради виража а и мене ми светнаха лампите вече :mhihi: Натиснах панически спирачката до долу и чаках да се спреме в канафката :lol:
Паднах в канафката като бронята се опря в бетонната и стена и задницата беше вирната нагоре :mhihi:
Слезнах и огледах и видях че щети няма :mhihi:
Горе на байра имаше един Голф 4-ка фор моушън и някакви хора се опитваха да го поместят с бутане... в момента в който стъпи на леда се подхлъзна настрани и видях как поема мойта траектория и щеше да свърши на същото место... проблема беше че то беше заето от мойта кола :mhihi:
Зарадвах се като видях че се блъсна в спряла НИСА отстрани и така остана... за кратко се зарадвах и тръгвайки към хората да им помогнеме разбрахме за какво иде реч :arrow:
Долу беше такава пързалка че мето падна като гнила круша и пое същата траектория начертана от гумите ми :mhihi:
Помагайки на хората да избутат ГОЛФ-а се радвах че ще ни помогнах и ще извадим колата от клопката... слизайки бавно надолу с още 5 човека всичките паднахме на леда :mhihi: Беше невероятно :lol:
Почваме да умуваме как ще я извадиме когато погледжам от байра от горе се задава един трактор с гребло :mhihi: Ама яката работа трактор - "БЕЛАРУС" :lol:
Махаме му ние да не идва че ще се хлъзне а тоя си знае неговото и кара ние пак махаме и тоя обаче не спира :shock:
аз изтръпнах като знам кое е най-доброто място за спиране в този заледен участък и като знам че там беше мойта кола и на всичкото отгоре беше препречила половината платно :mhihi:
Махаме на тракториста - "ОН" не спира :mhihi:
Побеснях и бях готов да побегна настрани за да се предпазя и да гледам безучастно как трактора се спира в мойта кола с греблото си в мойте врати :roll:
Тогава човека размисли и реши да се опита да спре... не беше закъснал много но все пак трактора пое по леда настрани, обаче Оператора на машината ( :mhihi: ) беше явно весел под влияние на алкохол реши че ще ще спре и пускайки греблото успя да се забие в купчина пръст отстрани 8)
Доволно извадихме колата и поехме съвсем бавно надолу... говорихме с наши приятели чакащи в колоната и разбрахме че за всичкото това време което ние сме се мотали те са мръднали с метри :roll:
Отидохме на гости на момата и се оказа че тя си има гостенка и двете са сами :mhihi:
Много се зарадваха щото скучаели и ни поканиха да преспим там при което направих равносметка какво преживях... какво но очаква като си тръгнем и реших да приключа филма с ХЕПИ ЕНД :mhihi:
Преспахме там и днес рано сутринта се прибрах безаварийно като след всичките тези премеждия единственото останало на лице нещо беше веселия спомен от преживяното и съевременно поука от случката :winky:
Сега си я гледам Е30-ката през прозореца и се радвам колко ми е послушна :mhihi:
Другото е обект на друга тема :mhihi:

Поздрави на всички и помнете... който каквото иска да си говори от ходенията по Витоша и Плана ефект има :mhihi:
Знайте че натрупания опит в един момент може да ви спаси от неприятни последици :lol: И на на последно място :arrow: Не карайте уморени, пили и заспали защото стотни в такива ситуаций са решаващи ;)

П.С. И бързо да въртите волана :mhihi:
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от HammaN » 06 Фев 2006, 19:36

Да ти имам преживяванията :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 06 Фев 2006, 19:41

:bowdown: :bowdown: Диляне после нека хората ни се смея че караме като луди,сам каза че има ефект от дрифтовете които сме направили....повечето хора като им поднесе колата блокират и скачат на спирачките се едно е спасителна капсула (а спирачките обикновенно не са най-доброто решение).....браво на умението ти ;) ;) ....представям си какъв е бил погледа на Аудито пред 360-те градуса :shock: :shock: :shock: :mhihi: :mhihi: .....супер че сте се отървали без последствия ;)
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

Дружба Тийм
Аватар
Кара: Trabant 601'S
Детайли за колата: машина човечееее

Мнение от sinqta_strela » 06 Фев 2006, 19:57

Със Пенчевио бееме 2 дена на кино :shock: :winky:
Ебати филма 8) :mhihi: А Жеката шофиор але але... :driving:
Нема такава лудница :bowdown: :bowdown: :bowdown:
долен хранител
Изображение

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 06 Фев 2006, 20:01

жеката кара все едно колата не е негова:)
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 06 Фев 2006, 20:25

ЕЙ :arrow: ЖЕСТОКО

Малееее,как обичам такива екшъни ,не е истина :twisted: :twisted: :twisted:

Дай боже всекиму :D :D :D

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 06 Фев 2006, 21:11

Penchev написа:ЕЙ :arrow: ЖЕСТОКО

Малееее,как обичам такива екшъни ,не е истина :twisted: :twisted: :twisted:

Георги Пенчев

е ти как го каза се едно,че не се познавате :mhihi:
Леле тфа е нечовешкия разказ.Тя твойта кола е дресирана като тия спасителните кучета в планината :mhihi: ;)
ТДС - Турбо Див Селянин

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 06 Фев 2006, 21:15

Много поучително разказ. Добре е че няма лоши последствия.. .. мъ аз имам един въпрос.. Кочериново не е ли град :mhihi: щото мен така са ме училе
what a helluva ride

Любовника
Аватар
Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d

Мнение от BMW lover » 06 Фев 2006, 21:38

Ле леее :shock: :D :D :D
Що не бях и аз там :( :( :(
Бъди такъв какъвто си - купи си BMW !!! ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: vRS

Мнение от THUNDER » 06 Фев 2006, 22:15

Penchev написа:... Малееее,как обичам такива екшъни ,не е истина :twisted: :twisted: :twisted:

Мдааа - дай Боже всекиму така по една мома за награда, да го "топли" след преживяното :mhihi: :winky: !
Live and let Die!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SummonedToDIe » 06 Фев 2006, 22:38

:bowdown: :bowdown: :bowdown: Диляне, дали си направил това което трябва си личи от факта, че си написал историята :!: Отново си показал, че твоята "червена" стрела те слуша :!: Браво и на теб, и на нея :!:
П.С. Следващия път като правиш 360 :arrow: да изпиташ още по-голям кеф(и да имаш ТИ контрола над колата)... ;)
Разказът Е много поучителен :idea:

Капетано
Аватар
Кара: '90 328i/6 '95 540i/6

Мнение от LeX » 06 Фев 2006, 22:42

разказа е много як само читателите не разбрахме читави ли бяха Благоевградчанките :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 06 Фев 2006, 23:16

LeX написа:разказа е много як само читателите не разбрахме читави ли бяха Благоевградчанките :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Това казахме е тема на друг разговор :mhihi: Колите са си коли, жените са си жени :lol:
Абе не знам вие на какво викате читаво ма едната беше 10-ти клас :mhihi: И Покрай нея имаше някакъв съдия изпълнител :D :mhihi:
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

Капетано
Аватар
Кара: '90 328i/6 '95 540i/6

Мнение от LeX » 06 Фев 2006, 23:21

Дилян Пенчев написа: Абе не знам вие на какво викате читаво ма едната беше 10-ти клас :mhihi: :mhihi:

на тия дето нямат задръжки :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

п.с. ти ся кво оплакваш ли се :mhihi: :mhihi:

п.п.с. а и искам ако не е някъв проблем да ми обясниш на ЕКО как се напредва назад че в историята говориш за напредване напред :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 07 Фев 2006, 1:16

Диляне :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Първото, коети си помислих - айде сега някой да каже, че няма ефект от тренировките, но ти самия си го написал по-надолу :D
И аз насадих Вектрата миналата седмица с гъзъ надолу по стария път за София през Петрохан (пак нощни шейни имаше), та ми е познато като усещане, само дето нас нямаше кой да ни дръпне и копахме (всъщност Пепсън копа, аз седях ;) ) с една отверка, която остана там като паднала във войната :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ма много се смях на тоя разказ :yes:
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

Следваща

Назад към Страхотни истории