Късметът

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Късметът

Мнение от ylaine » 06 Фев 2011, 18:04

Реших да споделя тази история с вас колеги. Понякога човек е за никъде без малко или много късмет.
Беше преди около 2 години. Аз и трима приятели решихме да отидем в София на концертче (трансърчета си падаме всичките). Били сме на 18-19 години и четиримата. Само единият имаше кола и естествено решихме да отидем с нея, без да му мислим особено. Сами разбирате, че опита който притежаваше момчето клонеше към никакъв, но пък поне не е от рейсърчетата, които се взимат много на сериозно. А и няма и избор - с 50 кончета на газ :mhihi: :mhihi: :mhihi: Та, отидохме вечерта, концертчето мина супер, само където на мен към края ми стана адски лошо, но нищо сериозно де. След като свърши към 5-6 часа сутринта тръгнахме обратно към Пловдив. Отбихме се да пием едно кафе и да хапнем по нещо и потеглихме. Всички бяхме лом, не бяхме спали, бяхме и пили.. не много, но все пак. Без шофъора разбира се, той не си позволи и една бира. Та малко по малко всички сме заспали и сме оставили момчето само по монотонната магистрала, при което се досещате какво се случи.. Събудих се при удара ни в мантинелата.. странично.. продължил може би секунда, две.. по всичко личеше, че и всички остали се събудиха тогава. Не е ясно с каква скорост сме били, но най-вероятно е била около 120 км/ч.. След удара момчето инстинктивно зави надясно и разбира се колата поднесе зверски.. след това на ляво и в крайна сметка се завъртяхме и се спряхме перпендикулярно на магистралата, точно върху двете платна.. навън мъгла.. никой не казва нищо. Поглеждам назад, т.е. настрани, да видя дали идва нещо.. и няма да ви казвам какво облекчение изпитах като видях, че няма нито една кола.. или тир или каквото и да е, защото ми беше наясно, че шанса да спре не беше от най-големите.. Веднага излезнахме и избутахме колата встрани. На никого не пожелавам такова събуждане :mhihi: Но сериозно.. нямаше нищо смешно в случилото се. Поне всички си извадихме доста важни поуки от случката и затова колко сме били наивни.

ентусиаст
Аватар

Re: Късметът

Мнение от driver69 » 06 Фев 2011, 18:29

Хубаво е, че сте се разминали само с уплаха и сте взели поука. Още по-хубаво е, че не се е взел насериозно шофьорът ви.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 06 Фев 2011, 18:42

Трябва да се внимава,че веднъж се живеe..и веднъж се умира ! :yes:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 06 Фев 2011, 18:50

Така е :yes: Преди мислех, че шофирането е само и единствено удоволствие. После малко по малко разбрах, че е и отговорност и то голяма! А тази случка определено ускори този процес.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Мнение от HackeD » 06 Фев 2011, 19:17

Добре, че е нямало коли... :yes: :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от trance4life » 06 Фев 2011, 23:23

:wave: Късмет сте извадили :)
Колкото и да ми се спи гледам винаги да стоя буден,че да правя компания на шофьора :yes:
Радвам се,че има и тука трансъри :bowdown:
:)

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320d E46
Мечтае да кара: Lamborghini

Мнение от Medalow » 07 Фев 2011, 1:10

ylaine написа:Така е :yes: Преди мислех, че шофирането е само и единствено удоволствие. После малко по малко разбрах, че е и отговорност и то голяма! А тази случка определено ускори този процес.

Моят инструктор винаги ми казваше, когато се качим зад волана с единия крак сме в гроба, с другия - в затвора. ;) Малко песимистично звучи, но пък си е така :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330d

Мнение от achobre » 07 Фев 2011, 9:39

Доста голям късмет сте имали момчета добре че не е минал след вас и някой др.И е доста добре че сте се разминали само със стрес.

Потребител
Аватар
Кара: E36 320 VANUS

Мнение от dileata2 » 09 Фев 2011, 16:10

колега на мен ми се е случвало горе долу същото и то няколко пъти, имам предвид и аз като вас цяла нощ купон и на сутринта ще се прибирам, е да на мен ми се е случвало само раздрусване в банкета де, без щети, но все пак не е приятно. това разбира се беше първите дже години от както изкарах книжка, както се казва в лудите години. Сега когато ми се приспи много зад волана спирам, авариините, навивам си алармата за след 10-15 мин. и заспивам. След тези 10-15 мин. си готов за още поне 50 км, пробваи го , на мен лично ми помага а и на които сам го казал и го е пробвал ми е казвал че помага. От София до Пловдив дори да направиш 2 почивки по 15 мин., че се забавиш половин час и ако колата работи на обороти ще се набуташ с максимум 1-2 литра гориво, ама както каза ти вие сте се разминали само с малко изкривени ламарини, аз мисля че половин час закаснение и 1-2 литра гориво е много добра цена срещу един човешки живот.

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 09 Фев 2011, 18:54

И да знаеш занапред като се возиш при някой наблюдавай какво се случва,че когато си пътник си пътник ;)
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е36 318 is

Мнение от palenidiot_86 » 13 Фев 2011, 22:35

trance4life написа::wave: Късмет сте извадили :)
Колкото и да ми се спи гледам винаги да стоя буден,че да правя компания на шофьора :yes:

аз също :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 19 Фев 2011, 16:48

късмета на начинаещия...
:OT: винаги съм си мислел, че само опитни шофьори с рутина заспиват над волана, младите и неопитните се спичат и не си позволяват да се отпуснат. но, ако човек е преуморен пак заспива. аз съм заспивал на печатарска машина 6 секции, дето до нея трябва да викаш, че да се чуете.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

Аватар

Мнение от Racer Mani@k » 01 Мар 2011, 0:14

Колеги аз какво да ви кажа винаги когато патуваме някаде аз карам све другите спят! Никога не си завиждах но се радвам за момчетата че са извадили касмет.
Кацнал на едно Дърво

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 06 Мар 2011, 22:46

Важното е, че сте живи и здрави! Това за по-опитните шофьори, които карат доста често по рутинен маршрут и аз си го мислех, но явно не е така. Занапред ще имате едно на ум, и когато някой от вас сяда зад волана в малките часове на деня (та дори и посред бял ден да е, то умората си казва думата), да се замисля, и да преценява доколкото е възможно дали е в състояние да шофира безопасно.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 10 Мар 2011, 17:06

trance4life написа::wave: Късмет сте извадили :)

Има и то големи 8)
Trance4Life :winky:

Следваща

Назад към Страхотни истории