История за препълнения Сервиз на БМВ "Инауто" в Хетафе
Модератори: mitaka7, Общи модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- hades40
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d
- Мечтае да кара: neshto nad 400HP
История за препълнения Сервиз на БМВ "Инауто" в Хетафе
Здравейте колеги и колешки, искам да споделя едно мое впечетление относто един конкретен БМВ сервиз тук в Испания.
Преди година строителната фирма в която работя склучи договор за изграждане на един от многото сервизни магазина на БМВ в Испания "Инауто" в Гетафе, никога не сам си мислел че ще вляза с сервизната зона на специализиран сервиз на БМВ и да ви кажа чесно, останах неприятно изненадан от видяното в сервиза, имаше близо 30 коли БМВ, които някой бяха за пребоядисване,други им бяха свалени двигателите 3-ти бяха с повредени диференциали и какви ли още не проблеми, но най интересното беше че 90% ако не и повече бяха коли след 2004-05 година и в цялата суматоха там видях само 3-4 Е46 които бяха наи старите коли в сервизния център. Тогава ми дойда на акъла да попитам за моята кола дали мога да и направят диагностика, лубезния човек от Рецепцията ми каза, " ако искате може да ви дадем час за след седмица"
и аз направо превартях. Мислеики си колко е голям сервиза и колко коли се обслуйваха в момента и колко трябва да чака един човек за да минат незхаино каква броика коли още преди да доиде ред на неговия автомобил. Започнах да си мисля, толкова ли са зле Баварките като коли, щом има толкова много в сервиза и трябваше да минат още незнаино колко преди да доиде твоя ред, също за миг ми мина през главата да се отърва от моята, но няма как да стане.Прекалено сме превързани един кам друг
Та това е историиката ми от преживяните 2 часа подменяики един трамплин в "ИНАУТО" в Хетафе Испания.
Преди година строителната фирма в която работя склучи договор за изграждане на един от многото сервизни магазина на БМВ в Испания "Инауто" в Гетафе, никога не сам си мислел че ще вляза с сервизната зона на специализиран сервиз на БМВ и да ви кажа чесно, останах неприятно изненадан от видяното в сервиза, имаше близо 30 коли БМВ, които някой бяха за пребоядисване,други им бяха свалени двигателите 3-ти бяха с повредени диференциали и какви ли още не проблеми, но най интересното беше че 90% ако не и повече бяха коли след 2004-05 година и в цялата суматоха там видях само 3-4 Е46 които бяха наи старите коли в сервизния център. Тогава ми дойда на акъла да попитам за моята кола дали мога да и направят диагностика, лубезния човек от Рецепцията ми каза, " ако искате може да ви дадем час за след седмица"

Та това е историиката ми от преживяните 2 часа подменяики един трамплин в "ИНАУТО" в Хетафе Испания.
Което не ме убива, ме прави по силен!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: История за препълнения Сервиз на БМВ "Инауто" в Хетафе
Сега ще ти обясня...
За една диагностика колат ти ще седи вътре 1 час.
Ти ще платиш 20-30-40 евра...
За същия този един час могат да вкарат кола с проблем.
Собственика ще плати 200-300-400 евра...
Нали разбираш какво имам в предвид?

- hades40
- кандидат ентусиаст
-
е човека ми каза ,че диагностиката ми е само някакви си скромни....72 евро
и знам за колко се прави
но се пак реших да попитам за да видя каква дата ще ми кажат, междо другото като поглднах на излизане подземния гараж,които е от порядака на 200м на 70м (колко обикаляне сам го обикалял...
) беше почети пълен, но ме самнява сички коли да са били за сервиза
, ще има коли и от магазина 

- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
DiMIcha84 написа:Това не говори добре за марката.
ти в сервиз да си виждал здрава кола?
what a helluva ride
- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
- Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
- Мечтае да кара: X6 cabrio
имах подобна случка в нюрнберг преди години.
купих кола с която трябваше да се пребирам на другия ден,но тя се окоти
и ми запазиха час за сервиза на бмв след 5 дена.
моя човек обаче там се оказа с връзки и извънредно ми приеха колата
като не ми позволиха да вляза вътре,но затова пък чаках в шоурума на един диван и ме храниха с кроасани и безалкохолно
и ми запазиха час за сервиза на бмв след 5 дена.
моя човек обаче там се оказа с връзки и извънредно ми приеха колата
като не ми позволиха да вляза вътре,но затова пък чаках в шоурума на един диван и ме храниха с кроасани и безалкохолно

http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
B U L L I написа:имах подобна случка в нюрнберг преди години.
Сори за ОФФ-а ама ми е любимо като ми кажат купих я от Германия и е перфектна

Нищо лично просто днес един ме подсети на тази тема.....
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- hades40
- кандидат ентусиаст
-
DiMIcha84 написа:Това не говори добре за марката.
И аз с това впечетление останах, но се пак си ги харесваме и си ги караме, може би заради газарията, хем са скъпи, хем поддръжката им скъпа и често им става се нещо, като на мойта, едно оправам друго излиза, та наистина излиза лукс да караш БМВ

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
От това което си написал, си мисля, че не си влизал никога в официален сервиз, било и на друга марка коли.
Мога да кажа от опита, който имам, че няма официален сервиз, който да дава час, от днес или утре, говоря за Мадрид. Още повече, че сега след отпуските всичко е задръстено, точно преди 2/3 години исках час по това веме на годината и ми казаха след 10 дни! Най-бързия случай ми е след 3 дни, но не в края на лятото, сега е най-натоварения сезон и няма как да стане по-бързо. Няма никакво значение за какво отиваш, часа си е час и това е. Иначе във всеки един сервиз, на всяка една марка, 90% от колите са нови 3-4-5 годишни. Ясно е, че малко хора с 10 годишни коли ходят в официалния сервиз, а и като бройки по улиците, старите не са повече от новите. Все пак цената на труда за 1 час, е 70/75€ в официалните сервизи. Реално за по-дребни неща, труда е повече пари от самата част.
Мога да кажа от опита, който имам, че няма официален сервиз, който да дава час, от днес или утре, говоря за Мадрид. Още повече, че сега след отпуските всичко е задръстено, точно преди 2/3 години исках час по това веме на годината и ми казаха след 10 дни! Най-бързия случай ми е след 3 дни, но не в края на лятото, сега е най-натоварения сезон и няма как да стане по-бързо. Няма никакво значение за какво отиваш, часа си е час и това е. Иначе във всеки един сервиз, на всяка една марка, 90% от колите са нови 3-4-5 годишни. Ясно е, че малко хора с 10 годишни коли ходят в официалния сервиз, а и като бройки по улиците, старите не са повече от новите. Все пак цената на труда за 1 час, е 70/75€ в официалните сервизи. Реално за по-дребни неща, труда е повече пари от самата част.
- hades40
- кандидат ентусиаст
-
колега съгласен сам с теб за почети всичко, но повярваи колата ми е влизала и във Vallekas и в другия на Getafe кадето е на А42 (Сaretera e Toledo) и никога не са ми давали дата за седмица, вазможно е ваканцийте да окажат влияние и като се замисля повечето коли са все още в гаранция,такаче имаш право
, аз сам на принципа каквото можеш помогни си сам
и не вкарвам за дреболии колата в сервизтакаче предполагам е нормална реакцията ми.

коли като коли.. а в сервизите ще има само счупени..
за смяна на решетка на един нисан в официален сервиз ми бяха запазили час след месец.. в България това
за смяна на решетка на един нисан в официален сервиз ми бяха запазили час след месец.. в България това
what a helluva ride
Dimitroff написа:Сега ще ти обясня...
В грешка си колега ,ако ремонта на другият собствиник се отстрани за 1 4ас то 6те му струва съ6тото като на колегата
ако 1 4ас му правят диагностиката .

пп.съжалявам за 4 и 6 ма не6то не ги намирам на лап топа
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- Xscape
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320 Ci
- Детайли за колата: Black, M6 Rims
В официалния сервиз не би ли трябвало да минат колите в гаранция ? Ако е така - нормално е да са нови. А по темата - навсякъде има чакане ако са затрупани в работа, не разбирам кое е страхотната история. И не, нищо не говори за марката - всяка кола рано или късно влиза в сервиз и претърпява ремонти.
Think. Believe. Dream. Dare...
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
+1 за тва че в серзизите здрави коли няма
Пък ако трябва да сме честни - немското си е немско. Поне старото ... какъв е шанса да видите по улиците нисан, хонда, митсубиши от 85-та до началото на 90те примерно ? Ся някой ще кажат.. ама те японски, не са били модерни тогава. Ок, ами тогава нека да бъде рено, пежо или волво - пак шанса е минимален.
А ся ми кажете какъв е шанса да видите е30, е34, голф, или някакъв мерц от тея години
Не знам кой беше колегата, ама хубаво си го е написал в подписа
"Там дето барне немеца, никой друг не може така да барне"
Пък ако трябва да сме честни - немското си е немско. Поне старото ... какъв е шанса да видите по улиците нисан, хонда, митсубиши от 85-та до началото на 90те примерно ? Ся някой ще кажат.. ама те японски, не са били модерни тогава. Ок, ами тогава нека да бъде рено, пежо или волво - пак шанса е минимален.
А ся ми кажете какъв е шанса да видите е30, е34, голф, или някакъв мерц от тея години

Не знам кой беше колегата, ама хубаво си го е написал в подписа
"Там дето барне немеца, никой друг не може така да барне"

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Що да няма здрави коли в сервизите. Ми тия дето си сменят консумативите и влязат в сервиз ... Сигурен съм, че много от атомобилите са точно за това там, а не щото са се счупили и това предполагам не важи само за бмв.
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2